標題: [others] Umarex 2017 Products News [打印本頁]

作者: Opica    時間: 4-3-2017 01:38     標題: Umarex 2017 Products News

Umarex 2017 Products News (6mm)
https://www.youtube.com/watch?v=ZzfAO_6ziak

Umarex 2017 Products News (4.5mm)
https://www.youtube.com/watch?v=a48NE5o1Q8M

---------------------------------------------------------

Summary

6mm GBB
-HK 416 A5
-HK 416 A5 RAL8000
-HK VP9 Tactical (BK, Gray, FDE)
-HK G36C
-HK G36KV
-HK G36K MilSpec
-HK HK45
-HK USP
-MP44

4.5mm
-HK P30 Kit

---------------------------------------------------------
HK VP9 Tactical

HK VP9 Tactical (Gray)

HK VP9 Tactical (FDE)

HK45

HK USP

HK G36C V2

HK G36KV V2

HK G36K MilSpec V2

Hk 416 A5

HK 416 A5 RAL8000

MP 40

HK P30 (4.5mm + CO2)

作者: mouselkm    時間: 4-3-2017 02:03

416A5 GBB毒我唔到 但如果有一天出AEG就
作者: type38    時間: 4-3-2017 02:20

真槍廠出既支裝gas幾吸引

另外 mp44 = mp40 ?
作者: ayaka    時間: 4-3-2017 02:20

416a5好毒
作者: Opica    時間: 4-3-2017 02:41

引用:
原帖由 type38 於 4-3-2017 02:20 發表
真槍廠出既支裝gas幾吸引

另外 mp44 = mp40 ?
updated. thx
作者: jn_jona    時間: 4-3-2017 04:41

hk45唔係已經出過啦咩?
今次係vfc出?
btw hk45ct香港都仲未有
作者: queen    時間: 4-3-2017 10:17

MP40....CO2 OPERATION.........
作者: Ben_9413    時間: 4-3-2017 11:11

引用:
原帖由 queen 於 2017-3-4 10:17 發表
MP40....CO2 OPERATION.........
毋須blowback打死九件
作者: pbay    時間: 4-3-2017 12:58

又話會出P99既 ?  
USP有compact就好了
作者: AK-74    時間: 4-3-2017 13:02

作者: Opica    時間: 4-3-2017 13:02

引用:
原帖由 pbay 於 4-3-2017 12:58 發表
又話會出P99既 ?  
USP有compact就好了
P99有show啊
不過係Spring powered. 所以冇放截圖
作者: kornhill401    時間: 4-3-2017 13:11

支P30張圖,全武裝好正 Thx for sharing
作者: kinzoey39    時間: 4-3-2017 13:11

唔係話有改版mp5 gbb 咩
作者: Opica    時間: 4-3-2017 13:22

引用:
原帖由 kinzoey39 於 4-3-2017 13:11 發表
唔係話有改版mp5 gbb 咩
見到得aeg版
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-3-2017 13:23

416 A5 沙色GBB! 買硬!
作者: 怒人甲    時間: 4-3-2017 14:34

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-3-2017 13:11 發表
支P30張圖,全武裝好正 Thx for sharing
P30 正喎,有decock,明鎚呀,最鍾意😍
作者: pbay    時間: 4-3-2017 15:19

引用:
原帖由 Opica 於 4-3-2017 13:02 發表

P99有show啊
不過係Spring powered. 所以冇放截圖
Spring ? 玩野咩
作者: RYODLi    時間: 4-3-2017 15:55

太多牌子/ 廠名/ 代工, 求指教

呢度果幾支G36系同上年年尾都話係V2又盒又燈果兩支G36(印象中係VFC?)有咩關系/ 分別?
作者: Opica    時間: 4-3-2017 16:00

引用:
原帖由 RYODLi 於 4-3-2017 15:55 發表
太多牌子/ 廠名/ 代工, 求指教

呢度果幾支G36系同上年年尾都話係V2又盒又燈果兩支G36(印象中係VFC?)有咩關系/ 分別?
都是VFC

使用新版bolt(可較力)及新版匣

V2套件可散買
作者: sealsman    時間: 4-3-2017 16:49

mp7幾時先有v2
old school ar gbb
m4mre gbb
作者: RYODLi    時間: 4-3-2017 17:06

引用:
原帖由 Opica 於 4-3-2017 16:00 發表
都是VFC

使用新版bolt(可較力)及新版匣

V2套件可散買
即係呢度果幾支同上年年尾果兩支本質上係同一樣野?

