查看完整版本: 馬記G17維修雜症

KenChing 10-4-2015 00:52

馬記G17維修雜症

[size=1]本人支tm g17換左pgc slide,
打左5支top gas,琴日發現hopup座爆左,
係hopup輪果邊用黎勾住下身個位,
但上網唔多見有人話爆,
所以想問下係咪自己組裝有問題,
同埋再換原裝定咩牌子好?

另外換左楓葉管連膠,裝埋i key,
結果彈道二十米後偏左,已經屈過下壓鐵片,
但裝好晒後睇落係個突點有少少唔正中,
唔關水平事,睇下有冇師兄用過指點下?
或者直接用水平就佢?

仲有馬記50飛長匣好難叉氣,
短匣直接入六秒滿噴可射40飛,
長匣照入就四五秒噴… 射廿飛…
有三隻匣,兩隻係咁,
淨低一隻都係六秒噴可射40左右,
試過用嘩佬匙拆過再上實都冇用,
爬文見有師兄話,拆左條入氣管解limit,
但應該會影響氣化,唔係必要唔想試住,
而且我扑開過隻匣條管手殘分離唔到Orz
請問有冇師兄知道解決方法,唔通要換入氣嘴?!

最後飛機座入面有粒扁扁地方形既野,
開槍時會跌出黎,卡住飛機回位,
平時正常套左係飛機入面,拍頭後面,
睇左好耐都唔覺有用,宜家冇裝,有冇問題?

主要係呢四個問題,唔該晒[/size]

[[i] 本帖最後由 KenChing 於 10-4-2015 01:11 編輯 [/i]]

路基亞 13-4-2015 01:10

hopup壓問題 : 你換太多野了,爆hopup座未試過,答你唔到~~~~  hopup壓片屈過係會有少少對唔正,所以你hopup膠原係新型,就越易對唔正,要D耐性去屈去試

你叉氣係咪打直叉?試下係咪叉得唔好噴氣,噴氣時慢慢轉下角度睇下有冇幫助

入面條管唔好拆走,佢係限制你唔會叉太多氣,留起氣化空間

飛機入面正方型粒野有冇相睇下?

KenChing 15-4-2015 14:31

唔該晒ching先

座我等佢斷埋第邊先算LOL
Hopup片仲試緊

叉氣係打直叉,亦試過斜同平Orz
而且頭幾秒係完全唔噴,但好快就噴,
感覺入唔滿,亦試過唔理佢噴,
照插夠十秒,又好似真係多左幾飛…?

圖就:(後西鏍絲前面g17-9

路基亞 25-4-2015 05:35

匣,  如果諗唔到方法就試下拆條管

個四方型零件,  我睇過我支glock係冇呢條野

KenChing 25-4-2015 09:11

匣終於試到點叉Orz
要45度斜,見到彈弓果邊朝上,
先叉得最爆,果然咩都係側側地好入d:?:

你已經跌左都唔知喇?!果粒野睇黎都係冇用架喇

另外事後記錄:
上次支glock爆完hopup座其實未再得閒試槍
然後發現,grouping偏左問題好左… … …
定我由夜光西轉返原裝西呢唔知

擊鎚彈弓結果換左我們落去,暫時表現良好
易拉易上,差滿gas微吹做體溫照扑到,
始終台仔野先係for topgas

[[i] 本帖最後由 KenChing 於 25-4-2015 09:12 編輯 [/i]]

mygame 25-4-2015 12:13

G17-9呢舊野應該係飛機座拍頭後面底下果舊膠,原廠呢舊野都好實嫁喎;sweat

上網借圖一用
師兄檢查一下呢個位

[[i] 本帖最後由 mygame 於 25-4-2015 12:24 編輯 [/i]]

KenChing 25-4-2015 18:16

係啊,就係果個位囉
跟住開槍會跌出黎俾飛機夾住
結果卡slide… 試過加silicon痴住一排又跌
所以問下其實有咩用,使唔使裝,同點裝?

nishi 25-4-2015 18:26

PGC Slide我之前裝都試過係咁, 拎過比人整, 果個師傳好似只係係飛機座上面slip左張厚少少既紙就搞掂...

路基亞 25-4-2015 19:09

一係用萬能膠貼死佢

呢件野我未跌過,不過呢個部位係有用

KenChing 25-4-2015 20:46

明白,攝死佢就得:Y:
頁: [1]
查看完整版本: 馬記G17維修雜症