標題: [Marui] 幾時有trigger吖 [打印本頁]

作者: miriamania    時間: 11-8-2015 09:45     標題: 幾時有trigger吖

一啲消息都冇,只淨你咋

圖片附件: 14e49ed62046bfc360fd4bb21360f735_280.jpg (11-8-2015 09:45, 16.23 KB) / 該附件被下載次數 208

作者: 聶風    時間: 11-8-2015 12:27

總係覺得佢個magwell做厚左是否有兩款17同19?

作者: miriamania    時間: 11-8-2015 12:55

我都覺得造厚咗小小
作者: 年少無資    時間: 11-8-2015 22:22

sai trigger唔洗等了。。。已停產

圖片附件: IMG_20150811_36285.jpg (11-8-2015 22:22, 57.52 KB) / 該附件被下載次數 243

作者: miriamania    時間: 11-8-2015 23:47

係等agency arms  trigger,Sai 唔得
作者: HkTurTle    時間: 14-8-2015 14:09

各位師兄用呢套野既飛機set時有冇出現吾密氣既情況?小弟用marui g17做底搞發現飛機同粒膠完全吾"緊",宜家打算換marui 18c飛機同拍頭睇下會吾會好啲.
另外飛機入氣口係we樣式.....幹 <-(marui g系使用者)
作者: mr.dizzle    時間: 14-8-2015 15:18

師兄個下身係邊買同咩牌子呀?
好靚
作者: 年少無資    時間: 14-8-2015 15:32     標題: 回覆 6# 的帖子

我都係用馬記17裝。用we匣同馬記匣都一樣咁爽喎。blow back比原裝扎實同強左
作者: HkTurTle    時間: 14-8-2015 16:21

引用:
原帖由 年少無資 於 14-8-2015 15:32 發表
我都係用馬記17裝。用we匣同馬記匣都一樣咁爽喎。blow back比原裝扎實同強左
師兄你彈匣有換出氣膠?因為ace 1 arms隻飛機同馬記原裝吾同孤度入氣口既
作者: miriamania    時間: 14-8-2015 17:30

我就自己執圓個飛機入氣口,或者直接了當用18c飛機
作者: 年少無資    時間: 14-8-2015 17:48

我無換過
作者: miriamania    時間: 14-8-2015 17:55

唔洗執唔洗換打到用到更係好啦,同埋ace隻飛機比老二大力小小
作者: 年少無資    時間: 14-8-2015 20:34

其實係ace個拍頭大左d。氣密做得比較好。我只在飛機入氣口周邊茶了d高濃度釸油
作者: HkTurTle    時間: 15-8-2015 00:41

感謝兩位師兄之意見,我將226粒楓葉膠同ace1條長內管裝上後氣密即刻好左好多 , 另外決定將出氣匣換WE款式 , 小弟厭兩截式回樘弓太硬了 , 於是各剪一圈 , 但現在有多一個問題解決 , 因為Marui做底 , 又打top gas(用13kg極氣及RWA gas) , 於是打算換撃捶彈弓 , 但對gunsmodify撃捶Set有興 , 吾知其他師兄點睇?

作者: 年少無資    時間: 15-8-2015 02:06     標題: 回覆 14# 的帖子

千奇千奇唔好買gm d產品!我買左佢個zero hammer set,g17 trigger bar同g18 cnc鋁飛機座。最後用得著的就只有zero hammer set中的心型鎚來取代17的圓形鎚。zero set中的150%彈簧我裝在18c用變開一槍就連射到無氣先停。。佢自始的2段回鎚彈簧設計由於彈簧太軟有時會導致回鎚慢左。。cnc 18c飛機座變單發失效。。17用的鍍鈦trigger bar由於它比原裝高了那0.5mm導致滑套回樘不順。。可能有機會只係我個別問題。。不過我唔會再買gm的組件。。外觀件就無所謂
作者: 年少無資    時間: 15-8-2015 02:09

