標題: [others] Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ? [打印本頁]

作者: pbay    時間: 10-2-2017 15:21     標題: Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

Dan Wesson 715出咗4", 感覺比6" 平衡好多.

6"個咀好重, 渣起黎有點胃下垂咁....
4" 轉到槍

泰仔玩得幾開心.
https://www.youtube.com/watch?v=4oDz2i2mR1c

不過4"前面有魚骨, 粗左一截, 唔知用咩槍套好    地獄果啲又唔靚仔

作者: kornhill401    時間: 11-2-2017 13:10

支槍都幾靚仔, 我估支槍都是只可用尼龍做的..萬用槍套.. Thx for sharing
作者: pbay    時間: 12-2-2017 13:37

靚槍無靚套, 悲....
作者: sealsman    時間: 12-2-2017 13:50

搵人造kydex 皮套
作者: pbay    時間: 14-2-2017 10:16

引用:
原帖由 sealsman 於 12-2-2017 13:50 發表
搵人造kydex 皮套
唔知幾錢左右?
C hing有無好介紹 ?
作者: sovietarmy2012    時間: 14-2-2017 11:42

個柄真係好Q肉酸。。。如果有得換就好
作者: pbay    時間: 20-2-2017 09:51

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-2-2017 11:42 發表
個柄真係好Q肉酸。。。如果有得換就好
我都係咁諗
始終木柄靚好多

但今次佢個黑膠柄真係橡膠造, 合晒手形, 好扎實好舒服
唔捨得換走....
作者: Dave    時間: 20-2-2017 10:38

引用:
原帖由 pbay 於 20-2-2017 09:51 發表

我都係咁諗
始終木柄靚好多

但今次佢個黑膠柄真係橡膠造, 合晒手形, 好扎實好舒服
唔捨得換走....
手上有好幾隻左輪柄,MARUI 舊款典型木柄碌,下寬上窄 ( 膠製 )

MARUI 新款膠柄

715 膠柄

最好渣是MARUI 膠柄,緊隨其後是715 ( 最底部窄了一點 ),不過我手大可能喜歡MARUI 大膠GRIP,細少少手可能反而覺得715 好渣。
最唔好差是傳統木柄寬底,支槍有點要「唧」出去的感覺,因左輪設計不像「曲尺」一般平衡,重心很大程度是集中在前方,
係必須要用手指「壓」實先唔會跌頭,何況715 六寸足有1.4KG,如果用傳統木柄沒指位,一推出去瞄準可能成把槍飛走。

但觀賞用當然是木柄最好看

作者: loveless    時間: 20-2-2017 14:32

輪瓜槍握把太多派系了, 設計都係為了照顧不同需要, 相信好難話邊隻可以獨領風騷.
由很早期的Plow handle、Birds' head,  到Elmer Keith改良的No5,
到S&W踏入現代的 Manga、Square /round butt target及 combat,
到Ruger 重新上路的Bisley握把,
各種設計最主要都係針對應付不同火力的後座力,
但對我o地畫一只有1.67j左右既規格黎講,
就只剩下好睇與C服..

去番氣槍...
行12g CO2樽仔既輪瓜槍, 最早期應該係50年的Hahn SAA,
跟住係70年代Crossman 的SAA、仿S&W K38,
再跟住就係現在間中仲會見到的 Crossman 357、Daisy 44, S&W 586, 及Gamo係R系.
但呢D全部都冇6mm版本...

2010年左右出現的WG 70X系列, 算係打破了幾十年來的傳統,
原裝全金屬, 有彈殼,
在一個沒可能再有Tanaka Casyopea或國際的世代,
70X係好新鮮的, 奈何亦異常粗工樣衰兼唔像真,
摸慣Tanaka甚至Marushin的用家的確好難睇得上眼...

由70X開始, 全金屬入彈殼CO2 動力Revolver 就好似o拍o左偉哥o甘, 越出越好,
DW 715 的握把, 對接觸過CO2 Revolver 的用家來說, 應該都會欣賞廠家所花既心思同投入既成本,
正如GH SAA係近代第一支握把真正可算係紮實既CO2輪瓜槍,
而715又再比 SAA進步了...

