標題: [GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題 [打印本頁]

作者: crazelee    時間: 29-1-2016 16:50     標題: 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

大家好,小弟新手早兩天買了一支GHK M4 MOD-2 GBB,回家試槍發現沒有BB彈後沒有bolt stop, 不能lock bolt,之後打開槍身檢查後發現Buffer那裡非常之花,但之前試槍時只試過1夾大約30槍,請問師兄GHK M4新槍有機會這樣花嗎? 另外打開槍身後發現上下身中間有一大空隙所以不能把pin裝回,請問師兄們的GHK新槍這樣是正常的嗎?

圖片附件: 001.jpg (29-1-2016 16:50, 86.03 KB) / 該附件被下載次數 200

圖片附件: 002.jpg (29-1-2016 16:50, 79.9 KB) / 該附件被下載次數 223

圖片附件: 003.jpg (29-1-2016 16:50, 34.61 KB) / 該附件被下載次數 214

作者: swat328    時間: 29-1-2016 17:04

又要買花生
作者: garyyanykw    時間: 29-1-2016 17:16

引用:
原帖由 swat328 於 29-1-2016 17:04 發表
又要買花生
唔好搶貴晒啲花生好喎
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 17:25

其實剛剛中午我已經拿回14/F問Sales哥哥為甚麼新槍Buffer會這樣花的,但Sales哥哥回答說新槍是這樣正常的,之後還說我拿回家後做了什麼他們不知道!!!

記得買槍那天我有要求打開槍身檢查,Sales哥哥回答他們是賣槍的不是修槍的所以沒有工具打開。

小弟新手第一次買GBB,請問師兄們新買GBB時是不是也不能打開槍身檢查的?付款後也不能對嗎?

作者: loveless    時間: 29-1-2016 17:29

因為大家都早已明白並接受非生產及/或品質問題,  所以好大可能只係相機問題, 試下換過部FF大光圈影多次.
作者: RCman    時間: 29-1-2016 17:41

引用:
原帖由 loveless 於 29-1-2016 17:29 發表
因為大家都早已明白並接受非生產及/或品質問題,  所以好大可能只係相機問題, 試下換過部FF大光圈影多次.
現在iphone 影相都太高像素,莫講話FF機,不如搵D一二百萬像素相機影,
影出來就咩野問題都唔見到傢啦
作者: garyyanykw    時間: 29-1-2016 17:45

引用:
原帖由 RCman 於 29-1-2016 17:41 發表

現在iphone 影相都太高像素,莫講話FF機,不如搵D一二百萬像素相機影,
影出來就咩野問題都唔見到傢啦
其實係我哋隻眼有問題
作者: Opica    時間: 29-1-2016 17:55

作者: crazelee    時間: 29-1-2016 17:59

請問方仗是否=GHK?
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 18:03

真的有點後悔沒有買mega,現在那GHK M4打開槍身後不能裝回真不知如何是好.
作者: Epxaiual    時間: 29-1-2016 18:08

所以在商店試槍時有 bolt lock , 番屋企再試就冇左?
作者: gainax    時間: 29-1-2016 18:50

講左一係馬記一係ksz一係vFz條路會順利D
作者: 再次隨機    時間: 29-1-2016 19:26

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 16:50 發表
大家好,小弟新手早兩天在14/F買了一支GHK M4 MOD-2 GBB,回家試槍發現沒有BB彈後沒有bolt stop, 不能lock bolt,之後打開槍身檢查後發現Buffer那裡非常之花,但之前在14/F試槍時只試過1夾大約30槍,請問新槍會這樣花 ...
師兄都唔做下搜尋先,快快手手係個標題度打多兩隻字,話「係自己弄到有些問題」啦!希望仲黎得切補獲!新年流流收律司信慘過收解雇信
作者: toto0321    時間: 29-1-2016 19:40

