標題: [8掛]豬香港告香港玩家? [打印本頁]

作者: Zero_    時間: 5-2-2015 12:16     標題: [8掛]豬香港告香港玩家?

岩岩上台灣論壇睇野
有人話因為之前有香港玩家開post批評豬香港o既鎗
所以要告該香港玩家
究竟發生左咩事?
作者: RCman    時間: 5-2-2015 12:35

點解你係果邊見唔係果邊問甘怪?
作者: rho837    時間: 5-2-2015 12:42

一間公司去告玩家們! 在公在私都唔明智! 唔出聲最實際!

如果豬鄉廣真係為面子為担氣出綠屍信告客仔! 我一定即時唔再買佢出及有關產品.......
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 12:47

作者: stone515    時間: 5-2-2015 12:49

去餐廳食飯,貨不對版,事後負評間野,點知比間餐廳告番轉頭
作者: Dave    時間: 5-2-2015 12:50

呢邊出post 都算,係wgy 出post 作死咩? 綠店有份中槍的
作者: Dave    時間: 5-2-2015 12:51

引用:
原帖由 stone515 於 5-2-2015 12:49 發表
去餐廳食飯,貨不對版,事後負評間野,點知比間餐廳告番轉頭
碟飯有甲由? 比你夾走左,破壞證據,而家你話我間鋪唔掂,我決定告你
作者: RCman    時間: 5-2-2015 12:52

引用:
原帖由 rho837 於 5-2-2015 12:42 發表
一間公司去告玩家們! 在公在私都唔明智! 唔出聲最實際!

如果豬鄉廣真係為面子為担氣出綠屍信告客仔! 我一定即時唔再買佢出及有關產品.......
應有大將之風
不過,其實香港用家為何用豬鄉廣產品會落得如些田地?
大家心中有數
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 12:52

作者: jacko    時間: 5-2-2015 13:27

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-2-2015 12:52 發表

極速移post去左吹水區
本來唔應該喺道講⋯⋯⋯⋯⋯呢啲post去吹水區有咩問題?人地標題都話明八掛野. 如果我真係怕一早Del左啦
(我搬嘅 有咩問題果面同我講  )

作者: Dave    時間: 5-2-2015 13:32

引用:
原帖由 jacko 於 5-2-2015 13:27 發表

本來唔應該喺道講⋯⋯⋯⋯⋯呢啲post去吹水區有咩問題?人地標題都話明八掛野. 如果我真係怕一早Del左啦
(我搬嘅 有咩問題果面同我講  )
果度你就大,呢度你只係一個普通會員仔,我要出律師信表達不滿!
作者: Dave    時間: 5-2-2015 13:33

某氣動forum 係度圍插dave ,又話係修槍區教人整槍扮哂勁,又話膠UP,
又話推樓主去死 ,仲話DAVE係佢地度有真身不過好少出聲 我估應該唔係話緊我卦,
順帶一題個氣動壇五百幾個REPLY 清一色企雞扒廠果邊,真係齊心。
作者: jacko    時間: 5-2-2015 13:34

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2015 13:32 發表

果度你就大,呢度你只係一個普通會員仔,我要出律師信表達不滿!
你唔好比我見到你喺果邊出現⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
作者: Dave    時間: 5-2-2015 13:40

引用:
原帖由 jacko 於 5-2-2015 13:34 發表

你唔好比我見到你喺果邊出現⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
你已收到通知:

你已經被禁言 ( 999 日 )
原因:吹呀?

