標題: Cybergun 又有新槍出(手槍) [打印本頁]

作者: JBL    時間: 12-11-2016 14:50     標題: Cybergun 又有新槍出(手槍)

作者: sovietarmy2012    時間: 12-11-2016 16:13

咁鬼正,好窮呀
作者: matthong    時間: 12-11-2016 16:15

毒到爆炸
作者: fuack    時間: 12-11-2016 16:17

有冇聲氣幾時賣街?
作者: JBL    時間: 12-11-2016 16:28

作者: rho837    時間: 12-11-2016 16:49

X5 買翻支
作者: sovietarmy2012    時間: 12-11-2016 16:50

搞乜樽支80s處理得咁靚,226X又襯得咁正架
作者: fuack    時間: 12-11-2016 16:55

蘇聯仁師兄!

作者: fuack    時間: 12-11-2016 16:55

作者: fuack    時間: 12-11-2016 16:56

Goldcup
作者: vp70usp    時間: 12-11-2016 17:11     標題: 回覆 5# 的帖子

抵玩
作者: FBC1    時間: 12-11-2016 17:14

二支都正,
作者: sovietarmy2012    時間: 12-11-2016 18:45

引用:
原帖由 fuack 於 12-11-2016 16:55 發表
蘇聯仁師兄!
我差吾多變左KWC Fans
作者: jn_jona    時間: 12-11-2016 19:29

如果係marui系統你話幾好
作者: Ang123456    時間: 12-11-2016 19:36

外形一流, 打就吾知, 未玩過!
作者: RCman    時間: 12-11-2016 20:19

支80's如果量產都做到呢個質感真係無唔買的理由
作者: horenhim    時間: 12-11-2016 22:03

Co2 Sosad
作者: FBC1    時間: 12-11-2016 22:15

引用:
原帖由 Ang123456 於 12-11-2016 19:36 發表
外形一流, 打就吾知, 未玩過!
Kwc既槍唔差既.
作者: tf141    時間: 12-11-2016 22:20

係咪又係CO2先.....
作者: sovietarmy2012    時間: 12-11-2016 22:42

必係CO2!

買番泥改少少外觀即玩,又吾駛點改性能(後助澎湃,又無件比你改)

簡直係真正既玩具

下次可能出:
SIG GSR
SAI Glock

作者: 媽屎    時間: 12-11-2016 23:24

如果唔係CO2咪好囉
作者: FBC1    時間: 13-11-2016 05:06

如果像KJ咁可二用就最好.
作者: 暈又暈    時間: 13-11-2016 11:58

X5好毒 不如擰個轉換器試下
但聽聞停產了......
作者: kinzoey39    時間: 15-11-2016 00:29

有冇話幾時出
作者: tanker    時間: 16-11-2016 17:33

226 X5 ....
作者: dogjumpjump    時間: 16-11-2016 17:39

CO2 始終係麻煩。。如唔係用來推鋼,其實無必要CO2
相信廠家考慮賣歐州.. 佢地冬天打用CO2
作者: ayaka    時間: 16-11-2016 18:29

X5銀色靚好多
呢期KWC的銀色FINISH幾靚, 唔知易唔易甩呢?
作者: samXsum    時間: 4-12-2016 18:18

X5 !? 之前買唔返套 Kit 現在有返真開心!
作者: sovietarmy2012    時間: 4-12-2016 19:28

之前買唔返套 Kit 現在有返真開心x2
作者: jacko    時間: 4-12-2016 20:24

雖然呢支X5我會買,但唔明點解會咁興奮?呢支好耐之前KWC出過啦(最初出有marking版)

圖片附件: IMG_3367.JPG (4-12-2016 20:24, 184.86 KB) / 該附件被下載次數 105

作者: sovietarmy2012    時間: 4-12-2016 21:00

因為係好耐之前出過full marking版
作者: Dave    時間: 4-12-2016 22:31

係近年CYBER 根 / URAMEX 出全金屬左輪 / 1911先開始學人玩CO2 ,
確實一支1911 槍仔細細,用CO2 個後助幾乎等同一支TOPGAS DE ,係好玩的,
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發前後,冇樣睇冇識認,
拎左支得番2, 3 發就玩完既CO2 落場砌就真是RIP,唔似我TOPGAS 有理無理插2 下先。
另外就係很多WARGANE 玩家是有CO2 恐懼症,理得你支CO2 槍打0.9J 都好,都會覺得是打死人,
咁考慮玩GAME 都是求開心,無必要令人擔憂,又唔係冇TOPGAS 槍用。
玩CO2 槍主要都是玩左輪,全金屬幾舊水十分抵玩。當然落場砌都得的,左輪換殼落場砌其實是一種浪漫。