補充。我的17同18c各自換了sd和吉打的150%鎚擊彈簧。2個都操作正常。
作者: HkTurTle    時間: 15-8-2015 03:10

引用:
原帖由 年少無資 於 15-8-2015 02:06 發表
千奇千奇唔好買gm d產品!我買左佢個zero hammer set,g17 trigger bar同g18 cnc鋁飛機座。最後用得著的就只有zero hammer set中的心型鎚來取代17的圓形鎚。zero set中的150%彈簧我裝在18c用變開一槍就連射到無氣先停。 ...
本來是對zero hammer有興趣(即心形鎚),本來打算一set過買,既然如此那買撃鎚彈弓先吧....
作者: 年少無資    時間: 15-8-2015 08:29

那個心型鎚可單買的。好像60大洋
作者: HkTurTle    時間: 19-8-2015 05:01

話說小弟換左we glock出氣膠(base on marui g17) , 都清吾到匣 ...... 宜家研究緊條二截式回膛組....
作者: 年少無資    時間: 19-8-2015 08:58

條二段回膛彈弓一定無問題。我果支馬記身換左slide汁一汁氣密位。現在支槍可底中裂或底中。。。清匣當然無問題。而且可以用到we,vfc同馬記匣。we匣變最大力。。

作者: miriamania    時間: 20-8-2015 12:15

之前力水時大時細,原來佢跟嗰塊紅色冚對g17 hammer有干涉,會令到hammer 唔夠力敲撞針,執斜番佢小小就得
作者: mr.dizzle    時間: 20-8-2015 15:10

RED PARTS SEEMS FOR G18C ONLY ?
作者: miriamania    時間: 20-8-2015 18:19

17同18共用,用鑼絲修實嗰塊
作者: HkTurTle    時間: 21-8-2015 00:37

引用:
原帖由 miriamania 於 20-8-2015 18:19 發表
17同18共用,用鑼絲修實嗰塊
那要裝 ?! 另外係吾裝情況下及改吉打hammer spring後 , hammer會自己釋放....
作者: miriamania    時間: 21-8-2015 11:36     標題: 回覆 24# 的帖子

唔裝点修實個飛機座呢,hanmer 釋放與呢塊底冚無關
作者: bayonet_lover    時間: 21-8-2015 12:15

but if use on G17...no need to use that selector 紅色冚wor, just use shorter screw is ok.
作者: 年少無資    時間: 21-8-2015 13:05

引用:
原帖由 bayonet_lover 於 21-8-2015 12:15 發表
but if use on G17...no need to use that selector 紅色冚wor, just use shorter screw is ok.
換左zero hammer就一定要裝那底蓋。唔係卡到hihi
作者: HkTurTle    時間: 21-8-2015 13:07

吾知有冇師兄知有咩可能性令hammer會自己釋放
作者: 年少無資    時間: 21-8-2015 14:53

hammer座入面用來卡住hammer個零件蝕左咬唔死個hammer.或trigger bar推到
作者: Opica    時間: 16-1-2016 16:15

Only found the a1a s style g series trigger in sliver colour...anyone know where can I find the black colour one?
作者: mr.dizzle    時間: 17-1-2016 18:52

RWA will release a "licensed " Agency arms slide, maybe will have trigger also
到時再換囉
作者: Opica    時間: 17-1-2016 23:47

引用:
原帖由 mr.dizzle 於 17-1-2016 18:52 發表
RWA will release a "licensed " Agency arms slide, maybe will have trigger also
到時再換囉
rwa套野起碼3k...唔會諗啦
作者: 2slow    時間: 19-1-2016 09:31

引用:
原帖由 Opica 於 17-1-2016 23:47 發表
rwa套野起碼3k...唔會諗啦
如果有齊stippled grip, 鋼件, AGC magwell 及 AGC trigger等等又可以諗諗喎
作者: Opica    時間: 19-1-2016 10:24

引用:
原帖由 2slow 於 19-1-2016 09:31 發表

如果有齊stippled grip, 鋼件, AGC magwell 及 AGC trigger等等又可以諗諗喎
到時睇價目表

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0