作者: goodsmile    時間: 5-2-2015 13:41

作為一間廠,一個牌子
小家子到咁。。。
真係吾敢買佢地d野
作者: stevechau    時間: 5-2-2015 13:47

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2015 13:40 發表

你已收到通知:

睇到呢個理由笑左
作者: jacko    時間: 5-2-2015 13:54

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2015 13:40 發表

你已收到通知:

你誹謗我,我出律師信告你
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:05     標題: 回覆 2# 的帖子

果邊風頭火勢點問呀-_-
轉頭連我都告埋咪死
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:06     標題: 回覆 3# 的帖子

我見佢FB好似話出左啦唔係咩?
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:07     標題: 回覆 8# 的帖子回覆 9# 的帖子

我都唔知咩事-_-"
再上去睇已經比人移左過吹水區~.~"""
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:09     標題: 回覆 10# 的帖子

因為我見吹水區係講Wargame以外o既野
我先去返一般討論度問咋
Sorry
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:15

睇返晒各位C兄D回覆
請問點解各位好似對豬香港感覺好差咁-_-?(依件事之前)
乜佢D野好差ga咩?(我未用/持有過)
但我個FD話佢係GBB最好ga bo
作者: fai84    時間: 5-2-2015 14:23

其實點敢告,自己都身有屎, ak 系列唔用1j飛機會出咩事大家心知肚明, 當民事告,人地賠唔起自己律師都蝕埋,而家講緊7日有壞更換都做唔到,仲未計商品說明條例,隔個海黎告真係一百幾千萬咩, 而家仲要係佢代理有問題,到時攪大左好似un咁比人抄家真係多多花生都唔夠
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 14:26

作者: RCman    時間: 5-2-2015 14:30

引用:
原帖由 fai84 於 5-2-2015 14:23 發表
其實點敢告,自己都身有屎, ak 系列唔用1j飛機會出咩事大家心知肚明, 當民事告,人地賠唔起自己律師都蝕埋,而家講緊7日有壞更換都做唔到,仲未計商品說明條例,隔個海黎告真係一百幾千萬咩, 而家仲要係佢代理有問題,到時 ...
其實自從佢話到告,我都對佢失左信心。
佢好似坐井觀天........
作者: RCman    時間: 5-2-2015 14:31

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-2-2015 14:26 發表

以前就係
但做大左之後d生意手法就劣化
e.g.之前有批ak, 外管陽痿向下斜, 比人X極都咋死唔理當無事
斜管呢單又係一個好例子
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 14:32

作者: jacko    時間: 5-2-2015 14:37

引用:
原帖由 Zero_ 於 5-2-2015 14:09 發表
因為我見吹水區係講Wargame以外o既野
我先去返一般討論度問咋
Sorry
無問題 唔洗緊張我普通會員仔一個

作者: Zero_    時間: 5-2-2015 14:38     標題: 回覆 24# 的帖子

咁離譜!?
咁最後點?
都係當無事發生過???
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 14:44

作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 14:46

我覺得雙方各有道理亦有不對之處。但討厭痛打落水師兄。

同埋扯上政治令事情複雜。

我都吾知第日開箱或有問題應該點出POST
作者: RCman    時間: 5-2-2015 14:49

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-2-2015 14:46 發表

開箱文只準贊,不能說不
作者: stevechau    時間: 5-2-2015 14:51     標題: 回覆 30# 的帖子

之前發展得太平坦JE...
一遇事D PR咪死晒...撞岩除左間廠之外, 個代理D PR又係死既...
咁咪搞左今壇野出黎LOR~

而相對上, 我又覺得佢係台灣廠既水平, 造工, 性能入面...
佢又算係有D可以比佢坐井觀天既能力既~

不過今次玩到咁, 無可否認我對間廠既處理係有D失望...
而代理就更加係絕望TIM LA~

利申: 我只係買左支G5, 原本考慮緊支MK18買VFC定GHK再改...
作者: stevechau    時間: 5-2-2015 14:53

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-2-2015 14:46 發表

同感...所以我係氣動壇一樣係唔出聲...唔岩KEY/TONE~
兩方面都可以做得好D既~
作者: RCman    時間: 5-2-2015 15:06

引用:
原帖由 stevechau 於 5-2-2015 14:51 發表
之前發展得太平坦JE...
一遇事D PR咪死晒...撞岩除左間廠之外, 個代理D PR又係死既...
咁咪搞左今壇野出黎LOR~