作者: Kwind    時間: 4-12-2016 22:37

支 1911  到貨都係呢個樣就算係唔同系統都要買返支黎收藏下先掂

作者: jn_jona    時間: 4-12-2016 22:41

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:31 發表
係近年CYBER 根 / URAMEX 出全金屬左輪 / 1911先開始學人玩CO2 ,
確實一支1911 槍仔細細,用CO2 個後助幾乎等同一支TOPGAS DE ,係好玩的,
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發 ...
我都心思思想買枝co2左輪打cqb 但市面上好似仲未有岩心水
dw715好似幾好 有hop up
但個樣太潮了
作者: Dave    時間: 4-12-2016 22:52

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2016 22:41 發表

我都心思思想買枝co2左輪打cqb 但市面上好似仲未有岩心水
dw715好似幾好 有hop up
但個樣太潮了
黎緊715 出4 寸,岩味乎?轉載自槍天堂FB 頁

手上有支WEBLEY 同 SAA ,715 訂左黎緊取,
其實幾舊水一支全金真是抵到爛 ( 不要介意MARKING 就好 ),
講性能一定係24 發的MARUI好又是用TOPGAS,質感尚可但始終是膠身又輕,跟全金屬的兩回事。
黎緊想試下CO2 樽仔入TOPGAS 塞入左輪看火力如何,又或是有沒有簡單方法提升到正常火力。
作者: jn_jona    時間: 4-12-2016 22:56

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:52 發表

?oh=e35ff048d3816ca7922e5cec9fc71104&oe=58B42 ...
可以試試gas樽仔入we 3x/4x氣
個fd比左枝我 應該唔係8kg/12kg氣 bolt back大到你怕

佢d色水咁靚 如果係python就好啦
依家等緊kwa python
但呢枝dw715都幾正 可以諗諗佢
作者: gainax    時間: 5-12-2016 00:11

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:31 發表
但落場完全唔會考慮,第一係CO2 好難判斷打左幾多發,一支CO2 打得50 發 ...
記得有D場同game禁止用co2,。基本上都係唔多認可了
作者: 2slow    時間: 5-12-2016 09:02

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:52 發表

?oh=e35ff048d3816ca7922e5cec9fc71104&oe=58B42 ...
Dave兄請問點樣CO2 樽仔入TOPGAS?
支715有無多d資料? python等到差不多絕望
作者: CCWONG    時間: 5-12-2016 14:41

80s另一面marking是怎樣?
作者: jn_jona    時間: 5-12-2016 14:55

引用:
原帖由 2slow 於 5-12-2016 09:02 發表

一個好似co2樽既野
但可以叉gas
作者: pbay    時間: 9-12-2016 14:18

支715 幾靚 , ching試玩完可否出個包膠 ?
作者: Dave    時間: 9-12-2016 14:47

引用:
原帖由 2slow 於 5-12-2016 09:02 發表

已買黑色版本,一句到尾好很重,連樽連彈 1.3 KG 前後差不多是金屬DE 級,
彈殼不同之前槍天堂的,也不同SAA 的,彈頭稍長,不能共用。
連槍的上彈器大概是模型級膠料十分流,勉強可用。
扣雞力度跟MARUI 差不多,但第一段有卡位主要是內管壓向轉輪的阻力 ( 氣密 ),
扣雞時第一段是阻力-> 衝過去 起鎚 -> 再行一半擊發。
MARUI 則頭至尾都是同一個阻力比較舒服,但DW 也不差,習慣2 段力就好。
轉輪鎖要一點點衝力才可定位,溫柔地慢慢壓進去是不到位的,一定要比點力抽送,不然就用手指推推個鎖定位吧,否則扣雞時個轉輪會冼出來。
子彈雖然跟PYTHON 差不多大,但轉輪是細一圈的,主要是排得緊,感覺上是緊密一些,整支槍也「瘦」一些。
左邊MARKING 頗好,右邊則差一些,有ASGK 字樣,也許銀版比較不明顯,但這槍的黑色是鋼琴黑一般很好看,
我選擇黑的。火力不太穩定 ,1.1~ 1.6J 也有 ( 6 寸版本 ) ,不要用來打CQB 比較好,不然中一發FULL POWER 好甘的。
火力不穩相信是來自彈殼,咬彈位鬆一點便大力,緊一點便細力了,但需知呢D金屬彈頭很難控制得精準,除非全像膠頭吧,但醜。