It's completely normal for the buffer as the gbb was factory tested
And new ghk m4 receivers were very tight, you'll have to use hammer to help to push the pin in, like mine after dozen times it'll be smoother

作者: toto0321    時間: 29-1-2016 19:43

Don't worry ghk m4 have really good performances
作者: 閒雜人等    時間: 29-1-2016 19:50

好在呢個問題係香港問咋
過左對面海先問,真係唔敢諗落去 XD
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 20:00     標題: 回覆 11# 的帖子

試槍時只試過1夾full auto大約30槍可以lock bolt的,但沒有試過semi 空槍可否lock bolt, 現在只有full auto一時時能lock bolt. 但semi就完全不能lock.

作者: gainax    時間: 29-1-2016 20:01

引用:
原帖由 loveless 於 29-1-2016 17:29 發表
都係Love大看淸楚問題根源 業界第一品質保證
利申:玩過兩支既用家
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 20:04     標題: 回覆 14# 的帖子

thanks for your help.but i am worry if i use hammer will damage the m4 receivers.

作者: crazelee    時間: 29-1-2016 20:38     標題: 回覆 13# 的帖子

多謝師兄提醒,標題已改,新年流流真的不想收到律司信哦.
作者: sovietarmy2012    時間: 29-1-2016 20:42

http://www.arms-cool.net/forum/thread-168996-2-1.html  29F
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題

作者: gainax    時間: 29-1-2016 20:58

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-1-2016 20:42 發表
http://www.arms-cool.net/forum/thread-168996-2-1.html  29F
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題

樓主水洗唔清 ,
"之後還說我拿回家後做了什麼他們不知道"
"但玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題"
即係點.邊個先啱
作者: Dave    時間: 29-1-2016 21:02

BUFF 位花係好正常,當你用得耐,始終是跟BOLT 皮磨擦,
但耐唔耐係好主觀的,有人覺得打3000 飛以上先叫耐,有人覺得30 飛已經好耐,見仁見智。

槍身條GRIP 似乎是廠方特登做出來的,記得初版已經有人表示過呢個「現像」(抱歉我覺得用「問題」來陳述是不合適,故說「現像」),
亦已即時有人貼心教導如何敲打條PIN 便可安裝,當然敲打是要技術的,世人技術不到位,往往指摘品質問題,其實只是井底之蛙,可笑可笑。
作者: gainax    時間: 29-1-2016 21:09

咁落場記得袋住支鐵鎚以方便保養檢查
同埋咁唔好彩用鐵鎚打爆身係人為損壞
作者: aa7894    時間: 29-1-2016 21:12

未玩過,但聽師兄講咁叫像真,所以樓主有問題既時候認住係真鐵都會出現既問題就得架啦
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 21:18     標題: 回覆 21# 的帖子

謝謝師兄的建議,其實我已經找到方法修理,也準備好了工具,但現在最大問題是新槍買回來一試就發現問題,沒有理由新槍買回來不能正常運作要自己修理! 好像感到有點不服氣

有師兄回答buffer那裡是因為工廠測試檢查所以有花是正常的,希望是這個原因吧,因為我真的不想付新槍$買舊槍哦,。我看到有2手有在賣還要跟多幾隻夾哦
作者: 再次隨機    時間: 29-1-2016 21:26

引用:
原帖由 aa7894 於 29-1-2016 21:12 發表
未玩過,但聽師兄講咁叫像真,所以樓主有問題既時候認住係真鐵都會出現既問題就得架啦
係喎,正話睇到fb學左兩個新term...原來時下gbbr都有分"珍鐵氣動版"同"玩具氣動版"
「玩具氣動版」應該就係指馬記m4.
咁講法樓主"被自己問題"果支咪隨時係「珍鐵氣動版」?

