標題: [GHK] GHK AK邊枝最好? [打印本頁]

作者: TheOrigina1    時間: 9-2-2019 22:16     標題: GHK AK邊枝最好?

我見最近出左膠甲 可以砌magpul又有興趣
邊枝最好? 有諗過545款 但有人話隻甲做錯樣
請教各位ching
ps: 外管仲有無下垂問題?
作者: gainax    時間: 9-2-2019 22:40

支支個涵一樣都係睇你外觀砌乜樣去簡
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 09:09

邊枝最好唔敢講,正如樓上所言,都差不多。但我自己覺得下摺托的 AKMS 真的不太好,不論改樣及實用性都比其他摺托/硬托更無選擇,而且個下摺托很不牢,舉槍時不太舒服。

我自己喜歡 762 蕉匣,有種賊王霸氣 feel,如果是 545,最衰無廠出深棕色,而市面所有橙色無一像真,而且顏色極樣衰。。。
作者: dogjumpjump    時間: 10-2-2019 12:50

我就LIKE AK74U
作者: jn_jona    時間: 10-2-2019 14:11

引用:
原帖由 olw0978 於 10-2-2019 09:09 發表
邊枝最好唔敢講,正如樓上所言,都差不多。但我自己覺得下摺托的 AKMS 真的不太好,不論改樣及實用性都比其他摺托/硬托更無選擇,而且個下摺托很不牢,舉槍時不太舒服。

我自己喜歡 762 蕉匣,有種賊王霸氣 feel, ...
呢到好似有post教diy仿電木上色
但545匣好似錯造形?
作者: JBL    時間: 10-2-2019 14:20

作者: gainax    時間: 10-2-2019 16:00

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 14:11 發表

但545匣好似錯造形?
545真係隻夾外觀影響支槍,黑色外型唔掂橙都好D但都麻麻
免仔呢支舊化做得幾好值得參考, 另外AKM木頭舊化都係個經典選擇
http://www.bunnNNNNNNyworkshop.com.hk/airsoft/AK74-BWCUS-GBB-GAS-BLOW-BACK

AK潮改踢的高用膠夾最襯改走埋舊式鋼身用新款鋁身,不過一闊三大
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 16:22

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 16:00 發表

免仔呢支舊化做得幾好值得參考, 另外AKM木頭舊化都係個經典選擇
http://www.bunnNNNNNNyworkshop.c ... S-GBB-GAS-BLOW-BACK

AK潮改 ...
一闊三大姐係咩意思
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 16:23

多謝各位ching先
姐係咩都好 唔好簡underfolder such as akms aims
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 16:30

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 16:23 發表
多謝各位ching先
姐係咩都好 唔好簡underfolder such as akms aims
Not exactly,正宗羅馬尼亞 AIMS 有側摺也有下摺款:

http://firearmsworld.net/romania/romak/aim.htm

而 GHK 出的 AIMS 是側摺的鐵線托,好穩陣的!

GHK 出過兩款下摺型,一款是 AKMS,另一款是 AKMSU。
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 16:36

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 14:11 發表

但545匣好似錯造形?
市面的膠匣真係無隻似樣喎
http://firearmsworld.net/russain/kalash/acces/mags.htm

個人認為,匠神果隻簡直樣衰到極點
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 16:39

引用:
原帖由 olw0978 於 10-2-2019 16:36 發表

市面的膠匣真係無隻似樣喎
http://firearmsworld.net/russain/kalash/acces/mags.htm

個人認為,匠神果隻簡直樣衰到極點
其實係講緊形狀還是顏色
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 16:41     標題: 回覆 12# 的帖子

兩者我都接受唔到
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 16:57

引用:
原帖由 olw0978 於 10-2-2019 16:41 發表
兩者我都接受唔到
咁其實真係兩頭唔到岸 買7.62算
作者: 48191    時間: 10-2-2019 16:59

GHK AK本身已經令人一闊三大喇!
一買番嚟已經要改司牙,跟手係個哭泣座,唔裝I-Key個哭泣堅係玩到哭泣。
引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 16:00 發表

http://www.bunnNNNNNNyworkshop.c ... S-GBB-GAS-BLOW-BACK

AK潮改 ...

作者: 48191    時間: 10-2-2019 17:00

咁改?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 9-2-2019 22:16 發表
我見最近出左膠甲 可以砌magpul又有興趣
邊枝最好? 有諗過545款 但有人話隻甲做錯樣
請教各位ching
ps: 外管仲有無下垂問題?

