標題: 約會 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 8-2-2013 18:57     標題: 約會

1 當約會一位女仔出街時,不成功次數達5次
應否放棄追求她嗎?

2 知道一位女仔有對象時
  放棄追求她,是否正確?
作者: Tango1997    時間: 8-2-2013 19:23

1。。。。適當堅持。。。。代表有誠意
2。。。。鐘意人就理鬼佢有無男友咩。。。。同佢男友無關。。。。你只要表達自己意思就得。。。。50。。。。50。。。
作者: Elf    時間: 8-2-2013 19:25

引用:
原帖由 tango1997 於 8-2-2013 19:23 發表
1。。。。適當堅持。。。。代表有誠意
2。。。。鐘意人就理鬼佢有無男友咩。。。。同佢男友無關。。。。你只要表達自己意思就得。。。。50。。。。50。。。
1。。。贊成,誠意最能打動女人心
2。。。更加贊成
作者: loveless    時間: 8-2-2013 20:07

要視乎你手段, 淨有誠意唔係大晒
否則問完又問又再問推極都問問問, 換轉我係當事人只會覺得你好交义煩...
作者: Tango1997    時間: 8-2-2013 20:12

引用:
原帖由 loveless 於 8-2-2013 20:07 發表
要視乎你手段, 淨有誠意唔係大晒
否則問完又問又再問推極都問問問, 換轉我係當事人只會覺得你好交义煩...
所以禾話“適當既堅持“囉

作者: 匿名    時間: 8-2-2013 20:17

樓主過份堅持
對象多次拒絕仍不放棄, 只會不斷推高對象的價值, 足以將你當做兵
你約佢時就等於五花大縛送上門, 重要睇佢心情想唔想與你出街
佢想約你時就幾乎必定成功
可以說已經輸了
作者: loveless    時間: 8-2-2013 20:17

引用:
原帖由 tango1997 於 8-2-2013 20:12 發表

所以禾話“適當既堅持“囉
人通常只睇到自己想睇既野

"誠意?我有喔. 師兄都支持我繼續問..."
作者: Tango1997    時間: 8-2-2013 20:29

唔係教樓主撬人墙腳。。。。。
只係如果條囡就咁比你講兩講就跟左你。。。。咁就真係把能
除非你真係有個人之“長“啦
作者: T-800    時間: 8-2-2013 20:38

以前D女軍醫絕對夠膽同您研究下,而家後生果d真係唔知佢地諗乜,唔敢教......
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心、憶念佢嘅係無奈的浪漫(才是最浪漫的浪漫.....)
2:傾慕一個人就唔好理佢有冇男朋友,做好您自己就ok ,事事站少少係佢立場諗下,佢會feel到的.....但要先搞清楚自己係[ 傾慕 ]對方定係只是有好感呢.....?

愛情是什麼?是藝術......真的是藝術....考下您嘅藝術修養有幾高、對方又有幾高.....

祝成功!

Happy Chinese New Year shooting!

作者: Tango1997    時間: 8-2-2013 20:43

總之幸福係要自己爭取既。。。。。但有爭取幸福有時刀唔係必然
作者: sovietarmy2012    時間: 8-2-2013 22:43

引用:
原帖由 T-800 於 8-2-2013 20:38 發表
以前D女軍醫絕對夠膽同您研究下,而家後生果d真係唔知佢地諗乜,唔敢教......
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心 ...
我極贊同每一粒字

不過,乜叫好感,喜歡,愛???
作者: 匿名    時間: 8-2-2013 23:15

大家講得岩
信 緣份 二字
作者: samsamyu    時間: 8-2-2013 23:31

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 23:15 發表
大家講得岩
信 緣份 二字
除左緣份,重要有D後天既...
否則一樣有緣無份
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 00:07

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 23:15 發表
大家講得岩
信 緣份 二字
好聽D係信緣份
難聽D係等運到....
引用:
原帖由 samsamyu 於 8-2-2013 23:31 發表

除左緣份,重要有D後天既...
否則一樣有緣無份
大個仔喇~~
作者: T-800    時間: 9-2-2013 00:17

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:07 發表

好聽D係信緣份
難聽D係等運到....

