標題: [others] 好大件事,漏氣(十萬火急!!) [打印本頁]

作者: 肥馬    時間: 7-7-2015 19:55     標題: 好大件事,漏氣(十萬火急!!)

今次唔係彈夾漏系支氣漏,整極仲系漏,如何處理,由d氣漏完?但支氣凍果雪櫃,有咩問題?
作者: gtoray    時間: 7-7-2015 20:04

放一盆水, 撳佢落去等佢漏曬為止
作者: Lolanto    時間: 7-7-2015 23:36

啲氣應該漏晒啦~
作者: Tango1997    時間: 8-7-2015 00:27

引用:
原帖由 肥馬 於 7-7-2015 19:55 發表
今次唔係彈夾漏系支氣漏,整極仲系漏,如何處理,由d氣漏完?但支氣凍果雪櫃,有咩問題?
針咀問題。。。我用過最差既係+達。。。枝針無彈力。。。入完一匣真係自已漏9曬
作者: tf141    時間: 8-7-2015 01:24

引用:
原帖由 tango1997 於 8-7-2015 00:27 發表

針咀問題。。。我用過最差既係+達。。。枝針無彈力。。。入完一匣真係自已漏9曬
我個friend都試過,都係Guarder
作者: GMG17    時間: 8-7-2015 12:46

最近我有支吉打藍氣都係針口差, 一路入一路係側邊噴到好似馬記匣差爆氣咁
但就未有試過漏

作者: Tango1997    時間: 9-7-2015 00:05

引用:
原帖由 tf141 於 8-7-2015 01:24 發表

我個friend都試過,都係Guarder
阿仔。。。睇住收鹿獅信呀
作者: carl    時間: 9-7-2015 01:02

我係吉打, 我們, 極. 都試過.....其中有D漏一陣會停.
作者: 資源回收筒=人=    時間: 9-7-2015 01:15

猛將試過叉m4匣 一吉落去個gas罐支氣咀成支斷左
仲要全新既.... 搞到成日無gas用...
作者: 2slow    時間: 9-7-2015 10:05

我自己都試過,都係Guarder, 從此無在買過
作者: Tango1997    時間: 9-7-2015 14:24

引用:
原帖由 2slow 於 9-7-2015 10:05 發表
我自己都試過,都係Guarder, 從此無在買過
批法實況。。。。高達氣一箱新開箱貨平均有10枝漏哂變未開封空樽。。。禾們氣一箱貨開箱平均有兩枝漏哂變未開封空樽
作者: 肥馬    時間: 10-7-2015 21:36

如果話用果隻green.gas牌嘅得唔得,已不想浪費金錢買d唔得嘅野。
但其實支針唔識彈翻上黎會唔會同自己充氣嘅方法有關系?我個friend入氣用同一支ET1000但都冇漏氣,但其實系咪唔應該一下插成支針落去定系隊小小入去?事關我系用多少少力插落去果種,thx
作者: tf141    時間: 10-7-2015 21:44

引用:
原帖由 肥馬 於 10-7-2015 21:36 發表
如果話用果隻green.gas牌嘅得唔得,已不想浪費金錢買d唔得嘅野。
但其實支針唔識彈翻上黎會唔會同自己充氣嘅方法有關系?我個friend入氣用同一支ET1000但都冇漏氣,但其實系咪唔應該一下插成支針 ...
如果用其他牌子都唔會,係得呢隻會呢?
作者: Tango1997    時間: 10-7-2015 23:06

引用:
原帖由 tf141 於 10-7-2015 21:44 發表

如果用其他牌子都唔會,係得呢隻會呢?
嘩。。。。哈哈哈哈哈
作者: stefano_cnc    時間: 10-7-2015 23:35

我都試過, 極氣
作者: noizytribe    時間: 4-11-2015 00:38

系個彈夾叉氣口度擺個直徑1.2 MM O圈,輕輕插絕對唔漏氣

作者: Tango1997    時間: 4-11-2015 00:45

引用:
原帖由 noizytribe 於 4-11-2015 00:38 發表
系個彈夾叉氣口度擺個直徑1.2 MM O圈,輕輕插絕對唔漏氣
樓主係枝氣個針咀壓低差完彈唔番起。。。漏9哂
作者: noizytribe    時間: 4-11-2015 01:06

引用:
原帖由 Tango1997 於 4-11-2015 00:45 發表

樓主係枝氣個針咀壓低差完彈唔番起。。。漏9哂
有可能用力過度,我每隻彈夾都加咗O RING,好細力就可以叉滿氣,用開 ET-1000都未試過彈唔起,又或者系唔好彩買到支壞嘢
作者: FBC1    時間: 4-11-2015 09:25

引用:
原帖由 stefano_cnc 於 10-7-2015 23:35 發表
我都試過, 極氣
一樣極氣。噴到似爆氣咁。
作者: lppl    時間: 4-11-2015 09:28

試過叉完氣, GAS條咀叉到移咗位, 要吉番條咀入個匣到左擰右擰較番正先冇漏氣
作者: 怒人甲    時間: 4-11-2015 09:45

引用:
原帖由 Tango1997 於 8-7-2015 00:27 發表

+達我用過兩支都漏, 怕怕唔用 ...
作者: 2slow    時間: 4-11-2015 11:10

引用:
原帖由 怒人甲 於 4-11-2015 09:45 發表

+達我用過兩支都漏, 怕怕唔用 ...
我果次+達一爆氣即時拿拿林拎晒d匣出黎打爆晒佢
作者: kornhill401    時間: 4-11-2015 13:04

多謝咁多位C Hing指出..+達gas..的問題,
使其他C Hing們(如我)多加留意.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0