而相對上, 我又覺得佢係台灣廠既水平, 造工, 性能入面...
佢又算係有D可以比佢坐井觀天既能力既~ ...
代理就更加係絕望<<<<我好贊同,但同時我真係好唔明,點解佢可以做到甘都仲有代理做?
伸報:我有PDW, AK x2....但無一支係代理買的。
M4......本來胸肌板我係有興趣,但現在會叫停了。
反正我的WA系統都好地地,無謂自找麻煩。

作者: 051039    時間: 5-2-2015 15:09

引用:
原帖由 RCman 於 5-2-2015 15:06 發表

代理就更加係絕望
仲要係禁多間台灣廠代理
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 15:18

作者: 2slow    時間: 5-2-2015 15:21

引用:
原帖由 RCman 於 5-2-2015 14:30 發表

其實自從佢話到告,我都對佢失左信心。
佢好似坐井觀天........
我同你一樣, 真係想象唔到會咁小家
原本想買胸肌版既興致無曬....
作者: 2slow    時間: 5-2-2015 15:27

引用:
原帖由 RCman 於 5-2-2015 15:06 發表

代理就更加係絕望
我重申~ 就算唔換代理都應該考慮換X曬d Sale屎佢啦

上次睇到班Sale屎點樣對西人及ABC已經睇到我眼火爆

作者: Zero_    時間: 5-2-2015 15:32

引用:
原帖由 2slow 於 5-2-2015 15:21 發表

我同你一樣, 真係想象唔到會咁小家
原本想買胸肌版既興致無曬....
依家聽到豬香港都驚
以後千擇萬撢都唔好撢佢
一陣買佢貨仲要比佢告就真係吹帳
作者: RCman    時間: 5-2-2015 15:34

引用:
原帖由 2slow 於 5-2-2015 15:27 發表

我重申~ 就算唔換代理都應該考慮換X曬d Sale屎佢啦

上次睇到班Sale屎點樣對西人及ABC已經睇到我眼火爆
這種sale屎還是轉去上水屯門當售貨,可能更能得也應手
作者: fai84    時間: 5-2-2015 15:40

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-2-2015 14:32 發表

咪係, 其實賣槍呢家野, 人地有心利用公家做你有幾難.
好似上次另一間野個老細上街搞事打人, 我心諗佢真係沙膽, 你間野出埋d玩具咁有潛力,
有人買粒彈殼入粒波子入去, 你成間野香港division唔駛要
以前人地講做生意就係食四方飯, 藍絲又好黃絲又好最好死屍都都黎買,而家拋個身出黎愛國,客源又少左一批,唔通愛國真係比你拎上去賣咩, 人地外國客,民主國家多到時有d熱情fans三刻五時幫你宣告天下大肆表揚你愛國,你留返d貨自己玩
作者: RCman    時間: 5-2-2015 15:42

其實猪香港無公關公司?
今次佢行動,令我想起正苦一條廣告片
片尾最後講出......贏了場交,輪了頭家
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 15:43

作者: Zero_    時間: 5-2-2015 16:01

引用:
原帖由 fai84 於 5-2-2015 15:40 發表

以前人地講做生意就係食四方飯, 藍絲又好黃絲又好最好死屍都都黎買,而家拋個身出黎愛國,客源又少左一批,唔通愛國真係比你拎上去賣咩, 人地外國客,民主國家多到時有d熱情fans三刻五時幫你宣告天下大肆表揚你愛國,你 ...

又關絲帶咩事
作者: rho837    時間: 5-2-2015 16:15

當年唔識野一口氣買左十二隻"豬鄉廣"M4 GBB叉氣夾! 睇"U-TIP"示範隻隻兇狠.......! 係"火口手"載翻屋企試玩隻隻碌很!

