標題: 有冇咁X柒呀! [打印本頁]

作者: rho837    時間: 16-7-2018 23:46     標題: 有冇咁X柒呀!

https://hk.news.appledaily.com/t ... e/20180716/58448629

俾條膠口膠面臭西撳50萬水魚!

足足可以叫條$2,500元model妹200次!

作者: ethanwch    時間: 17-7-2018 00:35

之前舊公司都見過呢D男同事,真係血都嘔。
作者: 33tt    時間: 17-7-2018 00:47

冇偈的,男的自願, 旁人可以怎樣 ?
作者: loveless    時間: 17-7-2018 05:33

耶好有戀愛既感覺
作者: TensionZZ    時間: 17-7-2018 07:06

真係傻……大把女人,何苦要留戀。一條囡溝唔到上床已經唔使浪費時間!
作者: Dave    時間: 17-7-2018 08:57

引用:
原帖由 TensionZZ 於 17-7-2018 07:06 發表
真係傻……大把女人,何苦要留戀。一條囡溝唔到上床已經唔使浪費時間!
政治不正確!

但符合現實
作者: AF2011    時間: 17-7-2018 09:25

香港女多男少,再唔係返大陸搵,洗唔洗咁做

金融妹,美容妹,健身中心妹,呢d永遠唔掂得
有時mk妹都比佢地真誠
作者: kornhill401    時間: 17-7-2018 10:24

引用:
原帖由 33tt 於 17-7-2018 00:47 發表
冇偈的,男的自願, 旁人可以怎樣 ?
C Hing講得arm. Thx for sharing.
作者: ++朗++    時間: 17-7-2018 10:30

毒L最忌有自信
作者: Dave    時間: 17-7-2018 10:41

https://lihkg.com/thread/745359/page/1

funny,.. 同行表弟原來係美容妹男友
作者: tf141    時間: 17-7-2018 10:53

"表弟"應該係佢真•男朋友,一齊夾埋呃9呢條毒L錢
作者: tf141    時間: 17-7-2018 10:53

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2018 10:41 發表
https://lihkg.com/thread/745359/page/1

funny,.. 同行表弟原來係美容妹男友
果然....
作者: Dave    時間: 17-7-2018 10:58

引用:
原帖由 tf141 於 17-7-2018 10:53 發表
"表弟"應該係佢真•男朋友,一齊夾埋呃9呢條毒L錢
世事都被你看穿了
作者: tf141    時間: 17-7-2018 11:00

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2018 10:58 發表

世事都被你看穿了
你諗下表白都在場,次次出嚟都在場,老是常出現,一睇就知有古怪
作者: 2slow    時間: 17-7-2018 11:10

真係好七...
"表弟"及"女朋友" 有無機會比人拉呢?
作者: Dave    時間: 17-7-2018 11:14

引用:
原帖由 2slow 於 17-7-2018 11:10 發表
真係好七...
"表弟"及"女朋友" 有無機會比人拉呢?
唔係偷唔係搶唔係借,毒L 又自願比錢... 好難證明到條女詐騙...
作者: AF2011    時間: 17-7-2018 11:39

民事索償有冇可能呢 ?
但有邊單詐騙 唔係事主自願比錢?

表弟定男朋友, 都係馬夫一隻
作者: rho837    時間: 17-7-2018 11:53

引用:
原帖由 AF2011 於 17-7-2018 11:39 發表
民事索償有冇可能呢 ?

好難! 根本冇可能證實得到! 一句! 條傻子未溝過女自願ON9比人騙! 個兩條表弟表妹係黄蟲背景, 香港人以後要特别小心!
作者: Dave    時間: 17-7-2018 11:56

引用:
原帖由 AF2011 於 17-7-2018 11:39 發表
民事索償有冇可能呢 ?

在下非法律界純吹水。

民事打財力...打時間...打心力...
最少 10~15 萬預左跌。

而要證明到隻雞提供虛假陳述而直接導致事主比錢亦難以成立,始終條女冇收佢現金或者合約付款,
就算美容服務都係一手比錢一手獲得服務,已經有償交易,唔算呃錢。
毒L 同雞大部份金錢往來都係送禮或者日常支出,這一點係「情侶」身上很平常。( 假情假義唔犯法的)
如果咁易追到錢,人人分手都可以追討咁多年的支付了。

