標題: [VFC] G28 GBB準備黎料 [打印本頁]

作者: Kwind    時間: 29-4-2017 14:05     標題: G28 GBB準備黎料

剛剛見到...唔知有冇師兄知確實日期呢?

圖片附件: 未命名.jpg (29-4-2017 14:05, 66.09 KB) / 該附件被下載次數 195

作者: jn_jona    時間: 29-4-2017 14:29

6k左右
外國個價真係貴好多
作者: edison0918    時間: 29-4-2017 14:39

Must buy
作者: gainax    時間: 29-4-2017 23:20

我見e記都返左16吋417唔知有冇睇錯係味gbb,仲有g36c但冇g36k唔知係味新版 有折呢排好身痕, g28呢個價算可以接受了, 但用乜鏡襯就頭痕
作者: Opica    時間: 30-4-2017 00:07

引用:
原帖由 gainax 於 29-4-2017 23:20 發表
我見e記都返左16吋417唔知有冇睇錯係味gbb,仲有g36c但冇g36k唔知係味新版 有折呢排好身痕, g28呢個價算可以接受了, 但用乜鏡襯就頭痕
g36c 是v2...仲有9折
我等g36k milspec。。。
作者: jn_jona    時間: 30-4-2017 00:23

引用:
原帖由 gainax 於 29-4-2017 23:20 發表
起碼要34mm 管徑既野
作者: gainax    時間: 30-4-2017 01:00     標題: 回覆 5# 的帖子

當時銀包冇禁咁多錢唔係有D衝動,
作者: Ben_9413    時間: 30-4-2017 01:00

又無水

又o吾敢衝第一水
作者: gainax    時間: 30-4-2017 01:03     標題: 回覆 6# 的帖子

G28隻色要配沙金色鏡先襯,市面又有乜型仔選擇?
作者: Ben_9413    時間: 30-4-2017 01:05

引用:
原帖由 gainax 於 2017-4-30 01:03 發表

Objection 法官大人
作者: gainax    時間: 30-4-2017 01:07

引用:
原帖由 Opica 於 30-4-2017 00:07 發表
g36c 是v2...仲有9折
我等g36k milspec。。。
唔唔記得講我都等緊g36k軍版,最好係有埋手揪鏡版。。
作者: gainax    時間: 30-4-2017 01:11     標題: 回覆 10# 的帖子

配黑鏡買417好過 沙金鏡先係出路
作者: jn_jona    時間: 30-4-2017 01:26

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 01:03 發表
暫時好似未見有平鏡係古銅色/香檳金
g28咁大碌 30mm管徑唔多襯
作者: laiwangkai    時間: 30-4-2017 04:32

S&B 我有好幾支 係唔知用邊支好
作者: gainax    時間: 30-4-2017 07:20     標題: 回覆 13# 的帖子

所以g28唔啱我無錢買槍同鏡最多預算窮玩417
呢支鏡又乜名堂感覺好勁

圖片附件: Heckler-Koch-G28-T3.jpg (30-4-2017 07:20, 63.65 KB) / 該附件被下載次數 181

作者: jn_jona    時間: 30-4-2017 18:27

引用:
原帖由 laiwangkai 於 30-4-2017 04:32 發表
買返g28果枝
作者: jn_jona    時間: 30-4-2017 18:28

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 07:20 發表
呢支鏡又乜名堂感覺好勁
Vfc出d槍最慘一樣野係 你想買返枝襯到槍既鏡 夠你買多5-6枝槍
作者: NathanCPT    時間: 30-4-2017 22:53

引用:
原帖由 laiwangkai 於 30-4-2017 04:32 發表
當然用返 H&K marking 個set 3-20 + T1
作者: NathanCPT    時間: 30-4-2017 22:56

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 07:20 發表
呢支鏡又乜名堂感覺好勁
師兄係講緊前面定後面個支?
前係Insight CNVD-T3,後就S&B PMII 3-20/Aimpoint T1
作者: gainax    時間: 30-4-2017 23:11     標題: 回覆 17# 的帖子

佢出埋越戰同90年代味好慳返唔少買配件錢,最多買份托同柄貴極先2~3k 而家支支都潮唔落返潮件就唔爽,草定錢啱架嗱
作者: gainax    時間: 30-4-2017 23:16     標題: 回覆 19# 的帖子