認真回覆樓主,如果真係舞唔掂支槍試下係fb問問..依度好多師兄都唔敢亂講野架。
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 21:41     標題: 回覆 23# 的帖子

BUFF 位用得耐會花係好正常這個我知道,但問題是我付款後只試過1隻夾30 飛然後看到已lock bolt就以為沒有問題就離開了.回家打了幾下空槍後發現不能lock bolt ,然後就打開檢查了。前後不到50槍,不會花成這樣吧。我看其他開箱的照片也不是這樣的。他們不付款又不能試槍的,所以新槍不應該這樣花的哦

作者: gainax    時間: 29-1-2016 21:45

樓主,買左件貨返去人地就冇責任架啦, 我以之未拆未射過即刻返去都冇得幫你,打法你走,
你打開過上身又射過水洗唔清了
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 21:51     標題: 回覆 29# 的帖子

買左件貨返去人地就冇責任架啦,這個sales 哥哥今天也是這樣說的哦.他們也是叫我留下電話說經理會覆我就打法我走了。本來打算如果他們能解決那些問題後我就在那裡買BB彈及一支eotech的,

作者: gainax    時間: 29-1-2016 22:06     標題: 回覆 30# 的帖子

所以我無再上去買槍,咁好態度留返比識玩既人
作者: 再次隨機    時間: 29-1-2016 22:15

引用:
原帖由 gainax 於 29-1-2016 22:06 發表
所以我無再上去買槍,咁好態度留返比識玩既人
果度咁既態度,留返比佢地班粉絲支持...未執即係仲有支持者既,可能係人地唔自在姐。
作者: 再次隨機    時間: 29-1-2016 22:20

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 21:51 發表
買左件貨返去人地就冇責任架啦,這個sales 哥哥今天也是這樣說的哦.他們也是叫我留下電話說經理會覆我就打法我走了。本來打算如果他們能解決那些問題後我就在那裡買BB彈及一支eotech的,
師兄上去時得後生一男一女?冇兩男一女?
如果得後生男女,佢地都係打工點會上身丫,梗係推你比第二個。
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 22:23     標題: 回覆 31# 的帖子

你說態度,那個sales 哥哥的態度也不行,我叫他拿槍試他是不願意的,要我唔該前唔該後才拿給我試,只怪自己貪便宜,人家賣#&*)他們賣##()

作者: tinyau1134    時間: 29-1-2016 22:24

話時話, 方仗牌件事好似一週年紀念

到依家我都未知貴牌係香港係邊間代理...
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 22:26     標題: 回覆 33# 的帖子

一男一女的
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 22:32     標題: 回覆 32# 的帖子

只怪小弟新手買之前沒有做足工課,原來那裡是有「現像」的。
作者: gainax    時間: 29-1-2016 22:43

引用:
原帖由 tinyau1134 於 29-1-2016 22:24 發表
話時話, 方仗牌件事好似一週年紀念

到依家我都未知貴牌係香港係邊間代理...
邊間仲敢自認拿黃金上身
作者: sovietarmy2012    時間: 29-1-2016 23:11

樓主係苦主...同情

將就玩住先啦
作者: crazelee    時間: 29-1-2016 23:32     標題: 回覆 39# 的帖子

但是現在真正的問題是打開上下槍身後不能裝回.完全不能玩哦,我又唔敢用槌子把PIN裝回。
作者: FunggI    時間: 29-1-2016 23:49

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 23:32 發表
但是現在真正的問題是打開上下槍身後不能裝回.完全不能玩哦,我又唔敢用槌子把PIN裝回。
比較好奇樓主點解會揀方丈牌
作者: sovietarmy2012    時間: 30-1-2016 00:08

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 23:32 發表
不如影多D相泥睇下

官方肯定不承認同更換,不過上岩士姑應該有類官方支援的

我聽到咁多牌子出,毒蛇井勝又咁少人揀既?!
作者: gainax    時間: 30-1-2016 00:19

我之前個兩支都冇呢個耳仔唔對位既事,但係新槍入Pin肯定係好緊,就算而家玩左半年槍身同條PIN都仍然緊實,印像以前有師兄PM我同樓主相同既事,唔清楚係改左模定模具用耐左有呢個現象, 總之而家有出冇入你都要夾硬入返Pin先有得玩了
作者: eric456    時間: 30-1-2016 00:26

