標題: $600-1000入門金屬槍選擇 [打印本頁]

作者: boy1420    時間: 18-12-2018 17:53     標題: $600-1000入門金屬槍選擇

新手一名,現有marui hi-capa 5.1同glock 17,平時都係在家中打一兩夾開心下,不過始終覺得打134a gas唔夠power
所以心痕想買番支打top gas的金屬槍玩下,價錢想大約$600,最多去到$1000,
今次想買把較細支d的,所以m9,1911款暫時唔考慮,心水槍款we p99,aw v10,
希望買支鑊氣小,唔使煩的……(我都知唔易
想問各位C兄呢兩支槍有冇大問題?或者有冇其他槍款介紹?
thx

作者: TheOrigina1    時間: 18-12-2018 18:13

VFC FNS9
Blowback之強 一試愛上
(雖然下身係Polymer
作者: cky0311    時間: 18-12-2018 18:23

vfc glock19
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 18:38     標題: 回覆 2# 的帖子

C兄,上網睇完d片介紹,支槍槍真係幾吸引 ,thx
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 18:40     標題: 回覆 3# 的帖子

thx C兄,呢支都會試考慮下
作者: TheOrigina1    時間: 18-12-2018 18:41

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 18:38 發表
C兄,上網睇完d片介紹,支槍槍真係幾吸引 ,thx
地獄有得試打 你問店員 佢地都會比你試
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 18:45     標題: 回覆 6# 的帖子

C兄,想問支VFC FNS9 有冇大鑊氣?同埋大約幾錢?thx
作者: TheOrigina1    時間: 18-12-2018 18:53

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 18:45 發表
C兄,想問支VFC FNS9 有冇大鑊氣?同埋大約幾錢?thx
無乜
我屋企操槍 應該都打左1千左右 幾好玩
作者: TheOrigina1    時間: 18-12-2018 18:53

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 18:53 發表

無乜
我屋企操槍 應該都打左1千左右 幾好玩
九舊左右啦 你落天堂睇下
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 18:55     標題: 回覆 9# 的帖子

唔該C兄
作者: sam524    時間: 18-12-2018 19:55

marui放心打topgas啦
有排都未打得爆
作者: tf141    時間: 18-12-2018 19:59

其實我Marui原裝膠鎗都係照打Topgas.....
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 20:35

其實都係心痕,想買支金身的槍…比過理由自己
作者: cky0311    時間: 18-12-2018 20:55     標題: 回覆 13# 的帖子

你囉D錢買馬記金身
再俾小小錢槍鋪裝
作者: tf141    時間: 18-12-2018 23:03

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 20:35 發表
其實都係心痕,想買支金身的槍…比過理由自己
咁你覺得VFC HK45CT點?
我唔知而家有冇平咗,我買果陣好似係$1030
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 23:14     標題: 回覆 14# 的帖子

應該暫時唔改個兩支馬記,thx
作者: boy1420    時間: 18-12-2018 23:21

之前試個馬記支hk45,覺得大細同hi-capa 5.1差唔多,
想買支細d,暫時唔考慮佢
另外見幾位C兄都介紹vfc d槍,似乎都幾穩陣!
thx

作者: TheOrigina1    時間: 18-12-2018 23:53

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 23:21 發表
之前試個馬記支hk45,覺得大細同hi-capa 5.1差唔多,
thx
45ct我就有獲氣既
slide lock勁快收皮
作者: jn_jona    時間: 19-12-2018 02:08

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 23:53 發表

45ct我就有獲氣既
換套鋼slide送埋隻鋼slide lock
作者: tf141    時間: 19-12-2018 02:25

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 23:21 發表
thx
HK45應該係係同Glock 17差唔多,比起Hi-Capa 5.1短
Anyway ,這講既係HK45CT,即係Compact Tactical ,係細枝d既
作者: tf141    時間: 19-12-2018 02:27

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 23:53 發表

45ct我就有獲氣既
我果枝又冇事,可能係少打所以未有事
其實VFC Glock 19就合晒budget,我果陣買$650,而家冇咗迷版,授權版唔知幾錢呢
作者: TheOrigina1    時間: 19-12-2018 02:54

