標題: [Marui] Marui HK45 一問 [打印本頁]

作者: mafiayau    時間: 6-7-2015 00:53     標題: Marui HK45 一問

都係老問題  請問玩開呢支槍的師兄們 打TOP GAS易爆SLIDE嗎?  因為我見個結構 前面受力位好薄下 同G18幾似....因為我之前買支G18十幾匣就爆左

所以想問真D 如果起碼撐得到一兩包彈 甘我先買住玩 如果同G18一樣甘睇樣....我都係儲埋SLIDE錢先一次過買

因為我都知呢個新系統用大氣缸 BLOW BACK會勁好多(其實就係相中呢一點)

唔該各位師兄
作者: sonsonday    時間: 7-7-2015 23:50

HK45 用家TOPGAS 打左半年
無事
你買住玩先啦,未聽過人爆

到佢打到爆相信已經儲夠錢

XDD
作者: mafiayau    時間: 8-7-2015 01:50     標題: 回覆 2# 的帖子

請問師兄打左幾多發?(包括空槍

作者: GMG17    時間: 8-7-2015 12:23

馬記HK45我有, 打左十幾匣GREEN GAS無咩問題, 原廠我好滿意, 只為外型而換左條鋁帶牙外管。
馬記都有強調用HEAVY WEIGHT膠黎做呢支野算係有補強。

其像真採吋我最LIKE, 直入HOLSTER絶無煩惱, 重點既係馬記HK45滑套以外既補品係市面上唔多見有, 出邊買套SLIDE都過千銀, 而家咁低水, 我係你就買多盒做零件鎗, 乜都直上唔駛執, 仲多隻匣!!!

P.S.: 馬記手鎗無論打幾多匣TOP GAS而爆SLIDE都係錯在玩家, 因為說明書寫明叫你用馬記134氣, 唔好無跟足出事又話人地唔著咁。你仲要搵支可以FULL AUTO又有長匣既G18C黎講, 上YOUTUBE搵下D亞鉛金身G18C FULL到爆既片睇下….
作者: GMG17    時間: 8-7-2015 12:42

仲有, 如果真係要追求大大力BLOW BACK, 換鋼SLIDE
作者: mafiayau    時間: 9-7-2015 02:55     標題: 回覆 5# 的帖子

我都知  問題無錢啊嘛師兄  想一邊玩一邊儲  儲夠就換囉  就怕條slide捱唔到果日就柴  所以就問下各位
作者: ~~方~~    時間: 9-7-2015 14:05

引用:
原帖由 mafiayau 於 9-7-2015 02:55 發表
我都知  問題無錢啊嘛師兄  想一邊玩一邊儲  儲夠就換囉  就怕條slide捱唔到果日就柴  所以就問下各位
又要馬兒跑得快又要馬兒不吃草...

你諗下除左打ipsc果d, 有幾多師兄真係會玩支槍玩到條滑架爛先去換?

我自己肯定唔會, 因為滑架唔凍我個心會囉囉攣

作者: sonsonday    時間: 9-7-2015 17:41

引用:
原帖由 mafiayau 於 8-7-2015 01:50 發表
請問師兄打左幾多發?(包括空槍
點數呀

我手槍GAME都4+1隻夾上陣

算多用量人士

馬記野唔係咁易可以打到爆SLIDE囉...........

去CRW果網好似有RATECH HK45鋼SLIDE 仲有有牙外管(鋼)
點玩都得啦~
作者: 48191    時間: 10-7-2015 00:08

買條Detonator Slide,乜都搞掂哂!
引用:
原帖由 sonsonday 於 9-7-2015 17:41 發表

點數呀

我手槍GAME都4+1隻夾上陣

算多用量人士

馬記野唔係咁易可以打到爆SLIDE囉...........

去CRW果網好似有RATECH HK45鋼SLIDE 仲有有牙外管(鋼)
點玩都得啦~

作者: mafiayau    時間: 10-7-2015 15:53     標題: 回覆 7# 的帖子

細佬的MEU同G18就係打爆左先換
作者: mafiayau    時間: 10-7-2015 15:53     標題: 回覆 8# 的帖子

我知錯啦師兄 我係太龜毛
作者: mafiayau    時間: 10-7-2015 15:54     標題: 回覆 9# 的帖子

Detonator太貴啦! 加錢上RA適合我

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0