查看完整版本: m4問題

ilovegaming 12-11-2016 20:18

m4問題

我的m4自從換咗7.4v lipo 開不到槍 淨係得 click click 聲  我之前用 9.6v nimh 我想問下使唔使轉11.v lipo 定係我支槍有問題

FBC1 13-11-2016 05:02

師兄你用7.4鋰電前係用9.6V nimh打到嗎?
另外...用鋰電有聲但打唔起,可能你舊鋰電有問题,你試下換另一鋰電試試.

ilovegaming 13-11-2016 12:41

nimh打到 已經換咗四個7.4v lipo來試都唔得

[[i] 本帖最後由 ilovegaming 於 13-11-2016 12:52 編輯 [/i]]

Dave 14-11-2016 11:22

高壓電推到低壓電推唔到相信是因為支槍負載太大,
然而一般aeg 打 1.99J 都好,叉滿的7.4V 都是推得郁的,只是單發冇咁爽快,
7.4 卡卡聲想推又推唔起,原因可能是彈弓超巨力
( 但合法力之內不會發生,7.4V 最大試過推 M140 是郁到的 ,M120 已經貼法例邊界了 ),
另一個可能是齒SET 得不好被波箱夾死,另外可能是摩打齒扭太深壓死底齒。
但任何一個因為都好,現在閣下的波箱是不尋常的大LOADING,就算比你用11.1V 推得郁,
也是超食電而且很快電池發熱。最好是爆開波箱重新攝一次齒,如果本身是全原裝無攪任何野,
看看會否摩打底蓋上太實,如無攪過底蓋螺絲,那請換一條短少少的彈弓,
有時D 彈弓去到三十幾圈,加埋BEARING 尾頂等「補品」可能會不夠位讓彈弓壓宿。

FBC1 14-11-2016 11:45

佢話用9.6 打到.
頁: [1]
查看完整版本: m4問題