最後賣走四隻............其餘八隻掉輪走曬!
作者: 2slow    時間: 5-2-2015 16:15

引用:
原帖由 Zero_ 於 5-2-2015 16:01 發表

又關絲帶咩事
我諗只係一個比喻only
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 16:17

其實我覺得依件事主要係個買家買左件唔係佢expect o既野
之後同店鋪理論又唔受理
咁上網表達下不满姐
但到頭來得唔到正面回應仲要比人告

我本身做開前線工作
平時對D無理取鬧o既客都多
而平心而論今次個買家都唔係果種麻煩客
但倒頭來換來咁o既結果
講真我真係替個買家有D唔值
今時今日邊有人咁做生意GA
作者: Dave    時間: 5-2-2015 16:21

引用:
原帖由 stevechau 於 5-2-2015 14:53 發表

同感...所以我係氣動壇一樣係唔出聲...唔岩KEY/TONE~
兩方面都可以做得好D既~
呢度都有個打手同你一樣英文字頭的,今日都有靜雞雞CAP 呢度的對白圖片去G必必驚麻度貼,正一老鼠 ,果邊個ID 好似叫KXXX HXX,大家講野小心D 啦...
作者: Jonny.R    時間: 5-2-2015 16:22

經過呢單野, 我以後都唔會買GHK既槍同叫人買
以前支AKM同AK74都覺得GHK 係OK,
但售後服務愈來愈差, 而家仲要因為自己產品既錯,代理不負責任
走去告玩家, 仲荒謬過亞視股東借錢比員工

仲要請一大批連大陸人同香港人都分唔清劣質打手,
FB有死忠FANS仲話有本事就整支GBB出尼先好批評人,
台灣人係咪飲得太多塑化劑飲到膠哂
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 16:31

作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 16:33

有本事就整支GBB出尼先好批評人呢個邏輯好有問題,等於吾識裝修就咪話間屋差。

不過又啱既,識整GBB先好買!
作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 16:37

吾好一竹桿打一船人,都有台灣持相反意見的玩家,說話係有禮同理性的。
作者: Dave    時間: 5-2-2015 16:38

引用:
原帖由 Zero_ 於 5-2-2015 16:17 發表
其實我覺得依件事主要係個買家買左件唔係佢expect o既野
之後同店鋪理論又唔受理
咁上網表達下不满姐
但到頭來得唔到正面回應仲要比人告

我本身做開前線工作
平時對D無理取鬧o既客都多
而平心而論今次 ...
成單野班友話我攪事吹風又好嘜都好,又話推樓主去死云云,大佬覺得我攪事抹黑咪告我LAW,
最主要而家台灣之光話樓主批評「台灣之光廠拎次級品當胸肌版」去賣,還要不負責 <-- 呢個係入罪位
總之我就全程係度望到實。
開心開箱文,發覺有問題拎去袋理度攪,袋理叫你食自己。
之後樓主都拍埋片,段片總之條BOLT 就咬得實過隻都伯文,
咁台灣之光話磨合期咪磨合期,之後最終樓主磨合完,咁當中可能批評過台灣之光賣野流過流川風,
其實樓主有話佢已經試過所有組合,都係卡,咁冇計自己修,並唔係未試過「裝BARREL 才會順」呢D 9 UP 野,
咁人家台灣之光見你執都執完,BOLT 就修好,文又未DEL,咪拿拿林存起哂D對白之後話法律行動告你。( 話 )
事實上,個POST 入面都有台灣本土人話第一版順,第二版卡,彈匣又好很實,
不過果邊班打手視而不見自動過濾。而家樓主買佢怕,刪文,又有班友出來話:「你頭先咪好威既?」咁上下野... 真係安久都冇人有,
呢一單野之後台灣之光真係出哂名,人家告通常都係告競爭對手,又或者消費者告商家,
今次反串玩商家告買家,而事源係來自己「批評」,真係今日幫親你,聽日收你律師信..