小弟唔知係咪睇錯,希望你未用工具啦,
你可以睇下撞錘未拉反落去,拉反落去就合到上身~
希望幫到你~
作者: Eddiem249    時間: 30-1-2016 00:35     標題: 回覆 41# 的帖子

好地地有marui唔玩.....
作者: gainax    時間: 30-1-2016 00:48

引用:
原帖由 Eddiem249 於 30-1-2016 00:35 發表
好地地有marui唔玩.....
馬記唔掂啦,得氣化好同準又冇得執,兩支落場l對1打過,業界第一個支全鋼唔洗射野一棒都揮低馬記支合金
作者: Dave    時間: 30-1-2016 01:34

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 00:48 發表

馬記唔掂啦,得氣化好同準又冇得執,兩支落場l對1打過,業界第一個支全鋼唔洗射野一棒都揮低馬記支合金
MARUI ... 虛火黎姐... 好快無人玩

作者: Dave    時間: 30-1-2016 01:42

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 22:32 發表
只怪小弟新手買之前沒有做足工課,原來那裡是有「現像」的。
可以參考一下:

http://www.arms-cool.net/forum/viewthread.php?tid=162517
作者: Tango1997    時間: 30-1-2016 02:27

下次買槍記得要帶架生喇
作者: blockhead    時間: 30-1-2016 02:36

引用:
原帖由 Tango1997 於 30-1-2016 02:27 發表
下次買槍記得要帶架生喇
鐵鍊,火水,打火機?
作者: gainax    時間: 30-1-2016 03:13     標題: 回覆 47# 的帖子

馬記直頭無人玩二手又冇, 夾外面都又冇得買既
比著我買左馬記都嗱嗱聲低價止蝕放左佢換支全鋼既豬hk係咪先
有興趣最多我蝕底少少用豬hk同你地换馬記都OK
作者: dickyan28    時間: 30-1-2016 06:45

AR槍系, 邊使用架生做基本分解的.......不論民用軍用都不需要架生

即使手上幾枝井記同樣不需要, 分開同合埋上下身與下列條片內一樣的輕鬆

https://www.youtube.com/watch?v=irykjLjuKo8

作者: fun1kee2    時間: 30-1-2016 06:49

開前pin之後就可以入返後pin.
作者: gainax    時間: 30-1-2016 08:37

我個支又冇野 ,正常使用冇任何執過,會唔會2016版更勁D
https://www.youtube.com/watch?v=AvSRetLyOuY&feature=youtu.be
作者: gainax    時間: 30-1-2016 09:17

引用:
原帖由 dickyan28 於 30-1-2016 06:45 發表
AR槍系, 邊使用架生做基本分解的.......不論民用軍用都不需要架生

即使手上幾枝井記同樣不需要, 分開同合埋上下身與下列條片內一樣的輕鬆

https://www.youtube.com/watch?v=irykjLjuKo8
勁,比著大人都未必得
作者: gainax    時間: 30-1-2016 10:10

引用:
原帖由 Dave 於 30-1-2016 01:42 發表

可以參考一下:

http://www.arms-cool.net/forum/viewthread.php?tid=162517
樓主好似係呢支? 片中新槍用手都輕鬆裝返支PIN,咁即係咩現象?
https://www.youtube.com/watch?v=JCAKZ2e9lAs
作者: Dave    時間: 30-1-2016 10:16

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 10:10 發表

樓主好似係呢支? 片中新槍用手都輕鬆裝返支PIN,咁即係咩現象?
https://www.youtube.com/watch?v=JCAKZ2e9lAs
旦凡出現「現像」,煩請仔細檢查下面可能性

