標題: 有一ON J事...我O哂嘴 [打印本頁]

作者: WTF01    時間: 15-6-2012 18:48     標題: 有一ON J事...我O哂嘴

前兩日...我阿媽同我講~阿仔小心D聽電話阿~今日有人打尼追數
搵阿X生(唔係我家人既性)
我即刻追問落去啦~原來我一個親戚~走去借錢~點知寫FORM果陣寫我屋企電話= =
我O哂嘴...點解可以咁ON J~仲要潛水~
而家成日都打尼煩我!!!
作者: louis265    時間: 15-6-2012 18:53

斷親戚關係再換埋電話啦
作者: WTF01    時間: 15-6-2012 18:56

佢本身同我一家都好CLOSE~
我細過佢仲對我好好~
點知突然咁ONX
作者: sunny2014    時間: 15-6-2012 19:34

一講到錢,幾十年兄弟姊妹一晚變面
有乜好出奇…?
作者: WTF01    時間: 15-6-2012 19:52

聽到就聽得多啫~
當發生喺自己身上~難以致信...
都未係講錢啫~靜係打電話~應該追唔到我~
作者: 蛇    時間: 15-6-2012 20:52

報警囉.
作者: Hkpolice-Psu    時間: 15-6-2012 21:46

首先好聲氣d同追數果個講無呢個人,千祈唔好同佢講話佢係你親戚

同埋同佢講已經報左警
再搞唔先報警
作者: WTF01    時間: 15-6-2012 21:50

都唔算係追既~~不過不斷打尼搵人~~正行尼:CITYBANK
作者: 餅    時間: 15-6-2012 23:48

引用:
原帖由 WTF01 於 15-6-2012 21:50 發表
都唔算係追既~~不過不斷打尼搵人~~正行尼:CITYBANK
正行追唔到 , 自然就會外判

早搞唔駛愁 , 遲下有排受
作者: xyzchan    時間: 16-6-2012 00:07

借大耳窿錢要填擔保人,九成都填親戚資料,其次,佢每日十一點前打俾你都合法,你報警都好難耐得佢何。。。一般打一排佢會收手,除非你親戚借咗好多。。。
作者: rho837    時間: 16-6-2012 00:20

同熟人講打手提電話!張條線飛去你住個區環頭傞官個FAX機到鑼!
作者: jackieyue    時間: 16-6-2012 00:25

引用:
原帖由 WTF01 於 15/6/2012 21:50 發表
唔好以為正行就冇事, 正行一樣要食飯, 正常途徑唔掂就自然會搵人幫手,
我鄰居同埋一個親戚都試過好似你咁, 日日比人打電話騷擾,
個親戚仲成日比人掟d野係佢門口, 騷擾埋佢鄰居, 日日搵人係佢樓下等佢, 搞到門口都唔敢出,
報警都吹佢唔漲......最後搞咗成大半年先冇事......

所以千褀唔好以為好少事, 等到有事嗰陣先搞就煩,
趁而家冇乜事就快d試下用總版主個方法睇吓搞唔搞得掂,
最好就梗係搵返你親戚出嚟, 不過機會都應該幾渺茫......

最後, 祝君好運......
作者: alan512    時間: 16-6-2012 00:41

佢打一次比你,你咪打番三次比佢同佢討論下當天時事/今晚食咩餸/聽日去邊etc.....睇下邊個頂得耐d

作者: xyzchan    時間: 16-6-2012 00:54

唔好聽人亂點,照版主方法做,佢唔上門攪你地最多都係煩一排
作者: Lolanto    時間: 16-6-2012 01:06

至憎人借錢唔還仲要連累擔保人
作者: WTF01    時間: 16-6-2012 01:12

佢最ON X唔係連累擔保人~
佢係真自己屋企NO.果欄寫我屋企...
BANK一直都無打過去佢屋企~自己又轉埋手機
跟本連佢屋企人都唔知佢有借$$

講都我都驚驚地~今日無收過了~好似...
點好阿??真係報警....

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0