作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 17:05

引用:
原帖由 48191 於 10-2-2019 17:00 發表
咁改?

Yes, but ztukov stock
作者: gainax    時間: 10-2-2019 17:53

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 16:22 發表

一闊三大姐係咩意思
味就是Ak一潮改落去可以好多野換
作者: gainax    時間: 10-2-2019 17:58

引用:
原帖由 48191 於 10-2-2019 16:59 發表
一買番嚟已經要改司牙,跟手係個哭泣座,唔裝I-Key個哭泣堅係玩到哭泣。
佢個哭up座係膠仲是aeg數係咁上下。。
作者: jn_jona    時間: 10-2-2019 18:12

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 17:58 發表

佢個哭up座係膠仲是aeg數係咁上下。。
我都想搞枝ak 但諗唔到咩hop up座好
作者: gainax    時間: 10-2-2019 18:29

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 18:12 發表

我都想搞枝ak 但諗唔到咩hop up座好
Tmt 做d hopup應該Ok? 講講下我都想入返支之前d已經放哂
作者: JFCP    時間: 10-2-2019 20:05

Hopup連改=$ ; 改magpul=$ ; 全行程=$ !!!
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 21:13

引用:
原帖由 JFCP 於 10-2-2019 20:05 發表
Hopup連改=$ ; 改magpul=$ ; 全行程=$ !!!
唔知改唔改全行程好
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 21:17

引用:
原帖由 48191 於 10-2-2019 16:59 發表
象神sear 同tnt hop得唔得?
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 21:30

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 21:13 發表

唔知改唔改全行程好
落場定收藏用?落場用就免了
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 21:31

引用:
原帖由 olw0978 於 10-2-2019 21:30 發表

落場定收藏用?落場用就免了
應該落場
作者: olw0978    時間: 10-2-2019 21:31

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 21:17 發表

匠神鋼司牙是必換的
作者: jn_jona    時間: 10-2-2019 22:13

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 18:29 發表

Tmt 做d hopup應該Ok? 講講下我都想入返支之前d已經放哂
Tnt同a+個裝法好似好土炮咁 考手功
楓葉好似穩陣d
作者: TheOrigina1    時間: 10-2-2019 22:21

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 22:13 發表

楓葉好似穩陣d
thanks for info
作者: gainax    時間: 10-2-2019 23:47

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 22:13 發表

楓葉好似穩陣d
瘋葉係唔係vsr管同膠?係既用返vsr數hopup夠穩陣,
其實而家有冇地方射靶試到30~50米 下下拎半日落場試唔係辦法。。
作者: jn_jona    時間: 10-2-2019 23:51

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 23:47 發表

瘋葉係唔係vsr管同膠?係既用返vsr數hopup夠穩陣,
其實而家有冇地方射靶試到30~50米 下下拎半日落場試唔係辦法。。
其實可以拎去街場試既
但做得街場交通方便極有限

其實我個fd有個工廠大廈天台可以借黎試槍
但怕比其他樓既人見到報驚 所以我一直都冇用
作者: gainax    時間: 11-2-2019 00:10

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 23:51 發表

其實可以拎去街場試既
但做得街場交通方便極有限

其實我個fd有個工廠大廈天台可以借黎試槍
但怕比其他樓既人見到報驚 所以我一直都冇用
土地問題都幾頭痕,就算支野理論上set到幾精準,
一日未有射靶成績前後對比都唔知進步左幾多,max精度又係幾多
如果d game場間中舉辦日"半日打驚半日打靶" 你話幾好
射靶set槍個陣聯宜吹水又得,吹完set好食完飯打幾個鐘就散水唔會悶
作者: 48191    時間: 11-2-2019 00:18

象神係咪鋼?係就得。台灣仔吹TNT好勁,但我用楓葉...
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 21:17 發表

作者: TheOrigina1    時間: 11-2-2019 00:19

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 00:18 發表
象神係咪鋼?係就得。台灣仔吹TNT好勁,但我用楓葉...
佢話係cnc鋼
作者: TheOrigina1    時間: 11-2-2019 01:15

我其實都想買tavor/ 黎緊既mp5
究竟買邊枝好
作者: tf141    時間: 11-2-2019 01:22

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 11-2-2019 01:15 發表
我其實都想買tavor/ 黎緊既mp5
究竟買邊枝好
Get both la...
Buy KWA TAR-21 first, then save for the new VFC MP5
I don't think the other variants of the MP5 will be available so soon...unless you just want the MP5SD3
作者: jn_jona    時間: 11-2-2019 01:34