(
所以在"聽天命之前還是必需要:" 盡人事..."

HAPPY SHOOTING!
作者: Tango1997    時間: 9-2-2013 00:20

引用:
原帖由 T-800 於 8-2-2013 20:38 發表
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心 ...
禾最中意第1點。。。。浪漫中既浪漫
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 00:21

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 8-2-2013 22:43 發表

不過,乜叫好感,喜歡,愛???
經典回顧~

圖片附件: or1.jpg (9-2-2013 00:24, 95.82 KB) / 該附件被下載次數 139

圖片附件: or2.jpg (9-2-2013 00:25, 113.06 KB) / 該附件被下載次數 165

圖片附件: or3.jpg (9-2-2013 00:24, 91.92 KB) / 該附件被下載次數 138

圖片附件: or4.jpg (9-2-2013 00:24, 97.08 KB) / 該附件被下載次數 138

圖片附件: or5.jpg (9-2-2013 00:24, 63.38 KB) / 該附件被下載次數 136

作者: T-800    時間: 9-2-2013 00:33

引用:
原帖由 tango1997 於 9-2-2013 00:20 發表

禾最中意第1點。。。。浪漫中既浪漫
無奈的浪漫....才是浪漫中的浪漫.....Trust ME....The Feeling Is Wonderful! 因為小弟也曽試過....

happy shooting!
作者: Dave    時間: 9-2-2013 00:38

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 18:57 發表
1 當約會一位女仔出街時,不成功次數達5次
應否放棄追求她嗎?

2 知道一位女仔有對象時
  放棄追求她,是否正確?
1-reject 3 次可以即時收隊。
應該
有時d 野,你想果陣佢唔想,你冇準備的時候佢突然有心。
男人... 一次放幾條線出去不是錯,記住,係佢成為你女朋友之前,你識幾多女都得,你唔需要同一個「心儀對像」講忠心,大家冇責任的。

2-睇個人喜好,但在下建議唔好攪人地..
雖然大可以話「佢地感情堅固的話打風都唔甩」,btw 一段新衝擊vs 幾年感情,新的總是有吸引處,你明知人家有另一半重攪.. 一句到尾.. 牆腳。
換轉係你同女朋友一齊三幾年,講唔上淡如水但新奇感下降,你都唔想有條死靚仔日日送花接放工。
作者: Tango1997    時間: 9-2-2013 00:41

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 00:33 發表

無奈的浪漫....才是浪漫中的浪漫.....Trust ME....The Feeling Is Wonderful! 因為小弟也曽試過....

Yes
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 00:45

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 00:33 發表

http://www.youtube.com/watch?v=pEZrWLlIY2A
作者: sovietarmy2012    時間: 9-2-2013 00:45

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 00:17 發表

所以在"聽天命之前還是必需要:" 盡人事..."

乜叫好感,喜歡,愛?我不明白它們的意思
作者: T-800    時間: 9-2-2013 00:46

引用:
原帖由 Dave 於 9-2-2013 00:38 發表

應該
男人... 一次放幾條線出去不是錯,記住,係佢成為你女朋友之前,你識幾多女都得,你唔需要同一個「心儀對像」講忠心 ...
第一点:十份準確...
第二点:男朋友不同結左婚...結左婚就吾追得,拍緊拖仍只算單身....

作者: sovietarmy2012    時間: 9-2-2013 00:48

引用:
原帖由 Dave 於 9-2-2013 00:38 發表

應該
男人... 一次放幾條線出去不是錯,記住,係佢成為你女朋友之前,你識幾多女都得,你唔需要同一個「心儀對像」講忠心 ...
c-ching講得幾好wor

作者: T-800    時間: 9-2-2013 00:50

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:45 發表

http://www.youtube.com/watch?v=pEZrWLlIY2A
好歌一首....下次小弟開工時試下唱返呢隻...找返份譜出来先....

