標題: 細蚊仔力 war game ? [打印本頁]

作者: mkmonkey    時間: 9-4-2017 22:26     標題: 細蚊仔力 war game ?

早排響某 wargame 網站見到有人搞 "細蚊仔力" 既 cqb,如果搞返場馬老二手拉手槍戰(手槍!唔好問 d 乜野手拉 MP5/UZI/M500)唔知會唔會有人有興趣?
作者: sovietarmy2012    時間: 9-4-2017 22:50

我有,我仲有幾把

但我提倡左N年都無人理過
作者: gainax    時間: 9-4-2017 22:56

玩馬記電boys 系列啦
作者: mkmonkey    時間: 9-4-2017 23:02

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2017 22:56 發表
玩馬記電boys 系列啦
電 BOYS 貴呀,又要買 AA 電,而且手拉手槍可以有多 d 時間走位 ...
作者: LCH925    時間: 9-4-2017 23:39

搞返埸都好wo,唔知邊到仲有賣手拉雞的文具店呢
作者: gainax    時間: 9-4-2017 23:57     標題: 回覆 4# 的帖子

電boys有手槍唔貴,有假退膛過癮好多
手拉手槍拉多兩場都唔想拉
作者: T-800    時間: 10-4-2017 00:10

係搞預埋軍醫玩。。早2、3年在台灣带咗支手拉mp5sd返來比囝囝玩,而家叫佢玩番,佢話:唓,真鎗都燒過,D全膠玩具有乜好玩姐?咁我自己玩番law。。。

Happy shooting!

作者: T-800    時間: 10-4-2017 00:11

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2017 23:57 發表
電boys有手槍唔貴,有假退膛過癮好多
手拉手槍拉多兩場都唔想拉
打手拉係藝術來。。。唔係快打文化

作者: gainax    時間: 10-4-2017 00:15     標題: 回覆 8# 的帖子

咁用手拉shot gun
作者: T-800    時間: 10-4-2017 00:17

引用:
原帖由 LCH925 於 9-4-2017 23:39 發表
搞返埸都好wo,唔知邊到仲有賣手拉雞的文具店呢
仲有大把,深水埗、廟街都唔少。。。

作者: T-800    時間: 10-4-2017 00:19

引用:
原帖由 gainax 於 10-4-2017 00:15 發表
咁用手拉shot gun
又得。。。唔過1J,每發一粒就乜鎗都得...唔好限於手鎗

作者: T-800    時間: 10-4-2017 00:26

蘇師傅搞啦。。。喂!

作者: 051039    時間: 10-4-2017 00:52

引用:
原帖由 T-800 於 10-4-2017 00:26 發表
蘇師傅搞啦。。。喂!

X50
作者: olw0978    時間: 10-4-2017 02:46

UHC 手拉 Python 我都落場殺過敵呀

Btw, 我重有一把手拉 MP5 及一把手拉跳殼 AK 可以玩
作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 07:59

手拉跳殼 AK
作者: olw0978    時間: 10-4-2017 11:34

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-4-2017 07:59 發表
手拉跳殼 AK
跟手拉跳殻 SKS 是同廠出品
作者: pbay    時間: 10-4-2017 12:30

正喎喂
nerf gun 受唔受先
作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 12:35

我覺得只限於手拉手槍同馬記手拉VZ61,UZI,M16,MP5A3同G3比較好,韓仔長槍都吾駒

其他Shotgun,長槍可能吾太細蚊仔

馬記手拉,有幾支係好既,例如uzi, mp5a3, socom(長距最凖, 新版1911,kwc m92f個人喜歡Cz75(中短距準)。USP改少少可後定。

以前我仲玩過DE,228,automag, 厘米大師,automagiii, 舊1911,po8, vz61, uzi,omega,m92f,p7m13,doubleeagle,g17,g17L.其他要睇返書仔先記得起.未計其他牌子。

曾經諗過寫下手拉拉雜,不過太偏門,人又懶。
作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 12:43

手拉雞係好有趣的,因為支支設計同脾性都有D不同,加上平均入20-25飛,無夾換。一次進攻一人帶三支槍,打到一半隨時打光。跟住又要撤。好鬼一戰feel.

