標題: [KSC/KWA] KSC Auto 9?? SYSTEM 7? [打印本頁]

作者: dogjumpjump    時間: 1-6-2016 14:39     標題: KSC Auto 9?? SYSTEM 7?

最近有  槍店翻咗KSC AUTO 9, 想買, 不過唔知入TOP GAS會唔會短命, 始終成支膠槍, 日本製無乜信心打TOPGAS, 加上無刻字, 但都有好處, 可以自己去LASER返,  好過佢亂咁刻D錯字上去

FB有人問過係唔係SYSTEM 7, 話係, 咁係唔係新版?

AUTO 9 始終係我個年代細路DREAM GUN, 好想補完下,  (因細個都買咗支MSC(好似), 壞咗九世)

有興趣一齊討論下
作者: 2slow    時間: 1-6-2016 16:33

年幾兩年之前都曾經出現過, 當時都仲係舊系統
作者: dogjumpjump    時間: 1-6-2016 16:43

引用:
原帖由 2slow 於 1-6-2016 16:33 發表
年幾兩年之前都曾經出現過, 當時都仲係舊系統
我已問埋七色 8 都話係system 7 , 個盒面無變過, 唔通真係改咗版?
作者: 2slow    時間: 1-6-2016 16:50

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-6-2016 16:43 發表

我已問埋七色 8 都話係system 7 , 個盒面無變過, 唔通真係改咗版?
剛睇佢地網頁, 唔似喎係S7喎
個盒同之後的一模一樣, 槍身有獨立流水遍號
作者: dogjumpjump    時間: 1-6-2016 17:05

引用:
原帖由 2slow 於 1-6-2016 16:50 發表

剛睇佢地網頁, 唔似喎係S7喎
個盒同之後的一模一樣, 槍身有獨立流水遍號
我都見個網無寫係system 7

係 X槍店FB有人問過, 我WhatsApp 七色, 佢又confirm 係,

除非佢地都吹水...
作者: 2slow    時間: 1-6-2016 17:13

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-6-2016 17:05 發表

我都見個網無寫係system 7

係 X槍店FB有人問過, 我WhatsApp 七色, 佢又confirm 係,

除非佢地都吹水...
除非佢用返舊相...
其實舊系統好易認, 一睇飛機/彈匣就知...
作者: 2slow    時間: 1-6-2016 17:30

新舊系統分別大致上係咁
舊系統>正壓, 金屬推彈咀
新系統>負壓, 膠飛機一體成型

作者: joey    時間: 1-6-2016 18:00

包裝唔可以作準,之前 system7 M11 個packing

同舊果個packing機本上無分別!
作者: Ang123456    時間: 1-6-2016 18:41

之前有出過金身
雖然好like auto 9,  但若加埋本體個價就真係…………要打消念頭!
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 00:51

引用:
原帖由 Ang123456 於 1-6-2016 18:41 發表
之前有出過金身
雖然好like auto 9,  但若加埋本體個價就真係…………要打消念頭!
e h 之前有套件改93 上 auto 9 ..  淨套件都 四支槍.. 咪玩啦..

買支膠玩下算, 大把槍等位買

等我買咗返來再驗下係唔係system 7
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 01:10

DEL..................

作者: tf141    時間: 2-6-2016 01:16

Auto9變左Glock
作者: 2slow    時間: 2-6-2016 08:55

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2016 00:51 發表

e h 之前有套件改93 上 auto 9 ..  淨套件都 四支槍.. 咪玩啦..

買支膠玩下算, 大把槍等位買

等我買咗返來再驗下係唔係system 7
等你包膠呀, 如真係S7會入返支, 話晒經典野 ....
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 11:05

引用:
原帖由 2slow 於 2-6-2016 08:55 發表

等你包膠呀, 如真係S7會入返支, 話晒經典野 ....
証實咗, 仲係舊系統

不過諗返係舊 都會入, 無法, 情意結(藉口)...

支槍係好輕.. 全膠.. 真係手感好差.. 但全金屬咁那貴, 我一定唔會
音爆好勁, 好嘈, lunch無人先認真玩下, 後座力都幾強, Burst mode好正, 好有Robocop feel, fans的話係入得過
得個頂有marking , 要自己去laser, 不過好過佢落玩具marking...

用top gas打有D怕會爆,舊系統無parts換.. 但算啦, 唔理.. 爆咗就做神枱槍

作者: Opica    時間: 2-6-2016 11:20

1200買comp頭、grip、sight
1200買台版新版
2400都可接受下。。。
作者: Opica    時間: 2-6-2016 11:22

Double post
Del
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 11:24

引用:
原帖由 Opica 於 2-6-2016 11:20 發表
1200買comp頭、grip、sight
1200買台版新版
2400都可接受下。。。
查返網, out of stock果套嘢都650美金,
你指係另一套金身??  

