標題: Call of Duty: Ghosts Reveal Trailer(新增兩段影片 [打印本頁]

作者: 亞爾多    時間: 22-5-2013 18:33     標題: Call of Duty: Ghosts Reveal Trailer(新增兩段影片

注意:此ghost跟mw2無關

http://www.youtube.com/watch?v=Zxnx3W-HA18

終於肯轉engine?

Lead Animator Interview
http://www.youtube.com/watch?v=Vck4Z95ooRE
水底關卡演示
http://www.youtube.com/watch?v=XpmD_PdMQR4

作者: Cheesecake    時間: 22-5-2013 19:16

Looks promising, though I hope it's not another over-hyped game.
作者: Stig    時間: 22-5-2013 19:25

會唔會team人一個一個咁死,最後死淨果個就係ghost?
作者: Cheesecake    時間: 22-5-2013 19:31     標題: 回覆 3# 的帖子

They are "Dead" already because they are "Ghost"..
Besides, I bet the Shepard is gonna die at one point..
作者: Stig    時間: 22-5-2013 19:35

引用:
原帖由 Cheesecake 於 22-5-2013 19:31 發表
They are "Dead" already because they are "Ghost"..
Besides, I bet the Shepard is gonna die at one point..
-del-

作者: jn_jona    時間: 22-5-2013 20:12

好似又係black ops2果type未來戰爭...唉
作者: 小鬼182    時間: 22-5-2013 20:44

我好似見到416~~
作者: h.t.f    時間: 22-5-2013 21:04

唔知有無得控制狗狗伙拍Ghost???
作者: 2slow    時間: 22-5-2013 21:37

希望唔會好似MW3咁啦
好似可以命令隻狗仔
作者: GMA    時間: 22-5-2013 21:53

每集幾差都會玩MP,故事就.....
作者: zeta    時間: 22-5-2013 21:58

引用:
原帖由 Stig 於 22-5-2013 19:35 發表

咁都要有新角色出頂上先死得

...btw its not MW..so no shepard?
佢指Shepherd
真係講緊隻German Shepherd....
作者: TurTle:D    時間: 22-5-2013 22:07

引用:
原帖由 小鬼182 於 2013-5-22 08:44 PM 發表
我好似見到416~~
暫其有HK416C,M4,AK47(看看發現那AK前方槍口的是消音器)cz805(望似成為美軍公發步槍)sa58,kriss(城市戰中片段有)
幹ak,m4,black hawk每集都幾乎有其系列......不死的
作者: 亞爾多    時間: 22-5-2013 22:08

可能仲係有人誤會?
COD:GHOST應該係一個新系列,同MW無關(或者有著WAW跟BO的微妙關係...這點不肯定)
GHOST唔係指MW2果個,應該係一個部隊
作者: Stig    時間: 22-5-2013 22:17

引用:
原帖由 亞爾多 於 22-5-2013 22:08 發表
可能仲係有人誤會?
COD:GHOST應該係一個新系列,同MW無關(或者有著WAW跟BO的微妙關係...這點不肯定)
GHOST唔係指MW2果個,應該係一個部隊
我唔清楚兩隻game時間先後,
我假設如果COD:GHOST係發生響mw2前,
會唔會果team "ghost"最後死淨一個,就叫埋自己做ghost....
作者: TurTle:D    時間: 23-5-2013 00:16

引用:
原帖由 Stig 於 2013-5-22 10:17 PM 發表

我唔清楚兩隻game時間先後,
我假設如果COD:GHOST係發生響mw2前,
會唔會果team "ghost"最後死淨一個,就叫埋自己做ghost....
二個因素否以上假設:
1mw2 ghost原本係來自英國SAS(tf141係由CIA,ranger75同SAS組成),但本集ghost team係屬於美軍
2預告片中載具如疑似black hawk等新型直升樓都比mw2更新,同一方面制式武器變成hk416c及cz805都與ranger的m4,m16a4及scarh不同,前者武器較為近代也顯示ghost代比mw2更後期.
作者: h.t.f    時間: 23-5-2013 10:38     標題: 回覆 13# 的帖子

MW時期一隻鬼已經咁好抽,
如果成隊鬼既話.....嘻嘻
作者: 亞爾多    時間: 23-5-2013 10:46

引用:
原帖由 TurTle 於 23-5-2013 00:16 發表
二個因素否以上假設:
1mw2 ghost原本係來自英國SAS(tf141係由CIA,ranger75同SAS組成),但本集ghost team係屬於美軍
2預告片中載具如疑似black hawk等新型直升樓都比mw2更新,同一方面制式武器變成hk416c及cz805都與 ...
個人偏向本作應該是更後期的時間點

IW好似想做同MW完全不同的故事,唔好話時間,可能連世界線都唔同

(轉某島情報)
(綜合影片及訪問)
-美國受襲/大型天災已10年
-Ghosts是所有美軍餘下的特種部隊集合體
-狗狗能嗅出敵人/地雷etc....
-單機和多人會有隨機及人為控制的地圖改變因素
作者: 囧樣佬    時間: 23-5-2013 10:56