圖片附件: IMG_20170219_122345.jpg (20-2-2017 14:32, 131.01 KB) / 該附件被下載次數 197

圖片附件: IMG_20170220_110402.jpg (20-2-2017 14:32, 146.94 KB) / 該附件被下載次數 197

圖片附件: IMG_20170220_110959.jpg (20-2-2017 14:32, 134.72 KB) / 該附件被下載次數 193

作者: loveless    時間: 20-2-2017 14:41

去番正題,
做Kydex套最好加層皮或NBU或絨 inlay, 不然原裝電鍍捱唔得幾耐..
作者: pbay    時間: 21-2-2017 11:39

引用:
原帖由 Dave 於 20-2-2017 10:38 發表

手上有好幾隻左輪柄,MARUI 舊款典型木柄碌,下寬上窄 ( 膠製 )

MARUI 新款膠柄
http://i1360.photobucket.com/alb ...
原來715呢隻grip 有個名, 叫Sacramento (薩克拉門托)
應該係直抄實槍grip.

係比較合亞洲人手型, 柄尾窄, 尾指短啲都握得穩, 舒適感係無得頂
衰在柄尾收得太窄, 美感上差咗啲.

送佛送到西, 廠家應該出多幾款grip俾玩家選嘛, 出埋木色grip或其他square butt款, 咁就perfect了
作者: pbay    時間: 21-2-2017 11:42

引用:
原帖由 loveless 於 20-2-2017 14:32 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1250659&ptid=162582][/url]
輪瓜槍握把太多派系了, 設計都係為了照顧不同需要, 相信好難話邊隻可以獨領風騷.
由很早期的Plow handle、Birds' head,  到Elmer Keith改良的No5,
到S&W踏入現代的 Manga、Square /round butt target及 combat,
...
C Hing 你個collection 唔嘢少喎
作者: Dave    時間: 21-2-2017 11:45

引用:
原帖由 pbay 於 21-2-2017 11:39 發表

原來715呢隻grip 有個名, 叫Sacramento (薩克拉門托)

係比較合亞洲人手型, 柄 ...
真鐵有呢d look,不過因固定問題冇咩可能上到玩具 ( 自己由零磨一舊出黎可能仲慳功夫 )

作者: loveless    時間: 21-2-2017 12:19

小弟偏向覺得原裝棄用ABS柄已經係相當有良心,
若生產成本唔容許用木,我真係寧願要真的橡膠都唔想要假的膠木。
反正真槍出廠默認都係呢款橡膠柄...

圖片附件: 121201712751.jpg (21-2-2017 12:19, 87.35 KB) / 該附件被下載次數 196

作者: 2slow    時間: 21-2-2017 12:26

請問支715可否落真品grip??
作者: Dave    時間: 21-2-2017 12:31

引用:
原帖由 2slow 於 21-2-2017 12:26 發表
請問支715可否落真品grip??
真鐵GRIP 位

玩具 GRIP 位

自問一定攪唔掂
作者: loveless    時間: 21-2-2017 12:32

引用:
原帖由 pbay 於 21-2-2017 11:42 發表

C Hing 你個collection 唔嘢少喎
CGF內大把師兄收藏量嚇屎人,小弟只係小小一舊薯仔
作者: loveless    時間: 21-2-2017 12:38

引用:
原帖由 Dave 於 21-2-2017 12:31 發表

自問一定攪唔掂
最初一開O個grip 都呆o左,認真到呢
作者: sovietarmy2012    時間: 21-2-2017 12:50

引用:
原帖由 pbay 於 21-2-2017 11:39 發表

係比較合亞洲人手型, 柄 ...
如果執下Dmarking再blue過,原裝膠柄都Ok既,反正出廠都係咁款

睇真相同玩具相,呢把槍設計大有進步,比支金身python好多
作者: NCP013    時間: 21-2-2017 13:51

隻GRIP 個款係HOGUE   MONOGRIP , 一隻好大路的RUBBER GRIP
作者: 2slow    時間: 21-2-2017 14:27     標題: 回覆 16# 的帖子