Thx巴打 , 前面個支睇落唔適用普通玩家, 後面支大既有少少興趣,如有copy就好可以計劃一下用去417到
作者: NathanCPT    時間: 30-4-2017 23:21

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 23:16 發表
Thx巴打 , 前面個支睇落唔適用普通玩家, 後面支大既有少少興趣,如有copy就好可以計劃一下用去417到
槍街見過有S&B PMII樣的copy,不過要2千幾
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 00:14

引用:
原帖由 NathanCPT 於 30-4-2017 23:21 發表

槍街見過有S&B PMII樣的copy,不過要2千幾
vector optic的
只有黑色 有枝3-12 另一枝唔記得左了,但唔係3-20
作者: gainax    時間: 1-5-2017 00:31     標題: 回覆 22# 的帖子

Copy樣都要二千幾 正品味好以M3個類上萬?
睇怕真是草定錢啱。。。
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 00:37

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2017 00:31 發表
Copy樣都要二千幾 正品味好以M3個類上萬?
睇怕真是草定錢啱。。。
真鐵用ffp鏡來的 但都係有d貴 係果個牌子黎講
真野應該過兩皮
m3真係依家好似平左 唔洗1皮
作者: gainax    時間: 1-5-2017 01:06     標題: 回覆 25# 的帖子

兩皮 要買不如買返M3百撘好過,
而家新款鏡好似火車頭同呢支其實係味真係值個個價  槍又貴鏡又貴軍方係咪真係有大量裝備
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 01:26

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2017 01:06 發表
兩皮 要買不如買返M3百撘好過,
而家新款鏡好似火車頭同呢支其實係味真係值個個價  槍又貴鏡又貴軍方係咪真係有大量裝備
m3 out了 依家好多都nf sb
但m3係幾百搭 m14ebr,sr25 etc

米佬好有錢的  加上d好野只得sf有得玩
作者: laiwangkai    時間: 1-5-2017 03:47     標題: 回覆 25# 的帖子

G28果支2皮絕對唔得
加多一倍就差唔多
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 04:21

引用:
原帖由 laiwangkai 於 1-5-2017 03:47 發表
G28果支2皮絕對唔得
加多一倍就差唔多
唔係g28果枝 只係sb pmii 3-12 咋
g28果枝有hk mark應該都幾難搵下

作者: NathanCPT    時間: 1-5-2017 15:56

引用:
原帖由 laiwangkai 於 1-5-2017 03:47 發表
G28果支2皮絕對唔得
加多一倍就差唔多
HK廠價好似要成5,6千歐
作者: NathanCPT    時間: 1-5-2017 15:57

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 04:21 發表

唔係g28果枝 只係sb pmii 3-12 咋
g28果枝有hk mark應該都幾難搵下
槍街有鋪頭有放出黎
作者: NathanCPT    時間: 1-5-2017 16:06

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 01:26 發表

m3 out了 依家好多都nf sb
但m3係幾百搭 m14ebr,sr25 etc

米佬好有錢的  加上d好野只得sf有得玩
認同,而家大多數SF都係NF同SB的fans

反而USMC M40A6用返 Mark6
作者: gainax    時間: 1-5-2017 17:31     標題: 回覆 27# 的帖子

啱啱睇到米軍有買G 28, 每支報價一萬2千幾美金
係咪已包埋支鏡, 咁有錢。。。
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 17:32

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2017 17:31 發表
啱啱睇到米軍有買G 28, 每支報價一萬2千幾美金
係咪已包埋支鏡, 咁有錢。。。
買g28e1 講真都係g28正d
E1條骨好肉酸
作者: gainax    時間: 1-5-2017 17:35

引用:
G28果支2皮絕對唔得
加多一倍就差唔多
洗唔洗咁貴 有乜特別功能咁值錢先
作者: gainax    時間: 1-5-2017 17:41     標題: 回覆 34# 的帖子

咁有錢其實點解唔買返scar,明明G28只係改進ar系統
Scar L> 416照道理 7.62既scar都會比417同g28好
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 18:22

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2017 17:41 發表
Scar L> 416照道理 7.62既scar都會比417同g28好
Mk20ssr
好似真鐵都未開賣
作者: NathanCPT    時間: 1-5-2017 18:31

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2017 17:41 發表
G28 1.5moa grouping 始終無得輸
作者: gainax    時間: 1-5-2017 19:14     標題: 回覆 37# 的帖子