同埋果邊仲有班唔知頭唔知路的一味話你唔試槍就買抵很死,大佬你支台灣之光胸肌版又話一定要用番原廠件先可以有良好表現,
咁而家代理係咪鋪頭度放定一份台灣之光BARRLE 谷花比你試先,還是買個胸肌版要自帶一堆件即場砌完試打OK 先拎走?
人家又會唔會比你咁裝法呢?
其實果邊班毒粉講到呢D 程度已經知佢地有幾咁弱智,但人多,集非成是,要怪就怪誤闖交配區,好多猛獸。

作者: RCman    時間: 5-2-2015 16:39

公道D講,GBBr有時買回來打得唔順真係唔奇,
磨合期係會有,我就無睇曬果邊二十幾頁所有內容,
只係最初一兩頁睇過下內容,也唔知果邊樓主之後講左D咩野令到猪香港甘震怒!
但最後個結局就真係唔係一個好的善後,而呢個行動我也相信對品牌有一定自我型像減分。
最後都係希望以和為貴。
玩氣鎗.....都係為左開心,而唔係自找麻煩。
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 17:02

作者: loveless    時間: 5-2-2015 17:07

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2015 16:38 發表

成單野班友話我攪事吹風又好嘜都好,又話推樓主去死云云,大佬覺得我攪事抹黑咪告我LAW,
最主要而家台灣之光話樓主批評「台灣之光廠拎次級品當胸肌版」去賣,還要不負責  
我觀察緊佢地統戰既方法
觀察緊佢地成功既地方
亦觀察緊佢地手法上既漏洞

我打字冇你o甘快,
所以就算有道理在手,
都冇得衝呀o甘就去o左開拖
作者: Zero_    時間: 5-2-2015 17:12

講真
以後就算得返佢一間都唔會買佢啦
作者: loveless    時間: 5-2-2015 17:15

其實, 我諗最實際既影響,
係令一些消費者更推崇一個品牌之餘,
同時亦令一些消費者不想再購買這品牌的產品..
作者: rho837    時間: 5-2-2015 17:16

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2015 16:21 發表

呢度都有個打手同你一樣英文字頭的,今日都有靜雞雞CAP 呢度的對白圖片去G必必驚麻度貼,正一老鼠 ,果邊個ID 好似叫KXXX HXX,大家講野小心D 啦...
有乜好驚!
作者: RCman    時間: 5-2-2015 17:18

引用:
原帖由 loveless 於 5-2-2015 17:15 發表
同時亦令一些消費者不想再購買這品牌的產品..
至少我係後者,本來過年前想買件胸肌,現在可以死心了
作者: Dave    時間: 5-2-2015 17:19

引用:
原帖由 loveless 於 5-2-2015 17:07 發表

我觀察緊佢地統戰既方法
觀察緊佢地成功既地方
亦觀察緊佢地手法上既漏洞

我打字冇你o甘快,
所以就算有道理在手,
都冇得衝呀o甘就去o左開拖
我最叻嘈交,冇咩文化,又唔講道理架WO

佢地既統戰手法應該係早就有一班人ALWAYS STAND BY,
甚至有個背後的群組,一聲令下大家齊齊開拖,
這群又未必係為左打交嘈交,可能平時有玩開GAME 交流。

我估咋

至於道理... 網上道理,人多者勝,厚顏+人多者完勝......

作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 17:45

作者: Dave    時間: 5-2-2015 17:52

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-2-2015 17:45 發表

呢d case, 咩都係假, 多一個人買就贏, 少一個人買就輸, 你估佢贏多定輸多?
我身邊玩GBB 的朋友唔多,其中兩個話覺得台灣之光做法可恥,堅決擺買。
作者: geoprotex    時間: 5-2-2015 18:21

睇晒港台兩邊嘅post,我覺得個世界越來越荒謬,成件事好似周星馳套九品芝麻官嘅劇情.....
苦主向地方衙門投訴唔受理,上京告狀竟然原告變被告,仲要被迫毀滅證據同寫悔過書。
作為消費者點估到會有咁嘅結局?
作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 18:29

