標題: 連續三次去名搶買手槍都係最後一支 [打印本頁]

作者: Opica    時間: 3-10-2015 15:58     標題: 連續三次去名搶買手槍都係最後一支

真係咁唔好彩定係…

買完行出黎先醒起上兩次都係咁

作者: tf141    時間: 3-10-2015 16:04

買到已經係好彩
總好過空歡喜一場
作者: Opica    時間: 3-10-2015 16:07

引用:
原帖由 tf141 於 3-10-2015 16:04 發表
買到已經係好彩
總好過空歡喜一場
咁又係。。。只係覺得有D怪。。。三次都係咁
作者: tf141    時間: 3-10-2015 16:19

引用:
原帖由 Opica 於 3-10-2015 16:07 發表
咁又係。。。只係覺得有D怪。。。三次都係咁
我都試過最少兩次啦
Marui Glock 26
Maruzen PPK/S
都係係明搶, 都唔記得仲有冇lu
作者: rho837    時間: 3-10-2015 16:56

我都係!買VFC MP5! 想買兩支!佢話冇啦!只得最後一支!

真係冇改錯名! 明搶! 係我們入去買野變搶野!

作者: geoprotex    時間: 3-10-2015 17:20

我好耐之前喺佢度買過枝GP M727都係話最後一枝, 我估佢地就算仲有貨都係咁講, 費事個客驗完屍又要換個枝卦
作者: tinyau1134    時間: 3-10-2015 17:29

好運
作者: Opica    時間: 3-10-2015 17:42

睇黎係銷售手法(賣display)

不過玩左幾個月都冇問題,下次應該都會去買?最後一支?FN57 (除非e興趣又做promo先 )

作者: sovietarmy2012    時間: 3-10-2015 17:58

我都係喎,Python357
作者: 開心威士忌    時間: 3-10-2015 18:58

引用:
原帖由 Opica 於 3-10-2015 17:42 發表
睇黎係銷售手法(賣display)

不過玩左幾個月都冇問題,下次應該都會去買?最後一支?FN57 (除非e興趣又做promo先 )
師兄,馬記57仲有出咩?
作者: 資源回收筒=人=    時間: 3-10-2015 19:00

個櫃最後一支
鋪面仲有幾支
個倉仲有成箱
作者: Opica    時間: 3-10-2015 19:15

引用:
原帖由 開心威士忌 於 3-10-2015 18:58 發表

咦!?
咁我要早D買啦
作者: hk416    時間: 3-10-2015 19:35

作者: tf141    時間: 3-10-2015 21:45

引用:
原帖由 開心威士忌 於 3-10-2015 18:58 發表

點解會唔出?
我次次去都見佢個display櫃有一枝既,唔會係最後一枝擺極都冇人買掛……
作者: JFCP    時間: 3-10-2015 22:07

我都係!
馬記m870
馬記226
作者: GMG17    時間: 3-10-2015 22:51

上次買魔膠得DISPLAY果粒; 再上次買TRACER又最後一支咁啦
作者: joey    時間: 4-10-2015 00:08

咁明顯係生意手法
作者: laiwangkai    時間: 4-10-2015 03:20

咦但係我支支買marui 1911款既槍都係佢係入面拎比我
作者: sovietarmy2012    時間: 4-10-2015 11:31

me too.....python係入面拎比我
作者: Opica    時間: 4-10-2015 12:20

咁去買野個時記得問係唔係最後一支
係就唔買

講真
如果真係銷售手法既話都真係幾乞人憎

作者: Tango1997    時間: 4-10-2015 12:24

引用:
原帖由 Opica 於 4-10-2015 12:20 發表
咁去買野個時記得問係唔係最後一支
係就唔買

講真
如果真係銷售手法既話都真係幾乞人憎
好方法
作者: ayaka    時間: 4-10-2015 13:01

我就好少遇到最後一件, 玩槍咁耐都好少, 真係D周圍無貨既先會有
不過好奇明記成日比貨你之前要撕走某D貼紙
同埋有D貨係貼左紅狼既QR CODE貼紙
作者: kornhill401    時間: 4-10-2015 13:35

此店7年前巳比我列入黑名單,罪行1:星牌槍換了AxES槍.2:韓國SA80試槍冇問題.回家就..
上述都是同一店員把貨物攞入店後包裹出來 奸商.

