標題: [others] [HFC]燧發槍 [打印本頁]

作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 11:46     標題: [HFC]燧發槍

幾有新意...muzzle load定點呢?

行CO2...都是外國向的產品了

https://www.facebook.com/jones.chung.7771/videos/771452916386344/

圖片附件: 34016684_771488389716130_3875128534804463616_n.jpg (31-5-2018 11:46, 176.29 KB) / 該附件被下載次數 283

作者: Dave    時間: 31-5-2018 11:48

正啊,聽佢放上台面的聲應該是金屬
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 11:51

引用:
原帖由 Dave 於 2018-5-31 11:48 發表
正啊,聽佢放上台面的聲應該是金屬
睇樣實浄過ktvv果支好多

希望價錢相宜, 有 green gas conversion 更佳...
作者: Dave    時間: 31-5-2018 11:54

引用:
原帖由 Ben_9413 於 31-5-2018 11:51 發表

睇樣實浄過ktvv果支好多

希望價錢相宜, 有 green gas conversion 更佳...
如想玩green gas ,可以考慮買支灌topgas 的樽仔,
不過當年玩saa 用過,1.3 j -> 0.2 j
因為co2 設計的槍一定是有限流降力的。
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 11:57

引用:
原帖由 Dave 於 2018-5-31 11:54 發表

如想玩green gas ,可以考慮買支灌topgas 的樽仔,
不過當年玩saa 用過,1.3 j -> 0.2 j
因為co2 設計的槍一定是有限流降力的。
呢D直壓構造(我估)應該無咁雞

不過單發單發玩 反而驚支co2㩒玩得滯次次未用哂要掉有D 嘥嘢
作者: Dave    時間: 31-5-2018 12:02

引用:
原帖由 Ben_9413 於 31-5-2018 11:57 發表

呢D直壓構造(我估)應該無咁雞

不過單發單發玩 反而驚支co2㩒玩得滯次次未用哂要掉有D 嘥嘢
記得當年有個post 講co2 樽仔打完必須放氣。

但事實上我支 co2 1877 轉輪入左co2 樽仔,打左幾槍收埋,隔左差不多半年,再拎番出黎打,仍然同一支樽仔仍然是響的。
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 12:05

引用:
原帖由 Dave 於 2018-5-31 12:02 發表

但事實上我支 co2 1877 轉輪入左co2 樽仔,打左幾槍收埋,隔左差不多半年,再拎番出黎打,仍然同一支樽仔仍然是響的。
長壓o ring驚出事

同樣, 但我支 pmr30 就出了事, 依家漏氣
作者: cwso    時間: 31-5-2018 12:12

嘩!夠哂經典,很有興趣,何處有售?
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 12:19

引用:
原帖由 cwso 於 2018-5-31 12:12 發表
嘩!夠哂經典,很有興趣,何處有售?
未賣街
作者: cwso    時間: 31-5-2018 12:24

唔该哂大師兄..............
作者: 48191    時間: 31-5-2018 12:48

唔通呢期興玩海盜Look同「大航海時代」Look?
作者: kornhill401    時間: 31-5-2018 13:06

呢種槍款,我諗買的用家,都是以收藏為主卦?Thx for sharing.
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 14:18

呢支

可能開一槍之後, 傳火孔同槍咀特登攪到喪噴一浸氣扮黑火藥  

會再好玩D
作者: Dave    時間: 31-5-2018 14:35

引用:
原帖由 Ben_9413 於 31-5-2018 14:18 發表
呢支

可能開一槍之後, 傳火孔同槍咀特登攪到喪噴一浸氣扮黑火藥  

會再好玩D
落爽身粉
作者: Xgun    時間: 31-5-2018 15:15

有特色, 必買
作者: Ben_9413    時間: 31-5-2018 15:35

引用:
原帖由 Dave 於 2018-5-31 14:35 發表

落爽身粉
不如直頭射爽身粉
作者: 48191    時間: 31-5-2018 16:59

玩「魔盜王」正吖!
作者: pbay    時間: 31-5-2018 18:01

純cosplay既話地獄係咪有支手拉版 ?
雖然CO2令不少人卻步, 不過金屬又好似幾吸引, 反正KTW絕晒版, 想買greengas版都無.
作者: Dave    時間: 31-5-2018 19:36

引用:
原帖由 pbay 於 31-5-2018 18:01 發表
純cosplay既話地獄係咪有支手拉版 ?
雖然CO2令不少人卻步, 不過金屬又好似幾吸引, 反正KTW絕晒版, 想買greengas版都無.
其實KTW 沒絕版,1,2 個月前都見RW 番左貨,
但那是彈弓手拉,膠身,火力極弱,所以...都真是COSPLAY 而己...
如果呢柄是金屬又打CO2 .. . 雖然實戰性能談不上,但起碼射擊果陣彭彭聲都開心D
作者: T-800    時間: 31-5-2018 19:55

引用:
原帖由 Dave 於 31-5-2018 12:02 發表

最好還是一星期内放掉比較保険.....

HAPPY Shootけng!
作者: T-800    時間: 31-5-2018 20:03

引用:
原帖由 Dave 於 31-5-2018 19:36 發表

其實KTW 沒絕版,1,2 個月前都見RW 番左貨,
但那是彈弓手拉,膠身,火力極弱,所以...都真是COSPLAY 而己...
如果呢柄是金屬又打CO2 .. . 雖然實戰性能談不上,但起碼射擊果陣彭彭聲都開心D
100%同意!Co2點會卻歩?段估呢支5會用来打GAME掛

相反若打Top Gas的話想我買都幾難.....打Co2加8mm 就差不多

作者: loveless    時間: 31-5-2018 20:27

KTW 外件除左木柄係膠, 其他都係金屬的.
但內件就真係全膠了.
幾年前拆左支諗住執返好水口之類再搞靚佢, 搞搞下變左一箱散件寫住“預訂完成期2067”
作者: Dave    時間: 31-5-2018 21:28

引用:
原帖由 loveless 於 31-5-2018 20:27 發表
KTW 外件除左木柄係膠, 其他都係金屬的.
但內件就真係全膠了.
幾年前拆左支諗住執返好水口之類再搞靚佢, 搞搞下變左一箱散件寫住“預訂完成期2067”
在下滿以為是全膠的,因見到RW 這圖,見好明顯的水口,以為是膠料度銀

作者: loveless    時間: 31-5-2018 22:30

引用:
原帖由 Dave 於 31-5-2018 21:28 發表

在下滿以為是全膠的,因見到RW 這圖,見好明顯的水口,以為是膠料度銀

全部合金來的, 一磨就現鍍層銅, 一諗到要全部磨走層銅就無晒魄力繼續
作者: walther    時間: 31-5-2018 23:27

引用:
原帖由 T-800 於 31-5-2018 20:03 發表

100%同意!Co2點會卻歩?段估呢支5會用来打GAME掛
game 呢個字除咗解遊戲外, 仲可以解第樣嘢, 都係可以用槍打的

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0