作者: T-800    時間: 9-2-2013 00:53

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 00:45 發表

要返觀内照問自己....旁人答吾到您的......

作者: sam524    時間: 9-2-2013 00:54

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 00:53 發表

要返觀内照問自己....旁人答吾到您的......

但如果自己都唔知...
作者: Tango1997    時間: 9-2-2013 00:56

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:21 發表

經典回顧~
阿公。。。。你post嗰D係咪少女漫畫泥架
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 01:00

引用:
原帖由 tango1997 於 9-2-2013 00:56 發表

阿公。。。。你post嗰D係咪少女漫畫泥架
橙路/ORANGE ROAD/古靈精怪
係經典漫畫啊~~ 類似TOUCH果D 啦
作者: T-800    時間: 9-2-2013 01:05

引用:
原帖由 sam524 於 9-2-2013 00:54 發表

但如果自己都唔知...
慢慢一定會知...( 雖然到時可能已經太遲....但吾緊要的....)

最近軍醫跟一位朋友的對話如下:

最近有朋友人問我,說他認識的一位舊朋友感覺很奇怪....

>如何奇怪?

友人曰:這位朋友沒見很久了,但多年來心裡經常無意地記掛著他、想找籍囗見他,但每次出來見面時自己又總是不願多留、有時更抗拒跟他太接近、接觸,好像多看一眼也有壓迫感,不太願意似的......。

在下問友人曰:>您這個朋友是同性還是異性.... ?

異性朋友.....

>您已中招,"傾慕"著她.....

胡說八道!

>絕無胡說...百份之百!

我跟她絕無可能!今世也沒可能的.....我發誓....!

>有可能什麼?沒可能什麼?緊張什麼?

你明白我意思的......!

>誰管您們有沒有可能!"傾慕"就是"傾慕",不用什麼有可能、沒可能、不用發生什麼事的......

胡扯............那怎麼辦?!

>不用怎麼辦....今時今日的您還能夠怎麼辨....?繼續"傾慕"下去吧!

那好像不太好吧......

>誰管您什麼好不好,一輩子"傾慕"下去吧,嘅浪漫又淒美,有益身心^^

還說笑....很風涼吧?!

>是又如何?無奈的浪漫....誰知您前世欠她什麼.....人生就是這樣.................小弟也曾試過....

作者: kenchan3037    時間: 9-2-2013 02:29

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 01:05 發表

慢慢一定會知...( 雖然到時可能已經太遲....但吾緊要的....)

最近軍醫跟一位朋友的對話如下:

最近有朋友人問我,說他認識的一位舊朋友感覺很奇怪....

>如何奇怪?

友人曰:這位朋友沒見很久了,但多 ...
噢,小弟有個傾慕既對像
真係唔知係唔係前世做過咩
但係其實對面理都唔理我,
我係佢心中隨時只係ON9仔一名
一直都冇溝通,但係又不停地傾慕
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林
我兒家依舊日日諗住佢,不過人地都唔理我,佢又有仔,人地又開開心心,仲可以係FACEBOOK打情罵肖
咁我又做到乜?
朋友提出紅顏知己E個詞
雖然我睇唔通睇唔透,但生活依舊,路一樣要走下去
缺憾美是少不得的,維有順其自然,等待下一個春天
作者: T-800    時間: 9-2-2013 03:09

引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
年輕人通常特別多此等心態,
很好...継續傾慕下去吧,
不過也可以她表白一下,
小朋友,還未結婚説什麼不可能?不可能又如何...?
有機會表白一也無妨,反正沒有預期有什麼結果,亦不需要她認同您,只要給她知道就好了....
也無需要為她而忘記一整個森林...
但如果選擇暗暗"傾慕"的話亦可以,她將成為您的夢....
15年後看看她是否仍在您的夢中,不經意仰望繁星的時候,是否仍會為她送上一個祝福?
相信極有可能已經不是了,...
但如果仍是的話,那恭喜她吧!因為她真正成為了您的"傾慕"!
這時オ跟別人説:她是我的"傾慕"也未遅吧....如果不是的話,那15年前的只是"好感"、"好奇"....而並非 " 傾慕 "....。