作者: tf141    時間: 4-10-2015 14:10

哈哈,反而我每次買鎗都幾乎去呢間咁濟
冇八成都有七成
作者: ~~方~~    時間: 4-10-2015 15:09

我又係

買glock 19, 話最後一支之後比display果支黑色我

第2日番去連沙色都見到有
作者: sing106    時間: 4-10-2015 15:10

試過交隻gbb匣比佢整漏氣,用咗一排又漏跟住比第二間整,點知連拆都拆唔開,完原來間黑店同我用混合膠封埋就算,所以再無幫襯。
作者: Lolanto    時間: 4-10-2015 17:20

我上之去買黑星話最後一支,第二日出現左另外最後一支
作者: HolyNighT723    時間: 4-10-2015 19:14

我都試過2支  
1支gxk ak74m 開頭仲想比隻橙色匣我 之後入去拎番隻黑色匣   
1支就豬p m4 aeg
作者: sovietarmy2012    時間: 4-10-2015 19:30

吾算醜聞,不過老到能土
作者: gainax    時間: 5-10-2015 08:12

印像近期買過支野都係冇貨陳列, 不過因支野係初版靚過再版冇所謂買走左
作者: gainax    時間: 5-10-2015 08:21

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-10-2015 13:35 發表
此店7年前巳比我列入黑名單,罪行1:星牌槍換了AxES槍.2:韓國SA80試槍冇問題.回家就..
上述都是同一店員把貨物攞入店後包裹出來 奸商.
一般槍街我信西驚多D,試過KIT生產時整到唔靚店員都好樂意換比你,氣夾試到滿意先出門,只有呢間可以令我安心出門
有D成日都話得最後一支,網上買前買後睇仲有貨,跟本...
作者: Dave    時間: 5-10-2015 09:57

講番句公道話,名窗可能態度真的很一般,我亦試過一肚氣,但說是黑店則過火,
last 一支你可買可唔買,我自己慣性係不買disply,佢並唔係話收完你錢先話冇存貨比支disply 你,
而係講明最後一支check 清楚,唔買亦唔會唔比你走。
某日去買iron m320 話最後一支,我問有冇新的?有就比錢買,disply 就不要了,之後不太瘦的店員入去搵左5 mins 搵左一盒出黎我就真的科水買了。我懷疑個倉跟本亂到花街所以盡量有得揀都唔會入去搵。充其量話佢生意手法衰,但如果不牽涉欺騙,話黑店就小心收信

而且名窗買野,對我來說只有一個吸引就係某d 槍真係平,圍內亦戲稱此店為nancy wong。
自己係此店買野唔多唔少,記得好似一支m320 一支scar l 次世代一支gp gbb kit ,一把ares m40, 仲有gas 夾丫gp 補品/外觀件之類,
都係貪佢平而已,如果話買得輕鬆自在,東京> eh > ca > 明窗 > 唐9 .... 大概是咁排。

作者: 2slow    時間: 5-10-2015 10:03

呢間我只去買過hi-cap件及nova等等,
仲有topgas 夠平~
作者: sovietarmy2012    時間: 5-10-2015 12:09

沙士前,態度係好差,不過沙士後態度改善了極多。。。評級係“一般”
作者: gainax    時間: 5-10-2015 14:50

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2015 09:57 發表
講番句公道話,名窗可能態度真的很一般,我亦試過一肚氣,但說是黑店則過火,
last 一支你可買可唔買,我自己慣性係不買disply,佢並唔係話收完你錢先話冇存貨比支disply 你,
而係講明最後一支check 清楚,唔買亦 ...
每次聽到最後一支通常心知不妙,特別係先比錢後試槍,試左唔滿意人地先講最後一支個D
相信最後一支等於自己煩自己,

