標題: Systema 新電問題 [打印本頁]

作者: ricky1688    時間: 18-11-2012 22:01     標題: Systema 新電問題

系紅狼睇到有新LI-POLY 14.8 1400mAH for sMax and MMax, 有無師兄知道此電是否合2012 Max (m130)
作者: kidult    時間: 18-11-2012 22:33

唔o岩用, 齒比有別, 玩ptw,  其實唔使玩快頻。。。。。
作者: ricky1688    時間: 18-11-2012 23:17     標題: 回覆 2# 的帖子

多謝師兄回覆,

另小弟對市面上11.1v 哩電完全失去信心, 大多打一至兩夾(100rds) 就開始推吾到啦,  應該系充吾飽, 又吾balance, 玩個陣,就住就住驚個Motor 瓜,  又咩最佳建議?
作者: spec.ops.    時間: 19-11-2012 05:00

引用:
原帖由 ricky1688 於 18-11-2012 23:17 發表
多謝師兄回覆,

另小弟對市面上11.1v 哩電完全失去信心, 大多打一至兩夾(100rds) 就開始推吾到啦,  應該系充吾飽, 又吾balance, 玩個陣,就住就住驚個Motor 瓜,  又咩最佳建議?
請問師兄試過咩牌既電呢
作者: ricky1688    時間: 19-11-2012 09:33

Blue /PremiuX, FxreFox, KingXrm, X&P

請師兄指教及分享下用電心得.
作者: kidult    時間: 19-11-2012 09:58

你用幾多A 差?? 差到幾多v?  用balance charge?  打到幾v 換??
作者: theohins    時間: 19-11-2012 11:20

唔知2012supermax可以快幾多呢
但14.8咪碎珠碎到 hihi ? 師兄有咩方法改善 ?
作者: kidult    時間: 19-11-2012 11:44

引用:
原帖由 theohins 於 19-11-2012 11:20 發表
唔知2012supermax可以快幾多呢
但14.8咪碎珠碎到 hihi ? 師兄有咩方法改善 ?
有一個終極既方法!! 就係---- 唔用14.8v!!
作者: spec.ops.    時間: 19-11-2012 19:40

引用:
原帖由 ricky1688 於 19-11-2012 09:33 發表
Blue /PremiuX, FxreFox, KingXrm, X&P

請師兄指教及分享下用電心得.
我用緊GE power同premium power,用GT power充電器,一直都冇問題
作者: Elf    時間: 20-11-2012 01:31

^^^^^ said.
作者: seals9121    時間: 28-11-2012 04:51

引用:
原帖由 kidult 於 18-11-2012 22:33 發表
唔o岩用, 齒比有別, 玩ptw,  其實唔使玩快頻。。。。。
快頻的 單發反應速度更快。    雖然我很少打連發,可是每把都是快頻,要的就是單發反應優勢

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0