有難度
作者: Kwind    時間: 21-2-2017 17:18

引用:
原帖由 Dave 於 21-2-2017 12:31 發表

真鐵GRIP 位

玩具 GRIP 位
http://hardairmagazine.com/wp-co ... esson-grip-open-HAM ...
其實D輪咁多年都係咁上下設計...一係大大個氣缸...一係一支CO2

想落真GRIP真係有難度...我屋企D馬老仙輪都煩緊D肉酸GRIP
作者: jacko    時間: 21-2-2017 17:32

引用:
原帖由 Kwind 於 21-2-2017 17:18 發表

其實D輪咁多年都係咁上下設計...一係大大個氣缸...一係一支CO2

想落真GRIP真係有難度...我屋企D馬老仙輪都煩緊D肉酸GRIP
反而馬老仙輪仲有好多有木grip配
作者: Kwind    時間: 21-2-2017 21:31

引用:
原帖由 jacko 於 21-2-2017 17:32 發表

馬老仙配得木GRIP既我都已經換左

係有幾支例如SUPER REDHAWK咁

又冇其他廠出過GRIP

原裝GRIP又唔係好掂...又用唔到真野...完全冇得攪
作者: sovietarmy2012    時間: 21-2-2017 23:15

[quote]原帖由 Kwind 於 21-2-2017 21:31 發表

me too

接受橡膠grip吧,我都開始動搖了

作者: pbay    時間: 22-2-2017 11:17

引用:
原帖由 loveless 於 21-2-2017 12:38 發表

最初一開O個grip 都呆o左,認真到呢
同感x2
裡面托晒金屬架, 所有以前可能崩角既卡筍位全部用金屬....
誠意真係十足
作者: pbay    時間: 22-2-2017 11:22

引用:
原帖由 jacko 於 21-2-2017 17:32 發表

馬老仙木grip 係 實木定木色膠 ?
請問邊處有得賣
作者: Ben_9413    時間: 22-2-2017 11:25

死o勒, 我又開始有中毒跡象
作者: jacko    時間: 22-2-2017 11:27

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 11:22 發表

馬老仙木grip 係 實木定木色膠 ?
請問邊處有得賣
原裝木色膠. 真木grip喺"童工"及"西京"有時有賣,另外台灣"K1C"都比較齊
作者: pbay    時間: 22-2-2017 14:37

引用:
原帖由 jacko 於 22-2-2017 11:27 發表

原裝木色膠. 真木grip喺"童工"及"西京"有時有賣,另外台灣"K1C"都比較齊
你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.
作者: jacko    時間: 22-2-2017 15:36

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 14:37 發表

你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.
馬老仙⋯⋯⋯⋯⋯無Co2
作者: sovietarmy2012    時間: 22-2-2017 18:12

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 14:37 發表

特裝grip,佢間廠出親,柄内有氣缸,螺絲收在氪缸上,裝真grip要改。特裝Grip也不平,色水一般,間中童工會返

仲有,吾係佢出既槍都咁易揾到或者有真木GriP,有D款(586)仲係膠柄內藏加長缸,裝木會凸出個缸。

真木得國際,田中同kSC可微修直裝。
作者: sovietarmy2012    時間: 22-2-2017 18:24

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9&highlight=DIY
我曾改過之馬路仙M10,可謂幸運,因為同廠586是加長缸,無得改。586係一支抵玩的槍,同樣結構童工賣7舊幾,但係仿真黑膠柄螺絲跟真槍不同位。除非支BellM10改個缸落去。。。

有時看事情別太認真考據,否則失去樂趣。
作者: 暈又暈    時間: 22-2-2017 21:22

引用:
原帖由 Ben_9413 於 22-2-2017 11:25 發表
死o勒, 我又開始有中毒跡象
不斷催眠自己
CO2,彈殼未有得配,下次更毒
仲可以頂一陣既
作者: loveless    時間: 22-2-2017 21:53

除o左 M1895 彈殼比較難揾, 其它都長賣長有...
作者: Dave    時間: 22-2-2017 22:11

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-2-2017 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
撇除MARKING 玉仙之外,支715 真心抵到腐爛
作者: Ben_9413    時間: 22-2-2017 23:21

引用:
原帖由 暈又暈 於 2017-2-22 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
Co2 我ok, 彈殼就
作者: pbay    時間: 23-2-2017 10:53

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-2-2017 18:24 發表
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9&highlight=DIY
我曾改過之馬路仙M10,可謂幸運,因為同廠586是加長缸,無得改。586係一支抵玩的槍,同樣結構童工賣7舊幾,但係仿真黑膠柄螺絲跟真槍不同位 ...
馬路仙586係呢款核突黑膠柄版嗎 ?