Scar L用Acr尾配acog ecos其實好好睇
SSR 就要用短夾同滅聲
作者: gainax    時間: 1-5-2017 19:16     標題: 回覆 38# 的帖子

咁勁?仲準過SR25長管?
作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 20:01

引用:
原帖由 NathanCPT 於 1-5-2017 18:31 發表

G28 1.5moa grouping 始終無得輸
聽說g28唔係用軍版417改
係用mr762改 但唔明mr762同417除左連發單發外有咩分別
作者: 紗夢    時間: 1-5-2017 20:43

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 20:01 發表

係用mr762改 但唔明mr762同417除左連發單發外有咩分別
G28原型好似係MR308?係咪同一樣野黎

作者: jn_jona    時間: 1-5-2017 21:12

引用:
原帖由 紗夢 於 1-5-2017 20:43 發表

G28原型好似係MR308?係咪同一樣野黎
應該係308 我自膠了
作者: 紗夢    時間: 1-5-2017 22:41

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 21:12 發表

應該係308 我自膠了
可能真係同一樣嘢黎
見外國討論區都有人問兩枝有咩分別,人地答無乜分別
作者: NathanCPT    時間: 2-5-2017 02:08

引用:
原帖由 紗夢 於 1-5-2017 22:41 發表

可能真係同一樣嘢黎
見外國討論區都有人問兩枝有咩分別,人地答無乜分別
係我認知 mr308係歐洲版,而mr762係美版,用HK USA牌頭出

作者: NathanCPT    時間: 2-5-2017 02:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 20:01 發表

廠聲稱mr762係用比賽級槍管,但417無注明
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 02:29

引用:
原帖由 NathanCPT 於 2-5-2017 02:11 發表

廠聲稱mr762係用比賽級槍管,但417無注明
mr762個setting 有d似vfc 417班加西setting 幾靚仔
作者: NCP013    時間: 2-5-2017 02:33

引用:
原帖由 NathanCPT 於 1-5-2017 16:06 發表

認同,而家大多數SF都係NF同SB的fans

反而USMC M40A6用返 Mark6
似依舊M8541
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=115253045176016
作者: 2slow    時間: 2-5-2017 10:08

據消息指G28係derived from MR308, 但upper用了steel不是一般H&K鋁身
唔知玩具會否照跟呢
作者: laiwangkai    時間: 2-5-2017 10:09     標題: 回覆 49# 的帖子

VFC個417身係亞鉛黎,你估G28咁平會唔會比鋼咁好死
作者: bennytsang16    時間: 2-5-2017 10:27

期待美國陸軍款

圖片附件: csass.jpg (2-5-2017 10:27, 61.03 KB) / 該附件被下載次數 188

作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 12:42

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 10:09 發表
亞鉛...我仲以為係鋁
作者: gainax    時間: 2-5-2017 13:23

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-5-2017 12:42 發表

亞鉛...我仲以為係鋁
應該是鑄鋁? 亞鉛就好重
井記鑄個手槍全鋼都成七千, G28個UPPER咁大件鑄件鋼料上身圍返做一批最少加3千唔可能7K支槍仲有咁大舊鋼比你
CNC同鍛造鋼料槍價加多一倍有機會有
作者: 2slow    時間: 2-5-2017 13:58

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 10:09 發表
係lor, 唔會係亞鉛掛~ 亞鉛應該會好淋...
作者: laiwangkai    時間: 2-5-2017 14:22     標題: 回覆 51# 的帖子

正式陸軍款唔用keymod
正式版叫M110A1,用Geissele 417骨
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 14:37

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 13:23 發表

應該是鑄鋁? 亞鉛就好重
井記鑄個手槍全鋼都成七千, G28個UPPER咁大件鑄件鋼料上身圍返做一批最少加3千唔可能7K支槍仲有咁大舊鋼比你
CNC同鍛造鋼料槍價加多一倍有機會有
井記果枝算吧啦
衝壓鋼身都仲可以平 成舊車出黎一定好貴
作者: laiwangkai    時間: 2-5-2017 14:53     標題: 回覆 56# 的帖子

G28車完又要單獨Upper cerakote
vfc咁好心又咁平就真係無得輸
作者: gainax    時間: 2-5-2017 16:35     標題: 回覆 56# 的帖子

