標題: 砌高彷手槍 List [打印本頁]

作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 21:33     標題: 砌高彷手槍 List

師兄們,
請問可以提供市面上,
最貼近真槍Size及設計的 Pistol 及 Aftermarket Parts 嗎?

方便煩請提供外觀砌槍清單,價錢不拘,
首選 HK 及 Glock 系列,次選 1911 / Kimber 系列,
並需以 Standard 或較低調的 Open Div 為基礎,
謝謝
作者: gtoray    時間: 4-9-2017 21:39

空泛......廣闊.....
作者: sovietarmy2012    時間: 4-9-2017 22:06

買把鋼就得啦
作者: Ben_9413    時間: 4-9-2017 22:08

問o尼種問題首先要有五千元顧問費
作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 22:13

明白o既版主,
其實我都係嘗試四圍問下師兄們,
睇下有冇意見可以提供下,
因為學你話齋實在太廣闊,自己都三心兩意,
見諒

先貼為敬,不過唔係乜新鮮好o野
普通 Marui 18C + Ace1Arms Slide
剛剛落地約兩星期

圖片附件: IMAG0165 - 複製.jpg (4-9-2017 22:13, 101.55 KB) / 該附件被下載次數 150

作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 22:17     標題: 回覆 4# 的帖子

還請師兄高抬貴手
作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 22:20     標題: 回覆 3# 的帖子

係有諗過
不過一來好似只有 Kimber,
二來唔想 Production Level,想要小改款

我都知我好L煩,
不過還請各位稍稍提供意見交流一下,謝謝
作者: Ben_9413    時間: 4-9-2017 22:32

我剩係識最近磅是TT33

比賽槍相信o尼度一定有師兄幫到你o既, 不過你一句價錢不拘款式未定就包含o左無限可能

作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 22:35     標題: 回覆 8# 的帖子

Sorry 戰鬥民族唔係我杯茶~
作者: rm42wo    時間: 4-9-2017 22:37

或者簡單啲講,
有冇邊個牌子係用真數尺寸?
我除咗知道老馬係玩具數外,其他傻傻分不清...
作者: sovietarmy2012    時間: 4-9-2017 23:14

揀支啱款先去問人啦
作者: NCP013    時間: 5-9-2017 01:32

FPR 全鋼Hi POWER,因為外觀上冇乜金屬hi power 同佢比,所以一定較佳,較像真
作者: kimberCDP    時間: 5-9-2017 02:04

Wrong message,please del

作者: kimberCDP    時間: 5-9-2017 02:05

同感,枝BHP係暫時小弟玩過最像真的,質感,操作,扳機動作(咁真嗰枝recoil spring會硬多九倍,但FPR已經十分硬)我覺得值95分像真。
回應主題,如果以樓主要求款式計,我覺得以前全改WA SCW 1911 prime全鋁改槍已經係好像真,因為係可以玩到好多珍件,而且後助力同反應好好,非馬記系統可比,但已成絕響…

作者: kimberCDP    時間: 5-9-2017 02:09

現在以一萬蚊樓下可以買到多全鋼馬記1911系列手槍,雖然上唔到珍品,但外觀一定有95分,操作都有80-90分。
樓主話得咩standard同open,我相信樓主可能係會玩ipsc,容許我講,氣槍ipsc同"像真"係兩個十分相反的層面,因為氣槍IPSC本身就好唔像真,我覺得佢係有自己一套模式或玩法,如果夾硬把兩者融合,我相信樓主最後只會明白係兩個唔同世界…

作者: zipp    時間: 5-9-2017 08:34

Tiki???

作者: 2slow    時間: 5-9-2017 09:19

既然價錢不拘, 選擇又咁廣闊, 買支deactivated槍咪得囉
作者: Dave    時間: 5-9-2017 10:17

keyword 一定係「價錢不拘無上限」+宇宙咁大的選擇範圍

最鐘意睇呢d 帖,高質
作者: RCman    時間: 5-9-2017 10:21

引用:
原帖由 Dave 於 5-9-2017 10:17 發表
keyword 一定係「價錢不拘無上限」+宇宙咁大的選擇範圍

最鐘意睇呢d 帖,高質
宇宙係無限的,金錢也無限
即係訂制一支都得
作者: loveless    時間: 5-9-2017 11:16

思前又想埋後...
...o個 holster 最真
作者: horenhim    時間: 5-9-2017 11:35

引用:
原帖由 kimberCDP 於 5-9-2017 02:09 發表
現在以一萬蚊樓下可以買到多全鋼馬記1911系列手槍,雖然上唔到珍品,但外觀一定有95分,操作都有80-90分。
樓主話得咩standard同open,我相信樓主可能係會玩ipsc,容許我講,氣槍ipsc同"像真"係兩個十分相反的層面, ...
IPSC最多都係外觀似, 像真嗎,
你比兩皮三皮買支FPR都係玩具, 個barrel tilt都系得個少少, 後座力自己扮咪得囉
作者: kornhill401    時間: 5-9-2017 13:55

引用:
原帖由 rm42wo 於 4-9-2017 22:13 發表
明白o既版主,
其實我都係嘗試四圍問下師兄們,
睇下有冇意見可以提供下,
因為學你話齋實在太廣闊,自己都三心兩意,
見諒

先貼為敬,不過唔係乜新鮮好o野
普通 Marui 18C + Ace1Arms Slide
剛剛落地約兩星 ...
我就覺得樓主呢支已經最貼近真槍Size及設計的 Pistol Thx for sharing

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0