不過舊系統我又唔想投資咁多, 預唔長命
作者: Opica    時間: 2-6-2016 11:27

買日版殺肉
然後裝上台版93R(S7)

圖片附件: sketch-1464838580541.jpg (2-6-2016 11:33, 121.15 KB) / 該附件被下載次數 203

作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 11:34

引用:
原帖由 Opica 於 2-6-2016 11:27 發表
買日版殺肉
然後裝上台版93R(S7)
即係要個身, 內臟換台版93R?  有計
有乜牌子介紹? 是否可直上?  等我預備下,

謝謝
作者: Opica    時間: 2-6-2016 11:37

KSC 日版Auto 9
KSC M93RII (S7)
彩虹兩支要2400
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 11:39

我搵到呢個post, 內有KWA/KSC? 93R, 個slide係金屬, system 7

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=106477&page=1

唔知係唔係你講的

如可直上乜都唔洗改, 咁可以諗得過, 起碼1/3金身...

作者: Opica    時間: 2-6-2016 11:43

Yes ar
個三樣唔係內件所以應和新系統無關
應該可直上
除非新版連外部都有修改

作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 11:55

引用:
原帖由 Opica 於 2-6-2016 11:43 發表
Yes ar
個三樣唔係內件所以應和新系統無關
應該可直上
除非新版連外部都有修改
正wor,連frame都可改埋金屬, 真係好吸引, 下個月又要洗錢,
起碼今個月放心喪打, 壞咗都唔怕
作者: 2slow    時間: 2-6-2016 12:04

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2016 11:55 發表

正wor,連frame都可改埋金屬, 真係好吸引, 下個月又要洗錢,
起碼今個月放心喪打, 壞咗都唔怕
日版frame本身應該係金屬了.

主要係日本的前段, 後準星及grip,
將呢3樣砌上支 S7版93R就出得街了(應該就係咁簡單)
作者: 暈又暈    時間: 2-6-2016 12:11

如果近期呢支auto 9冇改動的話,應該不能直上
印象中下槍身近槍咀要車坑
滑架要係準星位置車坑,照門冇分件要再研究點樣固定
握把冇心情試位唔肯定
作者: Opica    時間: 2-6-2016 13:20

咁大穫

但都係接受範圍之內

支野先1100...

作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 14:18

引用:
原帖由 暈又暈 於 2-6-2016 12:11 發表
如果近期呢支auto 9冇改動的話,應該不能直上
印象中下槍身近槍咀要車坑
滑架要係準星位置車坑,照門冇分件要再研究點樣固定
握把冇心情試位唔肯定
就你所講我詳細睇過, 真係要改下, 都有信心做到
只係個膠照門應該係痴死咗係個膠SLIDE上面, 要作破壞性分拆先可以拆到佢出來, 拆到的話, 係個金屬SLIDE 上面鑽個孔用平頭螺絲收死佢就得
個GRIP係未知數

另外, 要改3round , 就要搵3 round果套option, manual 上面話有呢套嘢, 但現實中有冇人入貨? 我估無..
作者: NCP013    時間: 2-6-2016 16:40

日本阿虎劏料相, AUTO 9 版飛機
http://page13.auctions.yahoo.co. ... 3999?u=%3bshopbebox
作者: Kwind    時間: 2-6-2016 16:55

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2016 14:18 發表

只係個膠照門應該係痴死咗係個膠SLIDE上面, 要作破壞性分拆先可以拆到佢出來, 拆到的話, 係個金屬SLIDE 上面鑽個孔用平頭螺絲收死佢就得
個GRIP係未知數
...
3連發套野WII TECH出過...去UN搵下...未搬鋪前見到仲有

作者: 2slow    時間: 2-6-2016 16:58

請問WII TECH既野邊樹有呀? 除了UN...
作者: Kwind    時間: 2-6-2016 17:14

看圖識字...影左幾張相比樓主研究修改可能性

基本上前節一定上到...小修改就OK

當然可以照樣磨平個前SIGHT...但我覺得修舊膠好過修條SLIDE

GRIP我冇S7冇得試..因為我覺我最麻煩係後準星

圖片附件: 20160602_170044.jpg (2-6-2016 17:14, 79.1 KB) / 該附件被下載次數 225

圖片附件: 20160602_170142.jpg (2-6-2016 17:14, 117.45 KB) / 該附件被下載次數 241

圖片附件: 20160602_170253.jpg (2-6-2016 17:14, 97.77 KB) / 該附件被下載次數 247

圖片附件: 20160602_170415.jpg (2-6-2016 17:14, 68.76 KB) / 該附件被下載次數 263

作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 18:41

引用:
原帖由 Kwind 於 2-6-2016 16:55 發表

3連發套野WII TECH出過...去UN搵下...未搬鋪前見到仲有
但佢套嘢比system 7用, 唔知啱唔啱未改的AUTO 9

但如果諗住上套93R, 咁又唔洗用呢件嘢, 真係矛盾
作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 18:43

引用:
原帖由 Kwind 於 2-6-2016 17:14 發表
看圖識字...影左幾張相比樓主研究修改可能性

基本上前節一定上到...小修改就OK

當然可以照樣磨平個前SIGHT...但我覺得修舊膠好過修條SLIDE

GRIP我冇S7冇得試..因為我覺我最麻煩係後準星

...
係的, 磨膠易過磨鐡, 不過以高度還原就一定磨鐡
反而下身果度條凹坑可以偷雞, 磨膠算, 係有可能會搖

同意, 後準星我仲未諗到點拆, 除排用暴力...