唔是加長缸啦, 我改到木柄款架    佢原裝黑膠柄係要用支大長針駁住入氣, 改柄後就唔洗了

氣缸位都有螺絲坑, 可以擰粒短螺絲扣住個grip片 (可惜配唔到咁細粒一字螺絲 )

圖片附件: end1.JPG (23-2-2017 10:53, 46.27 KB) / 該附件被下載次數 158

圖片附件: end0a.jpg (23-2-2017 11:07, 67.47 KB) / 該附件被下載次數 141

作者: sovietarmy2012    時間: 23-2-2017 12:23

引用:
原帖由 pbay 於 23-2-2017 10:53 發表

馬路仙586係呢款核突黑膠柄版嗎 ?

唔是加長缸啦, 我改到木柄款架    佢原裝黑膠柄係要用支大長針駁住入氣, 改柄後就唔洗 ...
咦!咁荀。。。有得諗禾!

我最愛586
作者: pbay    時間: 23-2-2017 15:59

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 12:23 發表

咦!咁荀。。。有得諗禾!

我最愛586
C hing 快D入貨DIY 啦 正嘢呀
(搵到黑色一字頭細螺絲記得話聲俾小弟知)
作者: horenhim    時間: 23-2-2017 16:53

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-2-2017 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
實用性我覺得膠殼比較好, 但金屬殼個樣好正
715出了兩吋版......好想買
作者: sovietarmy2012    時間: 23-2-2017 21:06

引用:
原帖由 pbay 於 23-2-2017 15:59 發表

C hing 快D入貨DIY 啦 正嘢呀
(搵到黑色一字頭細螺絲記得話聲俾小弟知)
下?我D螺絲好多時係自己改的...挫平再鋸坑

你可以諗下用杯頭改既

用十字螺絲填灰再鋸,點番顏色,邊個知呀
作者: 暈又暈    時間: 23-2-2017 21:12

引用:
原帖由 horenhim 於 23-2-2017 16:53 發表
實用性我覺得膠殼比較好, 但金屬殼個樣好正
715出了兩吋版......好想買
如果攪掂co2關口可能已經入左
作者: sovietarmy2012    時間: 23-2-2017 23:13

打co2都吾係咁煩姐
作者: pbay    時間: 24-2-2017 09:57

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 21:06 發表

下?我D螺絲好多時係自己改的...挫平再鋸坑

你可以諗下用杯頭改既

用十字螺絲填灰再鋸,點番顏色,邊個知呀
嘩...用杯頭改好大工程也...
不過填灰再開坑呢個idea好好, 我會試試.
作者: pbay    時間: 24-2-2017 09:59

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 23:13 發表
打co2都吾係咁煩姐
最煩係入咗一樽就要打晒, 打到手軟,
打一半放咗佢又覺得晒
作者: kornhill401    時間: 24-2-2017 14:03

引用:
原帖由 pbay 於 24-2-2017 09:59 發表

打一半放咗佢又覺得晒
我支701,試過打一半,兩日後取出打埋果一半(co2)無問題
作者: pbay    時間: 24-2-2017 14:41

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-2-2017 14:03 發表

我支701,試過打一半,兩日後取出打埋果一半(co2)無問題
兩三日應該無事既,
但因為我一兩星期先玩一次,
我怕谷住啲氣唔用, 支槍啲密氣膠好快拜拜
作者: jn_jona    時間: 24-2-2017 17:16

其實co2左輪用rechargeable 樽仔夠唔夠力呢?
咁樣打完一場可以叉一叉
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 17:17

