標題: 想買衝鋒槍 [打印本頁]

作者: 黑夜之神    時間: 7-3-2019 05:30     標題: 想買衝鋒槍

睇到馬記枝mp7a1好似幾型,想問有無介紹買邊枝衝鋒槍又準又型?同埋有無d唔洗入電既款,入氣有無架?
作者: ckwong    時間: 7-3-2019 10:40

GHK G5
作者: jn_jona    時間: 7-3-2019 10:54

Ksc mp9
作者: loveless    時間: 7-3-2019 11:34

UZI mini
作者: kornhill401    時間: 7-3-2019 12:07

如果要買MP7A1,E加梗係買VFC啦.
作者: 黑夜之神    時間: 7-3-2019 23:08

請問咩價位?
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-3-2019 12:07 發表

作者: 黑夜之神    時間: 8-3-2019 00:07

搵左枝二手vfc mp7a2,但係上網好似搵唔到a2資料😅
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-3-2019 12:07 發表

作者: tf141    時間: 8-3-2019 00:11

引用:
原帖由 黑夜之神 於 8-3-2019 00:07 發表
搵左枝二手vfc mp7a2,但係上網好似搵唔到a2資料😅
如果我冇記錯,A2主要既分別在於取消咗本身既摺疊式棍仔,將佢變埋魚骨
作者: 黑夜之神    時間: 8-3-2019 02:17

下,感a1有得接好似好d?聽日拎,全新槍$2400跟3匣,舊前面手棍,舊紅點,應該抵玩😀
引用:
原帖由 tf141 於 8-3-2019 00:11 發表

如果我冇記錯,A2主要既分別在於取消咗本身既摺疊式棍仔,將佢變埋魚骨

作者: bennytsang16    時間: 8-3-2019 10:20

最新版 VFC MP5 SD 好唔好?
作者: kornhill401    時間: 8-3-2019 11:51

引用:
原帖由 黑夜之神 於 8-3-2019 02:17 發表
下,感a1有得接好似好d?聽日拎,全新槍$2400跟3匣,舊前面手棍,舊紅點,應該抵玩😀
恭喜樓主找到心頭好! 這是樓主的英明選擇.
作者: 黑夜之神    時間: 9-3-2019 00:38

買完之後見到kwa mp7仲抵玩,其實kwa好定vfc好?😂
引用:
原帖由 kornhill401 於 8-3-2019 11:51 發表

恭喜樓主找到心頭好! 這是樓主的英明選擇.

作者: tf141    時間: 9-3-2019 01:13

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 00:38 發表
買完之後見到kwa mp7仲抵玩,其實kwa好定vfc好?😂
KWA同埋Marui都唔係1:1,對我嚟講好難接受
作者: TheOrigina1    時間: 9-3-2019 01:47

引用:
原帖由 tf141 於 9-3-2019 01:13 發表

KWA同埋Marui都唔係1:1,對我嚟講好難接受
agreed
作者: kornhill401    時間: 9-3-2019 11:59

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 00:38 發表
正如13#C Hing所說,KWA同埋Marui都唔係1:1.
同埋VFC D玩具槍,二手價都值錢D. 你睇MP5就知.

作者: 黑夜之神    時間: 9-3-2019 14:50

但係玩落vfc我覺得苗唔準,永遠中準星以下,有無師兄可以教我點set?
引用:
原帖由 kornhill401 於 9-3-2019 11:59 發表

正如13#c Hing所說,KWA同埋Marui都唔係1:1.
同埋VFC D玩具槍,二手價都值錢D. 你睇MP5就知.

作者: ~~方~~    時間: 9-3-2019 22:37

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 14:50 發表
但係玩落vfc我覺得苗唔準,永遠中準星以下,有無師兄可以教我點set?
你係咪打好近既野先?

遠野既話, 正路你有開hopup 既, 粒彈一定去到準星以上
作者: 黑夜之神    時間: 9-3-2019 22:46

我唔識搞hop up,點算?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:37 發表

你係咪打好近既野先?

遠野既話, 正路你有開hopup 既, 粒彈一定去到準星以上

作者: 黑夜之神    時間: 9-3-2019 22:46

Hopup有得set開關?唔係一定開既咩?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:37 發表

你係咪打好近既野先?