作者: 暈又暈    時間: 2-6-2016 21:19

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2016 14:18 發表

個GRIP係未知數
...
S7版係唔係已內建3 burst?
如果係的話,日版殺肉裝上s7應該唔使擔心喎
至於搖頭,可能曾經手多磨過支固定pin,我手上有一支都係搖
作者: 暈又暈    時間: 2-6-2016 21:29

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2016 18:41 發表

但佢套嘢比system 7用, 唔知啱唔啱未改的AUTO 9

但如果諗住上套93R, 咁又唔洗用呢件嘢, 真係矛盾
如果呢套3 burst套件係俾s7用,應該唔啱auto 9用,auto 9用最舊1st版內構,當年買auto 9中過日本仔招又咁啱有2手舖收到個下身可以同佢買零件
反而聽聞第2nd ver同hard kick同s7果套3連發可通用

And...的起心肝拆握把試位,睇完之後,可能握把先至係最難攪

作者: dogjumpjump    時間: 2-6-2016 23:19

引用:
原帖由 暈又暈 於 2-6-2016 21:29 發表

如果呢套3 burst套件係俾s7用,應該唔啱auto 9用,auto 9用最舊1st版內構,當年買auto 9中過日本仔招又咁啱有2手舖收到個下身可以同佢買零件
反而聽聞第2nd ver同hard kick同s7果套3連發可通用
咁真係直接買多支93R改好過, 不過又千幾銀, 仲要多咗個FULL SET 膠身, 雞助

不過睇返MOVIE, robocop果支都唔係三連發, 有時四, 有時三, 睇佢想auto幾多粒  (或佢無轉brust mode掛)

https://www.youtube.com/watch?v=t1_Pw563opc

作者: kornhill401    時間: 3-6-2016 15:09

Robocop和Auto9都是我們的少年回憶. Thx for sharing
作者: Opica    時間: 3-6-2016 15:23

趁EH做緊減價。買埋個93R用既stock先
作者: dogjumpjump    時間: 3-6-2016 15:49

引用:
原帖由 Opica 於 3-6-2016 15:23 發表
趁EH做緊減價。買埋個93R用既stock先
睇過啦, 佢個網out of stock
作者: dogjumpjump    時間: 3-6-2016 15:52

講返電影果支有冇brust, 我估係

https://www.youtube.com/watch?v=t1_Pw563opc

佢可能無開過auto mode, 最後幾下明顯慢咗, 係單發mode

咁佢係機械人, 扣雞速度同時間配合當然係超越正類人類, 可能佢手指扣雞速度快到已達auto mode唔奇
作者: 2slow    時間: 3-6-2016 16:29

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-6-2016 15:52 發表
講返電影果支有冇brust, 我估係

佢可能無開過auto mode, 最後幾下明顯慢咗, 係單發mode

咁佢係機械人, 扣雞速度同時間配合當然係超越正類人類, 可能佢手 ...
根據imfdb 應該係3 round burst....
http://www.imfdb.org/wiki/RoboCop_(1987)#Beretta_93R_.28as_the_.22Auto_9.22.29

原來Auto-9係其它片都有出現過
http://www.imfdb.org/wiki/City_Hunter_(1993)#Beretta_93R_.22Auto-9.22
作者: dogjumpjump    時間: 3-6-2016 18:24

引用:
原帖由 2slow 於 3-6-2016 16:29 發表

根據imfdb 應該係3 round burst....
http://www.imfdb.org/wiki/RoboCop_(1987)#Beretta_93R_.28as_the_.22Auto_9.22.29

原來Auto-9係其它片都有出現過
http://www.imfdb.org/wiki/City_Hunter_(1993)#B ...
^---港產片好亂來, 槍街買到乜咪用乜

但槍房片段明明聽到四下,五下, 三下 槍聲, imdb要解釋下??

作者: Opica    時間: 3-6-2016 18:30

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-6-2016 15:49 發表

睇過啦, 佢個網out of stock
我今日買左
作者: av23240    時間: 3-6-2016 20:03

請問師兄們。如果想加長內槍管到一體。現在比s7係統內槍管裝唔裝到
作者: 暈又暈    時間: 3-6-2016 20:05

如果唔介意係亞鉛,個人以為買地獄復刻mgc果款好玩啲
差在唔知係咪真係可以摺埋再打開
作者: Opica    時間: 3-6-2016 20:15

到左手

冇留意原來係冇三連發
作者: Opica    時間: 4-6-2016 16:43

Ksc m93r s7可唔可以用KSC FPG 內管?
作者: ricky19e    時間: 5-6-2016 09:40

我keep到衣家都無掉!當年1991年買的,長槍管、大汽缸,30多飞,改裝parts勁多!还記得hammer都超过20-30款! 左右手佩合可做到1秒10多飛連發
三个字...............勁好玩

圖片附件: 20160605_090522.jpg (5-6-2016 09:40, 18.29 KB) / 該附件被下載次數 216

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0