引用:
原帖由 亞爾多 於 23-5-2013 10:46 發表

IW好似想做同MW完全不同的故事,唔好話時間,可能連世界線都唔同

(轉某島情報)
(綜合影片及訪問)
-Ghosts是所有美軍餘下的特種部 ...
單機和多人會有隨機及人為控制的地圖改變因素
可以炸爛d cover?
作者: 2slow    時間: 23-5-2013 11:23

引用:
原帖由 囧樣佬 於 23-5-2013 10:56 發表

可以炸爛d cover?
可以炸爛條橋, 炸爛d建築物整到條路唔行得等等...掛~
作者: carl    時間: 23-5-2013 13:29

仲係玩未來就唔使預我......
作者: joeyjordisonhin    時間: 23-5-2013 13:36

唔知會唔會出埋落次世代主機(PS4, XBOX ONE)呢?
作者: 亞爾多    時間: 23-5-2013 20:05

http://www.gamersky.com/news/201305/234391.shtml

到底IW會唔會再次欺騙玩家感情?讓我們繼續等消息
作者: TurTle:D    時間: 25-5-2013 18:03

引用:
原帖由 亞爾多 於 2013-5-23 10:46 AM 發表

(轉某島情報)
(綜合影片及訪問)
-Ghosts是所有美軍餘下的特種部 ...
這有點怪,受襲10年之後sf得番5,6丁友?!就算吾打仗,都可以訓練啲新人入去,另外預吿片中Bk直升機上既又係咩unit?
再者,連敵人係咩都未知......吾通好似arma3個背景
再後期都好,背景應該係bo2既2025年前,不竟同一系列同一時期卻有兩個差天共地的世界面貌會有點怪
作者: 亞爾多    時間: 25-5-2013 18:05

引用:
原帖由 TurTle 於 25-5-2013 18:03 發表
這有點怪,受襲10年之後sf得番5,6丁友?!就算吾打仗,都可以訓練啲新人入去,另外預吿片中Bk直升機上既又係咩unit?
再者,連敵人係咩都未知......吾通好似arma3個背景
再後期都好,背景應該係bo2既2025年前 ...
純轉貼,我都唔知真唔真

不過都無人話ghosts部隊得5,6個
作者: EdKong    時間: 25-5-2013 18:52

佢講嗰啲所謂Feature好似跑緊跣落地同貼牆突頭,人哋十年前已經有
作者: HiuPaTricK    時間: 25-5-2013 19:04

比較在意BF4多過COD....玩親COD都太多細佬....
作者: 亞爾多    時間: 26-5-2013 00:43

覺唔覺怪怪地

圖片附件: Official Call of Duty_ Ghosts Reveal Trailer.mp4_000026126.jpg (26-5-2013 00:43, 217.52 KB) / 該附件被下載次數 157

作者: h.t.f    時間: 26-5-2013 00:55     標題: 回覆 27# 的帖子

太陽係右手邊,但道光由左手邊射入黎?
作者: 亞爾多    時間: 26-5-2013 14:43

引用:
原帖由 h.t.f 於 26-5-2013 00:55 發表
太陽係右手邊,但道光由左手邊射入黎?

兩個太陽
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 26-5-2013 15:14

引用:
原帖由 亞爾多 於 26-5-2013 14:43 發表

兩個太陽
異世界?冥界?
作者: enflame97    時間: 26-5-2013 16:02

gg
作者: h.t.f    時間: 27-5-2013 11:05

引用:
原帖由 亞爾多 於 26-5-2013 14:43 發表

兩個太陽
其實個天災係咪就係宇宙大爆炸多左個太陽出黎,
為左拯救人類,
故事就係講述"Ghosts"用十年時間去搵后羿將多左既太陽再次打落黎.

作者: 亞爾多    時間: 27-5-2013 17:01

引用:
原帖由 h.t.f 於 27-5-2013 11:05 發表

其實個天災係咪就係宇宙大爆炸多左個太陽出黎,
為左拯救人類,
故事就係講述"Ghosts"用十年時間去搵后羿將多左既太陽再次打落黎.
[取之於島]

在不久的未來,世界出現了轉變
在我們眼前的是...第二顆太陽。

它的出現造成了世界的混亂,可是這只是開端
這是來自外星的敵人們的,"侵略"的開端......

為了捍衛人類的家園,我們從四方八面聚集了起來,
為了平等,為了勇氣,我們戴上了這個面具
不分國籍,不分種族,只為這個地球而戰

我們是這個世界僅存的戰士們
我們就是...在黑暗中抗爭的...幽靈

Call of Duty: Ghosts
作者: h.t.f    時間: 28-5-2013 01:53

lol,不得了.
作者: fire23wong    時間: 29-5-2013 15:11

個Trailer : It has been ten years. We start to forget.
The things you should remember. We are still using the same bloody engine

我既故事估計:
大型天災,某大型財團提供解決方法. 但操控國家.
某組織反抗,Ghost 係頭馬小隊. 解決"巨大陰謀?