1- 使用不當
2- O RING 干涸
3- 技術不到位
4- 胡亂改裝
5- 回家後我點知你做過嘜
作者: gainax    時間: 30-1-2016 10:42     標題: 回覆 57# 的帖子

以我睇法係:
1- 使用不當
不要使用即可解決現像

換O RING 即可

3- 技術不到位
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題即可

4- 胡亂改裝
拆開是人為不負責,不打開內部即可

5- 回家後我點知你做過嘜
現場做測試如發現有現像,即場解決
作者: RCman    時間: 30-1-2016 11:17

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 10:42 發表
以我睇法係:
1- 使用不當
不要使用即可解決現像

換O RING 即可

3- 技術不到位
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題即可

4- 胡亂改裝
拆開是人為不負責,不打開內部即可 ...
我睇法係以上1-5問題,都只係買家自己問題,與設計,生產,售賣及服務都完全無關係

作者: 桸藍    時間: 30-1-2016 13:35

其實GHK 枝M4 個底唔差,不過真係要執順咗先得。要後天加工。
作者: no-name    時間: 30-1-2016 14:54

維港都比你地抽乾了
作者: no-name    時間: 30-1-2016 15:02

引用:
原帖由 再次隨機 於 29-1-2016 21:26 發表

係喎,正話睇到fb學左兩個新term...原來時下gbbr都有分"珍鐵氣動版"同"玩具氣動版"
「玩具氣動版」應該就係指馬記m4.
咁講法樓主"被自己問題"果支咪隨時係「珍鐵氣動版」?

認真回覆樓主,如果真係舞 ...
有時真係覺得 D 多舊魚,明明都係玩具,真鐵又氣動,真品老翻 D Friend 黎? 咁跳殻槍係咪叫 "珍操作珍鐵氣動版"
作者: Tango1997    時間: 30-1-2016 15:19

引用:
原帖由 no-name 於 30-1-2016 15:02 發表

有時真係覺得 D 多舊魚,明明都係玩具,真鐵又氣動,真品老翻 D Friend 黎? 咁跳殻槍係咪叫 "珍操作珍鐵氣動版"
全名叫。。。彷真操作真鐵火控無火抛殼氣體動力後座回鏜上旋系統玩具槍。。。完

記得到我私人送上馬記氣動M4A1............................................................................海報一張。

作者: 再次隨機    時間: 30-1-2016 15:19

引用:
原帖由 no-name 於 30-1-2016 15:02 發表

咁可能有d師兄已經當左自己手上果把唔係玩具咁膚淺⋯⋯同我地追求既意粉玩具槍係兩個次元既產物,你見佢所謂「珍鐵化氣動槍」成組字都冇提過係玩具就知啦。
作者: loveless    時間: 30-1-2016 15:31

乜野係珍品? 我淨係識珍珍薯片
作者: crazelee    時間: 30-1-2016 17:02     標題: 回覆 44# 的帖子

試過撞錘拉反落去了.也不能入返後pin哦.

作者: crazelee    時間: 30-1-2016 17:04     標題: 回覆 53# 的帖子

開前pin之後就可以入返後pin.?

不能哦.入後pin之後不能入前pin哦.
作者: crazelee    時間: 30-1-2016 17:32

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 08:37 發表
我個支又冇野 ,正常使用冇任何執過,會唔會2016版更勁D
https://www.youtube.com/watch?v=AvSRetLyOuY&feature=youtu.be
我的不能像師兄你的那樣裝回哦.上下身中間有那空隙太大了.合也合不回。

我問sales哥哥為何我在網上看到那些能用手裝回但我的不能,sales哥哥說因為他們的已執過的.