作者: 匿名    時間: 9-2-2013 03:19

I know that feel bro
我都追過一個女仔兩次
第一次成功、第二次失敗
我第一次成功後犯左d機本錯誤
咁都岩岩好一年啦
我都仲係好鍾意佢,但lost左contact
近日知佢入左大學之好快有男朋友
之前仲以佢作為目標努力考大學
一知道果時差d喊左出來
我果一刻想放棄,
到今日又多左個心儀對像,但對方又似有野又似冇野
我諗我都係玩AB plan
作者: 匿名    時間: 9-2-2013 03:37

去年7月候我同一個女仔表白
佢拒絕左
諗番轉頭
我"喜歡"佢其實係因為佢人品好?因為佢靚?
因為覺得佢家庭背景可憐而想保護佢?
定只係我想拍拖而"喜歡"?
去到最後我搵唔到結論
只知自己三年前錯過左機會
慶幸佢仍然當我係朋友
佢開心 我都會為佢開心

By 另一個匿名人士
作者: loveless    時間: 9-2-2013 09:42

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 00:45 發表

我乜都講得出口
但到今日都從未對人講過個愛字.
只會講"妳比一切更重要"
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 09:51

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...
女人同男人唔同啊
佢地唔興”心照”ga
我同意唔應該時時掛在口邊
但有時候,愛是要說出口的
作者: loveless    時間: 9-2-2013 10:13

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 09:51 發表

女人同男人唔同啊
佢地唔興”心照”ga
我同意唔應該時時掛在口邊
但有時候,愛是要說出口的
insufficient data, does not compute
作者: Dave    時間: 9-2-2013 10:42

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 01:00 發表

橙路/ORANGE ROAD/古靈精怪
係經典漫畫啊~~ 類似TOUCH果D 啦
我家中尚有完整一套vcd   ( 那年代沒有dvd 啦.. bluray 麻... )
作者: Dave    時間: 9-2-2013 11:07

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
講真女人真係一定要講出口... 男人唔開心:陪我隊酒! 係兄弟既唔好問!
女人唔開心:我好唔開心!想搵人傾計!

男人素來是自立的,自我照顧的,獨立就是男人的價值。
女人素來是以建立關係黎確立價值。

不過小弟都同師兄有一樣相近之處,師兄不說愛,小弟不說「永遠」,
因為對我來說是不能肯定的東東。
但愛字就只跟女朋友說,不會跟目標說,因為缺乏認識的愛,不過是迷戀,腦內ps 而已。
引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
男人!唔好怕冇面,冇面你就唔好溝女。

好現實,你如果180 以上有錢靚仔渣車車,你賤賤格格的話都總有女埋身,
就算唔埋身,你都可以做到一個「有考慮價值的目標」,
如果你以上幾樣都冇,你就只可以真心,或者細心,或者玩心理戰,
又矮又醜又冇錢,你只可以慢慢搵第一桶金,有基本經濟能力,
之後等d 女臨近 30 又冇仔or 失戀執平貨。

sad but true

你話好銅臭?好現實? 冇真愛? 咁你去搵件又肥又醜又口臭講野大聲加八婆的女做女朋友黎表現真愛先講野吧。
男人尋大雨索女長髮小甜甜,就唔可以批評女人搵又型又高有錢道明寺...

愛好特別,你現實派又有數計,你感性派又有數計,隨得各人演繹,
有人尋安定經濟尋有個伴過日神,有人感情至上這就是我的小龍女,
各人不可以話對方不是 ( same as aeg vs gbb )

下面是小弟感想,女人的成長:
18:嫩,她的愛是真,但不夠現實
20:半生半熟,還是嫩
23:開始尋自己的夢,有自己社交,如果本身有男朋友,分手機會甚高。
25:懂得愛,但不懂得自己要甚麼,如果這時搵到一個好男人,她就是最幸福的女人
27:懂得愛,也知道自己要甚麼,但知道自己青春不再,難免在選擇條件上加上物質要求,不純了
29:倒數,擇偶條件大幅下降,而且目標會轉向結婚,拍拖三個月即閃婚最好
30 + :兩極化,一係極想結婚生仔最好,一係唔至在有冇仔,開始尋找名牌,hi tea ,闊太,靚錶的世界