另外用110 蚊買了個CO2 樽仔試打TOP GAS 還有 22KG 紅氣,
結論是都是個屁,勉強打到一槍半槍,火力是0.08J ,A4 紙都唔穿,相信是CO2 槍供氣系統本身寬度極窄,
用低壓一點的氣即時放屁力,還是乖乖用CO2 好了。而且22KG 又好TOPGAS 又好,槍聲好像文具店豆槍咁.. 霸氣盡失。
CO2 則轟轟轟十分吵耳,對把玩來說算是好事吧。

作者: horenhim    時間: 9-12-2016 15:17

引用:
原帖由 Dave 於 9-12-2016 14:47 發表

http://i1360.pho ...
呢支用到 SW M10的speedloader, 嘻嘻

作者: 屈濕    時間: 9-12-2016 15:37

引用:
原帖由 horenhim 於 2016-12-9 15:17 發表

呢支用到 SW M10的speedloader, 嘻嘻

http://i141.photobucket.com/albums/r52/horenhim/09FF0ACD-C05B-4B2 ...
715我就冇
701我就有

師兄,知唔知仲有咩短少少ge玩具speedloader岩用?
我個speedloader pouch差少少先合得埋

圖片附件: DSC_0001.JPG (9-12-2016 15:37, 48.01 KB) / 該附件被下載次數 130

作者: pbay    時間: 9-12-2016 16:57

彈殼不通用WG..... 唔知備用彈殼有售未 ?
作者: JBL    時間: 20-1-2017 23:50

作者: samXsum    時間: 21-1-2017 00:52

X5 派街未?
作者: pbay    時間: 23-1-2017 12:22

敗左支715 4" 黑色, 勁正.   

今次連手柄都造得好有質感, 軟膠包金屬內架, 好實淨,
唔會好似以前啲脆膠槍柄怕撞崩整淆, 抵讚

不過今次啲移印字都落足料, 用白電油清唔到的
唔知有無c hing可以清到 ?
作者: romechung    時間: 13-2-2017 17:05

睇唔到相, 會出尼支嗎? http://www.cybergun.com/en/produ ... ython-6inc-co2.html
作者: jn_jona    時間: 13-2-2017 17:09

引用:
原帖由 romechung 於 13-2-2017 17:05 發表
睇唔到相, 會出尼支嗎? http://www.cybergun.com/en/produ ... ython-6inc-co2.html
出左好耐啦 ka代工
但無賣去亞洲
作者: romechung    時間: 13-2-2017 17:22

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-2-2017 17:09 發表

出左好耐啦 ka代工
但無賣去亞洲

作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2017 20:11

引用:
原帖由 pbay 於 23-1-2017 12:22 發表
敗左支715 4" 黑色, 勁正.   

今次連手柄都造得好有質感, 軟膠包金屬內架, 好實淨,
唔會好似以前啲脆膠槍柄怕撞崩整淆, 抵讚

不過今次啲移印字都落足料, 用白電油清唔到的
唔知有無 ...
淺Laser來吧?!
作者: jn_jona    時間: 14-2-2017 02:31

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-2-2017 20:11 發表

淺Laser來吧?!
Laser應該冇得救了
除非再鍍過
作者: pbay    時間: 14-2-2017 10:12

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-2-2017 02:31 發表

Laser應該冇得救了
除非再鍍過
陰功
作者: sovietarmy2012    時間: 14-2-2017 11:37

我見家陣真假都興用厘沙,可能貪佢吾駛做印同快掛
作者: JBL    時間: 14-2-2017 11:42

作者: sovietarmy2012    時間: 14-2-2017 12:56

引用:
原帖由 JBL 於 14-2-2017 11:42 發表

如果係黑色身用藥水BLUE下佢D字就會無咗
鍍層係滑的,laser面係啞的,就算blue到都係見到字
作者: Dave    時間: 14-2-2017 13:34

引用:
原帖由 JBL 於 14-2-2017 11:42 發表

如果係黑色身用藥水BLUE下佢D字就會無咗
自己有支6 寸黑,D 字其實冇凹凸感,唔用眼齋甩的話甩唔出的。
唔識太多加工專業名詞,但看起來我覺得似顏料。
整支槍D 字唯一凹凸的是右邊.357 嘜林字
作者: JBL    時間: 6-4-2017 19:28

作者: 暈又暈    時間: 6-4-2017 20:18

竟然唔係銀色?
作者: 屈濕    時間: 6-4-2017 21:51

可惜係CO2
作者: stevechau    時間: 7-4-2017 11:01

引用:
原帖由 JBL 於 6-4-2017 19:28 發表

出左,$850

?oh=8655e44ef833010fe486e4db66b2ba39&oe=594EFBAC
係地獄拎過上手....好很重...
果種重量感係接近甚至超越左KP06...

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0