標題: [VFC] 全新打造V社2016版G36 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 25-8-2016 20:37     標題: 全新打造V社2016版G36

作者: gainax    時間: 25-8-2016 21:43

G36 V2終於黎
作者: dogjumpjump    時間: 25-8-2016 21:51

明天武哈展多嘢睇了
作者: jn_jona    時間: 25-8-2016 22:01

vfc突然咁進取既
作者: gainax    時間: 25-8-2016 22:06

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-8-2016 22:01 發表
vfc突然咁進取既
又士加,又SR25,又UMP9,又鍛M4又G36V2...
希望G36V2有好表現,膠槍最鐘意G36K

圖片附件: 600px-MI3_21010.jpg (25-8-2016 22:06, 63.79 KB) / 該附件被下載次數 188

作者: sealsman    時間: 25-8-2016 22:07

又ump9又g35 幾時玩埋shotgun果範
作者: JBL    時間: 25-8-2016 22:12

作者: jn_jona    時間: 25-8-2016 22:18

引用:
原帖由 gainax 於 25-8-2016 22:06 發表

g36 gbb果只玩過we 850有枝36c
唔知依家仲係咪咁平呢?

聽聞vfc 36既手感像真d 希望唔好太貴啦

另外vfc仲有堆手槍黎緊vp9 hk45ct? m9
作者: gtoray    時間: 25-8-2016 22:20

Stf 12 compact
作者: sealsman    時間: 25-8-2016 22:22

引用:
原帖由 JBL 於 25-8-2016 22:12 發表

當然有喇.......
可惜馬記system 出下跳殼Mossberg 500, M3 Super 90咪好
作者: JBL    時間: 25-8-2016 22:26

作者: qq96591859    時間: 25-8-2016 23:02     標題: 作為一個 hk 迷 全部買曬

作者: gainax    時間: 25-8-2016 23:18     標題: 回覆 8# 的帖子

我們個支冇markingAEG尺吋所以一直冇興趣
v記舊代個D款第一水唔掂v2希望搞好哂先出,成日改版老實講唔知等到幾時先係入手時候
價我估同以前差唔多千中至尾 g36c~g36k
作者: jn_jona    時間: 25-8-2016 23:18

引用:
原帖由 JBL 於 25-8-2016 22:26 發表

vp9版權出現問題暫時出唔到街,V記成堆現貨做好左焗住要存係倉封塵.......
有d期待hk45ct同m9 睇下咩系統
作者: rho837    時間: 26-8-2016 00:21

個膠身內有否藏鐡?
作者: Dave    時間: 26-8-2016 00:23

引用:
原帖由 gainax 於 25-8-2016 23:18 發表
我們個支冇markingAEG尺吋所以一直冇興趣
v記舊代個D款第一水唔掂v2希望搞好哂先出,成日改版老實講唔知等到幾時先係入手時候
價我估同以前差唔多千中至尾 g36c~g36k
舊版買過,唔好講性能住... 質感外觀都是頂瓜瓜...
至於性能... 我地講番外觀

PS. 出H&K 槍得一支想要PSG-1...
作者: Dave    時間: 26-8-2016 00:25

引用:
原帖由 sealsman 於 25-8-2016 22:22 發表

可惜馬記system 出下跳殼Mossberg 500, M3 Super 90咪好
跳殼槍已經好多,頂級好玩( 唔計麻煩 ) 應該係APS 系統,
VFC 再打呢個陣地冇咩著數,馬記系統落到場又型仔是正確選擇。
作者: ~~方~~    時間: 26-8-2016 00:49

引用:
原帖由 rho837 於 26-8-2016 00:21 發表
個膠身內有否藏鐡?
應該唔會, ump同mp7都冇咁做, 但係又冇病冇痛....玩具黎講

膠真係耐玩過金屬
作者: gainax    時間: 26-8-2016 00:59     標題: 回覆 16# 的帖子

舊版幾個系列。。玩過既都心照 係ump,MP7個期先開始有明顯進步,
以前鍋氣勁到安心打完一夾都已經好安樂, 而家gbb成熟年代原裝爽清一夾應該無問題啦掛
以v記係HK粉絲, 遲早都有G3系掛? 夠訂單乜都有
作者: gainax    時間: 26-8-2016 01:04