引用:
原帖由 tf141 於 19-12-2018 02:27 發表

我果枝又冇事,可能係少打所以未有事
其實VFC Glock 19就合晒budget,我果陣買$650,而家冇咗迷版,授權版唔知幾錢呢
地獄成千蚊
我頭水買17G4 都係9舊有找
作者: Kwind    時間: 19-12-2018 03:17

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 19-12-2018 02:54 發表

地獄成千蚊
紅狼而家有折...計返都要935HK左右一支
作者: TheOrigina1    時間: 19-12-2018 03:40

引用:
原帖由 Kwind 於 19-12-2018 03:17 發表

紅狼而家有折...計返都要935HK左右一支
好彩早買
作者: 新手一隻    時間: 19-12-2018 04:20

作者: Dave    時間: 19-12-2018 09:59

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 18:13 發表
VFC FNS9
Blowback之強 一試愛上
(雖然下身係Polymer
在下果支 落2 次場,隻雞已經扣唔響...
好似行程唔到位咁,新槍係好爽的。唔落場無問題。
作者: Dave    時間: 19-12-2018 10:00

引用:
原帖由 tf141 於 18-12-2018 23:03 發表

咁你覺得VFC HK45CT點?
我唔知而家有冇平咗,我買果陣好似係$1030
而家平左好多,初出成1300 蚊,而家1k 左右。
在下同朋友一支黑一支沙色,開心。
之後朋友落一次場支沙色熟練度增加升左級,變左full auto ,在下支黑色無落過場,仍然維持半自動新手武器狀態。
作者: Dave    時間: 19-12-2018 10:05

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 17:53 發表
新手一名,現有marui hi-capa 5.1同glock 17,平時都係在家中打一兩夾開心下,不過始終覺得打134a gas唔夠power
所以心痕想買番支打top gas的金屬槍玩下,價錢想大約$600,最多去到$1000,
今次想買把較細支d的 ...
we de 黑色 ( 980 ) ,粗大黑硬直長勁,童年夢想金身de 而家一千蚊唔洗已經擁有,缺點落場的話太重,但型棍可以無視一切。
kj p09 ( 600~700 上金屬下身膠 ) ,整體非常高性能落場槍,握持性好射擊往復快又耐用,在下有2 年都是用佢落場。

在下手槍有廿幾三十支,但落場來來去去都係3, 4 支,上面2 支都係落過場 ( 對,de 都落過而且在美國訂了快拔來用,但真是tmd 重 ),
現在副槍是 MARUI M&P 9L 全原裝膠身配紅點,高性能,但膠身不合師兄要求。
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:00     標題: 回覆 20# 的帖子

多謝C兄提點,原來vfc支hk45細d, thx
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:03     標題: 回覆 21# 的帖子

睇過老虎,紅狼個網支g19要$9XX
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:05     標題: 回覆 25# 的帖子

好似fns9得夾有貨同減價
作者: kornhill401    時間: 19-12-2018 11:33

如果唔須要有marking,行入去..軍軍軍..在'我們'的一堆槍中,必有一款適合你的選擇.
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:35     標題: 回覆 28# 的帖子

We 支 de我見好多人都話好,金身加行全程,都係童年時的dream gun,不過真係大支咗,暫時唔考慮.....不過暫d都應該會買
Kj po9都係1支多人讚的槍,我都有考慮過,不過唔算輕巧,
暫時考慮緊呢3支 we p99, aw v10, vfc fns9
多謝 C兄意見
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:40     標題: 回覆 32# 的帖子

入過幾次軍軍,佢d槍海櫃真係睇到眼都花,我睇we d大細咀鳥多到....
thxC兄
作者: pbay    時間: 19-12-2018 11:44

想耐操, 金身又平, 首選 kj p09, 佛心產品,
全原裝已快直準, 落場完全頂得住.  
但唔太細支.