真心講,未出黎社會做野的女仔,可以識,可以拍,但唔好一心諗住過人世。

作者: rho837    時間: 9-2-2013 11:22

當你有米!周身名牌!左手申一申!貴過條女全身!再楂架白馬或白Ben跑去接佢出入!出入馬會!一蚊都唔洗佢出!時不時出兩張機票去附近玩個weekend!

如此!佢應該唔會放你飛機唔出街!
作者: 匿名    時間: 9-2-2013 12:57

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 20:17 發表
樓主過份堅持
對象多次拒絕仍不放棄, 只會不斷推高對象的價值, 足以將你當做兵
你約佢時就等於五花大縛送上門, 重要睇佢心情想唔想與你出街
佢想約你時就幾乎必定成功
可以說已經輸了
哈,師兄講到收兵,小弟即刻諗到呢首歌
http://youtu.be/OWt-7KDemnk
作者: sovietarmy2012    時間: 9-2-2013 13:42

睇完成頁,覺得以前我只是一個浪漫的柒頭皮

現在我怕煩無去揾,,亦無衝動去揾,亦不知點揾

隨緣便是...可能前世欠人太多.

我幾like呢個story:
從前有個書生,交了一位女朋友,他非常喜歡這個女朋友,可是在三年之後,他女朋友卻嫁給了別人,書生受不了這個打擊就一病不起,他的家人為他去各地聘請名醫,可是都治不好,眼看著書生一天比一天嚴重,有一天來了個和尚,他對員外說:我可以治好令郎的病。員外心想,反正醫生都看不好了,就死馬當活馬醫。

和尚來到書生的床前,跟他說了一個故事:從前在海邊有一具女祼屍,
這時來了一個男的,那人看了那女屍一眼,就走了,
然後來了第二個男的,那人因不忍心女屍祼露,就把衣服脫下來蓋在女屍身上,也走了,
然後來了第三個男的,那人不忍女屍暴屍荒野,就挖了個洞,把女屍給埋了。

話一講 完,和尚用手指著書生(一邊指著對方)說:你~就是那第二個男的,而你的女朋友就是那具女屍轉世,她這世是來報恩的,因為你只是幫她蓋件衣服,所以她當了你三年的女朋友,而她真正要報恩的,則是那第三個男的,也就是她現在的老公。書生聽完這席話之後,沉思許久,想通之後,病也就好了。
作者: T-800    時間: 9-2-2013 13:46

引用:

我乜都講得出口
咁從明天起一定要試試改変這習慣了......信我,"我愛妳"對女人好重要的,真係比一切情話更重要....

作者: sovietarmy2012    時間: 9-2-2013 13:48

佢係浪子
作者: T-800    時間: 9-2-2013 13:53

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 13:42 發表
睇完成頁,覺得以前我只是一個浪漫的柒頭皮

現在我怕煩無去揾,,亦無衝動去揾,亦不知點揾

隨緣便是...可能前世欠人太多.

我幾like呢個story:
從前有個書生,交了一位女朋友,他 ...
NO...您知否這故事未完的.....最精彩的在後面....

作者: gtoray    時間: 9-2-2013 14:07

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 13:46 發表

咁從明天起一定要試試改変這習慣了......信我,"我愛妳"對女人好重要的,真係比一切情話更重要....

同意啊
愛唔止要做,更要說~
作者: sam524    時間: 9-2-2013 14:12

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 13:53 發表

NO...您知否這故事未完的.....最精彩的在後面....

