標題: 如果係你,你會點? [打印本頁]

作者: NonLittleFat    時間: 13-6-2014 21:09     標題: 如果係你,你會點?

上年,我同左一個女仔表白
佢成日都病
冇返好多日
所以我成日wtsapp佢
問下佢有冇事啊咁
一直都冇乜事
突然有一日
佢同我講佢有少少心動
然後第二日
佢就話我好煩
我同佢講既然係咁
咁我以後唔會再同你有任何交流
費事煩到你
之後我冇再揾佢
而家諗返起
究竟我做得岩定錯?
如果係各位Ching
你地又會點做?

作者: marcooo    時間: 13-6-2014 21:30

表白完先whatsapp ? 定whatwhat 下表白?
作者: gtoray    時間: 13-6-2014 21:38

錯曬
作者: sovietarmy2012    時間: 13-6-2014 21:42

係咪笑話泥ga?!

以後唔會再同佢有任何交流後你仲可以諗乜?
作者: NonLittleFat    時間: 13-6-2014 22:08

表白後wtsapp

咁Ching會點做?

我只係諗緊當時E個選擇到底有冇做錯,我地之間依然冇交流
作者: sam524    時間: 13-6-2014 22:12

話你煩可能係試你掛
作者: gtoray    時間: 13-6-2014 22:15

欲迎還拒嘛
不過可能太遲了....
作者: reniless    時間: 13-6-2014 22:32

曾經說出 今生不愛你
我共你是     但有份沒有緣
情切是你 癡癡相戀
將心中愛念 為我捐   
如今我竟 竟將心意轉
那份愛念  沒有盡沒有完
輪到你   不瞅不睬
心中的愛念  盡化煙 能否改變

http://m.youtube.com/watch?v=PBYzRVHw31o

---
其實我想點播"明"歌的。

作者: NonLittleFat    時間: 13-6-2014 23:06

可能我喺女人心呢方面認識太少掛...
作者: sovietarmy2012    時間: 13-6-2014 23:24

姑勿論佢試你定點,你又是否想X佢,門面的大度和氣量總是需要的

佢地係天生的宣傳能手
作者: Lolanto    時間: 14-6-2014 00:26

如果冧你又點會嫌你煩
作者: NonLittleFat    時間: 14-6-2014 00:46

我真係唔知點解我當時會躁成咁
但岩岩我問一問我個同學
發現原來個女仔一直喺我背後唱我
又話我大佢
又話我好暴力
我聽到之後o晒嘴
原來我喺啲咁嘅人連我自己都唔知
而家睇落我其實一開始追佢已經係一個錯嘅決定

我都唔知以後點信人
作者: Vindicator    時間: 14-6-2014 01:05

next 啦
唔好浪費時間
作者: kai_matt    時間: 14-6-2014 01:10

如果係我,我會………em……專心讀書吧啦
作者: sovietarmy2012    時間: 14-6-2014 01:14

你吾係鐘意佢,係鐘意自己

吾算唱,人人有抱怨的權利...係不需出動消防員"的"你落泥的情況下,一個人對遇到不高興的事情而對身邊人抱怨好正常.網絡時代如果係fd見到留言,才叫唱.

你吾係吾知,係無面對.

決定對或錯與事情的結果無必然關係.

遇到以下的女性才要發出"點信人"的感嘆
https://hk.lifestyle.yahoo.com/b ... C%81-032541367.html
作者: loveless    時間: 14-6-2014 01:15

麻煩既女仕同麻煩既麻甩佬一樣o甘麻煩
唔想煩就遇煩即閃, 直到你撞到個煩極你都唔覺係一回事既...
作者: reniless    時間: 14-6-2014 01:56

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-6-2014 01:14 發表
你吾係鐘意佢,係鐘意自己

吾算唱,人人有抱怨的權利...係不需出動消防員"的"你落泥的情況下,一個人對遇到不高興的事情而對身邊人抱怨好正常.網絡時代如果係fd見到留言,才叫唱.

你吾係吾知,係無面對.

決定對或 ...
我好奇龍師傅口中三個人的薪金,一個五年翻七倍,一個人工一般,一個算是中產。好抽象的概念。
作者: sovietarmy2012    時間: 14-6-2014 07:19

龍師傅遇親都係女,仲係靚女...