上年支V2有諗過買, 但唔想硬食個盒同箋燈所以放棄左
作者: wongmanhong2    時間: 4-3-2017 17:08

vp9灰色下身幾靚仔wo
作者: 閒雜人等    時間: 4-3-2017 22:15

vp9會唔會搵番好支管既問題-.-|
作者: ~~方~~    時間: 5-3-2017 01:27

VP9T...我希望出到黎個版本slide 會加番個TACTICAL , 同改番對Sight
作者: BLSK    時間: 5-3-2017 13:10

我都希望新VP9 有執執d有問題既位
作者: pbay    時間: 7-3-2017 09:35

引用:
原帖由 怒人甲 於 4-3-2017 14:34 發表

P30 正喎,有decock,明鎚呀,最鍾意😍
可惜唔係full slide blowback, 同埋4.5mm
作者: luckystrike    時間: 14-3-2017 04:32

gonna get the 416 A5 for sure~~!
作者: gainax    時間: 14-3-2017 07:31

終於出普通版g36系列
A5個人覺得冇舊版好睇
作者: 怒人甲    時間: 14-3-2017 13:58

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2017 09:35 發表

可惜唔係full slide blowback, 同埋4.5mm
甘就冇晒意義... 如果出普通gbb 咪幾好, 話時話支vfx hk45ct 香港未見影?!
作者: joeyjordisonhin    時間: 14-3-2017 15:11

希望支416A5 GBBR 今年內見到街啦~
作者: stefano_cnc    時間: 14-3-2017 20:37

Co2 MP40
作者: ~~方~~    時間: 15-3-2017 02:03

引用:
原帖由 怒人甲 於 14-3-2017 13:58 發表

甘就冇晒意義... 如果出普通gbb 咪幾好, 話時話支vfx hk45ct 香港未見影?!
vfc話過短期內冇亞洲開賣既計劃
作者: stevechau    時間: 15-3-2017 09:02

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-3-2017 02:03 發表

但係從外國網站買返黎會唔會有麻煩??
作者: Kwind    時間: 15-3-2017 22:32

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-3-2017 02:03 發表

唔知仲要等到幾時
作者: Opica    時間: 15-3-2017 23:26

引用:
原帖由 Kwind 於 15-3-2017 22:32 發表

唔知仲要等到幾時
但vp9之後。。。最好唔衝首發。。。
作者: horenhim    時間: 16-3-2017 09:22

引用:
原帖由 Opica 於 15-3-2017 23:26 發表
但vp9之後。。。最好唔衝首發。。。
同感
作者: ~~方~~    時間: 19-3-2017 02:46

引用:
原帖由 stevechau 於 15-3-2017 09:02 發表

但係從外國網站買返黎會唔會有麻煩??
搵到鋪頭肯寄既唔係問題...但我覺得咁做好傻

一黎, 賣歐洲一定比賣亞洲貴, 再計埋運費, 分分鍾連支gbb 長火都買到

二黎, 歐洲版一定冇亞洲版d marking 咁靚....

仲有, 衝vfc 第一水係好危險既事, 唔好以為vfc 既表現會隨住年資提升...好多人vp9度炒哂車(包括我)
作者: Opica    時間: 19-3-2017 08:17

其實VFC的AR已經好左很多,唔改都落到下場
改管同hopup後40-60米都可以中A4...
作者: gainax    時間: 19-3-2017 09:04

引用:
原帖由 Opica 於 19-3-2017 08:17 發表
其實VFC的AR已經好左很多,唔改都落到下場
改管同hopup後40-60米都可以中A4...
準度/射程都有得改, 但彈匣氣化現階段V記要改唔容易,雖然神奇夾落場都OK,但馬記新系統在前就顯得唔夠力
其實成日話想改夾, 因為改完夾系統氣化性能同煲back爽度同原本差別可以兩個層次,只需要支槍執順再改低阻力
個人已改大蛇同WA系統 https://www.youtube.com/watch?v=xrguKNg7JYU

原廠唔改都希望有副廠做隻出氣膠或膠飛機FIT方仗夾, 其實V記改方仗夾研究過主要爭出氣口唔FIT多虛位漏氣,
搞好呢度就可以完美提升V記氣化力,拍埋新系統都有得揮
作者: rho837    時間: 19-3-2017 11:58

USP
作者: stevechau    時間: 20-3-2017 09:56

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 19-3-2017 02:46 發表

搵到鋪頭肯寄既唔係問題...但我覺得咁做好傻

一黎, 賣歐洲一定比賣亞洲貴, 再計埋運費, 分分鍾連支gbb 長火都買到

二黎, 歐洲版一定冇亞洲版d marking 咁靚....