由於武器性能低下,戰術係簡單的,有急救制,應該可以玩耐D。

當年容許槍口入多少少彈做散彈,但係郁下漏出泥,所以好公平
作者: T-800    時間: 10-4-2017 12:56

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-4-2017 12:35 發表
我覺得只限於手拉手槍同馬記手拉VZ61,UZI,M16,MP5A3同G3比較好,韓仔長槍都吾駒

馬記手拉,有幾支係好既,例如uzi, mp5a3, socom(長距最凖, 新版1911,kwc m92f個人 ...
又唔洗太多限制,有好多C兄本身收埋好多當年不知名手拉雞,無謂再特登去買其他,軍醫認為只要限制拉一打一、power不足1J者已經可以了,百花齊放,到時好多不知名古董一精品出現。。。

Happy Shooting!

作者: T-800    時間: 10-4-2017 12:59

其實玩手拉戰不是刻意追求"细蚊仔力",而是要玩另一種藝術、戰術。。。

作者: T-800    時間: 10-4-2017 13:02

引用:
原帖由 pbay 於 10-4-2017 12:30 發表
正喎喂
nerf gun 受唔受先
當然受,唔伯執子彈無人阻您。。。

作者: Ben_9413    時間: 10-4-2017 13:19

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-4-10 12:35 發表

馬記手拉,有幾支係好既,例如uzi, mp5a3, socom(長距最凖, 新版1911,kwc m92f個人 ...
師傅自己一屋tm手拉仲係隔離po叫我開箱 ...

快D充實本本論壇o拉

作者: pang0001    時間: 10-4-2017 13:19

大陸水彈槍好平幾十蚊一枝
作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 17:42

引用:
原帖由 Ben_9413 於 10-4-2017 13:19 發表

師傅自己一屋tm手拉仲係隔離po叫我開箱 ...

快D充實本本論壇o拉
扔左五千年啦。。。剩返CZ75係一間驚場執個陣吾見左,P7仲係到但落場吾順手,doubleeagle彈匣設計天生有問題,automagiii純收藏,然後没然後了。無奶油貼產品相久up吧。咁多高人達人未輪到我開箱。

不過話時話,大陸,台仔,韓仔,架仔都好,手拉雞係cheap, 係弱,但係深究其背景同設計,係好有趣的。

順帶一提,馬記夜光滅聲器出廠比電槍歷史更悠久,馬記既手拉雞基本上都有得裝上去。。。另外,馬記手拉雞其實係有出匣的。可見馬記出手拉雞係認真的,而多少人受馬記手拉雞影嚮而入槍坑,係難以估計的。
作者: ayaka    時間: 10-4-2017 19:12

1911.....3歲用
https://www.youtube.com/watch?v=ps-lLQWLnH4
作者: 怒人甲    時間: 10-4-2017 20:03

引用:
原帖由 T-800 於 10-4-2017 12:59 發表
其實玩手拉戰不是刻意追求"细蚊仔力",而是要玩另一種藝術、戰術。。。

拉到好似full auto 甘快
作者: T-800    時間: 10-4-2017 21:14

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-4-2017 20:03 發表

係要求慢射、彈少而準確

作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 21:23

引用:
原帖由 ayaka 於 10-4-2017 19:12 發表
https://www.youtube.com/watch?v=ps-lLQWLnH4
如果有支多余的1911,整到咁款都幾有趣
作者: sovietarmy2012    時間: 10-4-2017 21:40

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-4-2017 20:03 發表

現在的marui VZ61,uzi,有一個扣雞拉手柄就自動發射的特別設計(uzi係好似shotgun咁chot護木),這一個設計影嚮了marui後來的手拉shotgun系列

以前marui係有過MP5A3的扣拉雞版,但後來無左,然後academy抄襲了,見圖如下

不過現在的選擇有很多
http://www.academy.co.kr/eng/2a/ ... 00001&pCode=591

作者: Ben_9413    時間: 10-4-2017 21:55

引用:
原帖由 ayaka 於 2017-4-10 19:12 發表
O尼支o米係 my lovely dummies ?!
作者: mkmonkey    時間: 10-4-2017 23:18

限手拉轉個頭又會有 d 1.9999 既手拉散彈形狙擊槍走出黎;
單限馬老二轉頭又會有 d 電動手槍/M500/手拉 UZI 走出黎;

所以如果真係搞,都係想搞限死馬老二既手拉彈弓手槍先,個個差唔多一樣力,唔使嘈。
作者: olw0978    時間: 11-4-2017 00:24     標題: 回覆 32# 的帖子