想細支金身又平, 唔介意刻字唔象真 同耐久性問題,
其實we都好多選擇,
glock19/26, px4c, MP9c, 060c,
低用量把玩, 可以一試
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 11:54     標題: 回覆 35# 的帖子

多謝C兄提議
作者: geese-f-howard    時間: 19-12-2018 12:10

AW V10外觀完全唔掂,除非你唔會介意槍嘅外觀唔像真,如果唔係真係唔好買
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 12:19     標題: 回覆 37# 的帖子

多謝C兄意見
作者: tf141    時間: 19-12-2018 13:13

引用:
原帖由 Dave 於 19-12-2018 10:00 發表

而家平左好多,初出成1300 蚊,而家1k 左右。
在下同朋友一支黑一支沙色,開心。
之後朋友落一次場支沙色熟練度增加升左級,變左full auto ,在下支黑色無落過場,仍然維持半自動新手武器狀態。
技能解鎖
作者: tf141    時間: 19-12-2018 13:13

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 19-12-2018 02:54 發表

地獄成千蚊
有拉神係唔同d既

....個價錢
作者: tf141    時間: 19-12-2018 13:18

引用:
原帖由 boy1420 於 19-12-2018 11:35 發表
We 支 de我見好多人都話好,金身加行全程,都係童年時的dream gun,不過真係大支咗,暫時唔考慮.....不過暫d都應該會買
Kj po9都係1支多人讚的槍,我都有考慮過,不過唔算輕巧,
暫時考慮緊呢3支 we p99,  ...
睇你既選擇,應該都唔介意marking問題
我突然諗起一枝舊鎗可能fit你既要求,你睇下鍾唔鍾意

1. 平
2. 原裝上下金屬身
3. 細枝 (Compact款)

KJ P229

圖片附件: 10293828_10205184975498387_4140303034785288490_o.jpg (19-12-2018 13:18, 112.75 KB) / 該附件被下載次數 172

作者: boy1420    時間: 19-12-2018 13:33     標題: 回覆 41# 的帖子

yes,小弟暫時都唔太介意marking問題
KJ P229 上下金屬身 > 呢樣又幾吸引
多謝C兄好介紹
作者: boy1420    時間: 19-12-2018 15:49     標題: 回覆 28# 的帖子

剛睇過Dave兄係軍X網果邊講Fns9的 文章,十分詳細有用,可是唔知點解小弟睇唔到文中post的圖片?
作者: Dave    時間: 19-12-2018 17:43

引用:
原帖由 boy1420 於 19-12-2018 15:49 發表
剛睇過Dave兄係軍X網果邊講Fns9的 文章,十分詳細有用,可是唔知點解小弟睇唔到文中post的圖片?
死哂圖了太舊文。

FNS9 原裝很好很爽很勁。值得擁有。
但自己手臭剛好抽到槍王,那時下場發覺擊發不能...要極度大力扣雞才可射擊。
作者: jn_jona    時間: 19-12-2018 17:43

引用:
原帖由 Dave 於 19-12-2018 17:43 發表

死哂圖了太舊文。

FNS9 原裝很好很爽很勁。值得擁有。
但自己手臭剛好抽到槍王。
Trigger bar?
如果唔係呢個問題 早排e記平賣 我都應該會入
作者: Dave    時間: 19-12-2018 17:53

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-12-2018 17:43 發表

Trigger bar?
如果唔係呢個問題 早排e記平賣 我都應該會入
對,第一場玩得好歡樂又好爽,當時打手拉狙但用手槍推進,FNS 9 手槍執左2 件非常自豪。
但打到下午就出哂事扣唔響...唔知乜事。

不過真槍都有呢個「DEAD TRIGGER 」問題,所以V記仍然係好像真   ( PS. 片段為FNX9 ,V 記為 FNS9 )

https://youtu.be/955RCEnSCFI?t=21

作者: boy1420    時間: 19-12-2018 18:27     標題: 回覆 46# 的帖子

C兄,呢個“DEAD TRIGGER“問題,如果買槍時試槍有冇可能發覺到?
thx
作者: TheOrigina1    時間: 19-12-2018 18:44