仲有, 衝vfc 第一水係好危險既事, 唔好以 ...
其實VP9有咩問題??
作者: stevechau    時間: 20-3-2017 10:00

引用:
原帖由 gainax 於 19-3-2017 09:04 發表

準度/射程都有得改, 但彈匣氣化現階段V記要改唔容易,雖然神奇夾落場都OK,但馬記新系統在前就顯得唔夠力
其實成日話想改夾, 因為改完夾系統氣化性能同煲back爽度同原本差別可以兩個層次,只需要支槍執順再改低阻力
...
VFC AR我果支原裝射程還可以...準度/GROUPING就無乜譜, 呢樣野幾十蚊換粒HOPUP膠可根治~
落場計...我又覺得VFC AR無用GHK匣既必要...GHK匣氣化係唔差...
但重到嘔電...相反VFC氣化就算及唔上都至少有GHK 8成...
不過每隻匣重量輕一半...我由用GHK被逼要著RIG落場, 如果唔係根本揹唔郁D匣~
到而家轉用VFC後, 就咁用返LEG RIG落場仲輕鬆跑得郁...成件事爭好Q遠~
作者: gainax    時間: 20-3-2017 10:53     標題: 回覆 42# 的帖子

廿幾度神奇夾氣化其實都唔差,可以同一隻夾連叉兩次一雞清, 但如果冬天十幾度甚至幾度神奇夾VS方仗夾就有明顯差距了
同仲有一個問題, 用神奇夾配合支槍改進氣化上黎潛力會比用方仗夾細好多,原因都係因為blow back壓底hammer唔可以全改低阻力,
V記配合神奇夾要用硬身HAMMER彈弓,只有靠執順支煲減低阻力提升氣化,提升既程度唔大,但佢行像真火控又唔係馬記內構已經設計到完全低阻力完善改進氣化, 咁唯一方法就只有靠"用軟身HAMMER彈弓打開彈夾嘩佬設計"既夾,改到個系統變低阻力先可以大幅提升氣化了,
低阻力運作對於GBB真係好重要,氣化強弱同blow back爽度就係主要視符支槍順唔順&壓底hammer阻力大唔大
未來做GBBR只要針對呢2點設計, 都幾難做得唔好打拍埋馬記都唔會輸蝕了

夾重同磨合係方仗死症, 冇得選擇之下追求性能夾都係要用佢,一係玩馬記唔洗改咁麻煩
作者: stevechau    時間: 20-3-2017 11:00     標題: 回覆 43# 的帖子

咁落場取向真係玩馬記算...就算成槍+買匣, 免執都仲平過買方仗又輕過方仗~
仲要有埋馬仔花+靚COATING...
作者: gainax    時間: 20-3-2017 22:57     標題: 回覆 44# 的帖子

馬記唔像真冇個種feel,我都賣左支而家個支放盒3個月冇掂過  要像真又打得都係要玩返類近WA系統, 等下V記鍛身啦
作者: jn_jona    時間: 20-3-2017 23:22

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 22:57 發表
馬記唔像真冇個種feel,我都賣左支而家個支放盒3個月冇掂過  要像真又打得都係要玩返類近WA系統, 等下V記鍛身啦
z parts馬記身
作者: gainax    時間: 20-3-2017 23:48     標題: 回覆 46# 的帖子

=$$$$ 換左靚身到時又要換鋼前節先襯,到時內件到期又換鋼
馬記改靚哂內外始終入面都係太玩具 ,少左拆解像真個feel,手槍還好唔需要成日打開入面, gbbr打auto多要經常保養入面, 特別係AR可以快速打開上身分解設計,所以入面像真度自hi黎講個人就覺得都幾重要 , 如是唔在乎呢點咁實馬記改靚外表最好了
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 00:51