鍛鋼或cnc以玩具小量生產就一定貴, 但其實都做到只要肯投資,#記M4隻三角準是就是鍛鋼再cnc加工, 支1911就唔值個個價成支鑄既舊化個支收一皮 ,只不過之前up限量生產先升價,而家一街都係開模做既小量生產就圍唔返成本,一係貴一貴但冇人玩
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 17:56

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 16:35 發表
鍛鋼或cnc以玩具小量生產就一定貴, 但其實都做到只要肯投資,#記M4隻三角準是就是鍛鋼再cnc加工, 支1911就唔值個個價成支鑄既舊化個支收一皮 ,只不過之前up限量生產先升價,而家一街都係開模做既小量生產就圍唔返成本 ...
枝1911 Slide d線都唔直...
之前比一皮果班人就係喊得出
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 17:57

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 14:53 發表
G28車完又要單獨Upper cerakote
vfc咁好心又咁平就真係無得輸
其實都出左aeg版
Aeg用咩料gbb都一樣 唔會賣大包掛
作者: gainax    時間: 2-5-2017 19:08     標題: 回覆 59# 的帖子

佢個製程同方仗2百幾蚊支鋼煲幾十蚊隻鋼鎚一樣只係模具做靚D出來個成品表面好D但就收一皮,買咁大支靚仔鍛M4全cnc件先五千幾,
真係識貨先會買 當時R@支cnc 鋼1911六七千明顯抵玩好多, 而家跌哂價先合理
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 20:28

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 19:08 發表
佢個製程同方仗2百幾蚊支鋼煲幾十蚊隻鋼鎚一樣只係模具做靚D出來個成品表面好D但就收一皮,買咁大支靚仔鍛M4全cnc件先五千幾,
真係識貨先會買 當時R@支cnc 鋼1911六七千明顯抵玩好多, 而家跌哂價先合理
依家有另一間出左鋼1911
井勝果枝slide既線條都唔直 模都應該有問題
作者: gainax    時間: 2-5-2017 20:50     標題: 回覆 62# 的帖子

邊間廠? 係咪同#記一樣但個模靚D個支鋼1911?
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 20:52

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 20:50 發表
邊間廠? 係咪同#記一樣但個模靚D個支鋼1911?
唔多清楚 好似係台仔的
作者: gainax    時間: 2-5-2017 21:04

印象之前台仔分享過有間同#記一樣但價平一節同模造功好左既廠做,
但唔記得乜廠名出揾圖都難
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 21:25

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:04 發表
印象之前台仔分享過有間同#記一樣但價平一節同模造功好左既廠做,
但唔記得乜廠名出揾圖都難
一樣既意思係一樣都係軍版colt 1911
作者: gainax    時間: 2-5-2017 21:35     標題: 回覆 66# 的帖子

是的印象中都係全鋼1911,但個價平一節, 唔記得係另一間牌子出定#記平價版...
作者: jn_jona    時間: 2-5-2017 23:47

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:35 發表
是的印象中都係全鋼1911,但個價平一節, 唔記得係另一間牌子出定#記平價版...
價好似差不多 但造功好似好好多

今次g28其實諗諗下都唔算過份地貴 一開始已經有晒配件
裝兩枝鏡已經差不多齊野
作者: gainax    時間: 3-5-2017 22:47     標題: 回覆 68# 的帖子

但個兩支鏡最困難
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 00:11

引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2017 22:47 發表
但個兩支鏡最困難
t1有咁多copy都還好
枝s&b
作者: gainax    時間: 4-5-2017 00:59     標題: 回覆 70# 的帖子

好彩我是舊時代唔追新野 , 7.62都是草錢玩sr25或417是但一支
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 01:39

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 00:59 發表
好彩我是舊時代唔追新野 , 7.62都是草錢玩sr25或417是但一支
買唔起mk11 or g28 417班加西版都係平靚正選擇
作者: gainax    時間: 4-5-2017 07:33     標題: 回覆 72# 的帖子

e記好似有仲有折, 2支班卡西=一支g28
作者: Opica    時間: 4-5-2017 08:15

但V記既彈道。。。?要成組內管組換。。。所以價錢加一千右
作者: 2slow    時間: 4-5-2017 10:34

玩G28鏡具真係一個最大既問題, 所以暫不考慮了
作者: loveless    時間: 4-5-2017 10:54

玩具CheyTac M200 都冇老翻NF鏡啦
作者: Dave    時間: 4-5-2017 11:16

引用:
原帖由 Opica 於 4-5-2017 08:15 發表
先唔好講彈道.. 淨係原裝設定快慢頻一匣腳軟已經令我將支新束束417 放係櫃入面 3 個月唔想理佢
作者: gainax    時間: 4-5-2017 12:55