無話無得打既... 難D 姐...
作者: 2slow    時間: 17-7-2018 11:57

睇返膠登個post好似有唔少人賴野喎, 應該可以做野掛
作者: rho837    時間: 17-7-2018 11:57

引用:
原帖由 loveless 於 17-7-2018 05:33 發表
耶好有戀愛既感覺

作者: rho837    時間: 17-7-2018 12:06

引用:
原帖由 2slow 於 17-7-2018 11:57 發表
睇返膠登個post好似有唔少人賴野喎, 應該可以做野掛
可能係某啲地方, 表弟表妹可能之後會遭遇到; 男俾人輪通渠, 女俾人同時間輪口輪前輪後, 跟着鏹水淋頭!
作者: magichour    時間: 17-7-2018 12:52

2500元o個o的只係一刻的感情。
受害人真心付出,建立長遠開係,但無奈遇到感情騙子。
作者: tf141    時間: 17-7-2018 13:02

早排有單野,我以前中學呀Sir轉行做"鐵板神算",呃咗個女醫生幾個物業,前前後後合共超過2000萬資產,一樣追唔到
作者: Dave    時間: 17-7-2018 13:32

引用:
原帖由 tf141 於 17-7-2018 13:02 發表
早排有單野,我以前中學呀Sir轉行做"鐵板神算",呃咗個女醫生幾個物業,前前後後合共超過2000萬資產,一樣追唔到
陳振聰
作者: 暈又暈    時間: 17-7-2018 13:41

原來生果都有得追post
原本小弟對生果半信半疑,睇埋另一個就信了
雖然啲資料/detail位未必信得過
作者: rho837    時間: 17-7-2018 14:19

引用:
原帖由 tf141 於 17-7-2018 13:02 發表
以前識個uncle就係呢類人! 行出來英俊瀟灑, 説話有文有路, 英國牛津PHD, 又係走去出家做和尚十年, 跟着改行做風水睇相又係專詳LUM鳩班闊太騙好多錢同物業...上得山多终遇虎可能得罪左江湖大佬呀太之類, 有次去泰國突然失踨人間蒸發, 咁多年都再冇他踨影!

作者: tf141    時間: 17-7-2018 15:46

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2018 13:32 發表

陳振聰
冇陳振聰咁轟動,但係都好叻

http://eastweek.my-magazine.me/main/55966
作者: hendry9881    時間: 17-7-2018 16:03

50萬包幾條囡囡玩好過啦
作者: jn_jona    時間: 17-7-2018 16:40

引用:
原帖由 rho837 於 17-7-2018 14:19 發表

以前識個uncle就係呢類人! 行出來英俊瀟灑, 説話有文有路, 英國牛津PHD, 又係走去出家做和尚十年, 跟着改行做風水睇相又係專詳LUM鳩班闊太騙好多錢同物業...上得山多终遇虎可能得罪左江湖大佬 ...
呃夠收山咋?
做埋和尚都唔信因果循環 比人溶左都係抵死
作者: cyl198911    時間: 17-7-2018 21:06

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2018 11:56 發表

在下非法律界純吹水。

民事打財力...打時間...打心力...
最少 10~15 萬預左跌。

而要證明到隻雞提供虛假陳述而直接導致事主比錢亦難以成立,始終條女冇收佢現金或者合約付款,
就算美容服務都係一手比錢 ...
如果民事得左,條女張所有野轉走哂比人,然後話冇錢賠,咁會點?強制破產然後幾年後一條好漢?
作者: Dave    時間: 17-7-2018 22:01

引用:
原帖由 cyl198911 於 17-7-2018 21:06 發表

如果民事得左,條女張所有野轉走哂比人,然後話冇錢賠,咁會點?強制破產然後幾年後一條好漢?
以下皆為吹水非專業意見:

如果毒L 勝訴,個官會通知隻雞比番幾多幾多錢個毒L ,
之後隻雞係可以唔理,賴數拖數乜都得,因為法庭只係負責判,唔負責追,追數請自行解決。
之後毒L 要再搵律師入紙追討,之後由執達吏去拉人封艇,並將現有財物變賣,
如果隻雞本身無車無樓無狗銀行又冇錢,最後會幫隻雞申請破產,到時毒L 係會收唔足數,但法律上隻雞已經完成左清還責任,完~
但留意番,每叫律師做一樣野,上一次庭,出來吹一次水,全部都係由幾千蚊至萬幾蚊一次...所以除非真係欠下非常大數而對方又肯定還得起,無咩事唔好玩呢D 吃力不討好的法律遊戲。

作者: rho837    時間: 17-7-2018 23:53

對住呢類騙走! 講乜鳩法律! 講弱肉強食定律! 捉對狗男狗女上Van仔!

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0