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2019 00:10 發表

土地問題都幾頭痕,就算支野理論上set到幾精準,
一日未有射靶成績前後對比都唔知進步左幾多,max精度又係幾多
如果d game場間中舉辦日"半日打驚半日打靶" 你話幾好
射靶set槍個陣聯宜吹水又得,吹完set好食完飯打幾 ...
新槍打game好多時都要犧牲頭兩場黎set槍sosad
作者: TheOrigina1    時間: 11-2-2019 04:06

引用:
原帖由 tf141 於 11-2-2019 01:22 發表

Get both la...
Buy KWA TAR-21 first, then save for the new VFC MP5
I don't think the other variants of the MP5 will be available so soon...unless you just want the MP5SD3
哪有咁多錢
作者: 48191    時間: 11-2-2019 06:55

如果你需要一枝打中距離嘅,買TAR-21係OK嘅;VFC MP5本身短管,唔好對短管槍有太大幻想。
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 11-2-2019 04:06 發表

哪有咁多錢

作者: gainax    時間: 11-2-2019 08:27

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-2-2019 01:34 發表

新槍打game好多時都要犧牲頭兩場黎set槍sosad
絕對係,撞中hopup唔好個d槍王隨時要2日(另一日買料再試)
基本上要帶2支槍去(一支已set好要黎打,一支set hopup下次打)
無限loop
作者: matthong    時間: 11-2-2019 09:03

引用:
原帖由 48191 於 10-2-2019 17:00 發表
咁改?

個面枕好毒 ,哪𥚃可找?謝謝
作者: ballballmoon    時間: 11-2-2019 11:31

作者: 48191    時間: 11-2-2019 14:47

https://www.opticsplanet.com/sam ... k47-cheek-rest.html
GHK唔係真數,要鑼兩個螺絲位。
引用:
原帖由 matthong 於 11-2-2019 09:03 發表

個面枕好毒 ,哪𥚃可找?謝謝

作者: matthong    時間: 11-2-2019 14:56

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 14:47 發表
https://www.opticsplanet.com/sam ... k47-cheek-rest.html
GHK唔係真數,要鑼兩個螺絲位。
師兄,此網站可直接order嗎?謝謝
作者: tf141    時間: 11-2-2019 15:04

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 11-2-2019 04:06 發表

哪有咁多錢
So...you plan to stop buying any guns after this TAR-21 ?
If not, you just put the MP5 on your list
It just the matter of time, not money
That's how poor guy like me buy guns
作者: 48191    時間: 11-2-2019 15:33

要找代購
引用:
原帖由 matthong 於 11-2-2019 14:56 發表

師兄,此網站可直接order嗎?謝謝

作者: 48191    時間: 11-2-2019 15:37

爆Hammer好少見,通常爆HopUp座多。
至於某玩AK槍隊改法如下:
楓葉Hop Up座
唔記得50度定70度膠
I-Key
楓力管
鋼司牙
我就跟住改,但未落場試。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 11-2-2019 11:31 發表
有冇高手教教我怎改AK,

成日小便彈,又打爆HAMMER.又唔知咩 HOP UP 好.

作者: jn_jona    時間: 11-2-2019 15:48

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2019 08:27 發表

絕對係,撞中hopup唔好個d槍王隨時要2日(另一日買料再試)
基本上要帶2支槍去(一支已set好要黎打,一支set hopup下次打)
無限loop
呢樣真 試落有問題
成日冇心機打 可能要衝到好埋打
作者: JFCP    時間: 11-2-2019 16:13

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 15:37 發表
爆Hammer好少見,通常爆HopUp座多。
至於某玩AK槍隊改法如下:
楓葉Hop Up座
唔記得50度定70度膠
I-Key
楓力管
鋼司牙
我就跟住改,但未落場試。
請問I-Key和鋼司牙是什麼? 謝謝!
作者: gainax    時間: 11-2-2019 17:30

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-2-2019 15:48 發表

呢樣真 試落有問題
成日冇心機打 可能要衝到好埋打
通常升龍拳或左右飛 set好槍仲要set鏡仲有心情打game
作者: jn_jona    時間: 11-2-2019 18:09

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2019 17:30 發表

通常升龍拳或左右飛 set好槍仲要set鏡仲有心情打game
冇hop up都試過
有次直頭嘔彈 好彩打cqb
作者: 48191    時間: 11-2-2019 19:15

鋼司牙,控制單、連射的部件,原裝極快柴,可換呢個:
http://www.bunnyworkshop.com.hk/ ... s-Steel-Sear-GHK-AK
I-Key:
https://www.facebook.com/1533534 ... 69572381313?sfns=mo
由單下壓點變成雙下壓點的小道具。
引用:
原帖由 JFCP 於 11-2-2019 16:13 發表

請問I-Key和鋼司牙是什麼? 謝謝!