願聞其詳
作者: gtoray    時間: 9-2-2013 14:19

引用:
原帖由 T-800 於 9-2-2013 13:53 發表

話一講 完,和尚用手指著書生(一邊指著對方)說:你~就是那第二個男的,而你的女朋友就是那具女屍轉世,她這世是來報恩的,因為你只是幫她蓋件衣服,所以她當了你三年的女朋友,而她真正要報恩的,則是那第三個男的,也就是她現在的老公。書生聽完這席話之後,沉思許久,想通之後,病也就好了。

第二天,書生就相約他的前女友到海邊臨別抽波
完事後把她隊冧了,幫佢著好衫,仲埋好條屍~

作者: T-800    時間: 9-2-2013 14:30

實情是:第三個路人本是兇手,他推了女子下海,過一排在另外一面海邊見條屍沖返上岸,怕比人查到,拿拿聲埋左佢,所以女死者下一世嫁比佢.....
眾生不可思議、因果不可思議.....諸惡莫作、眾善奉行、自淨其意.....是諸佛教

Happy shooting!
作者: Vindicator    時間: 9-2-2013 14:30

唔一定要做情侶先開心
簡簡單單做番朋友先啦
佢唔鍾意你唔係你錯你唔好
真係果種感覺,時機

調轉黎諗
有女仔主動追你你都諗諗先啦
愛情終於唔係1+1=2
樓主唔駛灰心
作者: sovietarmy2012    時間: 9-2-2013 14:33

佛學告解亭
作者: T-800    時間: 9-2-2013 16:01

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 14:33 發表
佛學告解亭
是因果....仍是一句:盡人事、聽天命....得者自然是喜、失者也是美好的回憶....

作者: rho837    時間: 9-2-2013 16:33

唉! 真係.......! 我自從做左老襯後! 呢+幾年曰日都想一樣野! 如果能時光回到1988年! 我就會勤力讀書! 在88年入澳兵! 一定唔會溝女! 撳中還kerYee!
作者: 匿名    時間: 10-2-2013 11:46

我相信香港仲有唔少好女仔
只不過時候未到,仲未遇到
Keep Going
英文版
http://www.youtube.com/watch?v=X7POUv0w7-U
中文版
http://www.youtube.com/watch?v=dQkREAVpCOo

作者: Tango1997    時間: 10-2-2013 12:13

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 14:19 發表

話一講 完,和尚用手指著書生(一邊指著對方)說:你~就是那第二個男的,而你的女朋友就是那具女屍轉世,她這世是來報恩的,因為你只是幫她蓋件衣服,所以她當了你三年的女朋友,而她真正要報恩的,則是那第三個男的 ...
造完再殺。。。殺完再造。。。造完再埋C

作者: 天煞孤狼    時間: 24-2-2013 00:59

引用:
原帖由 Anonymous 於 10-2-2013 11:46 發表
我相信香港仲有唔少好女仔
只不過時候未到,仲未遇到
Keep Going
英文版
http://www.youtube.com/watch?v=X7POUv0w7-U
中文版
http://www.youtube.com/watch?v=dQkREAVpCOo
希望在明天
以前都曾經鍾意過一個有男朋友既女仔
當然沒有結果
消沉左一段時間後 (2年)
上年差唔多年尾有一對朋友結婚, 搵我做兄弟
就係呢一個機會, 比我真正認識到一個姐妹
其實兩年前大家係見過既, 只係當時緣份未到
但係緣份來既時候擋都擋唔住
今年終於都過到一個有情人陪伴一起既情人節
所以希望還是在明天
作者: odaan    時間: 24-2-2013 01:13

引用:
原帖由 Anonymous 於 9-2-2013 03:37 發表
去年7月候我同一個女仔表白
佢拒絕左
諗番轉頭
我"喜歡"佢其實係因為佢人品好?因為佢靚?
因為覺得佢家庭背景可憐而想保護佢?
定只係我想拍拖而"喜歡"?
去到最後我搵唔到結論
只知自己三年前錯過左機會
慶幸佢 ...
喜歡一個人係唔會有講得出既理由 , 甚至唔理性

只有憎一個人先會有理由
作者: rho837    時間: 24-2-2013 01:22

掔係要死前爛打!煩死為止!

如果中意!話知佢有老公及仔女!照追可也!一於煩到佢死為止!

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0