標題: HK417開箱文 [打印本頁]

作者: RX7    時間: 3-8-2014 16:00     標題: HK417開箱文

話說昨日七夕,為了應節,唯有買返D同"七"有關的東西吧!(明明一早訂o左)

一貫的黑底紅字紙盒

一貫的側面標籤,注明內容物及簡介

開箱

內容物:VFC HK417 GBB 12.5"版一把,彈匣一隻,說明書,上彈器及較Hop Up用的六角匙各一

巨大的彈匣井,加上槍身上的刻印:7.62mm的HK417,跟416唔同的,跟416(某青之大叔Tone)

槍身前方的刻印(跟416一樣)

槍身另一面的刻印,H&K原廠及MIG刻印

6mm在防塵蓋上

拉拉柄,防塵蓋一開,6mm不見了,看到的是槍機上的HK

後定位置

換個角度,是否全行程一目了然

彈匣雖大,但非常輕,並有空擊mode

拆下魚骨,除了有像真的Piston System外,就是巨大的Barrel Nut
雖然本身HK417已經份量十足,不過Size Does Matter,總有方法大上加大

神秘黑盒

嘿嘿,20”Sniper Conversion Kit

加長魚骨,加長外管

還有摺疊後照門

加長魚骨內的前準星

裝上後,龐然大物

最近流行SAI,也來扮一下,長魚骨配原裝12.5"短管,也不錯
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152408041924219&set=vb.616369218&type=2&theater
另加上空擊視頻

作者: 815001    時間: 3-8-2014 18:11

作者: kai_matt    時間: 3-8-2014 19:42

20" looks great!
作者: kai_matt    時間: 3-8-2014 19:48

the blow back looks real solid
gets weaker on auto though
作者: RX7    時間: 3-8-2014 19:52

引用:
原帖由 815001 於 3-8-2014 18:11 發表
nice gun 師兄!

請問吓個barrel上面支小管是否不能直接拆下,要用工具拆barrel管先?
Piston System不用工具,就咁可以輕易手拆
作者: RX7    時間: 3-8-2014 19:54

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-8-2014 19:48 發表
the blow back looks real solid
gets weaker on auto though
因為試完槍,返到屋企冇再叉過.14樓試槍時一雞清冇難度
作者: 小鬼182    時間: 3-8-2014 20:22

我要G28!!!
作者: wongmanhong2    時間: 3-8-2014 22:11

我要沙色417
作者: ELSONQOO    時間: 3-8-2014 22:23

唔知彈匣氣化會唔會好左?呢枝真係令人心動..
作者: Dave    時間: 4-8-2014 09:54

7.62 口徑麻... 就是要又長又粗才似樣
作者: 怒人甲    時間: 5-8-2014 23:12

本來唔想買,但睇到好多人玩到嘭嘭聲又想入返支~
作者: garyyanykw    時間: 5-8-2014 23:45

快啲出SR25啦,見人玩得咁過癮,就快忍唔住
作者: RGM-111    時間: 6-8-2014 03:10

G3  
作者: Dave    時間: 6-8-2014 10:12

EDIT 錯發
作者: Dave    時間: 6-8-2014 10:12

出得417唔爭在出埋g3 la... 出得g3 唔爭在出埋g3 sg1 .. 唔爭在出埋 PSG1 啦...
作者: rho837    時間: 6-8-2014 11:25

唔講支槍表現! 浄係7.62NATO隻夾都90分!
作者: Dave    時間: 6-8-2014 14:12

引用:
原帖由 rho837 於 6-8-2014 11:25 發表
唔講支槍表現! 浄係7.62NATO隻夾都90分!
係好既開始... 比其他廠望下原來咁多人侯住7.62 匣... 唔好再出M4 啦拜托
作者: Sineta    時間: 6-8-2014 16:11

Scar-H, Scar-H......
作者: saswilliam    時間: 6-8-2014 16:18

G3 G3 G3 G3!!!! FN FAL FN FAL FN FAL!!!
玩過朋友的417,道後坐力真係好有feel,本來覺得(唉又係M4咁樣,有咩特別)一打哇!捉實都跳!十分happy,有貨又想特別少少可以買呀!

不過無槍可以取代G3的多變玩樂性!VFC出啦,同支mp5差唔多揸麻!!!
作者: 2slow    時間: 6-8-2014 16:50

G3係一個大大大火坑.... 好多variation  
作者: sam524    時間: 6-8-2014 17:07

如果係G28就正
G3都係A4好 改到G3KA4更好
作者: seal    時間: 11-8-2014 00:47

作者: rho837    時間: 11-8-2014 02:30

WOWWWWW...........

G3 and AR-308
作者: gainax    時間: 28-8-2014 21:17

今日試玩過14f支417, 個後座力好勁 , 真正撞擊feel唔係把槍搖,
小弟覺得就連GKAK都只係得佢一半既後座力, 不過連射好慢,唔知係唔係試玩只係差氣1,2秒既關係?
玩過後搞到唔太想玩小口徑既gbb
作者: 小鬼182    時間: 28-8-2014 23:57

引用:
原帖由 gainax 於 28-8-2014 21:17 發表
今日試玩過14f支417, 個後座力好勁 , 真正撞擊feel唔係把槍搖,
小弟覺得就連GKAK都只係得佢一半既後座力, 不過連射好慢,唔知係唔係試玩只係差氣1,2秒既關係?
玩過後搞到唔太想玩小口徑既gbb
條bolt咁重又咁長行程,慢係正常喎……真槍7.62射速都係慢過5.56架啦………

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0