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-8-2016 00:49 發表

應該唔會, ump同mp7都冇咁做, 但係又冇病冇痛....玩具黎講

膠真係耐玩過金屬
玩具加鐵骨架冇乜意思,重左又成本高左, 不如做靚少少個膠模重好,G36以前印象中有縮膠,最好當然整走埋6mmBB啦。。
作者: siriochow    時間: 26-8-2016 03:33

最好改下隻匣啲膠料,唔跌,打打下都會自己崩
作者: wongmanhong2    時間: 26-8-2016 07:09

拜託v社搞埋mp5 v2版本
作者: gainax    時間: 26-8-2016 08:19

時間問題姐 , 以佢作風舊時M4 416 G36都改版又有神奇夾,
MP5落重本又大熱多款,唔出新版一次過再升級搵水你都唔信   期望V2版真係完美版本...
作者: RCman    時間: 26-8-2016 09:13

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 00:59 發表
舊版幾個系列。。玩過既都心照 係ump,MP7個期先開始有明顯進步,
以前鍋氣勁到安心打完一夾都已經好安樂, 而家gbb成熟年代原裝爽清一夾應該無問題啦掛
以v記係HK粉絲, 遲早都有G3系掛? 夠訂單乜都有; ...
V36我係尾期第三個Version 果時14樓大減價千頭買,
其實一般自high 佢都ok無問題
我支G36K軍版印像中$1140, 呢個價買支做display 我接受到。
後來換左鋼製外管個balance 仲好左

作者: stevechau    時間: 26-8-2016 09:59

引用:
原帖由 gainax 於 25-8-2016 22:06 發表

支M4應該都仲未係鍛身...只係新版下身+新BUFFER+鋼件(可能有鋼BOLT)
作者: stevechau    時間: 26-8-2016 10:03

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 00:59 發表
以v記係HK粉絲, 遲早都有G3系掛? 夠訂單乜都有; ...
夠訂單同要生產都唔難...
最怕好似VP9咁出好晒貨先話版權問題唔郁得~
作者: 2slow    時間: 26-8-2016 10:21

引用:
UMP執完之後都好好玩

G3系列十分期待
作者: 2slow    時間: 26-8-2016 10:22     標題: 回覆 21# 的帖子

同意, 417的彈匣好易崩
作者: 2slow    時間: 26-8-2016 10:35

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 08:19 發表
時間問題姐 , 以佢作風舊時M4 416 G36都改版又有神奇夾,
MP5落重本又大熱多款,唔出新版一次過再升級搵水你都唔信   期望V2版真係完美版本...
其實想知MP5有咩要改的??
現版MP5除了彈匣小弟覺得應該要改返single column, 其它無咩大問題
作者: gainax    時間: 26-8-2016 10:43     標題: 回覆 24# 的帖子

一千多少少底到爛。。 新版我覺得唔會完全改哂可能改部份例如夾,煲Hopup組左右掛, 入支最平新既36c留返支舊k拆件玩兩尾同後備仲好 。話時話我都仲有套g36鋼火控唔知仲啱唔啱用
作者: gainax    時間: 26-8-2016 10:56     標題: 回覆 25# 的帖子

新版下身有得散買好似先1800台仔, 不過15版又冇問題其實冇爛都冇需要換下身
老實講如果已有2015版,2016版其實冇乜吸引再入, 新加重BUFFER 2015版尾個水都有包但太重我就唔會用... 一係直上鍛身版
作者: gainax    時間: 26-8-2016 11:13