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 23:48 發表
=$$$$ 換左靚身到時又要換鋼前節先襯,到時內件到期又換鋼
馬記改靚哂內外始終入面都係太玩具 ,少左拆解像真個feel,手槍還好唔需要成日打開入面, gbbr打auto多要經常保養入面, 特別係AR可以快速打開上身分解 ...
我已經接受左入面唔像真
最緊要性能同外觀 入面都係落場前落場後打開清潔下姐
作者: gainax    時間: 21-3-2017 01:16     標題: 回覆 48# 的帖子

所以我馬記又玩像真系統都玩, 如是落場拎gbb打aeg咁一定拎支砌好既馬記系統先有得打, RoF/blowback反應/彈道真係gbb入面馬記最強,我諗未來打比賽或追求性能派都係馬記天下了,
係屋企自hi或gbb game一班人外面自hi我就多數會拎像真系統
反正打gbb game都係想拎支愛槍落場射返夠本 像真係統可以玩埋操作槍個份馬記做唔到, 而穩定性同射擊性能又係像真系統唔夠馬記玩,所以兩者都要玩先安落唯有捱面包啦
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 01:25

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:16 發表
所以我馬記又玩像真系統都玩, 如是落場拎gbb打aeg咁一定拎支砌好既馬記系統先有得打, RoF/blowback反應/彈道真係gbb入面馬記最強,我諗未來打比賽或追求性能派都係馬記天下了,
係屋企自hi或gbb game一班人外面自hi我 ...
無記錯你有枝ghk換左BT身既
果枝都好夠照
其實落到場反而好似唔記得左自己枝槍靚唔靚
想要枝好打既
但返到屋企又想要枝靚marking既操下
作者: gainax    時間: 21-3-2017 01:46     標題: 回覆 50# 的帖子

我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過支mws
所以寄望多D廠出多D靚身抗衡下, 而家玩M4就係睇Z件同v記邊個身正D
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 01:58

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:46 發表
我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過 ...
V記不嬲都靚既 但zparts個壓字真係太正了
不過v記個鍛身係咪無左下聞呢?
作者: Opica    時間: 21-3-2017 06:46

話今年出。佢地今年太多野出。。。
作者: gainax    時間: 21-3-2017 06:48     標題: 回覆 52# 的帖子

觀望中, Z件鍛造+壓字成個質感可以講無敵 ,v記無記錯個身外型同尺寸加埋内構計應該算係玩具中最真, 真到整體造型似成支珍野改gbb咁又係好吸引 ,如改到用方仗夾執順哂睇得又爽就真係無得輸,

其實仲有大蛇個身都好正又易改到方仗夾, 但就要買過支煲成本比較高同埋內構像真度同v記有段距離, 我諗現年要靚鍛身都係呢三間之爭
R@如果隻7075身個擋彈殼凸版同插夾邊位修返靚個外型就好好多拍得住V記同大蛇,  而家年代槍身越做越正值得投資, 除左外表靚, 硬度方面用過世都冇問題
作者: stevechau    時間: 21-3-2017 09:04

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 22:57 發表
睇你要黎打定要黎睇啦~
講真, 自己支VFC MK18 COMPARE返隊友支GHK M4倒也無乜差過佢果支之感~
反正鍛身都係要黎睇...我果支MK18落左兩次場都唔覺意整花左條骨...搞到開始有生繡績咁...
我自己都唔排除會轉多次會去買馬記GA~
作者: gainax    時間: 21-3-2017 16:24     標題: 回覆 55# 的帖子

可能我本身支方仗一早已經改好哂,一買支15版返來煲back對比下都爭幾遠下, 最尾大家改哂如果比分方仗夾大改氣化同爽度可以做到10分, 但v記用神奇夾感覺上只得7分買左馬記就冇再玩過神奇夾
不過唔洗爭,買支Z系統返來都已經10分。如果有Mk18可以拆件改落馬記到
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 17:19

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 06:48 發表
觀望中, Z件鍛造+壓字成個質感可以講無敵 ,v記無記錯個身外型同尺寸加埋内構計應該算係玩具中最真, 真到整體造型似成支珍野改gbb咁又係好吸引 ,如改到用方仗夾執順哂睇得又爽就真係無得輸,