作者: ~~方~~    時間: 9-3-2019 22:50

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 22:46 發表
我唔識搞hop up,點算?
VFC mp7, 火帽上面咪有支棒既, 順時針係加大hopup

hopup 係一定要set, 你彈重, 氣溫都會影響打既距離, set 得好, 配合夠重既彈(0.3g 以上)既40米直飛唔係難事

唔開hopup/ 弱既hopup, 一係小便彈, 一係打唔遠
作者: 黑夜之神    時間: 9-3-2019 23:24

我試左4米左右打氣水,苗罐上半,就中罐底,其實係唔係個原裝準星同槍管距離隔得開既問題呢?我覺得d彈都直,係苗親都打左下幾吋,另外我有個紅點鏡可以轉用,不過對原裝槍未有感覺唔用住
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:50 發表

VFC mp7, 火帽上面咪有支棒既, 順時針係加大hopup

hopup 係一定要set, 你彈重, 氣溫都會影響打既距離, set 得好, 配合夠重既彈(0.3g 以上)既40米直飛唔係難事

唔開hopup/ 弱既hopup, 一係小便彈, 一係打唔 ...

作者: ~~方~~    時間: 10-3-2019 00:03

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 23:24 發表
我試左4米左右打氣水,苗罐上半,就中罐底,其實係唔係個原裝準星同槍管距離隔得開既問題呢?我覺得d彈都直,係苗親都打左下幾吋,另外我有個紅點鏡可以轉用,不過對原裝槍未有感覺唔用住
就係e 個問題, 所以如果你支mp7 係e個距離都打得中準星瞄既野

到落場打果陣水平開槍每下都會打天空

如果你支紅點係可以避到震既話, 我反而建議你落紅點, 拆走個準星佢

因為睇紅點個反應快過睇準星
作者: 黑夜之神    時間: 10-3-2019 05:18

你意思姐係個準星近苗唔岩用,打低左都係正常?我聽日試下裝鏡先,再set返低小小,請問要裝鏡時原裝準星有需要拆嗎?玩落手槍最方便,又易苗,haha
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-3-2019 00:03 發表

就係e 個問題, 所以如果你支mp7 係e個距離都打得中準星瞄既野

到落場打果陣水平開槍每下都會打天空

如果你支紅點係可以避到震既話, 我反而建議你落紅點, 拆走個準星佢

因為睇紅點個反應快過睇準星

作者: 黑夜之神    時間: 10-3-2019 05:50

想問全新marui mp7幾錢度?我心大心細又想trade支馬記玩,睇評論馬記超準
作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 00:12

決定換馬記mp7玩下,希望原裝準星瞄會準過vfc
作者: 48191    時間: 14-3-2019 06:45

祝你好運
馬記MP7A1個Frame好易爆。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 00:12 發表
決定換馬記mp7玩下,希望原裝準星瞄會準過vfc

作者: 48191    時間: 14-3-2019 06:49

咁近距離,準星已經毫無意義。通常做Zeroing 都起碼20-25m。
你個Concept只是打機先會有。如果一枝SMG瞄4m幾都中,咁你枝槍真係「神槍」。
上次有個強國人響「充公」試Marui枝M9,係咁投訴話打唔準,我一路睇一路笑。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 10-3-2019 05:18 發表
你意思姐係個準星近苗唔岩用,打低左都係正常?我聽日試下裝鏡先,再set返低小小,請問要裝鏡時原裝準星有需要拆嗎?玩落手槍最方便,又易苗,haha
作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 13:39

原來近距離係瞄唔到,我打幾米罐罐覺得無引,所以賣左佢算,姐係就算換馬記mp7,近打瞄準星都係打唔到?
引用:
原帖由 48191 於 14-3-2019 06:49 發表
咁近距離,準星已經毫無意義。通常做Zeroing 都起碼20-25m。
你個Concept只是打機先會有。如果一枝SMG瞄4m幾都中,咁你枝槍真係「神槍」。
上次有個強國人響「充公」試Marui枝M9,係咁投訴話打唔準,我一路睇一路笑 ...

作者: RCOOH    時間: 14-3-2019 16:43

禾頂。有冇人可以教下咩叫歸零,咩係三點一線.......

不過就算係豬36C上個EOT,瞄準線同火線都係差幾吋姐,頂多射額頭變口爆,打肚腩變中J姐,我支西嘜同鎗嘴都係爭6cm唔到,問題唔大。

一般黎講都要用25米做歸零,玩具鎗唔上鏡隨便你,上鏡最好跟番25米免得視差累事,真品鏡瞄太近目標果陣,粒紅點都會隨住你望既角度唔同而偏離目標,到一定距離之後先至係任何角度望入點都係正對目標。

BTW,幾米你舉起手唔瞄都要中到人啦掛.....
作者: Dave    時間: 14-3-2019 17:26

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 13:39 發表
原來近距離係瞄唔到,我打幾米罐罐覺得無引,所以賣左佢算,姐係就算換馬記mp7,近打瞄準星都係打唔到?

