標題: [VFC] VFZ MK12 MOD1 GBB [打印本頁]

作者: gainax    時間: 6-2-2013 20:58     標題: VFZ MK12 MOD1 GBB

唔知有冇師兄入左? 評價如何?
同埋台灣個邊連CQB版都用新版上身, 香港果d其實更新左未…
轉貼店家開箱參考
http://www.arms-cool.net/forum/thread-129048-1-5.html
作者: 怒人甲    時間: 6-2-2013 22:26

GP 有得用prowin 短匣wor ^^"

圖片附件: image.jpg (6-2-2013 22:26, 30.67 KB) / 該附件被下載次數 173

作者: RCman    時間: 6-2-2013 23:02

依興趣上兩個星期已到貨,
價錢都算合理。
我羅過上手,....係幾靚
不過VF屍M4我真係唔敢買。
作者: gainax    時間: 6-2-2013 23:31

回2F師兄;
豬P都唔錯不過小弟玩過豬P井成,最尾退出放哂,而家又玩豬P好似…

回3F師兄;
其實小弟見V記個身咁靚新版好左個價唔貴, 有興趣入番支AR裝番d舊件當儲多支咁
我都係一直唔敢買再加上舊版有爆身危機更加…,但又想入… 如其它款都用新版上身,做次白老鼠試下都ok的,
打唔打得都可以係收藏上滿分 同應該有得執下既,當玩下新系統修修補補過下癮
作者: dickyan28    時間: 7-2-2013 00:00     標題: 回覆 4# 的帖子

一個台灣朋友指出2012版V記M4槍身唔單只MARKING有改進, 個身同內部都有強化左....呢位朋友都算幾忍得手, 一直等到V記出M4 RIS 2012版先入手.

所以班原來擁有2010版V記既槍友, 大部份都肯願意花錢買M4身套件升級.
作者: dickyan28    時間: 7-2-2013 00:00     標題: 回覆 4# 的帖子

一個台灣朋友指出2012版V記M4槍身唔單只MARKING有改進, 個身同內部都有強化左....呢位朋友都算幾忍得手, 一直等到V記出M4 RIS 2012版先入手.

所以班原來擁有2010版V記既槍友, 大部份都肯願意花錢買M4身套件升級.
作者: gainax    時間: 7-2-2013 01:02     標題: 回覆 6# 的帖子

好似幾吸引
穩陣起見都係等換左最新版上身個批先… 而家擔心呢樣, 因為無得整
作者: dickyan28    時間: 7-2-2013 01:26

引用:
原帖由 gainax 於 7-2-2013 01:02 發表
好似幾吸引
穩陣起見都係等換左最新版上身個批先… 而家擔心呢樣, 因為無得整
呢個係朋友手上既V記2012 M4身MARKING, 可以參考吓啱唔啱自己心水?

圖片附件: VFC M4 BODY.jpg (7-2-2013 01:26, 118.53 KB) / 該附件被下載次數 168

作者: gainax    時間: 7-2-2013 01:36     標題: 回覆 8# 的帖子

師兄跟本係度放毒…
小弟對VFZAR感興趣有三分一係marking&槍身到, 三分一係內構到,最後係個新版效能到吸引再打算投入VFZ,
鋪頭快d 進新一批貨吧
作者: carl    時間: 7-2-2013 11:13

我只想要條外管....希望會有散賣.
作者: mk23    時間: 7-2-2013 11:39

引用:
原帖由 carl 於 7-2-2013 11:13 發表
我只想要條外管....希望會有散賣.
看台灣網友post出來的相片, 應該係VFC將AEG mk12mod1 kits,再modify條外管個尾放GBB hopup座.
而唔係做條新barrel出來.
所以我唔覺得有散賣...
作者: oldsoil    時間: 13-2-2013 14:40

小弟返而入左支2012 M18 外觀一流 內部件都係個D, 都係要汁汁才好玩,爽度提升,可放心入
作者: gainax    時間: 13-2-2013 17:10     標題: 回覆 12# 的帖子

師兄係最近入? 個上身而家唔知係唔係新版?
係我即入支RIS版唔再等…  外觀真係一二位x!!
作者: dickyan28    時間: 13-2-2013 22:06

引用:
原帖由 gainax 於 13-2-2013 17:10 發表
師兄係最近入? 個上身而家唔知係唔係新版?
係我即入支RIS版唔再等…  外觀真係一二位x!!
跟據台灣朋友方面資料, 第一代VFZ GBB M4係護木, 手抽 + 格仔尾方式販售.