引用:
原帖由 boy1420 於 19-12-2018 18:27 發表
C兄,呢個“DEAD TRIGGER“問題,如果買槍時試槍有冇可能發覺到?
thx
新槍有問題就換左啦
作者: kornhill401    時間: 20-12-2018 12:17

引用:
原帖由 boy1420 於 19-12-2018 11:03 發表
睇過老虎,紅狼個網支g19要$9XX
以物價指數,同我廿多年前開始玩玩具手槍,只有膠身,都要7-800元起.
比起呢家D玩具槍,唔算貴了.某些玩具槍,仲有金屬身tim.
以前要玩金屬槍身,要另外俾錢買,再俾人工C 父.加埋仲貴過支玩具槍.
作者: jn_jona    時間: 20-12-2018 12:34

引用:
原帖由 Dave 於 19-12-2018 17:53 發表

對,第一場玩得好歡樂又好爽,當時打手拉狙但用手槍推進,FNS 9 手槍執左2 件非常自豪。
但打到下午就出哂事扣唔響...唔知乜事。

不過真槍都有呢個「DEAD TRIGGER 」問題,所以V記仍然係好像真   ( PS. 片 ...
呢個應該係設計/物料問題?
冇補品就冇得救了 換完又壞
我識個fd話拎出黎自己焠火
得唔得就唔知啦
作者: boy1420    時間: 20-12-2018 14:52     標題: 回覆 50# 的帖子

對我呢d新手嚟講,如果支槍壞咗冇配件換,自己又冇修槍能力…都係要考慮清楚
作者: boy1420    時間: 21-12-2018 23:01

多謝各位比過意見的C兄C姊,小弟今日出咗槍街,試過幾款想買的槍手感後,
最後因為"地獄"的服務太好及有聖誕特價,出了VFC FNS9 ,果然Blowback係一試難忘,
不過回家後再試玩幾次,發覺好易鎖唔死隻夾,試過打完第一槍跌夾,要慢慢睇下可以點攪

作者: tf141    時間: 21-12-2018 23:30

引用:
原帖由 boy1420 於 21-12-2018 23:01 發表
多謝各位比過意見的C兄C姊,小弟今日出咗槍街,試過幾款想買的槍手感後,
最後因為"地獄"的服務太好及有聖誕特價,出了VFC FNS9 ,果然Blowback係一試難忘,
不過回家後再試玩幾次,發覺好易鎖唔死隻夾,試過 ...
How much ?
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 00:10     標題: 回覆 53# 的帖子

$&#^,不過想買果幾支得呢支有特價8拆,另外仲可以即時做普通會員,唔使等生日月
作者: Kwind    時間: 22-12-2018 02:43

引用:
原帖由 boy1420 於 21-12-2018 23:01 發表
設計問題...DAVE兄有出圖教點修

但睇返舊POST好似已死圖...要等DAVE兄上返圖
作者: cky0311    時間: 22-12-2018 08:58     標題: 回覆 52# 的帖子

恭喜師兄入坑
作者: kornhill401    時間: 22-12-2018 12:08

引用:
我都曾經睇過有C Hing對此玩具槍的負評,所以到現在都無買到.
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 13:57     標題: 回覆 55# 的帖子

我都希望DAVE兄可以再出圖
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 13:57     標題: 回覆 56# 的帖子

thx
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 14:02     標題: 回覆 57# 的帖子

我係槍街都諗咗成個鐘,佢個Blowback真係好爽,點都要試下,真係死槍先算
作者: tf141    時間: 22-12-2018 14:23

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 00:10 發表
$&#^,不過想買果幾支得呢支有特價8拆,另外仲可以即時做普通會員,唔使等生日月
正啦有新鎗玩,下一枝買咩呀
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 14:48     標題: 回覆 61# 的帖子