只限馬仔的話,我無法玩了,希望樓主玩得愉快。。。
作者: LCH925    時間: 11-4-2017 00:59

其實我覺得唔洗限牌子
只要係1.手拉 2.不過焦數就得
頂多再加個限手槍/某些槍種就冇問題
作者: sovietarmy2012    時間: 11-4-2017 01:57

引用:
原帖由 LCH925 於 11-4-2017 00:59 發表
其實我覺得唔洗限牌子
只要係1.手拉 2.不過焦數就得

頂多再加個限手槍/某些槍種就冇問題
i support u now
作者: T-800    時間: 11-4-2017 02:50

引用:
原帖由 mkmonkey 於 10-4-2017 23:18 發表
限手拉轉個頭又會有 d 1.9999 既手拉散彈形狙擊槍走出黎;
單限馬老二轉頭又會有 d 電動手槍/M500/手拉 UZI 走出黎;

所以如果真係搞,都係想搞限死馬老二既手拉彈弓手槍先,個個差唔多一樣力,唔使嘈。
唔洗架。。有测速機架,手拉雞無人會现場拆鎗改力架,況且D場有電眼睇住家馬。。。話知佢用SS9000定short gun 又好,M82又好、大大力國産S V D又好。。。入場前嚴格測速少於1J、拉一打一粒就得了,您拿支0.9J力手拉SVD同我支0.9J MP5打CQB我無任歡迎的
臨場有人偷雞用電、用GAS更加無可能,D聲唔同架,一聽到馬上END GAME 捉條友出來比大家ㄨ都ㄨ死啦,上CGF開埋名仲得喎,而且玩得呢個game大部份是圍内人,點會有人咁做架。。。?
乜都驚仲打什麼鎗呢?訓下覺無咁嬲啦,係咪。。。?

作者: T-800    時間: 11-4-2017 03:03

講真:無人搞就軍醫叔現在開始组定隊5月份搞番場。
長中短火乜鎗都歡迎。。幾多隻匣亦無限制
只有3點限制:
1。6mmBB彈
2。拉一下打一粒
3。每場GAME前一定測速,所有鎗必需少於1J
就係咁多。。搞掂!
誰有興趣請pm小弟軍醫,感恩無限!

Happy SHOOTING!

作者: pbay    時間: 11-4-2017 10:56

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-4-2017 21:40 發表

現在的marui VZ61,uzi,有一個扣雞拉手柄就自動發射的特別設計(uzi係好似shotgun咁chot護木),這一個設計影嚮了marui後來的手拉shotgun系列

以前marui係有過MP5A3的扣拉雞版,但後來無左,然後academy抄襲了,見圖如 ...
呢間韓仔academy D盒相好靚仔, 但內涵如何, 不得而知.
網上資料好少.
以前太子差館對面好多academy架, 依家好似灣仔玩具街都有少量.
買過既Ching可否報告下性能
作者: Dave    時間: 11-4-2017 11:16

引用:
原帖由 T-800 於 11-4-2017 03:03 發表
講真:無人搞就軍醫叔現在開始组定隊5月份搞番場。
長中短火乜鎗都歡迎。。幾多隻匣亦無限制
只有3點限制:
1。6mmBB彈
2。拉一下打一粒
3。每場GAME前一定測速,所有鎗必需少於1J
就係咁多。。搞掂!:XX ...
軍醫師兄有擔當
作者: olw0978    時間: 11-4-2017 11:32

引用:
原帖由 pbay 於 11-4-2017 10:56 發表

呢間韓仔academy D盒相好靚仔, 但內涵如何, 不得而知.
網上資料好少.
以前太子差館對面好多academy架, 依家好似灣仔玩具街都有少量.
買過既Ching可否報告下性能
我買過韓仔 academy,中晒伏

結構不穩,非常不可靠,隻柄是灰色不倫不類,要自己噴深棕色才似翻木色,別浪費錢!
作者: sovietarmy2012    時間: 11-4-2017 12:06

我幫人砌過支A牌的AR,吾掂的

玩下就無所謂。

深水埗都有不少A牌的,盒很小,吾知支槍縮比定包裝縮皮
作者: pbay    時間: 11-4-2017 14:10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-4-2017 12:06 發表
我幫人砌過支A牌的AR,吾掂的

玩下就無所謂。

深水埗都有不少A牌的,盒很小,吾知支槍縮比定包裝縮皮
咁睇可能唔係full size, 即係連殺肉既用途都無
作者: pbay    時間: 11-4-2017 14:10