VVGC可能個國外網絡大,攞貨多又散得快先做到代理。至於本地。。。地球人皆知但又散得少所以吾多理。畢竟一個小小城市買就買吾買就諗。

除非有一個好事之徒翻譯全文兼廣貼於地球科林,否則並無大害。

玩槍求開心,咁都惹官非真係吾抵。
作者: rrrrrrrickylau    時間: 5-2-2015 18:38

以後再不會支持G社的產品,就算零售店也要細心選擇了
作者: Tango1997    時間: 5-2-2015 18:40

有無岩匙姑條link比世伯睇睇?
作者: Dave    時間: 5-2-2015 18:44

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-2-2015 18:21 發表
睇晒港台兩邊嘅post,我覺得個世界越來越荒謬,成件事好似周星馳套九品芝麻官嘅劇情.....
苦主向地方衙門投訴唔受理,上京告狀竟然原告變被告,仲要被迫毀滅證據同寫悔過書。
作為消費者點估到會有咁& ...
戚秦氏你唔認罪我就比律師信架啦

作者: RCman    時間: 5-2-2015 18:46

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-2-2015 18:21 發表
睇晒港台兩邊嘅竹post,我覺得個世界越來越荒謬,成件事好似周星馳套九品芝麻官嘅劇情.....
作為消費者點估到會有咁& ...
頭先Fb見原告變被告一個例子

圖片附件: image.jpg (5-2-2015 18:46, 117.05 KB) / 該附件被下載次數 169

作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 18:59

引用:
原帖由 tango1997 於 5-2-2015 18:40 發表
有無岩匙姑條link比世伯睇睇?
岩匙姑的兩條拎:
http://www.arms-cool.net/forum/thread-161680-1-1.html

http://www.arms-cool.net/forum/thread-161762-1-1.html
作者: stalker_in_SEVA    時間: 5-2-2015 19:01

洗唔洗係雞腸論壇:“氣鎗點資訊”嗰邊down 1 down 聲先
作者: dickyan28    時間: 5-2-2015 19:10

引用:
原帖由 loveless 於 5-2-2015 17:15 發表
同時亦令一些消費者不想再購買這品牌的產品.
引用:
作為消費者點估到會有咁嘅結局?
綜合而言, 得出結局原來係:
只要唔做佢既消費者, 自然唔怕惹官非啦

本來無一物, 何處惹塵埃?
呢句僤家名語絕對係意味深長
作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 19:27

引用:
原帖由 stalker_in_SEVA 於 5-2-2015 19:01 發表
洗唔洗係雞腸論壇:“氣鎗點資訊”嗰邊down 1 down 聲先
雞腸論壇?!
作者: wtapssss    時間: 5-2-2015 20:19

估唔到玩玩具槍都有咁多故事內幕,真係精彩!
作者: F_Fillet    時間: 5-2-2015 20:20

作者: gtoray    時間: 5-2-2015 21:11

為左保障大家, 如果有需要的話
某品牌將在此禁止以任何形式出現
作者: hahahachuen    時間: 5-2-2015 21:13

呢單野由原告變被告,真係仲痴線過呀周呀周……
作者: Jonny.R    時間: 5-2-2015 21:39

引用:
原帖由 gtoray 於 5-2-2015 21:11 發表
為左保障大家, 如果有需要的話
某品牌將在此禁止以任何形式出現
二手區都會 ?
我要放哂不知所謂廠商出既ak

作者: gtoray    時間: 5-2-2015 21:46

引用:
原帖由 Jonny.R 於 5-2-2015 21:39 發表

二手區都會 ?
我要放哂d ak
你放野?即係曲線話d野唔掂?
Ok, 等收律師信
作者: d.s    時間: 5-2-2015 22:00

G5係我最後一枝幫襯呢個品牌嘅鎗。
完。
作者: geoprotex    時間: 5-2-2015 22:24

怪事年年有,今年特別多,玩具廠惡過官府,俾錢你賺仲要俾你告,小弟玩左十幾年槍都係第一次聽。
作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 22:27

店大欺客2.0
作者: lppl    時間: 5-2-2015 22:54

點解咁多人一面倒咁撐O固位人兄既?