引用:
原帖由 2slow 於 26-8-2016 10:21 發表

UMP執完之後都好好玩

G3系列十分期待
UMP原裝條亞鉛煲太重印象中成3xx克仲重過M4好多,以SMG細夾拖咁重煲唔死就奇..
我諗換鈻煲輕一半再省順佢實精神好多, V記D長槍新買返來感覺上比較緊唔夠順, 行唔順同行順左感覺分別好明顯
作者: gainax    時間: 26-8-2016 11:17     標題: 回覆 29# 的帖子

彈匣,HOPUP系統如果有更爽既出現冇理由唔用, MP5仲未神奇化仲有提升空間
作者: 怒人甲    時間: 26-8-2016 12:21

舊版g36, 火控,bolt lock 可以自己解決到,彈匣就煩D,易漏氣,出氣膠太簿易打柴,飛機頭易爛⋯
作者: RCman    時間: 26-8-2016 12:42

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 11:13 發表

UMP原裝條亞鉛煲太重印象中成3xx克仲重過M4好多,以SMG細夾拖咁重煲唔死就奇..
我諗換鈻煲輕一半再省順佢實精神好多, V記D長槍新買返來感覺上比較緊唔夠順, 行唔順同行順左感覺分別好明顯
UMP 我都係買左尾期鋁Bolt版,其實打得幾順。
作者: 紗夢    時間: 26-8-2016 12:53

引用:
原帖由 怒人甲 於 26-8-2016 12:21 發表
舊版g36, 火控,bolt lock 可以自己解決到,彈匣就煩D,易漏氣,出氣膠太簿易打柴,飛機頭易爛⋯
我都有枝gen 1除左係槍鋪買槍試時打得響外
就一直死到依家,如果有得升級救番技舊就好了
作者: gainax    時間: 26-8-2016 12:53

引用:
原帖由 怒人甲 於 26-8-2016 12:21 發表
YES,舊代飛機頭仲係舊式分體金屬包膠,印象中有出過2版, 軍版K連鏡係後期改左出氣膠鍋氣少D,
第一代頂煲問題尺吋唔FIT,以前我支就衰係夾頂煲夾死飛機...  彈匣希望改返大容量貼貼紙,以前做假子彈哂左氣化空間...
份煲印像中好重, 偷輕係必要唔想又比水換煲
作者: Kwind    時間: 26-8-2016 18:24

引用:
原帖由 2slow 於 26-8-2016 10:35 發表

其實想知MP5有咩要改的??
現版MP5除了彈匣小弟覺得應該要改返single column, 其它無咩大問題
MP5仲可以改埋冇彈唔擊發...咁就完美喇
作者: vgrdragon1    時間: 26-8-2016 19:53

引用:
原帖由 Kwind 於 26-8-2016 18:24 發表

無錯。成枝V牌MP5都仿真就差呢環。。。
作者: vgrdragon1    時間: 26-8-2016 20:00

引用:
槍都愈黎愈好。就係D匣死性不改。落場真係致命。
作者: sealsman    時間: 26-8-2016 20:26

可以換左香港個代理就好 服務又差 長期無貨 有貨又唔係門市
作者: Dave    時間: 26-8-2016 21:36

引用:
原帖由 sealsman 於 26-8-2016 20:26 發表
可以換左香港個代理就好 服務又差 長期無貨 有貨又唔係門市
間野真係執左佢算啦... 佢一日存在.. 都冇得搵第2 間做代理.. D 原裝件係都要去佢度買... 等到海枯石爛都未番貨。
作者: gainax    時間: 26-8-2016 22:47

引用:
原帖由 Dave 於 26-8-2016 21:36 發表

間野真係執左佢算啦... 佢一日存在.. 都冇得搵第2 間做代理.. D 原裝件係都要去佢度買... 等到海枯石爛都未番貨。
我有時想買返原件都唔知去邊到揾 間野都唔知幾時先返貨,好似vMAG,全世界有貨反而袋鯉仲未有
作者: gainax    時間: 26-8-2016 22:50     標題: 回覆 40# 的帖子