作者: 阿堅    時間: 11-2-2019 19:27

我自己有支74 換左樹葉hopup座,膠同管,有改善但都未係話好準
另外就裝左ws套全行程連bolt kit,反而司牙仲未換,到宜家都打左二千,仲正正常常
作者: JFCP    時間: 11-2-2019 20:10

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 19:15 發表
鋼司牙,控制單、連射的部件,原裝極快柴,可換呢個:
http://www.bunnyworkshop.com.hk/ ... s-Steel-Sear-GHK-AK
I-Key:
https://www.facebook.com/153353478089600/posts/124376957238 ...
謝Ching
作者: JFCP    時間: 11-2-2019 20:13

咁tnt or 楓葉邊款打game會好d?
作者: ballballmoon    時間: 11-2-2019 20:21

作者: 0050100    時間: 11-2-2019 20:56

引用:
原帖由 ballballmoon 於 11-2-2019 20:21 發表
真係..有冇終極改AK大法..我想學.想知..THANKS
你就當我來亂!買枝well粗改
作者: 48191    時間: 11-2-2019 22:04

唔知點講,但齋睇價錢,楓葉價錢比較大眾化。而TNT就貴...
我身邊冇人改TNT套GHK AK哭泣座,佢哋全部用樹葉...但效果不錯,尤其裝咗I Key。
引用:
原帖由 JFCP 於 11-2-2019 20:13 發表
咁tnt or 楓葉邊款打game會好d?

作者: 48191    時間: 11-2-2019 22:07

首先,如果想改到耐用少少,剩係搞個哭泣座先。老原係膠,有隊友試過俾份Bolt撞爛⋯⋯
引用:
原帖由 ballballmoon 於 11-2-2019 20:21 發表
真係..有冇終極改AK大法..我想學.想知..THANKS

作者: 48191    時間: 11-2-2019 22:12

全行程我反而覺得反應太慢,想連續打兩槍都有少少難度。始終打開AR系GBB,其實GHK又好,我們都好,AK一發一發咁咪,始終冇AR咁快,但玩Feel就非常OK!
引用:
原帖由 阿堅 於 11-2-2019 19:27 發表
我自己有支74 換左樹葉hopup座,膠同管,有改善但都未係話好準
另外就裝左ws套全行程連bolt kit,反而司牙仲未換,到宜家都打左二千,仲正正常常
作者: JFCP    時間: 11-2-2019 23:24

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 22:04 發表
唔知點講,但齋睇價錢,楓葉價錢比較大眾化。而TNT就貴...
我身邊冇人改TNT套GHK AK哭泣座,佢哋全部用樹葉...但效果不錯,尤其裝咗I Key。
Thx
作者: Opica    時間: 11-2-2019 23:26

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 22:04 發表
好奇問
I Key唔係比馬記/我們/VFZ等手槍hopup用咩?

圖片附件: 44159-3.jpg (11-2-2019 23:26, 172.49 KB) / 該附件被下載次數 123

作者: 48191    時間: 11-2-2019 23:39

https://www.facebook.com/1533534 ... 69572381313?sfns=mo
引用:
原帖由 Opica 於 11-2-2019 23:26 發表

好奇問
I Key唔係比馬記/我們/VFZ等手槍hopup用咩?
作者: 阿堅    時間: 11-2-2019 23:56

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 22:12 發表
全行程我反而覺得反應太慢,想連續打兩槍都有少少難度。始終打開AR系GBB,其實GHK又好,我們都好,AK一發一發咁咪,始終冇AR咁快,但玩Feel就非常OK!
其實只係ghk原裝太快,真ak 其實大概600-700rpm
所以一定唔夠AR咁快,因為ar既射速講緊成800-900rpm
所以裝左全行程其實似返真野射速
不過ws用長個條導氣係有D慢,用短個條輕身D會爽返少少
作者: 48191    時間: 12-2-2019 00:00