冇人質疑係佢有問題?

一間廠投資咁多開發產品咁俾你唱, 係事實O既冇話可說, 但係有幾多人真係了解事實真相就話人地間O野店大欺客?

如果D O野真係"佢" 講度咁CHEAP 咁仲有咁多人用佢地D貨?

我反而覺得佢係咁踩, 有冇人講下背後動機係乜?
作者: horenhim    時間: 5-2-2015 23:17

成件事係有人買左GXK對其質素感到失望然後咪上網講下搵人評下理囉
點知去左人地地頭講兩句呀老細重要告X你

我真係睇唔透

最初個陣PDW咁開少幾個隆又有注料口未磨清咪又係咁
之後又有AK槍管JJ下墮事件

WX都會詐下傻賣下笑, GXK做起左(?)之後真係把自己看得太高
你又唔係派米全CNC...你支M4二千幾蚊貨仔最多咪好過WX少少
衰左又唔認, 好7.

作者: loveless    時間: 5-2-2015 23:24

引用:
原帖由 lppl 於 5-2-2015 22:54 發表
點解咁多人一面倒咁撐O固位人兄既?

冇人質疑係佢有問題?

一間廠投資咁多開發產品咁俾你唱, 係事實O既冇話可說, 但係有幾多人真係了解事實真相就話人地間O野店大欺客?

如果D O野真係"佢" 講度咁CHEAP 咁仲有 ...
師兄所指的"O固位人兄",
我有幸見過真人, 兩年前我曾經二手區向佢買過一個鍛造下身.
這幾年來我摸索AR GBB, 當要解決問題時, 經常都係靠參考佢過往的貼文.
佢對AR GBB有一種熱誠, 佢調控出來的GBBR, 效能係有目共睹.
而從貼文中不難睇出, 佢該係同業內人仕冇乜關係,
所有佢用過的槍械, 都係好似正常消費者o甘, 四出格價或趁減價或二手買回來
而我個人從未見過佢發帖時, 有任何以商業角度出發點的一言半語.

換言之, 我唔係一面倒咁撐
而係我真係唔覺佢有目的.
作者: gtoray    時間: 5-2-2015 23:25

或者故事有另一個版本
但so far 另一個版本似乎只係流傳於"知情人仕"之間
又咁講, 如果廠家d貨係地球最強, 口碑載譽
又會唔會因為一個人既誣陷而毀於一旦呢
作者: tinyau1134    時間: 5-2-2015 23:28

刪唔到留言就出律師信
作者: gainax    時間: 5-2-2015 23:28

我唔排除係個別事件,但你睇過d相同片真係會b0lt卡實,拎出來睇過係身入面條軌左右窄左定益係b0lt肥左,插裝夾又好實上膛又好實,當然未至於唔行得,夾硬靠gas推支野唔掂爆哂氣咁。。
都唔知磨合到幾時先有人地成支咁好,真係試過成支新同kit有明顯分別先咁唔滿意,個度事前又話一樣既。。。
係在個邊又成日話工差問題QC問題,可能因為咁先比人告,但事實唔係咁? 同埋我都冇指名邊個。。。
題目寫XXX嚴重問題, 咁嚴唔嚴重好主觀, 我覺得嚴重咁人地話唔嚴重冇問題邊個先啱?
好似支新原子筆,要好大力寫先出墨水寫到算唔算嚴重? 定只要原子筆寫到就唔係有問題?

而家好貨唔對板又比人告? 我都唔知點算好,真係要生活唔玩得法律。。。
我唔方便再講野,希望唔好搞落去。。。
作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 23:30

也許99%產品好好,咁啱有一件要磨合少少.點知有個76消費者買左以為無痛直上,就自以為瀨左野,店家打發,廠方不認,退貨無門自己執過就寫得文舒發下,然後引起罵戰最後被告...

