查看完整版本: Ares ms700拉桿問題

來自星星的猩猩 12-1-2017 14:36

Ares ms700拉桿問題

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

loveless 12-1-2017 14:43

OT
師兄令我諗起 VFX M40A3..都係買果日試左幾槍都唔覺有問題,
跟住一拉成個handle飛甩o左出黎, o個桶報消...

來自星星的猩猩 12-1-2017 15:27

Dave 12-1-2017 15:55

[quote]原帖由 [i]來自星星的猩猩[/i] 於 12-1-2017 14:36 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1246242&ptid=161582][img]http://www.wargamehk.com/cgf/images/common/back.gif[/img][/url]
今日試槍較過hopup 有時出現1槍2發 十槍1兩槍空槍
同埋拉桿拉唔埋令到槍托夾唔埋
我想問係咪一定要拆開晒先知到底咩事:?ares廠買 果日試左幾槍都唔覺有問題 [/quote]

小弟對此槍也拆過幾次,希望幫到手。

請問是否全原裝,有沒改過野。
另外「同埋拉桿拉唔埋令到槍托夾唔埋」<-- 唔明是甚麼意思,可否影張相來看看出事狀態。
ARES 此槍說易拆又不算難拆又不算,主要係個外槍身多螺絲一點。
另注意ARES 機米式HOPUP 是不能扭得太深,太深會直接將BB 彈壓死不能射出。
一般來說,機米跟槍管水平齊頭後,再下壓扭多3 圈左右已經是十分強的HOP,不要起勢扭實。
當你開槍時聽到好像放屁聲沒豆出,便知是塞死了。
如沒豆時是很大聲拍頭打缸頭的聲很吵的,十分易分。
至於雙豆,多數是回推BOLT 時動作不俐落,需知最尾的行程是用來上彈的,
如果那時可能你覺得卡卡地,又拉番後又推番前,便雙豆了。

來自星星的猩猩 12-1-2017 16:02

Dave 12-1-2017 22:47

建議都是全槍拆,方法是先鬆頂骨近reciver 的幾粒螺絲,之後鬆頸位兩粒向前的螺絲,那可整份前節取出,
之後鬆埋reciver 底的大螺絲即可取出bolt + 管總成。
鬆尾頂阻鐵,取出bolt ,留意bolt 頭有沒有奇怪問題,之後搵電筒照照個hop 坐位,看有沒有奇怪的偏差或變型或裝配錯誤。

Dave 12-1-2017 23:02

拆出整份槍管reciver 部份後,如果bolt 卡死動不了,
可以先將外管拆掉,方法是先將上彈部份拆走 ( 槍下的膠部件 ),
再鬆開2 粒大六角,沒有螺牙的,只是夾夾式,
為了下次定位是12 點,請務必在拆之前先用途改液或marker 將位置填好色,下次按色位置裝回便是12 點。
如果可以退出槍管即是不關bolt 頭事 ( ps. 當年一些ares m40 用軟身氣缸比較易脫缸頭十分麻煩 ),
如果都不是槍管卡死,可以留意是否trigger set 鎖死,
如果你確認沒有壓宿彈弓,那可以鎖死的位置就只有後面那銀色的阻片,那當西是用來確定你的bolt 已到位方可擊發的,
正常不會卡著bolt ,但也看看吧。發傻既野.. 樣樣都要觀察。
頁: [1]
查看完整版本: Ares ms700拉桿問題