C兄,今年唔買喇…出年先喇,不過禽日係槍街見到支銀色沙鷹同robocop,即時熱血度急升,好想比錢,我應該病得好嚴重

作者: cky0311    時間: 22-12-2018 14:54     標題: 回覆 62# 的帖子

We de全金身又夠大力
好正
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 15:10     標題: 回覆 63# 的帖子

yse正 ,Murightman 密林,銀色DE,Robocop呢3隻應該係未來目標…開始要過食樹皮的日子

作者: tf141    時間: 22-12-2018 16:40

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 14:48 發表
C兄,今年唔買喇…出年先喇,不過禽日係槍街見到支銀色沙鷹同robocop,即時熱血度急升,好想比錢,我應該病得好嚴重
過多幾日咪出年囉,Auto9幾正,我都想要不過冇錢
作者: Dave    時間: 22-12-2018 18:10

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 13:57 發表
我都希望DAVE兄可以再出圖
整完hammer 又到飛機不順上不到彈。劈埋一二邊沒攪。
圖要找找。
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 22:49     標題: 回覆 66# 的帖子

Dave兄,我估大家都唔趕的,有時間心情先去攪喇
作者: boy1420    時間: 22-12-2018 23:11

各位,小弟因為有d充滿好奇心又易衝動的家人.....結果支新槍今日比人唔小心整鬆咗條Hop up彈弓
因為會係維修站出post問,呢邊就唔再重覆,大家有興趣可以過去睇下
作者: kornhill401    時間: 23-12-2018 12:22

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 23:11 發表
各位,小弟因為有d充滿好奇心又易衝動的家人.....結果支新槍今日比人唔小心整鬆咗條Hop up彈弓
因為會係維修站出post問,呢邊就唔再重覆,大家有興趣可以過去睇下
仲有...如果要交支玩具槍俾'充滿好奇心又易衝動的家人'觀賞時,要先把彈匣從槍退出.否則.....有可能似我咁.
經驗之談.多年前我有支玩具槍的彈匣,就咁比個朋友觀賞時跌壞了.
作者: 新手一隻    時間: 23-12-2018 12:36

作者: Aki    時間: 23-12-2018 12:43

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-12-2018 12:22 發表

仲有...如果要交支玩具槍俾'充滿好奇心又易衝動的家人'觀賞時,要先把彈匣從槍退出.否則.....有可能似我咁.
經驗之談.多年前我有支玩具槍的彈匣,就咁比個朋友觀賞時跌壞了.
真係要
亦係多年前我背部零距離中左一槍
「我以為無彈」
作者: mkmonkey    時間: 23-12-2018 12:51

引用:
原帖由 ner 於 23-12-2018 12:43 發表

真係要
「我以為無彈」
睇黎以後大家都唔洗再爭論彈匣要唔要入氣做 storage 。
作者: kornhill401    時間: 23-12-2018 13:13

引用:
原帖由 ner 於 23-12-2018 12:43 發表

真係要
「我以為無彈」
C Hing好采了, 唔係真槍. 是否俾你女朋友零距離,射中左一槍呢?
作者: boy1420    時間: 23-12-2018 13:58

其實我果位“家人“係成人而且氣槍經驗比我好,試槍同拆槍都問過我先,我估係支槍本身有做工問題,
我位“家人“拆槍睇完後想裝回時,發現上身插回下身時插到一半就卡住,試咗好耐…我都叫佢唔好攪住,
但人就係心急…終於佢用做d暴力,結果上身係裝回,不過條彈弓就扯鬆咗,我又唔太責怪佢,意外邊個都唔想發生,可以整番就算

作者: SSPCHAN    時間: 23-12-2018 14:21

引用:
VFC FNS9我覺得唔好揸手
作者: kornhill401    時間: 24-12-2018 12:17

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 00:10 發表
呢個價錢,又幾合理. 今日去睇睇仲有無先. Thx for sharing.
作者: boy1420    時間: 24-12-2018 18:32     標題: 回覆 76# 的帖子

希望C兄買到平槍
作者: tf141    時間: 24-12-2018 18:34

引用:
原帖由 SSPCHAN 於 23-12-2018 14:21 發表

VFC FNS9我覺得唔好揸手
總比FNX45-Tactical好掛🤔

圖片附件: 2631B085-45CF-4C2D-B577-C8560A6294FA.jpeg (24-12-2018 18:34, 293.87 KB) / 該附件被下載次數 166