其實仲有大 ...
Ra就算把啦 改完一次都係錯 模都開左短期應該唔會改
Zparts抵讚 一次到位 唯一可以挑剔既只係6061料姐
同埋平台太少 得ptw同計劃緊馬記
作者: 2slow    時間: 21-3-2017 17:45

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:46 發表
我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過 ...
G兄有買BT的516 kit set??
作者: 2slow    時間: 21-3-2017 17:46

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-3-2017 17:19 發表

Ra就算把啦 改完一次都係錯 模都開左短期應該唔會改
Zparts抵讚 一次到位 唯一可以挑剔既只係6061料姐
同埋平台太少 得ptw同計劃緊馬記
ZPart唔係就是RA嗎
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 18:12

引用:
原帖由 2slow 於 21-3-2017 17:46 發表

ZPart唔係就是RA嗎
我都以為係 佢usp條slide又係一樣既 錯既地方都一樣
但今次個鍛m4係細節方面 比ra好好多 比ra既更新版重要好
重有壓字
作者: gainax    時間: 21-3-2017 22:41     標題: 回覆 57# 的帖子

平既話都可以接受既, 之前個我們鍛身先千5要黎跌都抵
其實大蛇個M4身先8千台仔圍返2張大牛多D又靚, 如果Z件都係2千幾有壓字就真係抵玩 , 買個cnc壓字都4,5千而家仲有鍛造
6061同7075鍛造玩具用都係心理上唔同姐, 唔會拎黎擋字彈同格鬥咁唔講你知乜用料都未必分到
作者: gainax    時間: 21-3-2017 22:48     標題: 回覆 58# 的帖子

我鐘情oldschool啲新野唔啱我
Bt身印象中516有WA同方仗系統, 睇你想玩邊個了
作者: jn_jona    時間: 21-3-2017 22:53

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 22:41 發表
平既話都可以接受既, 之前個我們鍛身先千5要黎跌都抵
其實大蛇個M4身先8千台仔圍返2張大牛多D又靚, 如果Z件都係2千幾有壓字就真係抵玩 , 買個cnc壓字都4,5千而家仲有鍛造
6061同7075鍛造玩具用都係心理上 ...
zparts先真係大件夾抵食
ra錯到咁真係比我都唔要  好彩之前冇買
作者: gainax    時間: 21-3-2017 23:26     標題: 回覆 63# 的帖子

R@算係咁,有誠意咁快再改模, #記由09版做到而家都冇改模仲賣貴左
其實唔明點解有D廠明明有現成外型做啱既身唔抄, 唔知抄左邊D身個造型, 真鐵AR現代版下身全部都係由民版個鍛抷模做出黎,所以外型都係個個樣,上身就可能有兩個樣但好少分別唔會個檔彈版六角型變五角型 市面上身參考v記或PTvv就一定啱, 下身可以望下大蛇個造型。。。
作者: stevechau    時間: 22-3-2017 10:05

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 16:24 發表
可能我本身支方仗一早已經改好哂,一買支15版返來煲back對比下都爭幾遠下, 最尾大家改哂如果比分方仗夾大改氣化同爽度可以做到10分, 但v記用神奇夾感覺上只得7分買左馬記就冇再玩過神奇夾
不過唔洗爭,買支Z系 ...
咪住先...VFC MK18條骨係咪上到馬記度??
係既話我最多賣匣換系統~
作者: gainax    時間: 22-3-2017 15:06     標題: 回覆 65# 的帖子

MWS要買個WA管轉接頭先落到v記外管,菊花牙個位可能都要換aeg個環先上到馬記縲牙, 因Mws係aeg牙呢兩樣野唔貴,
馬記改Mk18買Mb牌DD骨加前後西同沙色配件再買cqbr短管都要千5以上, 你有v記個支拆過去再散放返D野出去仲抵過一件件買
作者: jn_jona    時間: 22-3-2017 18:28

引用:
原帖由 gainax 於 22-3-2017 15:06 發表
MWS要買個WA管轉接頭先落到v記外管,菊花牙個位可能都要換aeg個環先上到馬記縲牙, 因Mws係aeg牙呢兩樣野唔貴,
馬記改Mk18買Mb牌DD骨加前後西同沙色配件再買cqbr短管都要千5以上, 你有v記個支拆過去再散放返D野出去仲 ...
個身接barrel nut個位好似係有得比人改既
聽講係重新車過牙 有待其他師兄証實啦

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0