引用:
原帖由 olw0978 於 11-4-2017 11:32 發表

結構不穩,非常不可靠,隻柄是灰色不倫不類,要自己噴深棕色才似翻木色,別浪費錢!
多謝Ching提點
作者: Ben_9413    時間: 11-4-2017 15:02

引用:
原帖由 olw0978 於 2017-4-11 11:32 發表

好正, 依家變o左劣食團包膠

百花齊放
作者: sovietarmy2012    時間: 11-4-2017 17:49

吾係劣食既。。。係平食,即係媽面,冰條,奇趣圈個D吾係好食,依家又吾會食,放學後又未必食個D野。

A牌係咪比例吾啱就真係吾知,也許係個盒的錯覺。

Marking好似有版權,但未必做得足。同埋佢吾係以性能作取向,純射得就算。用佢對陣馬記未必掂當,只有KWC同十N年前的大陸文具槍(非國狗時代)可以比下。

如果扮韓仔,只有玩佢。

點解無人講下郡氏同ARII呢
作者: T-800    時間: 11-4-2017 18:15

台仔UHC也勉強可以玩下...

作者: T-800    時間: 11-4-2017 18:18

老老實實。。。有那位C兄join 手拉game呢。。。?
軍醫負責測速。。。

作者: T-800    時間: 11-4-2017 18:21

以前D馬記手拉又真係唔錯,我玩G3改到底中力好容易,而且好準
作者: mkmonkey    時間: 11-4-2017 21:36

報名 x 1
作者: T-800    時間: 12-4-2017 00:24

很好...!

HAPPY SHOOTING!
作者: LCH925    時間: 12-4-2017 01:36

我又報名先
作者: T-800    時間: 12-4-2017 01:57

敬請各位有興趣者PM.小弟軍醫留WHATSAPP 加入群組:「軍醫同盟陣線之手拉雞戰術倶樂部」毎位組員可得紀念品一份

HAPPY SHOOTING!

作者: 2slow    時間: 12-4-2017 09:18

左輪算唔算手拉呢
作者: T-800    時間: 12-4-2017 09:32

引用:
原帖由 2slow 於 12-4-2017 09:18 發表
左輪算唔算手拉呢
唔入氣、唔用電做動力的就算。。。

作者: pbay    時間: 12-4-2017 11:31

好似呢個咁玩幾歡樂
https://www.youtube.com/watch?v=NXEKTCt3OJs
作者: pbay    時間: 12-4-2017 14:30

其實灣仔玩具街 "X興"對面間 "禮X屋" 都好多手拉雞.
大量韓仔Academy,
大量HFC有M9, 1911, P99, G17, USP等等, 好多款
作者: 路過的    時間: 12-4-2017 14:49

Gas手槍拉一打-得嗎?
作者: T-800    時間: 12-4-2017 15:00

引用:
原帖由 路過的 於 12-4-2017 14:49 發表
Gas手槍拉一打-得嗎?
Sorry唔得...
但歡迎join「軍醫同盟陣線」
組的其他game團。。。
可先Pm留Whatsapp

作者: 2slow    時間: 12-4-2017 16:54

引用:
原帖由 T-800 於 12-4-2017 15:00 發表

Sorry唔得...
但歡迎join「軍醫同盟陣線」
組的其他game團。。。
可先Pm留Whatsapp

都好喎~
作者: sovietarmy2012    時間: 12-4-2017 17:49

引用:
原帖由 pbay 於 12-4-2017 14:30 發表
其實灣仔玩具街 "X興"對面間 "禮X屋" 都好多手拉雞.
大量韓仔Academy,
大量HFC有M9, 1911, P99, G17, USP等等, 好多款
昨天去九龍了解過,A牌D手槍比例吾得,火力又吾得。。。
作者: pbay    時間: 13-4-2017 09:38

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2017 17:49 發表

昨天去九龍了解過,A牌D手槍比例吾得,火力又吾得。。。
咁可以慳返了, thx for info

唔知 HFC手拉雞效能如何? 款式眾多, 但網上無乜人出評測....
台灣仲有唔少廠出手拉槍, Y&P, STTi, 但甚少人review
作者: sovietarmy2012    時間: 13-4-2017 11:58

Hfc,未玩過

其他未聽過
作者: T-800    時間: 13-4-2017 20:58

引用:
原帖由 pbay 於 13-4-2017 09:38 發表

咁可以慳返了, thx for info

唔知 HFC手拉雞效能如何? 款式眾多, 但網上無乜人出評測....
台灣仲有唔少廠出手拉槍, Y&P, STTi, 但甚少人review
話明手拉雞梗係雞雞地架啦。。。軍醫呢支台仔雞咪又係咁玩。。無乜大要求了。。。