引用:
原帖由 pbay 於 24-2-2017 09:57 發表

嘩...用杯頭改好大工程也...
不過填灰再開坑呢個idea好好, 我會試試.
你用個電鑽做車床,坐刀隊落去

杯頭好處係厚,可改薄,同一定染番黑

作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 17:25

引用:
原帖由 pbay 於 24-2-2017 09:59 發表

打一半放咗佢又覺得晒
我打CO2多數係用泥除䴤,尤其是電腦散熱除塵,極高效好用
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 17:26

引用:
原帖由 pbay 於 24-2-2017 14:41 發表

兩三日應該無事既,
但因為我一兩星期先玩一次,
我怕谷住啲氣唔用, 支槍啲密氣膠好快拜拜
有師兄話槍會爆
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 17:27

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-2-2017 17:16 發表
咁樣打完一場可以叉一叉
好似話吾掂。
作者: pbay    時間: 24-2-2017 17:39

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 17:26 發表

有師兄話槍會爆
會爆咁大鑊
唔怪得買槍果陣千叮萬囑要盡快打晒啲氣
作者: pbay    時間: 24-2-2017 17:39

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 17:25 發表

高壓吹風機
作者: NCP013    時間: 24-2-2017 19:34

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 17:25 發表

清PTW 摩打D碳粉
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 21:41

有時對住D封塵既槍打一下,好過你抹十年

尤其是電腦散熱同風扇,不用關機砌件,一槍搞掂

仲吾買番支715除塵寶?
作者: Dave    時間: 24-2-2017 21:55

引用:
原帖由 pbay 於 24-2-2017 17:39 發表

會爆咁大鑊
唔怪得買槍果陣千叮萬囑要盡快打晒啲氣
不如你自己買一支試下玩先啦。說明書冇話過一定要即時打哂否則會爆。

自己4 支 CO2 槍,打唔哂不嬲由得佢,大概長放3 星期左右唔打哂都會慢慢漏哂,但冇爆炸。

另外屋企一個1KG CO2 樽,幾十支CO2 12 克,要爆我應該死先過你的請放心。
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 21:55

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-2-2017 17:16 發表
咁樣打完一場可以叉一叉
我反而想焊短個樽整D古怪野
作者: kornhill401    時間: 25-2-2017 13:40

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 21:55 發表

我反而想焊短個樽整D古怪野
期待SO C FU的分享
作者: pbay    時間: 27-2-2017 10:30

引用:
原帖由 Dave 於 24-2-2017 21:55 發表

不如你自己買一支試下玩先啦。說明書冇話過一定要即時打哂否則會爆。

自己4 支 CO2 槍,打唔哂不嬲由得佢,大概長放3 星期左右唔打哂都會慢慢漏哂,但冇爆炸。

另外屋企一個1KG CO2 樽,幾十支CO2 12 克, ...
我諗蘇C Hing唔係話爆炸個爆, 而係爆裂個爆....
其實我係比較擔心密氣膠長期俾樽仔口壓住, 會變型
作者: sovietarmy2012    時間: 27-2-2017 12:03

舊膠淘寶大把,吾駛京
作者: sovietarmy2012    時間: 27-2-2017 12:16

引用:
原帖由 pbay 於 27-2-2017 10:30 發表

我諗蘇C Hing唔係話爆炸個爆, 而係爆裂個爆....
其實我係比較擔心密氣膠長期俾樽仔口壓住, 會變型
有位師兄同我講過佢支NBB PPK零件爆裂姐,加上通街都叫人co2咪過夜,雖不一定爆但信又無壞。

如果壞,我同你收。。。反正我為人善良吾打槍
作者: pbay    時間: 1-3-2017 10:15

715 4" 怪就怪在前面啲魚骨, 左輪不能前手托槍
加個電筒/Lazer的話, 一係長開, 一係拖線, 唔知點咁.
寧願佢無魚骨, 仲簡潔啲....   (搵槍套都易啲掛)
作者: loveless    時間: 1-3-2017 17:44

引用:
原帖由 pbay 於 1-3-2017 10:15 發表
715 4" 怪就怪在前面啲魚骨, 左輪不能前手托槍
加個電筒/Lazer的話, 一係長開, 一係拖線, 唔知點咁.
寧願佢無魚骨, 仲簡潔啲....   (搵槍套都易啲掛)
所以跳過4吋等2.5...