一切只供參考
作者: reniless    時間: 14-6-2014 08:55

個薪金5年翻7倍嘅女人,眼中人工一般的男友應該無年薪百萬,不過都有月薪7-8萬。個算得上中產的觀音兵,大概像財爺般只係算是中產。
---
現實世界離我越來越遠,都係上多啲網逃離下。
作者: Tango1997    時間: 14-6-2014 09:18

引用:
原帖由 NonLittleFat 於 13-6-2014 21:09 發表
上年,我同左一個女仔表白
佢成日都病
冇返好多日
所以我成日wtsapp佢
問下佢有冇事啊咁
一直都冇乜事
突然有一日
佢同我講佢有少少心動
然後第二日
佢就話我好煩
我同佢講既然係咁
咁我以後唔會再同你有 ...
錯晒!
作者: sovietarmy2012    時間: 14-6-2014 09:53

引用:
原帖由 reniless 於 14-6-2014 08:55 發表
個薪金5年翻7倍嘅女人,眼中人工一般的男友應該無年薪百萬,不過都有月薪7-8萬。個算得上中產的觀音兵,大概像財爺般只係算是中產。
---
現實世界離我越來越遠,都係上多啲網逃離下。
人工九千,7倍=六萬三

人工一般的男友可能三四皮
作者: rho837    時間: 14-6-2014 11:50

技術性輸倒!不過女就係!佢賴你就自然來!
作者: reniless    時間: 14-6-2014 12:25

引用:
原帖由 tango1997 於 14-6-2014 09:18 發表

錯晒!
成件事邊有分對錯啦,只有樓主自己覺得有型定冇型。
就好似潮文"MK的告白"一樣,阿鋒在戲院遇見小青的回應咁:

「我一個人黎睇制服誘惑! 我唔知邊個拍!我剩係知係強姦二!」

---
阿鋒有型,真係非常有型。至於十多年後在羅湖橋再遇小青的事,基本上跟當年睇強姦二還是四月物語沒有直接關係。只要你唔好走水貨奶粉就沒事。
作者: sovietarmy2012    時間: 14-6-2014 13:13

有D野不是得到便可永久,擁有也可成浪費.

樓主好難係班入面揾食了
作者: NonLittleFat    時間: 14-6-2014 16:06     標題: 回覆 24# 的帖子

好彩上年係F.3
唔係F.4
如果唔係就真係大件事
作者: Dave    時間: 14-6-2014 16:09

skip

作者: sovietarmy2012    時間: 14-6-2014 17:22

Delete
作者: xyzchan    時間: 14-6-2014 17:32

襯後生, 就係要愛過錯過痛過, 先會學識咩叫生命~
作者: NonLittleFat    時間: 14-6-2014 18:13     標題: 回覆 28# 的帖子

跳過跌過試過錯過更唱活歲月如歌...
呢種感覺?
作者: loveless    時間: 15-6-2014 17:51

2500年前希臘歷史中,
超級女強人Artemisia為情所困,
先知叫佢由萊夫卡斯石跳下,
因按傳說指引, 跳下就能忘記情困.

Artemisia蹤身一跳, 跌Q死o左.

呢位Artemisia女仕, 亦即係300帝國崛起中索到爆的Eva Green, 只係現實同電影劇本永遠係兩回事...
作者: yiuyiusiu    時間: 15-6-2014 18:13

只能說真的
拍拖後我後悔了

開放點說真的
有女大佬辛苦,無女細佬辛苦

專心讀書
作者: khkenny2    時間: 15-6-2014 18:21

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-6-2014 06:13 PM 發表
只能說真的
拍拖後我後悔了

開放點說真的
有女大佬辛苦,無女細佬辛苦

專心讀書
荷包辛苦都未講
作者: rho837    時間: 15-6-2014 19:49

喂! 唔好意思! 騎刧你個POST用一陣!

有個朋友個仔呢排死蟹味! 因為今個月內發現自己拍揓兩年個女朋友原來一直有出來做接啲有錢佬客生意!

個女仔未知! 條LAN仔! 又愛又狠! 總知就一句! 死蟹味!

比著我! 食得幾多鑊就多多都食! 到要娶佢至算!
作者: sovietarmy2012    時間: 15-6-2014 21:09

引用:
原帖由 rho837 於 15-6-2014 19:49 發表

有個朋友個仔呢排死蟹味! 因為今個月內發現自己拍揓兩年個女朋友原來一直有出來做接啲有錢佬客生意!

個女仔未知! 條LAN仔! 又愛又狠! 總知就一句! 死蟹味!
...
嘩!人生交叉點...愛係肉體恨係要同人分
作者: loveless    時間: 15-6-2014 21:35

引用:
原帖由 rho837 於 15-6-2014 19:49 發表

...
自己另一半有價有市仲可以應對高價口碑市場, 而對你就一切免費, 我唔明有乜需要恨...
作者: jn_jona    時間: 15-6-2014 23:14

引用:

...
換個角度黎諗
佢食緊高質免費餐
睇開d啦,食飽未拍拍羅友走囉
作者: sovietarmy2012    時間: 16-6-2014 00:02

靚毛是吧!

斷估都吾係恨貪錢...

條女有心隱瞞條仔又會知...有心去查吧...點解要去查先?!