作者: XLxY    時間: 30-5-2013 17:23     標題: 回覆 1# 的帖子

佢由番Modern Warfare series 嘅公司做
Infinity Ward 做番的話,story line應該好!
對比Black Ops.....我就覺得Ops冇得同Modern Warfare 比

作者: tinyau1134    時間: 30-5-2013 17:34

引用:
原帖由 XLxY 於 30-5-2013 17:23 發表
Infinity Ward 做番的話,story line應該好!
對比Black Ops.....我就覺得Ops冇得同Modern Warfare 比
希望BGM 做得熱血/震撼D...似MW2 果種感覺
作者: 亞爾多    時間: 30-5-2013 17:56

引用:
原帖由 XLxY 於 30-5-2013 17:23 發表
IW多位成員於MW2後離職,你覺得MW3有做得好好嗎?

不過今次佢地請左Stephen Gaghan寫劇本,我諗故事應該唔會太差
作者: 2slow    時間: 30-5-2013 18:14

引用:
原帖由 tinyau1134 於 30-5-2013 17:34 發表

希望BGM 做得熱血/震撼D...似MW2 果種感覺
MW2 果d sound track 真係一流,
名師 Hans Zimmer 的大作,   我成日聽的
作者: 亞爾多    時間: 30-5-2013 18:17

引用:
原帖由 2slow 於 30-5-2013 18:14 發表

MW2 果d sound track 真係一流,
名師 Hans Zimmer 的大作,   我成日聽的
Crysis2 BGM都係佢
作者: XLxY    時間: 30-5-2013 21:52     標題: 回覆 38# 的帖子

好過Black Ops la........
作者: Cheesecake    時間: 30-5-2013 21:59     標題: 回覆 37# 的帖子

Hans Zimmer~
作者: 2slow    時間: 31-5-2013 10:30

引用:
原帖由 亞爾多 於 30-5-2013 18:17 發表

Crysis2 BGM都係佢
上youtube 搵下佢d作品, 好多電影主題曲或BGM都係出自佢既手筆
作者: 亞爾多    時間: 31-5-2013 11:15

引用:
原帖由 2slow 於 31-5-2013 10:30 發表

上youtube 搵下佢d作品, 好多電影主題曲或BGM都係出自佢既手筆
最記得就係變型金剛2
作者: 亞爾多    時間: 9-6-2013 11:26

影增兩段影片

http://www.youtube.com/watch?v=Vck4Z95ooRE
水底關卡演示
http://www.youtube.com/watch?v=XpmD_PdMQR4

水底除左睇到少少畫面之外無乜特別

Lead Animator Interview 有解釋到之前所謂新功能
似乎係指
當你一直奔跑到cover前再跳過時,跑速唔會減慢
瞄準系統有咩分別未清楚
作者: tinyau1134    時間: 9-6-2013 12:07

引用:
鏟地呢個功能...其他FPS GAME 唔係一早有咩
其餘睇落冇咩點變

一分鐘開始睇...係唔係sgt foley ???
作者: 亞爾多    時間: 9-6-2013 14:29

引用:
原帖由 tinyau1134 於 9-6-2013 12:07 發表

鏟地呢個功能...其他FPS GAME 唔係一早有咩
其餘睇落冇咩點變

一分鐘開始睇...係唔係sgt foley ???
鏟地同其他有無分別我唔清楚
佢講緊個改變係跳過cover果part
以前COD跳過cover後個人會停低要重新跑過
新系統如果你跑過去再跳,佢就會保持跑速跨過cover繼續衝
應該會比以前流暢d,但分別唔會好大
作者: tinyau1134    時間: 10-6-2013 13:21

http://www.youtube.com/watch?v=gohAxMYauPQ

Official Call of Duty: Ghosts - All Access Gameplay Preview

SEAL TEAM 做主角?
狗仔好勁!!勁過人!!

作者: 亞爾多    時間: 10-6-2013 15:00

隻狗狗叫Riley?
作者: h.t.f    時間: 10-6-2013 16:03

呢獲真係做狗好過做人.
作者: 亞爾多    時間: 10-6-2013 22:48

http://www.youtube.com/watch?v=tZgXfCpnx3M

新增tech demo,有tessellation
作者: Kane    時間: 11-6-2013 02:08

引用:
原帖由 tinyau1134 於 10-6-2013 13:21 發表
http://www.youtube.com/watch?v=gohAxMYauPQ

Official Call of Duty: Ghosts - All Access Gameplay Preview

SEAL TEAM 做主角?
狗仔好勁!!勁過人!!
咬住氣樽但講到嘢?

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0