標題: 細佬想知有關m16a4 o既野唔該 [打印本頁]

作者: bowowowow    時間: 2-1-2008 15:21     標題: 細佬想知有關m16a4 o既野唔該

想問下師兄地m16a4 出面有冇得賣??

有的話咩brand 會好d??
作者: kpc    時間: 2-1-2008 15:25

引用:
原帖由 bowowowow 於 2-1-2008 15:21 發表
想問下師兄地m16a4 出面有冇得賣??

有的話咩brand 會好d??
GP FN body. $2,200
作者: hwtang    時間: 2-1-2008 15:26

GP M16A4 with RAS

作者: PMX    時間: 2-1-2008 15:27

引用:
原帖由 kpc 於 2-1-2008 15:25 發表

GP FN body. $2,200
好奇一問 ........呢個價係跟粟米通定係M5 ?
作者: hwtang    時間: 2-1-2008 15:29

引用:
原帖由 PMX 於 2-1-2008 15:27 發表

好奇一問 ........呢個價係跟粟米通定係M5 ?
no....
play M16A4 better +RAS.
otherwise i better play M16A2...
作者: PMX    時間: 2-1-2008 15:32

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 15:29 發表

no....
play M16A4 better +RAS.
otherwise i better play M16A2...
因為我見過有GP 成槍係FN 身 + 粟米通 , so 問清楚先

跟埋M5 , 2000頭都ok ar ! 唔駛慢慢搵料搞

作者: hwtang    時間: 2-1-2008 15:37

RAS version should be 3k+

$2200 only have 粟米通  handguard
作者: PMX    時間: 2-1-2008 15:42

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 15:37 發表
RAS version should be 3k+

$2200 only have 粟米通  handguard
明白曬 , 唔該師兄 .........

因為之前o係戰4睇過標23xx 左右 , 師兄咁講相信份m5 係要另計了 .........
作者: Pvt.King    時間: 2-1-2008 22:19

引用:
原帖由 PMX 於 2-1-2008 15:42 發表

明白曬 , 唔該師兄 .........

因為之前o係戰4睇過標23xx 左右 , 師兄咁講相信份m5 係要另計了 .........
古代好似$2200連埋ras wor... 我問佢有冇粟米筒ver,佢答我gp m16a4冇出粟米筒.....
作者: rrrrrrrickylau    時間: 2-1-2008 22:37

唔打算落真 M5, $2200 連 RAS 係一個好選擇, 超碼不用額外買仿真 防塵蓋.

我支GP 16A4, 如果有埋 PEQ 便好了.
作者: PMX    時間: 2-1-2008 23:20

唔該曬樓上兩位師兄.....

朋友話有真m5 可以直上gp 成槍 , 不過詳情就唔清楚 .......

最後想問問GP 的金身拉handle , 防塵蓋係咪唔會彈開ga ?
作者: hwtang    時間: 2-1-2008 23:34

引用:
原帖由 Pvt.King 於 2-1-2008 22:19 發表

古代好似$2200連埋ras wor... 我問佢有冇粟米筒ver,佢答我gp m16a4冇出粟米筒.....
古代個吹水王講野你都好信?
佢間野唔想錦多死貨唔入lee個model就話人無出
真唔專業

gp m16a4冇出粟米筒 ?? 自己做下research ar唔該...哎
http://www.gp-web.com/productspop.php?pid=1541

2.2k有ras?發夢就得

個價可以參考明搶店個網...
www.gunsngxxs.com

作者: adrianyahk    時間: 2-1-2008 23:40

千六左右 ja wor栗米..不過冇貨
作者: hwtang    時間: 2-1-2008 23:45

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-1-2008 23:40 發表
千六左右 ja wor栗米..不過冇貨
又減價?唔係ar 化???
作者: PMX    時間: 3-1-2008 00:19

好亂ar .....|)  都係過兩日落街睇睇 ...........
作者: bowowowow    時間: 3-1-2008 02:46

唔該晒師兄地  g&p 現成枝野駛唔駛執波箱 / hop up??

同埋想問下我睇戲見佢裝2個鏡, 師兄地覺得有機會係咩鏡 + 咩鏡呢??
作者: Kane    時間: 3-1-2008 02:57

引用:
原帖由 bowowowow 於 3-1-2008 02:46 發表
唔該晒師兄地  g&p 現成枝野駛唔駛執波箱 / hop up??