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 11:16 發表

先唔好講彈道.. 淨係原裝設定快慢頻一匣腳軟已經令我將支新束束417 放係櫃入面 3 個月唔想理佢
7.62全行程原裝有邊支打得爽先 連ksz都唔掂
自hi打下單發味算,呢D款都係預玩外型。。。
作者: dondon24    時間: 4-5-2017 14:06

作者: RCman    時間: 4-5-2017 14:29

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 12:55 發表

7.62全行程原裝有邊支打得爽先 連ksz都唔掂
自hi打下單發味算,呢D款都係預玩外型。。。
甘的確係,要落場都簡支5.56啦!
唔通貪支7.62重咩
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 15:01

引用:
原帖由 Opica 於 4-5-2017 08:15 發表
Hop up座 內管都要換?
我以為換粒膠就得
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 15:05

引用:
原帖由 dondon24 於 4-5-2017 14:06 發表

We同v記枝scar都full到匣,bolt輕唔洗好似ar系推重煲
We scar h係咪同l共用bolt
417快慢頻咁大鑊? 因咩解構呢?
作者: laiwangkai    時間: 4-5-2017 15:29

我想入支S&B ultra short 3-20
等Geissele 417骨出就買支扮M110A1
作者: Dave    時間: 4-5-2017 16:02

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-5-2017 15:05 發表

We scar h係咪同l共用bolt
417快慢頻咁大鑊? 因咩解構呢?
唔知... 原裝係咁

https://www.youtube.com/watch?v=mjp7Q4jKO80

利申我技術不到位可能有神人話小執小修小改就可以識飛但等我得閒先...

ps. 單手拎槍拍片好重...
作者: gainax    時間: 4-5-2017 16:09     標題: 回覆 79# 的帖子

佢兩支Scar應該唔算完整全行程,因bolt lock仲見一節煲皮
v記417同kSz 308就真係完整, bolt lock只見飛機, 加上AR系統多左buffer 呢樣零件加重負載, 各種加埋所以就唔及scar 煲black feel
但有得改只係主打像真(全行程)同後坐力(煲重)賣點唔會改要自己改姐。。
作者: gainax    時間: 4-5-2017 16:11     標題: 回覆 80# 的帖子

的確。。所以萬年M4最多人玩
作者: 2slow    時間: 4-5-2017 16:12

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 16:02 發表

唔知... 原裝係咁

https://www.youtube.com/watch?v=mjp7Q4jKO80

利申我技術不到位可能有神人話小執小修小改就可以識飛但等我得閒先...

哇~ 點解會咁既?
小弟果支無快慢頻問題...
但仲未搞得掂彈道
作者: gainax    時間: 4-5-2017 16:29

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 16:02 發表

唔知... 原裝係咁

RoF時快時慢有D似方仗M4, 因我之前未換槍身時係會咁亦見過有師兄講過,可能飛機夾唔實或槍機返彈, 但我發覺叉完gas唔即打等兩分鐘左右先打又正常返。。。或可以試下唔好叉咁多gas可能有幫助
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 16:47

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 16:29 發表

RoF時快時慢有D似方仗M4, 因我之前未換槍身時係會咁亦見過有師兄講過,可能飛機夾唔實或槍機返彈, 但我發覺叉完gas唔即打等兩分鐘左右先打又正常返。。。或可以試下唔好叉咁多gas可能有幫助
太滿爆氣?
我枝we m4 gbb如果差太滿full auto都會打到中間卡一卡咁
入7秒打又爽清wor

dave師兄可以試下唔入咁滿
作者: Dave    時間: 4-5-2017 17:47

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-5-2017 16:47 發表

太滿爆氣?
我枝we m4 gbb如果差太滿full auto都會打到中間卡一卡咁
入7秒打又爽清wor

dave師兄可以試下唔入咁滿
其實我通常都係插10 秒以下,都唔係拿揑到佢個脾性。
最攪笑係大力壓個匣入支槍來射擊,射頻會變得十分快

當然我相信要執一定有得執,但真係閒極無聊果陣先攪,因為自己技術平平又比較龜毛,一係唔攪一係想攪到一雞清匣又快又爽,預左會花相當時間。
然而性能一件事,外觀一件事,VFC 417 外觀真是頂瓜瓜