作者: 再次隨機    時間: 30-1-2016 17:57

引用:
原帖由 crazelee 於 30-1-2016 17:32 發表

我的不能像師兄你的那樣裝回哦.上下身中間有那空隙太大了.合也合不回。

我問sales哥哥為何我在網上看到那些能用手裝回但我的不能,sales哥哥說因為他們的已執過的.
玩珍鐵首要條件係先磨合或懂得在出現問題之前,找出問題所在!事實證明,他們確切做到這點。
作者: sovietarmy2012    時間: 30-1-2016 18:16

引用:
原帖由 Tango1997 於 30-1-2016 15:19 發表

全名叫。。。彷真操作真鐵火控無火抛殼氣體動力後座回鏜上旋系統玩具槍。。。完 ...
咁手拉雞又叫乜
作者: sovietarmy2012    時間: 30-1-2016 18:18

引用:
原帖由 crazelee 於 30-1-2016 17:32 發表

揾陳黑整吧

有D野係咁奧妙
作者: toto0321    時間: 30-1-2016 18:26

都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
作者: toto0321    時間: 30-1-2016 18:29

再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
作者: Tango1997    時間: 30-1-2016 19:57

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
唔識問吓刀唔比。。。。你刀好惡吓喎
作者: gainax    時間: 30-1-2016 21:07     標題: 回覆 68# 的帖子

之前貼條Link鬼佬開箱個支全新槍都冇你既現象,我兩支冇執正常用又冇你耳仔唔對位差異咁大,可能我地買到D先係個案,師兄你既先係正常版掛
作者: gainax    時間: 30-1-2016 21:11

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過
作者: gainax    時間: 30-1-2016 21:24

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
新野個位少花實有,但好似樓主咁就唔知咩程況
我貼鬼佬條Link人地新野個buffer都冇樓主咁,真實係點我地唔清楚了
作者: mafiayau    時間: 30-1-2016 21:57

我個人的建議只有,大力出奇蹟!
btw 我舊年買的ksz m4 ris gbb v2 個後pin都是緊的 每次要拆裝都要用膠槌敲
只有前pin可以用手掹 到現在仍是
作者: 再次隨機    時間: 30-1-2016 21:58

引用:
其實樓主係唔明點解新槍落地buffer都可以咁花姐...師兄用提人方式帶出你自己支槍都係咁就代表正常?

難道你當初未開過槍都花成咁都完全冇問題?ghk m4真係每支都係咁樣花?
作者: loveless    時間: 30-1-2016 22:20

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
呢位師兄都好惡o下喎.
我唔多GBB M4, 大概只有廿支. ino/viper/prime/VFC/bomber/KA/GP/AGM/JG 我都有, 冇任何一支要"用盡力合實再用 hammer打條 pin", 係o米我o的槍全部都唔正常?
作者: gainax    時間: 30-1-2016 22:39

引用:
原帖由 mafiayau 於 30-1-2016 21:57 發表
我個人的建議只有,大力出奇蹟!
btw 我舊年買的ksz m4 ris gbb v2 個後pin都是緊的 每次要拆裝都要用膠槌敲
只有前pin可以用手掹 到現在仍是
新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
咁可能設計係咁獨特我地一般人無法理解
作者: loveless    時間: 30-1-2016 22:47

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
好多時我係隨手攞支原子筆或鎖匙之類既就手東西, 一壓不然再加一拍, 後pin自然會鬆解. 不論開合都真係未試過要用盡力又hammer又盛.
作者: gainax    時間: 30-1-2016 22:51     標題: 回覆 82# 的帖子

咁我都未試過樓主咁既現象, 只係有一支現象去左彈夾井,一支就去左煲到姐
作者: crazelee    時間: 30-1-2016 22:52

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:07 發表
之前貼條Link鬼佬開箱個支全新槍都冇你既現象,我兩支冇執正常用又冇你耳仔唔對位差異咁大,可能我地買到D先係個案,師兄你既先係正常版掛
sales哥哥說因為他們已執過的.

