標題: Marushin 退殻式M1911A1 開箱 [打印本頁]

作者: 阿堅    時間: 21-9-2012 23:59     標題: Marushin 退殻式M1911A1 開箱

早兩星期突然在Marushin得知退殻式1911再出
而官方就以 Ver2 作宣傳 , 主要改動就係使用CZ75既彈殻

所以就走左去槍街一轉,入左佢返黎

盒內有槍一支,匣一隻,說明書,BB彈,同24粒彈殻

本體

匣,殻

入左彈

入匣

左面刻字

右面刻字

匣底係加長底

左.1911彈殻  中.9x19  右.45ACP
彈殻大約係9x17(.380)既size

分解

另附上短片一條
http://youtu.be/YXFBMM9S8nI
作者: kenchan3037    時間: 22-9-2012 00:05

讚好~
請問D彈殼有冇金屬版?膠殼顏色唔太討好 OAO
作者: 阿堅    時間: 22-9-2012 00:08

引用:
原帖由 kenchan3037 於 22-9-2012 00:05 發表
讚好~
請問D彈殼有冇金屬版?膠殼顏色唔太討好 OAO
可以用CZ75 D殻 ,RA 有出
作者: 怒人甲    時間: 22-9-2012 00:29

正灬1911 9mm 版本!^^
作者: khkenny2    時間: 22-9-2012 01:29

入完氣打到幾多飛啊
BTW扣雞個方法錯左.....係squeeze the trigger唔係pull the trigger
作者: RCman    時間: 22-9-2012 08:34

嘩!正呀....估唔到會再版發售。
作者: COOL    時間: 22-9-2012 10:41

師兄~價錢有約幾多呀??
作者: 2slow    時間: 22-9-2012 11:05

好靚, 竟然有再版...
作者: garyyanykw    時間: 22-9-2012 12:36

睇嚟要入手喇
作者: 阿堅    時間: 22-9-2012 13:02

引用:
原帖由 khkenny2 於 22-9-2012 01:29 發表
入完氣打到幾多飛啊
BTW扣雞個方法錯左.....係squeeze the trigger唔係pull the trigger
叉滿一次打十幾發左右,因為氣缸好細

扣雞方法?你指支槍?無錯到架,同平時既1911一樣
作者: tf141    時間: 22-9-2012 13:35

引用:
原帖由 阿堅 於 22-9-2012 13:02 發表

佢應該係指你呀ching
作者: 阿堅    時間: 22-9-2012 13:38

引用:
原帖由 tf141 於 22-9-2012 13:35 發表

佢應該係指你呀ching
開槍個個唔係我黎,因為我拎機影緊
作者: 2slow    時間: 22-9-2012 13:52

引用:
原帖由 阿堅 於 22-9-2012 13:02 發表

10幾發都算係咁ga la, 個mag要裝Shell 又有氣缸係度
請問幾銀??
作者: 阿堅    時間: 22-9-2012 14:00

引用:
原帖由 2slow 於 22-9-2012 13:52 發表

10幾發都算係咁ga la, 個mag要裝Shell 又有氣缸係度
請問幾銀??
13XX(e個係我兩星期前買個時既價@日本首都)
作者: kenchan3037    時間: 22-9-2012 14:11

引用:
原帖由 khkenny2 於 22-9-2012 01:29 發表
入完氣打到幾多飛啊
CHING可否對扣雞方面解釋一下?小弟唔係好明.....THX
作者: tf141    時間: 22-9-2012 14:23

引用:
原帖由 kenchan3037 於 22-9-2012 14:11 發表

CHING可否對扣雞方面解釋一下?小弟唔係好明.....THX
我諗應該係想話扣trigger既時候, 應該盡量縮短手指既行程
一旦trigger已經reset好就扣雞, 手指既動作應該係好細微, 而唔係好似片中咁一下一下好清楚咁扣落去
你可以見到片中果位ching, 一下扣雞同另一下雞之間既動作係好大
作者: khkenny2    時間: 23-9-2012 14:18

引用:
原帖由 tf141 於 22-9-2012 02:23 PM 發表

我諗應該係想話扣trigger既時候, 應該盡量縮短手指既行程
一旦trigger已經reset好就扣雞, 手指既動作應該係好細微, 而唔係好似片中咁一下一下好清楚咁扣落去
你可以見到片中果位ching, 一下扣雞同另一下雞之間 ...
Exactly,因為見到成個muzzle走晒位先講姐
同埋打過真火就會發現點扣雞會好影響準繩度
作者: duck123    時間: 28-10-2012 18:54

http://www.youtube.com/watch?v=FuNIWTQQ_jc
呢支!?? 146 fps 姐係幾多隻蕉!?

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0