直到2012版先有出現RIS版, 跟棍仔, LMT款後SIGHT, 海豹托, 彈匣一隻.

唔知賣香港既批次有無唔同呢??

圖片附件: 2012 VFC M4 RIS.jpg (13-2-2013 22:06, 128.15 KB) / 該附件被下載次數 383

作者: Stig    時間: 13-2-2013 22:17

引用:
原帖由 dickyan28 於 13-2-2013 22:06 發表

跟據台灣朋友方面資料, 第一代VFZ GBB M4係護木, 手抽 + 格仔尾方式販售.

直到2012版先有出現RIS版, 跟棍仔, LMT款後SIGHT, 海豹托, 彈匣一隻.

唔知賣香港既批次有無唔同呢??
明窗好似有exactly圖中果款,賣緊~@$))
作者: gainax    時間: 14-2-2013 14:35     標題: 回覆 14# 的帖子

第一代印像只有栗米筒標準版&Mk18 DX版
第二即2012版, 14F網同台灣開箱跟既配件&出既款式都係一樣...
MK12 MOD1 好似個開箱文保証最新零件配件版, 但…我想要新CQB or RIS版
作者: dickyan28    時間: 14-2-2013 15:49     標題: 回覆 16# 的帖子

咩唔係2012 RIS版唔單只用左新上下身, 連內部零件都轉埋新版零件咩??

小弟無玩開VFZ GBB野, 純粹係聽台灣朋友講ga咋, 因為上述資訊都係台灣店家同我個台灣朋友介紹左2012版既唔同之處, 佢先肯入手, 唔通佢都中左招!!
作者: SOG    時間: 14-2-2013 17:56

VFC mk12mod1 GBB只係強化咗upper,其他同2012版一樣。
因為2012版有爆upper情況出現。
作者: SOG    時間: 14-2-2013 18:01

不過到港個批mk12mod1有搖頭情況出現,選擇時小心留意。
作者: gainax    時間: 14-2-2013 21:35     標題: 回覆 18,19# 的帖子

12 upper個耳仔結構咁薄弱, 唔爆都難以耐用, 所以我都在等新upper既成槍…
感謝師兄資料.
師兄認為Mk12連射氣化其實可唔可以? 之前有師兄12版MK18開箱,連射麻麻唔知呢支會唔會有改善, 定要撞手神
作者: garyyanykw    時間: 14-2-2013 21:43

引用:
原帖由 gainax 於 14-2-2013 21:35 發表
12 upper個耳仔結構咁薄弱, 唔爆都難以耐用, 所以我都在等新upper既成槍…
感謝師兄資料.
師兄認為Mk12連射氣化其實可唔可以? 之前有師兄12版MK18開箱,連射麻麻唔知呢支會唔會有改善, 定要撞手神
如果氣化有改善,好過買我們啲M4
作者: gainax    時間: 14-2-2013 21:51

引用:
原帖由 dickyan28 於 14-2-2013 15:49 發表
咩唔係2012 RIS版唔單只用左新上下身, 連內部零件都轉埋新版零件咩??

小弟無玩開VFZ GBB野, 純粹係聽台灣朋友講ga咋, 因為上述資訊都係台灣店家同我個台灣朋友介紹左2012版既唔同之處, 佢先肯入手, 唔通 ...
搵到12版同舊版零件對比可參考  
http://www.publicenemy.com.香港/?p=5080

作者: gainax    時間: 14-2-2013 21:59     標題: 回覆 21# 的帖子

咁又無一定, 我們開膛都幾好打,
不過要靚殼都係VFZ架嗱
同埋聽講台灣有優化服務個邊評價不錯, 我有d懷疑優化左先係真正出廠性能
作者: dickyan28    時間: 14-2-2013 23:38     標題: 回覆 22# 的帖子

我的台灣朋友正正就是光顧這家 [ NEW北模型 ] 購買2012版 M4 RIS

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0