有左神奇夾叫解決左夾問題, 之前個D就。。
作者: gainax    時間: 26-8-2016 23:21

引用:
原帖由 Kwind 於 26-8-2016 18:24 發表

老實講論外表論質感v記個支就算拍埋真野都未必咁易分到,
就算未來馬記會出都冇可能係沖壓身,我們個支外型比例唔知點解有D怪用返真角度夾都係咁,所以要一支完美玩具外表既MP5只有v記, 而家年代技術成熟整返個完善既斷彈功能其實唔難,
唯有睇下v記有冇決心佔領Mp5市場喇
作者: Kwind    時間: 26-8-2016 23:44

引用:
原帖由 Dave 於 26-8-2016 21:36 發表

我買V記原裝件已經係搵代購TW買返黎...唔係真係唔知等到幾時

而家某CXX鋪頭都好似有得代訂V記件了...準備去試試
作者: mk23    時間: 26-8-2016 23:49

好多野V社其實已設計及試好. 只係她們係OEM, 人地原廠話唔比出她們都無計.
大家見到V社枝SCAR GBB, 設計左幾多年,e家先出就知la.

P.S.
枝UMP9 我記得係枝UMP.45出鋁bolt版差唔多時候就有射得到demo槍了, 到e家我估都有一兩年...
作者: gainax    時間: 26-8-2016 23:56

引用:
原帖由 mk23 於 26-8-2016 23:49 發表
好多野V社其實已設計及試好. 只係她們係OEM, 人地原廠話唔比出她們都無計.
大家見到V社枝SCAR GBB, 設計左幾多年,e家先出就知la.

P.S.
枝UMP9 我記得係枝UMP.45出鋁bolt版差唔多時候就有射得到demo槍了, 到e家 ...
唔怪得一係冇一係一齊出 不如出迷版路線啦,marking仲自由唔洗夾硬比人改到
作者: 閒雜人等    時間: 27-8-2016 09:08

支新版g36如果有新尾托選擇就好喇 XD
作者: gainax    時間: 27-8-2016 20:11

引用:
原帖由 Kwind 於 26-8-2016 23:44 發表

我買V記原裝件已經係搵代購TW買返黎...唔係真係唔知等到幾時

而家某CXX鋪頭都好似有得代訂V記件了...準備去試試
今日終於揾到原裝後備件 揾朗哥冇奔波
作者: JBL    時間: 28-8-2016 20:15

作者: Opica    時間: 28-8-2016 20:56

又要破產。。。
作者: gainax    時間: 28-8-2016 21:15

幾時出? 有冇G36K啊, 越來越窮呀
作者: 紗夢    時間: 28-8-2016 22:26

Gen 1 白老鼠觀望有無升級中

圖片附件: 20160828_221540_HDR.jpg (28-8-2016 22:26, 129.1 KB) / 該附件被下載次數 165

作者: JBL    時間: 28-8-2016 22:31

作者: gainax    時間: 28-8-2016 22:48

引用:
原帖由 JBL 於 28-8-2016 22:31 發表

新版G36路邊社消息話會無左6mm BB刻印,仲升乜鬼野級姐,二千幾蚊買過支新版玩無得輸喇.......
終於無6mmbb? 咁必入喎
有舊版玩家留返D件做後備同換款玩長短好過
我要標準g36k手揪鏡版
作者: 紗夢    時間: 28-8-2016 22:53

引用:
原帖由 JBL 於 28-8-2016 22:31 發表

新版G36路邊社消息話會無左6mm BB刻印,仲升乜鬼野級姐,二千幾蚊買過支新版玩無得輸喇.......
我寧願比2千升級都唔會買過把新啦,
事關果陣為左依把野比VFC玩左幾獲。
依家係原則問題

