標題: [GHK] 死得 [打印本頁]

作者: 48191    時間: 27-11-2018 21:25     標題: 死得

方仗向西瓜根攞咗拉臣,只有方仗可以使用Colt Trademark生產吹BB....直到2019年10月.....

作者: TheOrigina1    時間: 27-11-2018 21:29

收番女火金license
作者: JBL    時間: 27-11-2018 21:30

作者: 48191    時間: 27-11-2018 21:30

咁條日本馬J點算?
作者: olw0978    時間: 27-11-2018 21:37

前題是曲特有無授權過比嘥巴根先。。。?
作者: TheOrigina1    時間: 27-11-2018 21:38

引用:
原帖由 olw0978 於 27-11-2018 21:37 發表
前題是曲特有無授權過比嘥巴根先。。。?
呢d版權小強 無番咁上下拉神係身都咪洗旨意呃飯食
作者: rYaN    時間: 27-11-2018 21:45

冇咪自己做
作者: CLos3r    時間: 27-11-2018 22:06

出唔到曲咪出下RRA, Stag Arms, Ruger, Les Baer囉
作者: loveless    時間: 27-11-2018 22:50

Back log蓋個引印出廠日期係16Nov之前已經有排同佢玩
作者: jn_jona    時間: 27-11-2018 22:53

軍版係曲係最iconic
唔玩曲未fn囉 最新contract好似s&w?
作者: 48191    時間: 27-11-2018 22:54

S&W!?唔係啩⋯⋯
引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2018 22:53 發表
軍版係曲係最iconic
唔玩曲未fn囉 最新contract好似s&w?

作者: 小鬼182    時間: 27-11-2018 23:03

其實都無太大影響...
WA系(包括G&P同KA)-要買既都買左...而家都無人會玩WA系....
WE-不嬲都無....不過有迷版∼∼
KSC/KWA-無左馬仔刻字好耐...要都係自己搵人做字.....
馬記-不嬲都吾埋依D野....係日本既品牌吾會show你什麼版權問題....
KJ-又係不嬲都無....係連字都無!!
毒蛇-已經無成槍賣....全部玩客制...你要既刻冷門既早期陸軍三連發M4卡賓都得...
V記-暫時睇最大影響.....不過而家佢地好似推騎士SR16系列....
作者: BLSK    時間: 27-11-2018 23:18

馬記係時候出第二啲GBB
作者: jn_jona    時間: 27-11-2018 23:26

引用:
原帖由 BLSK 於 27-11-2018 23:18 發表
馬記係時候出第二啲GBB
馬記不在此限
日本法例告唔入
作者: 48191    時間: 27-11-2018 23:31

日本人一向醒,除咗WA。如果冇錯,第一個日本廠攞License就係WA,就為咗出Beretta 槍。
原本真槍廠對玩具槍用自家品牌Trademark冇乜意見,WA一開先例就唔同哂。
今時今日,Marui出支FNX45,個Trademark細心睇,其實係TM兩個字。
最絕係其他廠玩缺筆、改Logo,總之避得就避。
之前有人話某槍「HK」 Logo錯,其實我諗係特登做錯......
引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2018 23:26 發表

馬記不在此限
日本法例告唔入
作者: jn_jona    時間: 27-11-2018 23:34

我再睇多睇 以我有限既英文理解同推理能力
佢話黎緊2018之後得返方仗係 但好似冇話唔加得?
而且就算得佢一間都只係去到2019 10月

唔知係咪方仗咁把炮買左個版權 再限制西北根唔可以再賣
自己做獨市生意
作者: 48191    時間: 27-11-2018 23:49

其實, Umarex HK License咪一9樣,HK MP7A1, 女火金同K乜A咪一齊賣緊。
總之你有份買,咪有權造。只不過多餘咗少少啫⋯⋯
引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2018 23:34 發表
我再睇多睇 以我有限既英文理解同推理能力
佢話黎緊2018之後得返方仗係 但好似冇話唔加得?
而且就算得佢一間都只係去到2019 10月

唔知係咪方仗咁把炮買左個版權 再限制西北根唔可以再賣
自己做獨市生意

作者: zeta    時間: 28-11-2018 01:28

對一個前法蘭西玩家
我對篇野左下角個FAMAS logo比較有興趣
作者: kornhill401    時間: 28-11-2018 12:25

VFC夠話(螺)正 License,點知佢最近出的G17,
果D所謂marking,仲無大陸果支咁足.
作者: jn_jona    時間: 28-11-2018 14:13

引用:
原帖由 zeta 於 28-11-2018 01:28 發表
對一個前法蘭西玩家
西北根好似出過famas aeg的
作者: TheOrigina1    時間: 28-11-2018 16:02

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-11-2018 14:13 發表

shotshow(好似係)有show過枝famas evo prototype的
作者: rho837    時間: 28-11-2018 17:28

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2018 22:50 發表
Back log蓋個引印出廠日期係16Nov之前已經有排同佢玩
YOU HAVE A POINT !
作者: Dave    時間: 28-11-2018 17:41

引用:
原帖由 zeta 於 28-11-2018 01:28 發表
對一個前法蘭西玩家
花麻士又係經典名槍,出次世袋或gbb 又是必收之列。

市面係得marui 同國狗 定係cyber 根的AEG,結構鬆散...始終係廿年前作品...
作者: queen    時間: 28-11-2018 19:47

編野最毒係賣都要拉...即係賣馬記或者迷版都拉得....

咁西瓜根+方丈即係同各大零售商過唔去.....如果幾間大網店一齊唔賣方丈D貨....睇下邊個大鑊D....
作者: 48191    時間: 28-11-2018 20:20

咁睇嚟堅係要槍街執.....
引用:
原帖由 queen 於 28-11-2018 19:47 發表

咁西瓜根+方丈即係同各大零售商過唔去.....如果幾間大網店一齊唔賣方丈D貨....睇下邊個大鑊D....

作者: zeta    時間: 28-11-2018 20:43

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-11-2018 14:13 發表

AEG我自己收埋咗支marui
最想佢出GBB
不過而家法佬又換416F...
作者: jn_jona    時間: 28-11-2018 20:57

引用:
原帖由 queen 於 28-11-2018 19:47 發表

一早講左要拉要鎖 賣馬記未一樣冇事
西北根都係靠嚇既姐
作者: kornhill401    時間: 30-11-2018 12:59

花麻士都係'馬老二'果支靚仔好多.
西把根果支,好耐之前,在E何B見過,但個樣 ...買唔落手.
作者: horenhim    時間: 30-11-2018 15:19

作為一個馬記腦殘粉我只可以講句:
關我X事
作者: Opica    時間: 30-11-2018 15:28

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-11-2018 12:59 發表
花麻士都係'馬老二'果支靚仔好多.
西把根果支,好耐之前,在E何B見過,但個樣 ...買唔落手.
冇人出。所以個法國佬自己改。。。
https://youtu.be/ffHh2FCopnk
https://youtu.be/NKQz7i-q_xs
作者: kornhill401    時間: 1-12-2018 11:23

引用:
原帖由 Opica 於 30-11-2018 15:28 發表

冇人出。所以個法國佬自己改。。。
https://youtu.be/ffHh2FCopnk
https://youtu.be/NKQz7i-q_xs
外國神人係得ge, 之前有人DIY支T21,呢個又DIY支'花麻士'. Thx for sharing.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0