作者: horenhim    時間: 1-3-2017 17:47

引用:
原帖由 loveless 於 1-3-2017 17:44 發表

如果有呢款grip就好

作者: ayaka    時間: 1-3-2017 17:54

引用:
原帖由 loveless 於 1-3-2017 17:44 發表

2.5 靚喎
作者: jacko    時間: 1-3-2017 18:20

引用:

有啦
作者: pbay    時間: 2-3-2017 09:58

引用:
原帖由 horenhim 於 1-3-2017 17:47 發表

如果有呢款grip就好

WinGun肯出多幾隻grip就好了
btw, 715都係好似用霧面銀/黑比較靚
作者: loveless    時間: 3-3-2017 00:16

多得有朋友幫手,2.5 到手

圖片附件: IMG_20170303_000118[1].jpg (3-3-2017 16:42, 102.24 KB) / 該附件被下載次數 158

作者: loveless    時間: 3-3-2017 00:17

渣上手都幾開心,有少少PX4 sub compact既氣勢,
同埋2.5係冇6mm /made in Taiwan 刻字
作者: jn_jona    時間: 3-3-2017 00:27

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 00:17 發表
渣上手都幾開心,有少少PX4 sub compact既氣勢,
同埋2.5係冇6mm /made in Taiwan 刻字
咁2.5又幾正wor
但咁位管會唔會好細力?
作者: loveless    時間: 3-3-2017 00:38

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-3-2017 00:27 發表

咁2.5又幾正wor
但咁位管會唔會好細力?
夜媽媽開槍不能
明天繼續
作者: pbay    時間: 3-3-2017 10:11

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 00:16 發表
多得有朋友幫手,2.5 到手
C Hing 好齊裝喎
你覺得膠頭彈殼定鐵頭好用 ?  膠頭好似細力左咁
作者: loveless    時間: 3-3-2017 10:21

鐵頭係長ddddd的
自high為主我鐘意膠頭, reload可以唔錫槍照隊入去
作者: pbay    時間: 3-3-2017 11:19

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 10:21 發表
鐵頭係長ddddd的
自high為主我鐘意膠頭, reload可以唔錫槍照隊入去
對呀, 鐵頭要拍返啲彈出黎果陣要好用力...
但鐵頭彈個尾又靚好多
作者: Ang123456    時間: 3-3-2017 13:42

支2.5又越睇越靚仔,大鑊鳥!
作者: loveless    時間: 3-3-2017 16:23

短唔代表佢細

圖片附件: IMG_20170303_085736[1].jpg (3-3-2017 16:23, 65.66 KB) / 該附件被下載次數 183

作者: NCP013    時間: 3-3-2017 17:36

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 16:23 發表
短唔代表佢細
都有N-FRAME 0甘上下SIZE
作者: pbay    時間: 4-3-2017 14:50

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 16:23 發表
短唔代表佢細
原來都幾大把
作者: jn_jona    時間: 4-3-2017 15:47

引用:
原帖由 Ang123456 於 3-3-2017 13:42 發表
支2.5又越睇越靚仔,大鑊鳥!
如果佢唔係呢隻grip係p牌果隻就正啦
作者: romechung    時間: 15-3-2017 19:18

想問下師兄們Dan Wesson 715用唔用到WG系列左輪隻膠頭彈殼?
作者: pbay    時間: 16-3-2017 09:45

引用:
原帖由 romechung 於 15-3-2017 19:18 發表
想問下師兄們Dan Wesson 715用唔用到WG系列左輪隻膠頭彈殼?
用到的, 我覺得其實膠頭彈仲fit D添, 退彈頫D唔會攝住.
咁實用野當然就無咁靚啦.
作者: horenhim    時間: 16-3-2017 11:42

引用:
原帖由 pbay 於 16-3-2017 09:45 發表

用到的, 我覺得其實膠頭彈仲fit D添, 退彈頫D唔會攝住.
拎去打膠頭是最好, 又平, 我特登買多了12飛
金屬頭不耐撞, 變左型會影響出彈, display用
作者: loveless    時間: 16-3-2017 11:52