死火,原來係我觀念出錯。我一味追求落場表現,反而忽視咗真鐵嘅射速真係咁慢。
引用:
原帖由 阿堅 於 11-2-2019 23:56 發表

其實只係ghk原裝太快,真ak 其實大概600-700rpm
所以一定唔夠AR咁快,因為ar既射速講緊成800-900rpm
所以裝左全行程其實似返真野射速
不過ws用長個條導氣係有D慢,用短個條輕身D會爽返少少

作者: Opica    時間: 12-2-2019 00:02

引用:
原帖由 48191 於 11-2-2019 23:39 發表
WE M14係用we類手槍hopup
簡單係放大左既手槍hopup

(圖2從軍火庫轉來)

真心問楓葉GHK AK座點裝I Key
(下圖係楓葉牌GHK AK hopup)

(下圖係原裝GHK AK hopup)

圖片附件: parts-we-m14-hu.jpg (12-2-2019 00:05, 42.08 KB) / 該附件被下載次數 149

圖片附件: 026.jpg (12-2-2019 00:05, 99.9 KB) / 該附件被下載次數 144

圖片附件: maple-leaf-ghk-ak-hopup-cnc.jpg (12-2-2019 00:16, 35.39 KB) / 該附件被下載次數 173

圖片附件: ghk_pt_m4box_04_m.jpg (12-2-2019 00:19, 17.87 KB) / 該附件被下載次數 150

作者: 2slow    時間: 12-2-2019 00:32

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 00:00 發表
死火,原來係我觀念出錯。我一味追求落場表現,反而忽視咗真鐵
小弟有測試過WS套全行程kit...
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=176283&page=2

作者: 48191    時間: 12-2-2019 07:15

我交俾QRF裝,你真心可以去請教佢。
引用:
原帖由 Opica 於 12-2-2019 00:02 發表

WE M14係用we類手槍hopup
簡單係放大左既手槍hopup

(圖2從軍火庫轉來)

(下圖係楓葉牌GHK AK hopup)

(下圖係原裝GHK AK hopup)

作者: 48191    時間: 12-2-2019 07:17

其實我仲裝埋呢個,令到行程縮短,令佢一打連發,仲快過AEG......
https://youtu.be/1UZ7us3_DXw
引用:
原帖由 2slow 於 12-2-2019 00:32 發表

小弟有測試過WS套全行程kit...
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=176283&page=2

作者: olw0978    時間: 12-2-2019 08:56

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 07:17 發表
其實我仲裝埋呢個,令到行程縮短,令佢一打連發,仲快過AEG......
Interesting.  請問師兄此玩意可從何入手?
作者: ballballmoon    時間: 12-2-2019 09:52

作者: ballballmoon    時間: 12-2-2019 09:56

作者: 48191    時間: 12-2-2019 09:57

金色嗰粒就係裝GHK。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 12-2-2019 09:52 發表
(下圖係楓葉牌GHK AK hopup)????係咁佢剛剛出既金色老鼠屎.有咩唔同..i key裝到唔係好明..

fg buffer 我有好多之前..但我係唔會再用

作者: 48191    時間: 12-2-2019 09:58

法國FG......
引用:
原帖由 olw0978 於 12-2-2019 08:56 發表

Interesting.  請問師兄此玩意可從何入手?

作者: 2slow    時間: 12-2-2019 10:17

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 07:17 發表
哇...好快
作者: olw0978    時間: 12-2-2019 10:48

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 09:58 發表
法國FG......
Oh, I see.  Thank you.

That means it is not available in HK.
作者: tf141    時間: 12-2-2019 12:59

引用:
GHK AK有出8mm版本 ?
作者: 48191    時間: 12-2-2019 13:28

重點響個Buffer度。
引用:
原帖由 tf141 於 12-2-2019 12:59 發表

GHK AK有出8mm版本 ?

作者: higundamhws    時間: 12-2-2019 20:10

用緊TNT hop up連320mm管,.3g珠打大約1.7j力,對上一次用由w28近試槍區入口打到警車玻璃, 雖然大過a4 size, 蛋算係準
作者: 48191    時間: 12-2-2019 21:39

咁都OK嘅
引用:
原帖由 higundamhws 於 12-2-2019 20:10 發表
用緊TNT hop up連320mm管,.3g珠打大約1.7j力,對上一次用由w28近試槍區入口打到警車玻璃, 雖然大過a4 size, 蛋算係準

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 11:30

作者: 48191    時間: 13-2-2019 12:17

冇喎!
你係原裝Hop Up座?
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 11:30 發表
你用fg buffer ,玩auto 有冇小便彈..