同埋有D...好似試手槍試得幾飛,氣夾叉一秒都冇既店我都唔夠擔再入去買貴野
作者: sovietarmy2012    時間: 5-10-2015 15:03

貨就無野既,係D手法奇怪
作者: Opica    時間: 5-10-2015 15:22

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-10-2015 15:03 發表
貨就無野既,係D手法奇怪
俾少D時間個客去諗去格價
作者: sovietarmy2012    時間: 5-10-2015 15:45

可能存貨吾多,或者同其他地方調貨,每款係舖真係得一兩把!

當然無得揀,換加焗你買。。。對佢都有著數
作者: bravohk    時間: 5-10-2015 22:04

我試過睇槍見到有少少花,問佢可唔可以攞多支比較下,佢每次都會話,呢支有咩問題呀?
作者: dickyan28    時間: 5-10-2015 23:04

香港玩具槍店銷售方式一路以來都係, 要直接拎上手近睇體驗手感無問題但不可嘗試進行操作........

除非個人習慣完全接受不了自己想(準備去)擁有的物件, 在成為它主人之前曾遭其他人士接觸過.

否則即使購買的只是陳列品, 實際上與包裝盒內取出的(同一貨品)不會有任何分別.
作者: 不打狗夫    時間: 5-10-2015 23:28

點會,本人
係名槍買過四支hicap,五支glock,釘街,八支1911單排款,三支mnp9.兩支hk45.一支p226e2,一支次世416'一支vfc417,,一支沙鷹
只有支沙鷹係display 。
師兄,你撞啱炸?
作者: Opica    時間: 6-10-2015 00:01

引用:
原帖由 不打狗夫 於 5-10-2015 23:28 發表
點會,本人
係名槍買過四支hicap,五支glock,釘街,八支1911單排款,三支mnp9.兩支hk45.一支p226e2,一支次世416'一支vfc417,,一支沙鷹
只有支沙鷹係display 。
師兄,你撞啱炸?
首先,請追post,唔只我一個遇到過
第二,好明顯你係熟客仔(成27支)點駛再用D咁既銷售手法sell你
作者: Dave    時間: 6-10-2015 00:33

引用:
原帖由 Opica 於 6-10-2015 00:01 發表

首先,請追post,唔只我一個遇到過
第二,好明顯你係熟客仔(成27支)點駛再用D咁既銷售手法sell你
呢個世界好多時係充滿住巧合,大家都好巧合咁遇到disply 銷售手法,一點也不奇

作者: Ang123456    時間: 6-10-2015 07:33

買野真係check清楚先好!
有一1次買老馬870,前準係斜既,換咗另1支后掛住睇前準,返到屋企先望到個身花咗!
又一次買哂銀哂,有D吾知乜痕一劈野,即場換過支先oK!
感覺好似去咗以前war 科買野咁!
作者: sovietarmy2012    時間: 6-10-2015 08:21

咁又吾好同禾科去比
作者: tf141    時間: 6-10-2015 11:32

咁又唔覺得係銷售手法
佢地d鎗的確係平,平就多人買,多人買就易缺貨
買到貨尾既機會就自然較大

我都有試過幾次係佢地到買鎗,而唔係買到最後一枝既
作者: wing383    時間: 6-10-2015 12:11

如果係比$前已經話你知係最後一枝既可以接受,假如係比左$,試左認為有問題要求更換先講就另作別論……
作者: stevechau    時間: 6-10-2015 12:16

係果度同FD去買過MARUZEN PPK/S...
佢又無講話係LAST一支...不過係LAST 2支....
入到倉搵返支出黎見無乜野就試槍...