作者: crazelee    時間: 30-1-2016 22:58

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

是哦.問題是洞唔對位夾硬都裝唔返哦,而不是新槍pin緊哦
作者: gainax    時間: 30-1-2016 23:08     標題: 回覆 84# 的帖子

係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢
作者: crazelee    時間: 30-1-2016 23:09

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:11 發表

如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過
你意思是寄回GHK台灣原廠嗎?真的可以嗎?
作者: crazelee    時間: 30-1-2016 23:12

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 23:08 發表
係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢
還沒有射過哦.我家裡BB彈也沒有,還沒有買.
作者: gainax    時間: 30-1-2016 23:13     標題: 回覆 85# 的帖子

我建議師兄你Sendemail比原廠睇睇點先, 冇得解決咪拎出去比師傅睇睇,好過一陣錯手扑爛野
作者: loveless    時間: 30-1-2016 23:20

引用:
作為消費者, 買槍冇試過槍(下)而buffer已經花晒, 你反而覺得係正常?
作者: gainax    時間: 30-1-2016 23:23     標題: 回覆 87# 的帖子

唔知佢理唔理你,不過send左先穩陣,費事一陣話返你自己搞過唔關佢事, 但運費我估都係你比,當蝕返你當初個優惠價,唔想再享受優質產品下次少接觸好過嗱
作者: Tango1997    時間: 31-1-2016 00:20

應該放上台灣電視節目。。。"關鍵時刻"。。。去比D專家分析吓先係正路
作者: horenhim    時間: 31-1-2016 13:08

次次都係14F出事重咁多人幫襯既....
作者: Opica    時間: 31-1-2016 14:34

話說我係14/F買左支aplus kp08玩左5匣就壞左。。。
作者: crazelee    時間: 31-1-2016 15:00

請問呢到咁多位師兄,有冇見過好似我咁ghk m4新槍買返黎打開後發現合不上的[現象]? 還是我買了萬中無一的槍王?

作者: crazelee    時間: 31-1-2016 16:01

引用:
原帖由 Opica 於 31-1-2016 14:34 發表
話說我係14/F買左支aplus kp08玩左5匣就壞左。。。
這樣看來他們的 reputation都幾差.只怪自己買之前沒有做足工課了。

作者: Thanato.S    時間: 31-1-2016 18:15

引用:
原帖由 loveless 於 30-1-2016 23:20 發表

作為消費者, 買槍冇試過槍(下)而buffer已經花晒, 你反而覺得係正常?
出廠QC都會整花
真係唔出奇
我自己有支都係 一買番黎都係花的

上下身頭幾次開合係難
要好大力
因為個位真係岩岩好 多少少都冇

支野買左一年都仲好精神 唔太覺有咩問題 我都係14樓買

不過題外話
有時 14樓 係有 d 奇怪貨
尤其特別平個d
至於支 aplus kp08
已經放左好多年
有時比人買左 又彈番出黎話有貨
至於點解 禾刀吾清楚了

作者: sovietarmy2012    時間: 31-1-2016 18:33

點解試槍前吾換個檢測用buffer, 或者貼張膠紙?!

作者: gainax    時間: 31-1-2016 19:19

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-1-2016 18:33 發表
點解試槍前吾換個檢測用buffer, 或者貼張膠紙?!
第時放二手野入面用花哂都可以講係測試時整花
作者: crazelee    時間: 31-1-2016 19:20

我想我的"現象"是因為"有時比人買左 又彈番出黎話有貨"然後"回家後我點知你做過嘜"所以就有此"現象"了哦,他們不付款又不能試槍的,所以新槍不應該這樣花的哦。
引用:
原帖由 Thanato.S 於 31-1-2016 18:15 發表

出廠QC都會整花
真係唔出奇
我自己有支都係 一買番黎都係花的

上下身頭幾次開合係難
要好大力
因為個位真係岩岩好 多少少都冇

支野買左一年都仲好精神 唔太覺有咩問題 我都係14樓買

不過題外話
...

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0