作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 17:59

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 17:47 發表

其實我通常都係插10 秒以下,都唔係拿揑到佢個脾性。
最攪笑係大力壓個匣入支槍來射擊,射頻會變得十分快

當然我相信要執一定有得執,但真係閒極無聊果陣先攪,因為自己技術平平又比較龜毛,一係唔 ...
係咪出氣膠唔夠高?
最花時間應該係發現問題 fix問題通常都唔會太煩既 等其他師兄出教學
作者: gainax    時間: 4-5-2017 18:56     標題: 回覆 89# 的帖子

叉gas多少都有影響既,  同埋唔知係咪開始熱, 叉足氣開頭hammer唔夠力扑開個嘩佬變左出氣不足咁RoF變慢,之後打走左部分氣冇谷死夠力扑開嘩佬就回復正常RoF
作者: gainax    時間: 4-5-2017 19:00

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-5-2017 17:59 發表

係咪出氣膠唔夠高?
最花時間應該係發現問題 fix問題通常都唔會太煩既 等其他師兄出教學
同我之前未改支方仗一樣托高隻夾rof就快返
咁姐係咬唔實隻飛機出氣不足,咬得實後座力同RoF都勁好多而家我砌緊支7075方仗就係呢個問題有排搞
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 19:48

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 19:00 發表

同我之前未改支方仗一樣托高隻夾rof就快返
咁姐係咬唔實隻飛機出氣不足,咬得實後座力同RoF都勁好多而家我砌緊支7075方仗就係呢個問題有排搞
搵野托高個出氣膠得唔得
好似d人改glock匣咁 剪張相紙zip係出氣膠底

作者: gainax    時間: 4-5-2017 20:01     標題: 回覆 94# 的帖子

托高夾咁夾個彈嘴高左唔啱位的除非本身做低左  唯一辦法只可以加高出氣膠或填厚飛機底口,總之咬唔實隻飛機唔密氣或彈夾井鬆夾唔住飛機早左拉後cut 氣, 成支槍可以跌一半效能
不過有得整, 填返飛機底口同彈夾井痴膠片就ok只係唔靚同麻煩。。。
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 20:36

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 20:01 發表
托高夾咁夾個彈嘴高左唔啱位的除非本身做低左  唯一辦法只可以加高出氣膠或填厚飛機底口,總之咬唔實隻飛機唔密氣或彈夾井鬆夾唔住飛機早左拉後cut 氣, 成支槍可以跌一半效能
不過有得整, 填返飛機底口同 ...
如果匣井既話可以試試單面海綿膠
對於槍上面有野鬆 海綿膠應該都幾岩用
作者: gainax    時間: 4-5-2017 21:02     標題: 回覆 96# 的帖子

我用開電話咭或再薄身少少硬膠片一大塊痴上去就唔會甩,到時隻夾實到想換夾都困難冇虛位,只要插多D就FIT但就真係幾肉酸非必要唔好搞 如是當初尺吋攞啱就唔需要咁麻煩
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 21:18

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 21:02 發表
我用開電話咭或再薄身少少硬膠片一大塊痴上去就唔會甩,到時隻夾實到想換夾都困難冇虛位,只要插多D就FIT但就真係幾肉酸非必要唔好搞 如是當初尺吋攞啱就唔需要咁麻煩
仲上到彈未算好
Sd套m9a1 kit聽說錯到上彈有d唔正常
作者: gainax    時間: 4-5-2017 22:56     標題: 回覆 98# 的帖子

好多改件可能畫好圖就生產唔係點會咁多一裝就出鍋氣
聽過有玩家玩過某鍛身連原裝煲都塞唔入
唯有咁諗只要唔玩馬記原裝就練到手工有得益啦
作者: jn_jona    時間: 4-5-2017 23:06

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 22:56 發表
好多改件可能畫好圖就生產唔係點會咁多一裝就出鍋氣
聽過有玩家玩過某鍛身連原裝煲都塞唔入
唯有咁諗只要唔玩馬記原裝就練到手工有得益啦
rX for ghk m4?

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0