圖片附件: IMG_20170413_014657.jpg (13-4-2017 21:00, 45.45 KB) / 該附件被下載次數 118

作者: sovietarmy2012    時間: 13-4-2017 21:34

好似好正咁
作者: T-800    時間: 13-4-2017 23:10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-4-2017 21:34 發表
好似好正咁
D料梗無馬記咁好啦
軍醫當年親手從台灣帶回香港。。。送比囝囝玩的

作者: sovietarmy2012    時間: 14-4-2017 00:42

我老豆主動買支槍俾我,但又反對我玩槍
作者: T-800    時間: 14-4-2017 18:24

若果揾到呢支仲過引呀。。。

圖片附件: uri_mr1492165418663.jpg (14-4-2017 18:24, 52.16 KB) / 該附件被下載次數 135

作者: LCH925    時間: 14-4-2017 20:34

黃河牌無敵手拉雞

圖片附件: WhatsApp Image 2017-04-14 at 8.32.55 PM.jpeg (14-4-2017 20:34, 156.92 KB) / 該附件被下載次數 137

作者: T-800    時間: 14-4-2017 21:24

引用:
原帖由 LCH925 於 14-4-2017 20:34 發表
黃河牌無敵手拉雞
正!

作者: pbay    時間: 18-4-2017 12:16

買左支馬記手拉python, 力度準度未試.
單睇外觀操作同手感.

Good point :
- D彈殼係靚既, 配色靚, 光滑無水口, 彈底有marking, 忍唔住買多6發備用
- 推彈咀扣雞前會壓實彈殼做氣密, 呢個抵讚
- 拉雞力度適中, 感覺確實, 可單手完成

bad point:
-退彈星按落去會自轉, 退彈好易卡住.....
-未拉雞情況下trigger太輕, 制動輪瓜粒的又太鬆, 誤觸trigger的話好易帶動輪瓜移位, 變相miss左一發子彈.
-fing唔到輪入槍, 有少少失望

另外係我支槍個出氣位(推彈咀)怪怪地, 唔係平滑同有膠水跡, 懷疑甩左件
有無師兄可以影張相俾我睇睇係咩樣?

作者: pbay    時間: 18-4-2017 12:17

引用:
原帖由 LCH925 於 14-4-2017 20:34 發表
黃河牌無敵手拉雞
好似幾靚
呢支係拉滑架定拉擊鎚 ?
作者: Ben_9413    時間: 18-4-2017 14:03

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-18 12:16 發表
買左支馬記手拉python, 力度準度未試.
單睇外觀操作同手感.

Good point :
- D彈殼係靚既, 配色靚, 光滑無水口, 彈底有marking, 忍唔住買多6發備用
- 推彈咀扣雞前會壓實彈殼做氣密, 呢個抵讚
- 拉雞力度適中 ...
正o咼
作者: pbay    時間: 18-4-2017 14:54

引用:
原帖由 T-800 於 13-4-2017 20:58 發表
話明手拉雞梗係雞雞地架啦。。。軍醫呢支台仔雞咪又係咁玩。。無乜大要求了。。。

響紅磡奇X天地好似見到有呢支
作者: pbay    時間: 18-4-2017 15:01

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2017 00:42 發表
我老豆主動買支槍俾我,但又反對我玩槍
細個我阿媽都勁反對我玩槍,
次次我摟買槍都話考頭三名先買,
點知有次我真係考個第二返來, 死死地氣送俾我.

第一次買手拉氣槍好似係1911, 灰黑2tone, 個滑套好硬好難拉的, 但好準, 好直.
果陣幫屋企打落唔少烏蠅甲由蜘蛛
阿媽都讚我勁.
作者: Tango1997    時間: 18-4-2017 15:32

引用:
原帖由 pbay 於 18-4-2017 15:01 發表

細個我阿媽都勁反對我玩槍,
次次我摟買槍都話考頭三名先買,
點知有次我真係考個第二返來, 死死地氣送俾我.