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 13:17

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 14:19

作者: 416之神    時間: 13-2-2019 14:59

請問點樣可以裝I Key....裝左有咩用㗎
好似越來越多人玩AK咁
作者: 48191    時間: 13-2-2019 16:00

你係咪金色嗰粒?
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 14:19 發表
可以講講那AK槍隊嗎?
i key 裝入風葉座入去??師兄可不可以影響你支看看,,我唔識裝。。thanks

作者: 48191    時間: 13-2-2019 16:01

我都係攞落QRF裝。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 14:19 發表
可以講講那AK槍隊嗎?
i key 裝入風葉座入去??師兄可不可以影響你支看看,,我唔識裝。。thanks

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 16:27

作者: 48191    時間: 13-2-2019 17:05

條片咪我所講嘅「AK團隊」「老X聯X」Upload囉。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 16:27 發表
喔。。。金色個粒我都有裝,,佢應該唔係叫i key。。係另外一樣野來

https://www.youtube.com/watch?v=-EuRMNk5Fxo

我上youtube剛剛見到。。片中佢用金色。。好像有明顯改善

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 17:10

作者: 48191    時間: 13-2-2019 17:30

呢粒嘢配埋個樹葉哭泣座,已經唔係有少許改善咁簡單。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 17:10 發表
原來係咁。。即係換左金色粒野佢。。試下先。。THANKS

[quote]原帖由 48191 於 2019-2-13 17:05 發表
條片咪我所講

作者: 48191    時間: 13-2-2019 17:31

我應該同你一樣喎!你嗰粒係乜膠?我用五十度應該冇咁啜喎。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 13:17 發表
風葉座,,

用fg buffer auto 會有咁既情況.

師兄你配置係點???

作者: ballballmoon    時間: 13-2-2019 19:47

作者: 48191    時間: 13-2-2019 21:16

事實上真係估估吓,因為我冇見過你支槍。如果有機會試,應該會搵到原因。
你可以試試我的Setting ,跟住話番俾我知係咪好過而家你個Setting 。
引用:
原帖由 ballballmoon 於 13-2-2019 19:47 發表
五十度應該冇咁啜???
膠硬軟?..關啜事??唔係好明..
我想抄抄你SETTING 算..想穩定D..

作者: 416之神    時間: 13-2-2019 22:17

我用tnt hopup set, 1開始感覺好似良好但係之後亂飛,淨係比原裝好少少. 連射上下上下.....直情想死.
求大師教學
作者: 48191    時間: 13-2-2019 23:21

TNT都搞成咁!? 台灣嗰邊吹得好勁㗎喎!
你試試留意番上面條Youtube Link,你可以搵個Po主問,佢哋大部分人都係大概咁Set。同佢哋打幾次發覺咁Set係準好多。
至於TNT,好似未聽過有咁得意嘅情況。
引用:
原帖由 416之神 於 13-2-2019 22:17 發表
我用tnt hopup set, 1開始感覺好似良好但係之後亂飛,淨係比原裝好少少. 連射上下上下.....直情想死.
求大師教學

作者: 416之神    時間: 14-2-2019 00:47

係呀好唔穩定,我睇過佢地啲片係單發同用好重彈,都完全唔同.你咁改係咪可以可以好似啲m4咁準㗎?係我都試下先。楓葉套hopup?仲有無野要換?
作者: 48191    時間: 14-2-2019 07:19

GHK係要起碼用到0.3珠先穩定㗎喎!
原來嗰粒叫「老鼠屎」,楓力管、50度膠,夠喇!
引用:
原帖由 416之神 於 14-2-2019 00:47 發表
係呀好唔穩定,我睇過佢地啲片係單發同用好重彈,都完全唔同.你咁改係咪可以可以好似啲m4咁準㗎?係我都試下先。楓葉套hopup?仲有無野要換?

作者: olw0978    時間: 14-2-2019 07:28

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2019 07:19 發表
GHK係要起碼用到0.3珠先穩定㗎喎!
原來嗰粒叫「老鼠屎」,楓力管、50度膠,夠喇!
又不一定,我只係換楓葉管,60 度膠同鋼司牙,其他原裝,打 25 珠都好穩定呀。。。
作者: 416之神    時間: 14-2-2019 08:31     標題: 回覆 99# 的帖子

請問係用原裝hopup座嗎?是不是用電槍的楓葉膠?謝謝。上網都揾唔到其他人教改,好慘。同埋成日jam彈。。。。

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0