作者: kit160498hk    時間: 25-12-2018 00:47

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-12-2018 12:22 發表

我老婆都拿黎玩,後停時佢以為個退夾制係彈返條SLIDE返去我個彈夾就.........
作者: kornhill401    時間: 28-12-2018 11:37

引用:
原帖由 kit160498hk 於 25-12-2018 00:47 發表

我老婆都拿黎玩,後停時佢以為個退夾制係彈返條SLIDE返去我個彈夾就.........
如果無得修理就...深表同情. Thx for sharing.
作者: 暈又暈    時間: 28-12-2018 13:19

引用:
原帖由 kit160498hk 於 25-12-2018 00:47 發表

趁未嬲左你之前,道歉先
作者: jn_jona    時間: 28-12-2018 14:29

引用:
原帖由 tf141 於 24-12-2018 18:34 發表

好難揸
.45最好揸都係hk45ct 原廠匣底岩岩兜返住隻手
但手大未必岩玩
作者: TheOrigina1    時間: 28-12-2018 16:40

引用:
原帖由 暈又暈 於 28-12-2018 13:19 發表

https://eumemes1.funnyjunk.com/thumbnails/comments/Made in paint but you get the point _aa9d5581b4bae3cca31149ffcd714091.png
趁未嬲左你之前,道歉先
笑死
作者: ~~方~~    時間: 28-12-2018 18:31

del

作者: ~~方~~    時間: 28-12-2018 18:32

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-12-2018 14:29 發表

好難拿
.45最好拿都係hk45ct 原廠匣底岩岩兜返住隻手
但手大未必岩玩
.45最好拿我覺得真係得1911 果堆

至於雙排匣, hk45好拿過45c好多, 只係45c 睇落隻grip 靚少少

ja 字出唔到, 我改左拿
作者: ~~方~~    時間: 28-12-2018 18:34

引用:
原帖由 tf141 於 24-12-2018 18:34 發表

fnx 45 真係換邊塊grip 片都唔好拎
作者: tf141    時間: 28-12-2018 18:57

我都覺得FNX45好伏,果時貪佢個款特別先買,但真係唔好grip
點知冇幾耐出FNS9,我頂佢個肺,如果賣咗佢換FNS9我又唔想蝕(好窮)
因為我已買一鎗三匣+holster
作者: tf141    時間: 28-12-2018 18:59

其實.45都唔一定唔好grip,我覺得係FN問題
講真FNS9都唔好幾好,不過如果呢個系列兩枝我會揀FNS9,起碼相對上會好d,同埋FNX45好笨重
作者: max282    時間: 28-12-2018 20:32

當然買1911
基乎只買1911手槍
WE不好
金身可買KJ或AG或Army
較便
WA最好但貴及膠身
作者: kit160498hk    時間: 28-12-2018 20:55

引用:
原帖由 暈又暈 於 28-12-2018 13:19 發表

https://eumemes1.funnyjunk.com/thumbnails/comments/Made in paint but you get the point _aa9d5581b4bae3cca31149ffcd714091.png
趁未嬲左你之前,道歉先
我老婆好好,佢以為成支槍玩完..所以佢特批我可以自己比錢買多支

可惜冇心水
作者: max282    時間: 28-12-2018 21:03     標題: 回覆 90# 的帖子

作者: olw0978    時間: 28-12-2018 22:09     標題: 回覆 91# 的帖子

首選獨角獸
作者: no-name    時間: 28-12-2018 23:47

引用:
原帖由 tf141 於 28-12-2018 18:59 發表
其實.45都唔一定唔好grip,我覺得係FN問題
講真FNS9都唔好幾好,不過如果呢個系列兩枝我會揀FNS9,起碼相對上會好d,同埋FNX45好笨重
FNX45 都買過黎玩,真係勁唔好渣... 同 FN57 一樣有 D 菠蘿釘又吉手... 57 仲衰,grip 長都算個 safaty 要用埋弱手先開閂到...
硬係覺得 FN 係有自己一套但係有 D 夾硬黎
.45 黎講,對家 HK45 USP 都好好渣,Hi-Capa (都當佢係吧) 又係好好渣

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0