引用:
原帖由 horenhim 於 16-3-2017 11:42 發表

拎去打膠頭是最好, 又平, 我特登買多了12飛
金屬頭不耐撞, 變左型會影響出彈, display用
金屬頭殼其實我係會撥俾華山Target用
作者: romechung    時間: 16-3-2017 13:00

引用:
原帖由 pbay 於 16-3-2017 09:45 發表

我發覺得金屬頭唔太食得實粒BB
無咁靚唔緊要,好過馬記同TANAKA直頭無彈殼
作者: pbay    時間: 16-3-2017 15:45

引用:
原帖由 romechung 於 16-3-2017 13:00 發表

我發覺得金屬頭唔太食得實粒BB
無咁靚唔緊要,好過馬記同TANAKA直頭無彈殼
o-ring問題, 浸一浸矽油有D幫助,
但實用始終係膠頭好, 起碼跌彈落地唔心痛先.
作者: romechung    時間: 11-4-2017 23:45

引用:
原帖由 pbay 於 16-3-2017 15:45 發表

去x天堂問過店員,話用噴個種矽油係彈頭o ring位薄薄地噴就ok,有冇師兄試過?
買左小支裝
作者: pbay    時間: 12-4-2017 10:24

引用:
原帖由 romechung 於 11-4-2017 23:45 發表

去x天堂問過店員,話用噴個種矽油係彈頭o ring位薄薄地噴就ok,有冇師兄試過?
買左小支裝
有時係o ring裝得太入, 或者條坑大左少少, 食唔住粒BB.

作者: romechung    時間: 12-4-2017 10:49

引用:
原帖由 pbay 於 12-4-2017 10:24 發表

有時係o ring裝得太入, 或者條坑大左少少, 食唔住粒BB.
師兄,噴WALTHER PRO GUN CARE落彈殼頭個膠圈有幫忙嗎?
作者: pbay    時間: 12-4-2017 11:44

引用:
原帖由 romechung 於 12-4-2017 10:49 發表

師兄,噴WALTHER PRO GUN CARE落彈殼頭個膠圈有幫忙嗎?
就咁噴未必得.

最好拆個 O ring 出來, 用個碟仔裝住,
然後噴D矽油浸佢一陣, 佢會有少少發漲, 再裝返入去試下
作者: 屈濕    時間: 12-4-2017 11:47

引用:
原帖由 pbay 於 2017-3-16 15:45 發表

我試過用膠頭粒彈打唔出
作者: romechung    時間: 12-4-2017 11:56

引用:
原帖由 pbay 於 12-4-2017 11:44 發表

就咁噴未必得.

最好拆個 O ring 出來, 用個碟仔裝住,
然後噴D矽油浸佢一陣, 佢會有少少發漲, 再裝返入去試下
我怕我拆得唔好整爛或者裝時出問題, 唔敢搞
我試過扭個銀彈頭出黎時, 發覺O RING都貼得幾實, 唔敢格硬扯
作者: romechung    時間: 12-4-2017 11:57

引用:
原帖由 屈濕 於 12-4-2017 11:47 發表

我試過用膠頭粒彈打唔出
咁賤?!
我未試過, 仲發現膠頭彈大力D同準D!
作者: pbay    時間: 12-4-2017 14:28

引用:
原帖由 romechung 於 12-4-2017 11:56 發表

我怕我拆得唔好整爛或者裝時出問題, 唔敢搞
我試過扭個銀彈頭出黎時, 發覺O RING都貼得幾實, 唔敢格硬扯
彈頭扭得開呢個design 係方便人換O Ring, 照計應該甩得喎.
作者: romechung    時間: 12-4-2017 14:48

引用:
原帖由 pbay 於 12-4-2017 14:28 發表

彈頭扭得開呢個design 係方便人換O Ring, 照計應該甩得喎.
O RING都貼得好實下,上次用尖咀鉗整唔甩就收手,整爛無得救,我小心D再試試
THANKS師兄!

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0