無厘頭撞到條女同人挽臂入客棧...2014年點收貨

作者: rho837    時間: 16-6-2014 00:04

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-6-2014 23:14 發表

換個角度黎諗
佢食緊高質免費餐
睇開d啦,食飽未拍拍羅友走囉
問題係最衰就係食得耐有感情以經當正係老婆仔!

個女仔做澳門某大X店的公關! 個男仔現身於本地某酒店做廚師!

如果條LAN仔開左口, 條女最多兩個反應:- A)哦! 分開鑼! ; b)可否繼續一起嗎? 跟著講條件!

唔出聲! 拿淋結婚! 駁叫上岸唔洗抱個身出去撈! (我地班老野第一時間問.....有冇性病愛茲之類既病! 第二生唔生到仔! 第三會唔會有因客食過翻尋味! 幫佢生翻個! 有冇熟人幫親過?    

如果條LAN仔睲目的話! 最好大家當互不知情下分手! 做到女以為男偷食! 男以為女pak腿咪好來好去算鑼! 講到成班老野好想上去澳門一趟!
作者: rho837    時間: 16-6-2014 00:08

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-6-2014 00:02 發表
靚毛是吧!

斷估都吾係恨貪錢...

條女有心隱瞞條仔又會知...有心去查吧...點解要去查先?!

無厘頭撞到條女同人挽臂入客棧...2014年點收貨
有舊同事見到條女係別一個地方同條麻甩富豪上房!

講到LanMo! 有呢類妹妹子走來問我做唔做佢契爺! 叫到我咁老! 唔收起佢!

作者: jn_jona    時間: 16-6-2014 00:21

引用:
原帖由 rho837 於 16-6-2014 00:04 發表

問題係最衰就係食得耐有感情以經當正係老婆仔!

個女仔做澳門某大X店的公關! 個男仔現身於本地某酒店做廚師!

如果條LAN仔開左口, 條女最多兩個反應:- A)哦! 分開鑼! ; b)可否繼續一起嗎? 跟著講條件!

唔 ...
長痛不如短痛,
結婚後每次除低條褲都有心病,不如食夠飛左佢算啦
依家後生仔女要散,一句唔愛啦已經夠晒說服力啦

話時話,如果個女仔當佢老公仔就一早還良啦
除非好等錢洗
作者: xyzchan    時間: 16-6-2014 00:30

引用:
原帖由 NonLittleFat 於 14-6-2014 18:13 發表
跳過跌過試過錯過更唱活歲月如歌...
呢種感覺?
我唔知你嗰首係咩歌,不過做人要成長,經一事長一智。過幾年後,你會覺得當初自己嘅幼稚,會覺得當初睇到好重嘅事原來都只係好小事。生活在世,冇話一定事事順利,更高境界係其實做人冇話開心定唔開心,所有事都係睇你點睇。開心唔一定係好,唔開心亦唔一定好,一念天堂,一念地獄

遇到所有事,都係呢句『經歷它、經歷它、經歷它』
作者: loveless    時間: 16-6-2014 03:42

揾錢係香港核心價值
當所謂"正當職業"個個都已接受為揾食擘大眼講大話係閒事,
既然靈魂都可以大減價出賣, 點解仲要嫌棄出賣肉體既呢?
作者: sovietarmy2012    時間: 16-6-2014 08:54

掉X轉哂!

現代人可以靈欲分開,個女仔就做到嘞,男人何嘗不是?

揾錢係資本主義核心價值,現代人應該叫得雞做得雞,接受老母老婆係雞,阿女阿仔去做雞

條LAN仔咁保守就飛早佢,Be a man!
作者: sovietarmy2012    時間: 16-6-2014 09:02

邉到仲有還良ga,情況好似一個食飯會祈禱的基督徒,偶然去買下六合彩同叫雞,最初內心講無下次,後來做完伸一伸條脷(如果0.05g良脂仍在)

作者: rho837    時間: 16-6-2014 09:02

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-6-2014 08:54 發表
掉X轉哂!

現代人可以靈欲分開,個女仔就做到嘞,男人何嘗不是?

揾錢係資本主義核心價值,現代 ...
都何常唔咪冇理! 叫佢從夫妻檔著手想想! 重可能好快發達!
作者: sovietarmy2012    時間: 16-6-2014 13:06

引用:
原帖由 rho837 於 16-6-2014 09:02 發表

都何常唔咪冇理! 叫佢從夫妻檔著手想想! 重可能好快發達!
我吾信"昆布"係正經人.

總知一切要知行合一,又要叫雞又要老婆係處點work ga.

或者咁,叫"昆布"去叫雞,比條女發現大不了話"我去做鴨但我心中只有您".條女同你講道理就話"你係咪吾愛我先".條女講分手就一句好啊轉身而去+講電話.

作者: keungkee97    時間: 24-6-2014 23:08

典型思春男,不要為情煩。

套用師兄O個句...專心讀書啦!!

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0