起碼師兄們不怕質量問題,就係怕售後出問題.

現在事情完全係觀點分裂,好比日本仔抝南京大屠殺死左幾多人,中國話佢有大屠殺.反正一定殺左超過三人,對事態度有問題.

一間廠投資咁多開發產品,比多少少心機留意服務不好嗎?花錢花時間罵人告人,不如花點心機留意售後和態度.

廠商生產一舊精工產品賣,玩家何嘗不是真金白銀買?!一舊野幾千蚊,每個月就至多買一舊.不肉痛嗎?

任何人有無目的天曉得,我自問吾玩GBB,支HK更與我無尤,純粹消費者同情消費者.
作者: loveless    時間: 5-2-2015 23:37

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2015 23:28 發表
我唔排除係個別事件,但你睇過d相同片真係會b0lt卡實,拎出來睇過係身入面條軌左右窄左定益係b0lt肥左,插裝夾又好實上膛又好實,當然未至於唔行得,夾硬靠gas推支野唔掂爆哂氣咁。。
都唔知磨合到幾時先有人地成支咁好, ...
我自己就好細心o甘睇過, 你當時在第2版25樓所貼出的片段
除非你做假, 否則條bolt確係夾/卡在上身內.
但那邊代言人從無就呢段片回應你.
正如代言人其實亦從無正面地回應我的提問.

作者: sovietarmy2012    時間: 5-2-2015 23:44

此事只有華文世界知道,若果如此重視華文世界商譽,何不重視一下華文世界的售後服務和態度?!

主人翁發帖前係有幾次嘗試和售方廠方聯絡,可惜都錯過了簡單解決事件的最佳機會
作者: lppl    時間: 5-2-2015 23:52

如果係外國多數係間公司免費"換"一件完美O既貨,
然後苦主就"開心SHARE", 當免費宣傳~

但係而家間公司擺明係當惡意抺黑, 佢自己都知無論打唔打得贏都輸哂,
好明顯係下唔到度氣...

有時咁多位師兄唔好去到咁盡, 留一線, 他朝好相見
作者: 0050100    時間: 6-2-2015 00:07

抹黑!呀大廠佢咪又係一開口就扮领導,佢有攞過氣量度出尼咩。只為一件真有可能的次貨要殺人封嘴,氣焰何其大。
作者: safety_tim2003    時間: 6-2-2015 00:12

其實我不明的是 : 其他人想將件事不停升溫,唔明對玩家、代理、廠家有什麼好處?

本身是一件簡單的事,點解唔可以簡單去解決?
作者: benlawnf    時間: 6-2-2015 00:19

簡單解決, 罷買豬香港

利申: 香港玩家, 擁有GHK PDW 2013version
作者: BFG001    時間: 6-2-2015 00:24

根本而家年代,走去告個客同品牌自殺完全無分別,就算台灣玩家幾愛自己牌子都無用,仲要人地FB無刪po,個CS遲早唔炒都出warning
作者: BFG001    時間: 6-2-2015 00:27

引用:
原帖由 lppl 於 5-2-2015 23:52 發表
如果係外國多數係間公司免費"換"一件完美O既貨,
然後苦主就"開心SHARE", 當免費宣傳~

但係而家間公司擺明係當惡意抺黑, 佢自己都知無論打唔打得贏都輸哂,
好明顯係下唔到度氣...

有時咁多位師兄唔好去 ...
唔好留唔留一線,對咁嘅廠商,最好方法就係唔買佢嘅野
作者: 0050100    時間: 6-2-2015 00:34     標題: 回覆 95# 的帖子

其實我最心不悅係有些香港玩家的分析能力,在網上以為只是自已幾人作閉門討論,並以此事取其笑及順推,其實已間接地把G師兄推向死胡同。

作者: tokyojoe    時間: 6-2-2015 00:35

FB某氣動群組的紅衛兵式批鬥同呢間豬乜畸廠商的岸(8+1)行為不相上下……

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0