話時話有無師兄知佢用乜膠?
全部無落場自然粉碎加漏氣

圖片附件: 20160828_224205_HDR.jpg (28-8-2016 22:53, 129.27 KB) / 該附件被下載次數 151

作者: gainax    時間: 29-8-2016 00:02

引用:
原帖由 紗夢 於 28-8-2016 22:53 發表

我寧願比2千升級都唔會買過把新啦,
事關果陣為左依把野比VFC玩左幾獲。
依家係原則問題

話時話有無師兄知佢用乜膠?
全部無落場自然粉碎加漏氣

身同感受  當年最大鍋氣第一水我都入左鐘意個款冇計,
玩過發覺唔對路嗱嗱聲低價放生佢,師兄應該係第二水?其實都已經好過第一水。。。 有得升級既話我覺得都係入支新比較方便唔會有升級後唔夾既問題,
其實又怪唔哂v記,以前ksz馬記出名穩定一去到GBB長火第一水s7M4,馬記Mp7都好大鍋氣,當年GBB既既技術同工藝未成熟所以好多時都要玩家換件或執執,自從中㐲後我等左幾年先敢再入v記 以前當練手工,而家希望事事正正,
舊既唔去新既唔黎都只係兩三千野,舊件仲有用處哂唔曬,唯有咁安慰自己
作者: 紗夢    時間: 29-8-2016 00:36

引用:
原帖由 gainax 於 29-8-2016 00:02 發表

身同感受  當年最大鍋氣第一水我都入左鐘意個款冇計,
玩過發覺唔對路嗱嗱聲低價放生佢,師兄應該係第二水?其實都已經好過第一水。。。 有得升級既話我覺得都係入支新比較方便唔會有升級後唔夾 ...
事源係我當年買時打過1匣後

發覺JAM死飛機,去信VFC問有無得救

佢覆我槍上既零件雖然完整,但肯定已損壞,跟住講香港代理係WXC

話我飛機要買過新,好啦錢解決倒既問題就唔係問題

即刻比錢買,換左後JAM得重衰,直頭咬死個槍膛

再問佢話係我BOLT都壞埋,再比錢成份換左佢

好啦換埋個BOLT都係咁,佢就話要買埋新款出氣膠

買埋出氣膠仍然一樣

跟往佢話我彈匣有問題,要買新款改良匣

跟住買多兩隻匣緊係都係唔得啦,

客服就已讀不回無再覆我了
作者: gainax    時間: 29-8-2016 00:51     標題: 回覆 59# 的帖子

嘩咁大整蠱
當年印像中我支打左好少已經鍋氣多多,買過新版飛機同出氣膠都未解決頂煲問題(新買已有越打越明顯以至唔正常運作)最後覺得系統未完善加上鍋氣放走左無謂哂心機同藥費, 師兄又真係比佢點左幾鍋 , 睇下而家再寫信比v記仲會唔會幫你升級計返優惠價都叫有售後
作者: 紗夢    時間: 29-8-2016 00:57

引用:
原帖由 gainax 於 29-8-2016 00:51 發表
嘩咁大整蠱
當年印像中我支打左好少已經鍋氣多多,買過新版飛機同出氣膠都未解決頂煲問題(新買已有越打越明顯以至唔正常運作)最後覺得系統未完善加上鍋氣放走左無謂哂心機同藥費, 師兄又真係比佢點左幾鍋;M ...
唔再去信啦,都幫佢清埋啲有問題件啦重點會覆我
好似張圖咁
我依家都係買左隻馬記彈弓匣當裝飾算了
作者: gainax    時間: 29-8-2016 01:23     標題: 回覆 61# 的帖子

咁冇計當交學費經一事長一智, 以前年頭好難未交過學費既 都係留返個殼入支最平砌兩款都叫有D揸嗱算。。
作者: YSL    時間: 29-8-2016 01:49

