標題: 加左壓力既BB彈? [打印本頁]

作者: Ha佬    時間: 1-10-2017 23:16     標題: 加左壓力既BB彈?

想請教一下, o羊叫加左壓力既BB彈
3:55...
https://www.youtube.com/watch?v=E2WJ3geBYx8
作者: BLSK    時間: 1-10-2017 23:37

你覺得呢
你睇多幾次就明
作者: tinyau1134    時間: 1-10-2017 23:54

這梗三小
作者: Ben_9413    時間: 2-10-2017 00:13

引用:
原帖由 Ha佬 於 2017-10-1 23:16 發表
想請教一下, o羊叫加左壓力既BB彈
3:55...
https://www.youtube.com/watch?v=E2WJ3geBYx8
應該係視覺壓力, blowback level up
作者: Dave    時間: 2-10-2017 00:36

馬記新廁園的概念... 大勢所趨
作者: Ha佬    時間: 2-10-2017 00:52

引用:
原帖由 Ben_9413 於 2-10-2017 00:13 發表

應該係視覺壓力, blowback level up
個blowback同真鐵似乎相差不遠了...
作者: Ben_9413    時間: 2-10-2017 00:56

引用:
原帖由 Ha佬 於 2017-10-2 00:52 發表

個blowback同真鐵似乎相差不遠了...
清o左咁多匣, 下次可以試埋摸槍頭士拉有勁'辣'到手o既危險   
作者: walther    時間: 2-10-2017 01:29

搞咩
作者: gtoray    時間: 2-10-2017 02:04

玩野?
作者: kongchak    時間: 2-10-2017 02:26

C_W個老細 我成日睇佢D片 我覺得佢有d語無倫次  有鐵既膠身...究竟係乜...
作者: 年少無資    時間: 2-10-2017 10:35

引用:
原帖由 kongchak 於 2-10-2017 02:26 發表
C_W個老細 我成日睇佢D片 我覺得佢有d語無倫次  有鐵既膠身...究竟係乜...
佢係話上身Slide係膠,但飛機座組係金屬
作者: loveless    時間: 2-10-2017 11:06

引用:
原帖由 kongchak 於 2-10-2017 02:26 發表
馬記DE上身基本上係全金屬結構,之後至再包一層毫無支撐性既膠外皮..
作者: Ha佬    時間: 2-10-2017 11:16

引用:
我都有追開老細D片, 其實老細幾好人, 我都有幫襯過(非賣廣告)...

作者: kongchak    時間: 2-10-2017 12:02

我知佢有料到. 其實唔止呢條片..  我記得有條片講吉打鋁身 佢話入面有鐵  鋁身有可能有少量鐵 但係佢有點證明出泥

作者: Dave    時間: 2-10-2017 12:04

吉打套身本身冇鐵,但裝上marui 後,因要沿用marui 的內骨架,所以砌完後的吉打x marui 都是有鐵的,嚴格來說冇錯,但觀眾明唔明又一件事...
作者: kongchak    時間: 2-10-2017 12:07

好啦.... 原來係得我唔明
作者: cky0311    時間: 2-10-2017 12:18

點解要成兩萬咁貴?
作者: Dave    時間: 2-10-2017 12:32

引用:
原帖由 kongchak 於 2-10-2017 12:07 發表
好啦.... 原來係得我唔明
我其實無意思話係師兄責任, 因清楚表達令聽者了解應該是開口者的責任
作者: kornhill401    時間: 2-10-2017 12:48

引用:
原帖由 loveless 於 2-10-2017 11:06 發表

馬記DE上身基本上係全金屬結構,之後至再包一層毫無支撐性既膠外皮..
唔怪之得,馬記DE比..黑神..支cap槍重好多. Thx for sharing
作者: walther    時間: 2-10-2017 13:24

冇試過,不過射鋼珠會唔會枝槍更 chok ? 以前玩過枝 G&P M4 試過個飛標位塞咗,打唔出彈, 但後座力就零舍勁。用重珠或有相同效果, 因為重珠行得慢,有多D時間氣化,壓力高咗,可能會令後座力勁咗都唔定。佢唔可以話用鋼珠,所以用“特別”嚟形容。純小弟想像 .....

作者: T-800    時間: 2-10-2017 14:25

引用:
原帖由 walther 於 2-10-2017 13:24 發表
冇試過,不過射鋼珠會唔會枝槍更 chok ? 以前玩過枝 G&P M4 試過個飛標位塞咗,打唔出彈, 但後座力就零舍勁。用重珠或有相同效果, 因為重珠行得慢,有多D時間氣化,壓力高咗,可能會令後座力勁咗 ...
For AIRSOFT 差距微乎其微!段片中話“打特別珠”另後座大增。。。純屬“虛構”同“揾戲來做得”,淡笑而矣。。。!
想”後座”變大,有一個方法。。。打橫支鎗發射。。

Happy shooting!

作者: Dave    時間: 2-10-2017 15:47

引用:
原帖由 T-800 於 2-10-2017 14:25 發表

For AIRSOFT 差距微乎其微!段片中話“打特別珠”另後座大增。。。純屬“虛構”同“揾戲來做得”,淡笑而矣。。。!
想”後座”變大,有一個方法。。。打橫支鎗發射。。

Happy shooting!
仲有像真火藥煙
作者: zipp    時間: 2-10-2017 16:44

Edwin有尐概念係好緣咖,記得有次佢試槍,咁我地慣性起鎚落safety 先入匣, 但佢試話唔得,"安全"起見,要落鎚先插匣,記信唔過尐"手指". 但大家都知GHK有一期Fire pin係小小過長,見佢咁試真係
作者: walther    時間: 2-10-2017 17:10

不過佢遞起隻手扮勁 chok 就真係唔知為咩。
作者: T-800    時間: 2-10-2017 17:12

引用:
原帖由 walther 於 2-10-2017 17:10 發表
不過佢遞起隻手扮勁 chok 就真係唔知為咩。
搞笑掛

happy shooting!
作者: jn_jona    時間: 2-10-2017 17:20

幽默感既野唔係人人都有

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0