如果5M 都準,那遠距離就一定唔準,
歸零是要有一定距離來做的,這個距離通常為「實際應用的距離」,
就是說如果打WAGAME 打30 米,就用大概30 米為歸零距離,
如真鐵打獵打100 米,那就用大概100 米來做。
另一極端是IPSC ,紅點會故意裝歪,就像上圖一般,因為射擊距離只有10 米。

圖片附件: 未命名.jpg (14-3-2019 17:26, 41.22 KB) / 該附件被下載次數 172

作者: tf141    時間: 14-3-2019 22:25

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-3-2019 16:43 發表

不過就算係豬36C上個EOT,瞄準線同火線都係差幾吋姐,頂多射額頭變口爆,打肚腩變中J姐,我支西嘜同鎗嘴都係爭6cm唔到,問題唔大。

一般黎講都要用25米做歸 ...
歸零要用歸零膏(好似係)
作者: 48191    時間: 14-3-2019 22:57

睇對手係邊個,Antman 就...
引用:
原帖由 RCOOH 於 14-3-2019 16:43 發表

一般黎講都要用25米做歸 ...

作者: gainax    時間: 14-3-2019 23:25

將馬記mws改416c個種托同超短前節當smg,夠哂好玩。。。
作者: gainax    時間: 14-3-2019 23:33

參考例子,補圖咁上下

圖片附件: 12151136_5a3335141af9b.jpg (14-3-2019 23:33, 19.44 KB) / 該附件被下載次數 170

作者: 黑夜之神    時間: 15-3-2019 00:30

唉,完來玩衝鋒槍唔岩近打,玩過算了,總結vfc mp7其實幾好,又直又大力,係唔岩我玩
引用:
原帖由 gainax 於 14-3-2019 23:33 發表
參考例子,補圖咁上下

作者: 黑夜之神    時間: 15-3-2019 00:30

請問smg係乜?
引用:
原帖由 gainax 於 14-3-2019 23:25 發表
將馬記mws改416c個種托同超短前節當smg,夠哂好玩。。。

作者: bennytsang16    時間: 15-3-2019 01:22

Sub-machine gun,即是射手槍子彈,又可以單、連發的輕型手提機槍。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 15-3-2019 00:30 發表
請問smg係乜?

作者: ~~方~~    時間: 15-3-2019 01:35

引用:
原帖由 黑夜之神 於 15-3-2019 00:30 發表
唉,完來玩衝鋒槍唔岩近打,玩過算了,總結vfc mp7其實幾好,又直又大力,係唔岩我玩
我都係第一次聽到e個觀點

我覺得vfc mp7, 30米內都發揮得好好
作者: Aki    時間: 15-3-2019 03:07

引用:
原帖由 gainax 於 14-3-2019 23:33 發表
參考例子,補圖咁上下
曾經想整類似, 但搵唔到短外管
短極都係10.5"
First果條又太貴
作者: 48191    時間: 15-3-2019 07:00

First都叫貴?咁PDI Custom 咪天價?
我而家買日本內管,已經唔響街舖買,直接去日本網站買,起碼平一大截。
其實PDI係有Taylor Made Service㗎...
引用:
原帖由 ner 於 15-3-2019 03:07 發表

短極都係10.5"
First果條又太貴
作者: Aki    時間: 15-3-2019 14:13

引用:
原帖由 48191 於 15-3-2019 07:00 發表
First都叫貴?咁PDI Custom 咪天價?
我而家買日本內管,已經唔響街舖買,直接去日本網站買,起碼平一大截。
其實PDI係有Taylor Made Service㗎...
外管
http://m.redwolfairsoft.com/item ... Marui+M4A1+MWS+GBBR
作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 17:16

準備入台板ksc mp7,師兄點睇呢枝?
作者: 48191    時間: 25-3-2019 17:36

如果冇VFC MP7A1 V2,我會話非常好。
V1係垃圾,我曾經有,後來轉KWA,而家V2一出,V2跌眼鏡地竟然好過KWA。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 25-3-2019 17:16 發表
準備入台板ksc mp7,師兄點睇呢枝?