試左,單卅連都好爽好順 , VFC有得試打靶,單卅連 各試一匣都全中,不過可能近同埋D靶大

圖片附件: g36k.jpg (29-8-2016 01:49, 79.82 KB) / 該附件被下載次數 129

作者: 紗夢    時間: 29-8-2016 02:09

咁又係 20年前樣樣都得日本件又無得上網問咪又係自己中伏自己試

作者: gainax    時間: 29-8-2016 02:39

引用:
原帖由 YSL 於 29-8-2016 01:49 發表
試左,單卅連都好爽好順 , VFC有得試打靶,單卅連 各試一匣都全中,不過可能近同埋D靶大
樣槍袋住一半先 最緊要見街冇鍋氣,
but師兄係現場唔知收唔收到風定價同幾時會出?
入就實入,但唔想又去袋鯉買槍。。。都係等下開箱先
作者: gainax    時間: 29-8-2016 02:54

引用:
原帖由 紗夢 於 29-8-2016 02:09 發表
咁又係 20年前樣樣都得日本件又無得上網問咪又係自己中伏自己試
雙人國度:無知最快樂(哈戶)朋友,你知得太多並唔係好事
作者: Opica    時間: 29-8-2016 10:15

引用:
原帖由 gainax 於 29-8-2016 02:39 發表

樣槍袋住一半先 最緊要見街冇鍋氣,
but師兄係現場唔知收唔收到風定價同幾時會出?
入就實入,但唔想又去袋鯉買槍。。。都係等下開箱先
我覺得問朗或crx仲快
作者: Opica    時間: 29-8-2016 10:17

引用:
原帖由 YSL 於 29-8-2016 01:49 發表
好毒。。。
作者: gainax    時間: 29-8-2016 10:42     標題: 回覆 67# 的帖子

我諗新出暫時都係得圖中ksk版。。睇怕都係要等多一段時間順便草下水,
Gbbr真係唔想再入M4已經一大堆, 寄望G36系列系統掂玩得爽之後v記再接再厲出多D神奇槍款價錢唔貴啦,唔好再令人失望又出v3先係完美版。。
作者: Opica    時間: 29-8-2016 10:51

希望出SIG 55X系列
作者: gainax    時間: 29-8-2016 11:04

有錢人AK... 玩具唯一潮槍鋼身... 希望再明天
作者: Opica    時間: 29-8-2016 13:46

Wgx有g36試射片睇
作者: 怒人甲    時間: 29-8-2016 14:51

有冇二連發先?
作者: JBL    時間: 29-8-2016 15:04

作者: Opica    時間: 30-8-2016 09:06

http://www.evike.com/product_info.php?products_id=42171

希望會出埋gbb版。。。

作者: ranger_hk    時間: 30-8-2016 12:09

引用:
原帖由 Opica 於 29-8-2016 09:21 發表
希望出SIG 55X系列
X2
很咗好耐啦
作者: watergap69    時間: 8-9-2016 11:47

引用:
原帖由 JBL 於 25-8-2016 10:12 PM 發表

當然有喇.......
但shotgun玩具槍,無論GBB或手動,
可惜到目前為止都好似未可以做到有真槍後座力那份感覺。
作者: kornhill401    時間: 8-9-2016 13:56

引用77#:可惜到目前為止都好似未可以做到有真槍後座力那份感覺。
如果在手托的內部,裝條彈弓,上彈時壓縮彈弓,發射時,釋放彈弓,會不會有呢個效果呢
作者: watergap69    時間: 8-9-2016 14:10     標題: 回覆 78# 的帖子

kornhill401師兄
我無知,所以不不懂,可能得,那到底要點裝呢?
如果係可以的話,那裝在手托內部的那條彈弓到底要幾多磅力先可以做到有後座力的效果呢?
又如果要大磅數的話,那又可能導致把玩時上彈太吃力?
所以這問題要待廠商正視及開發,攪得到,可能又係另一塊肥肉
作者: gainax    時間: 8-9-2016 21:25

有GBBR個種後坐力應該要硬托先有得傾, 真係出我諗會出係有半自動既shotgun到即m1100, spas12,M3, 冇跳殼其實同而家DgbbR分别唔大只係變左氣缸叉氣,AA12gbb化就最爽

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0