第一次買手拉氣槍好似係1911, 灰黑2tone, 個滑套好硬好難拉的, 但好準, 好直.
果陣幫屋企打落唔少 ...
馬記
作者: LCH925    時間: 18-4-2017 18:14

引用:
原帖由 pbay 於 18-4-2017 12:17 發表

好似幾靚
呢支係拉滑架定拉擊鎚 ?
單純拉滑架,五十蚊有交易的貨,無謂要求太多
重點係M712
作者: pbay    時間: 20-4-2017 17:06

引用:
原帖由 LCH925 於 18-4-2017 18:14 發表

單純拉滑架,五十蚊有交易的貨,無謂要求太多
重點係M712
尋日響灣仔見到呢支, full size之餘, 竟然仲有長短2匣,
$50有找.
堅呀下
作者: T-800    時間: 20-4-2017 18:43

Delete...

作者: T-800    時間: 20-4-2017 18:43

引用:
原帖由 pbay 於 20-4-2017 17:06 發表

尋日響灣仔見到呢支, full size之餘, 竟然仲有長短2匣,
$50有找.
堅呀下
過引喎。。。
作者: sovietarmy2012    時間: 20-4-2017 23:15

引用:
原帖由 pbay 於 20-4-2017 17:06 發表

$50有找.
堅呀下
抵喎!入支先
作者: Ben_9413    時間: 21-4-2017 12:57

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-4-20 23:15 發表

抵喎!入支先
好似無埋lu

昨晚路經 熊兄, 見到D crown 賣得好好, 我想問佢收佣
作者: pbay    時間: 21-4-2017 14:19

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-4-2017 12:57 發表

好似無埋lu

昨晚路經 熊兄, 見到D crown 賣得好好, 我想問佢收佣
證明CGF 好多人睇
作者: jeltoulo    時間: 23-4-2017 01:43

如果將支手拉狙改到0.7j 得唔得?可以改短barrel玩CQB,haha
作者: LCH925    時間: 23-4-2017 04:31

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-4-2017 23:15 發表

抵喎!入支先
今日經過奇趣天地,仲有貨,而且多左個88蚊版本,應該都係有兩匣
作者: pbay    時間: 28-4-2017 10:37

有無人見過呢支 ?  Flintlock 手拉雞
靚得誇張....

https://www.youtube.com/watch?v=GbtCUKSD6BE
作者: Dave    時間: 28-4-2017 10:55

引用:
原帖由 pbay 於 28-4-2017 10:37 發表
靚得誇張....

https://www. ...
這個? 之前有貨的

http://www.redwolfairsoft.com/re ... _Pistol_Air_Gun.htm
作者: deedee    時間: 28-4-2017 10:56

報名。。。受呢枝玩嗎?

圖片附件: 20170427_223019 (600x338).jpg (28-4-2017 10:56, 48.53 KB) / 該附件被下載次數 135

作者: Ben_9413    時間: 28-4-2017 11:58

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-28 10:37 發表
靚得誇張....

作者: pbay    時間: 28-4-2017 14:05

引用:
原帖由 Dave 於 28-4-2017 10:55 發表

這個? 之前有貨的

http://www.redwolfairsoft.com/re ... _Pistol_Air_Gun.htm
八百幾, 手拉來講唔平呢
作者: kornhill401    時間: 28-4-2017 14:12

回85#
當年見到,以為是入gas的,現在才知,原來是手拉的. Thx for sharing
作者: Mairon    時間: 28-4-2017 14:15

引用:
原帖由 pbay 於 28-4-2017 10:37 發表
靚得誇張....

之前長沙灣個槍天有,同朋友個老豆去玩過,好似射4.4mm的
作者: jacko    時間: 28-4-2017 15:15     標題: 回覆 85# 的帖子

旺角天堂仲有賣
作者: jacko    時間: 28-4-2017 15:16

引用:
原帖由 Mairon 於 28-4-2017 14:15 發表

之前長沙灣個槍天有,同朋友個老豆去玩過,好似射4.4mm的
何來4.4∼  射6mm的
作者: Mairon    時間: 28-4-2017 16:23

引用:
原帖由 jacko 於 28-4-2017 15:16 發表

何來4.4∼  射6mm的
4.5mm 果時個女sales話
作者: pbay    時間: 19-5-2017 11:22

呢支槍嫌貴仲有玩具版的
https://www.youtube.com/watch?v=jc7ntC19Oqk
作者: pbay    時間: 19-5-2017 17:11

CYMA/雙鷹手拉shotgun, 有無人玩過?
https://www.youtube.com/watch?v=cnNDwuABXcE

膠身版都係4舊幾, 好似幾抵玩 ,
300FPS (0.8j左右). 拉一出3,
入彈係用像真殼, 一次入30粒BB. design唔錯.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0