同埋想問下我睇戲見佢裝2個鏡, 師兄地覺得有機會係咩鏡 + 咩鏡呢??
need

red dot+ 3x mag
red dot + NV
作者: Pvt.King    時間: 3-1-2008 08:53

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 23:34 發表

真唔專業

gp m16a4冇出粟米筒 ?? 自己做下research ar唔該...哎
http://www.gp-web.com/productspop.php?pid=1541

2. ...
我就係睇過gp個網有先問佢...
你唔信2k既.自己落去問下

作者: bowowowow    時間: 3-1-2008 16:23

引用:
原帖由 Kane 於 3-1-2008 02:57 發表

need

red dot+ 3x mag
red dot + NV
可以教下細佬d 野點執嗎??
作者: Medic_Don    時間: 3-1-2008 18:47

Where we could buy the M16 RAS for MARXX M16A2? and which brand fill it most? Thanks
作者: louis9055    時間: 3-1-2008 19:46

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 23:34 發表

真唔專業

2. ...
前排入gp m16a4 + m5ras
$2280
作者: mk23    時間: 3-1-2008 20:37

引用:
原帖由 PMX 於 2-1-2008 23:20 發表
唔該曬樓上兩位師兄.....

朋友話有真m5 可以直上gp 成槍 , 不過詳情就唔清楚 .......

最後想問問GP 的金身拉handle , 防塵蓋係咪唔會彈開ga ?
得.
我那枝就是直接落KAC M5RAS.

作者: bowowowow    時間: 4-1-2008 02:51

引用:
原帖由 mk23 於 3-1-2008 20:37 發表

得.
我那枝就是直接落KAC M5RAS.

http://www.wargameyau.net/attachments/20070918_6e982953423d58c0b1 ...
師兄, 你枝野exactly 係我想要!!!   全部野加埋要幾錢呀??
作者: mk23    時間: 5-1-2008 11:18

我那枝,全部就唔講了.自已計.
But如果用copy的話,應該唔過五仟....
作者: agrippa    時間: 5-1-2008 11:50

引用:
原帖由 bowowowow 於 4-1-2008 02:51 發表

師兄, 你枝野exactly 係我想要!!!   全部野加埋要幾錢呀??
應該幾.......皮
作者: 媽屎    時間: 5-1-2008 12:09

同快頻打好好玩架
見到條意粉打過尼
作者: PMX    時間: 5-1-2008 13:14

引用:
原帖由 bowowowow 於 4-1-2008 02:51 發表

淨計枝TA31 都 ............
作者: bowowowow    時間: 6-1-2008 14:18

引用:
原帖由 agrippa 於 5-1-2008 11:50 發表

應該幾.......皮
幾餅野?!! 咁買架2手車好玩d

如果係copy o既M5 會唔會用唔到?? 定或是有咩要整??

P.S. 新手一個, 對於改槍o既野一知 1/10000 解, 所以請各位師兄教下細佬, 拜託拜託
作者: PMX    時間: 6-1-2008 17:29

引用:
原帖由 bowowowow 於 6-1-2008 14:18 發表

幾餅野?!! 咁買架2手車好玩d

如果係copy o既M5 會唔會用唔到?? 定或是有咩要整??

P.S. 新手一個, 對於改槍o既野一知 1/10000 解, 所以請各位師兄教下細佬, 拜託拜託
點樣用唔倒 ?? 唔太明 .........
作者: bowowowow    時間: 7-1-2008 09:38

引用:
原帖由 PMX 於 6-1-2008 17:29 發表

點樣用唔倒 ?? 唔太明 .........
i mean 會唔會有d 位唔o岩啞之類o既問題出現??
作者: mk23    時間: 7-1-2008 12:17

http://www.gp-web.com/productspop.php?pid=1542

整枝買就ok了..
作者: martinmhk    時間: 7-1-2008 15:01

引用:

其實唔係應該係用摺星咩?定係a字準星先岩???
作者: Pvt.King    時間: 7-1-2008 18:33

引用:
原帖由 martinmhk 於 7-1-2008 15:01 發表

其實唔係應該係用摺星咩?定係a字準星先岩???
呢種SAM-R setting"好似"係1st marines先用, 同埋依家呢種Setting已經用到濫晒, 基本上依家睇marines相, 想搵支冇裝ACOG既m16a4都幾難...證明左頂橋有幾重要...
另一種SAM-R先係用摺西,條骨同埋仲有幾他細節都有D唔同...