係試槍前見佢起勢咁噴油...SLIDE又噴HOPUP位又噴
最好野係比佢噴完...試槍無事, 返到去支槍就出左事...呢D玩法真係死無對證既高手...
作者: stevechau    時間: 6-10-2015 12:20

同埋我又唔覺手法有咩問題既...佢咁賣你可以唔買~

只係我個人唔太喜歡佢地既SERVICE JE~
作者: mk23    時間: 6-10-2015 12:33

純打工仔心態來講.

就算話無貨得返一枝. 但事實是他們都要入返倉找返個盒再拿返隻匣入氣比你試.
跟本工作量就沒有減少(仲要加左行出去開display拿入來...)

就當大家講, 話明明有貨但話得display only 1.
你買左之後, 他們都要入倉保返之前display賣去的.
也一樣增加左員工的工作量.

你以我估真係咁arm得咁橋吧...

咁多年係他們只買個一枝display的, Army R29.
因新出其他賣晒得她們還有.
話返得3枝, 其他兩枝彈匣有問題,及後準星裝得唔得,得display枝ok.(那兩枝都要有比我看), 最後就買左display果枝.
作者: kornhill401    時間: 6-10-2015 14:39

令我買得放心的店舖,只有..靚遮..地獄..衣xB
作者: horenhim    時間: 6-10-2015 15:23

流華態度係唔能夠套用係槍街入面
作者: sovietarmy2012    時間: 6-10-2015 15:26

總之睇價平就去買啦!

問題都係靠自己解決
作者: gainax    時間: 6-10-2015 23:31

以前學生打工都做過執貨架, 呀頭會講明新貨要放係最後,舊既會放最前,原因大家明
以前試過買豬皮AEG槍身, 第一盒兩隻Pin位崩哂,第二盒都係差緊D不過比第一好,到第三盒外表先係睇落品質ok,
我諗手法都係一理通, 所以睇真D好過返去先後悔
而家除非限定生產先諗最後一支
作者: Opica    時間: 7-10-2015 10:32

所以我諗過啦
下次都係去E興趣
起碼有信心D同埋售後服務都幾好
起碼你check個網就知道係唔係真係最後一支display
作者: sovietarmy2012    時間: 7-10-2015 12:13

引用:
原帖由 Opica 於 7-10-2015 10:32 發表
所以我諗過啦
下次都係去E興趣
起碼有信心D同埋售後服務都幾好
起碼你check個網就知道係唔係真係最後一支display
搬之前個網上存貨就可靠,家陣差D

有時吾關名搶事,玩具野可能品管都吾多可靠。。。
作者: kornhill401    時間: 7-10-2015 14:02

當年戰死都係...係試槍前見佢起勢咁噴油...SLIDE又噴HOPUP位又噴
最好野係比佢噴完...試槍無事, 返到去支槍就出左事...呢D玩法真係死無對證既高手.
作者: NCP013    時間: 7-10-2015 19:25

佢地要從手槍DISPLAY櫃裡面一支疊一支手槍中取一支出來其實係好難嫁
我經驗係MARUI 果D大路大貨手槍, 多數取盒倉架貸出來, 而其他冇咁大路的, 我都試過得DISPLAY,
不過成個過過程都係:
先起DISPLAY櫃取出睇睇先,
UMM...正喎, 我要一支唔該,
店員又要小心地掛返支槍入DISPLAY, 跟住入倉取倉架貨,
入左去一陣...哎呀冇, 唯有
作者: NCP013    時間: 7-10-2015 19:42

唯有拎個吉盒出來, 跟住又要行返出飾櫃再次小心地拎返頭先好小心掛上去果支"最彼一支", 文我手中再CHECK CHECK佢, 冇問題就試槍, 都冇問題就畀錢~~~

作者: Opica    時間: 8-10-2015 12:34

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-10-2015 12:13 發表

搬之前個網上存貨就可靠,家陣差D
e興趣個sales話Display有但個網out of stock就係last 一支

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0