作者: PMX    時間: 7-1-2008 21:26

引用:
原帖由 bowowowow 於 7-1-2008 09:38 發表

i mean 會唔會有d 位唔o岩啞之類o既問題出現??
成槍應該就無問題 , 不過有朋友枝GP 16A4 份m5 同個身有高底差 ......不過都唔難搞 ......
作者: PMX    時間: 7-1-2008 21:33

引用:
原帖由 Pvt.King 於 7-1-2008 18:33 發表

呢種SAM-R setting"好似"係1st marines先用, 同埋依家呢種Setting已經用到濫晒, 基本上依家睇marines相, 想搵支冇裝ACOG既m16a4都幾難...證明左頂橋有幾重要...
另一種SAM-R先係用摺西,條骨同 ...
西岸係直接將M5 + 16A4 +TA31F ..........  非常易搞 .......

陸軍SDM-R 就用Daniel Defense 12.0 護木, 咁耐都未見過香港有人整過成枝出lei 睇過.......

作者: Kane    時間: 7-1-2008 21:39

引用:
原帖由 PMX 於 7-1-2008 21:33 發表

西岸係直接將M5 + 16A4 +TA31F ..........  非常易搞 .......

陸軍就用Daniel Defense 12.0 護木, 咁耐都未見過香港有人整過成枝出lei 睇過.......
陸軍叫 sdm-r
作者: PMX    時間: 7-1-2008 21:41

引用:
原帖由 Kane 於 7-1-2008 21:39 發表

陸軍叫 sdm-r
改番 .. thx .....師兄........成日都勞埋左
作者: bowowowow    時間: 9-1-2008 20:50

m16a4 + m5 ras + ta31

咁想問下紅點會用咩model??
作者: Pvt.King    時間: 10-1-2008 07:58

引用:
原帖由 bowowowow 於 9-1-2008 20:50 發表
m16a4 + m5 ras + ta31

咁想問下紅點會用咩model??
加ta31,仲加紅點?
作者: bowowowow    時間: 10-1-2008 17:56

引用:
原帖由 Pvt.King 於 10-1-2008 07:58 發表

加ta31,仲加紅點?
otherise 紅點會配咩鏡用?? 都比個model 我丫唔該
作者: PMX    時間: 10-1-2008 23:09

引用:
原帖由 bowowowow 於 10-1-2008 17:56 發表

otherise 紅點會配咩鏡用?? 都比個model 我丫唔該
一般都係派Aimpoint M2
作者: mk23    時間: 10-1-2008 23:12

引用:
原帖由 bowowowow 於 10-1-2008 17:56 發表

Eotech/Aimpoint 3X, PVS-14, 再不是KAC的UNS都得.

但想請問,你知不知紅點是什麼呀?
作者: Pvt.King    時間: 10-1-2008 23:40

其實都好少見marines兵仔用紅點...陸軍就多...
作者: spec.ops.    時間: 11-1-2008 00:31

引用:
原帖由 PMX 於 7-1-2008 21:26 發表

成槍應該就無問題 , 不過有朋友枝GP 16A4 份m5 同個身有高底差 ......不過都唔難搞 ......
咁你朋友份M5骨係GP定真品?
作者: spec.ops.    時間: 11-1-2008 00:32

引用:
原帖由 PMX 於 10-1-2008 23:09 發表

一般都係派Aimpoint M2
新既就COMP M4喇
作者: PMX    時間: 11-1-2008 00:51

引用:
原帖由 spec.ops. 於 11-1-2008 00:31 發表

咁你朋友份M5骨係GP定真品?
這個麻   , 不如你答 la
作者: spec.ops.    時間: 11-1-2008 01:02

引用:
原帖由 PMX 於 11-1-2008 00:51 發表

這個麻   , 不如你答 la
我用GP身加真骨正常喎
作者: PMX    時間: 11-1-2008 01:20

引用:
原帖由 spec.ops. 於 11-1-2008 01:02 發表

我用GP身加真骨正常喎
朋友枝16A4 , " 朋友"
作者: spec.ops.    時間: 11-1-2008 01:36

引用:
原帖由 PMX 於 11-1-2008 01:20 發表

朋友枝16A4 , " 朋友"
冇問題既,其實可以修正
作者: Hkpolice-Psu    時間: 11-1-2008 15:50

引用:
原帖由 PMX 於 7-1-2008 21:33 發表

陸軍SDM-R 就用Daniel Defense 12.0 護木, 咁耐都未見過香港有人整過成枝出lei 睇過.......

作者: PMX    時間: 11-1-2008 17:03

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-1-2008 15:50 發表

可唔可以close up 影影份rail 同個護木扣ar ?

另外想問下SDM-R 個身係咪都係用番FN M16A4 ?
作者: ZaMaR    時間: 11-1-2008 17:53

-del-
冇野,睇錯....

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0