作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 18:05

我其實鍾意有接手棍板本多魚骨板個樣.....同埋ksc都大力,平d,所以想試下,細小小size我ok,同埋我上次收果支vfc俾人呃左係v1板
引用:
原帖由 48191 於 25-3-2019 17:36 發表
如果冇VFC MP7A1 V2,我會話非常好。
V1係垃圾,我曾經有,後來轉KWA,而家V2一出,V2跌眼鏡地竟然好過KWA。

作者: gainax    時間: 25-3-2019 20:28

引用:
原帖由 ner 於 15-3-2019 03:07 發表

短極都係10.5"
First果條又太貴
吾ku應該有mws短外管,平平地唔貴的
作者: ~~方~~    時間: 25-3-2019 20:36

引用:
原帖由 黑夜之神 於 25-3-2019 18:05 發表
我其實鍾意有接手棍板本多魚骨板個樣.....同埋ksc都大力,平d,所以想試下,細小小size我ok,同埋我上次收果支vfc俾人呃左係v1板
ksc 果支揸落去我覺我虎口位好頂手, 同埋大力又點先, 攞d 咁短既槍主要係打cqb, 大力既話人地唔會俾你入場

仲有就係kwa 一路既死症, 壞左難訂parts

至於vfc 點解貴d? 一分錢一分貨, 頂骨, 尾托果2條野都係cnc 飛機鋁再陽極, 唔會好似kwa 咁用用下甩色, 火控硬淨(我支v1 岩岩出果時買, 打到而家都未爛過)
作者: JBL    時間: 25-3-2019 20:42

作者: ~~方~~    時間: 25-3-2019 20:59

引用:
原帖由 JBL 於 25-3-2019 20:42 發表

ksc 果支個hop-up膠一hi到槍油就會發漲,之後就出唔到彈要換膠,我以前有試過,放都放唔切,依家用v記v2,ok.....
我果支未玩到咁耐, 買左番黎打左排覺得支野勁大力, 諗住換粒減力飛鏢, 之後bolt 果4粒滑左牙

最後買左vfc 果支v1, 一路都諗升級做v2, 不過懶得訂件所以冇搞

支v1 而家都仲好生猛, 玩左咁耐只係換左成份bolt 一次, 同埋buffer 彈弓
作者: JBL    時間: 25-3-2019 21:04

作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 22:54

Ksc難訂parts禁大鑊,再買返vfc v2定點好呢,我鍾意接合棍仔,其實v2有無?放心,大力我只係用黎打把
作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 22:58

同埋賣俾我個師兄話換左新拍頭同埋新飛機彈弓,我其實唔知係乜
作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 23:00

賣家話ksc無得教hop up,感姐係點呢?
引用:
原帖由 JBL 於 25-3-2019 20:42 發表

ksc 果支個hop-up膠一hi到槍油就會發漲,之後就出唔到彈要換膠,我以前有試過,放都放唔切,依家用v記v2,ok.....

作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 23:02

好老實我個心成日想買馬記果枝,但係又話易壞難買parts,儲槍擺設開始終鍾意日本野
作者: 黑夜之神    時間: 25-3-2019 23:16

算啦,其實支支大槍都有唔同既問題,無完美,聽日買返黎玩下先,唔岩再賣出去當體驗下,最後再買馬記收藏,買野玩最緊要開心,哈哈
作者: tf141    時間: 25-3-2019 23:42

買嚟收藏揀枝錯scale既咁得意?
作者: TheOrigina1    時間: 25-3-2019 23:58

引用:
原帖由 tf141 於 25-3-2019 23:42 發表
精警
作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 00:31

我唔知真實size,平時係明槍見到又唔覺得太細支 同埋玩過vfc 1/1係覺得大左小小,無所謂啦
引用:
原帖由 tf141 於 25-3-2019 23:42 發表

作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 00:45

其實仲有咩衝鋒槍推介下?因為暫時得mp7感覺方便有得縮埋又唔算長身
作者: TheOrigina1    時間: 26-3-2019 02:42

ump?
mp5?
作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 02:48

想請教下,除左馬記,vfc之外有無邊個品牌係更高質素?例如有咩外國品牌?
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 26-3-2019 02:42 發表
ump?
mp5?

作者: Dave    時間: 26-3-2019 10:36

引用:
原帖由 黑夜之神 於 26-3-2019 02:48 發表
想請教下,除左馬記,vfc之外有無邊個品牌係更高質素?例如有咩外國品牌?
外國玩真槍多,玩具槍廠主力都是在中港台。

大體上都是marui , we, vfc , kj , ca, king arm , ksc , cyma , dboy , 金弓 etc .

大路的衝鋒槍都 UMP, MP7 , MP5 ,氣動的話V 記出哂。KSC 跟MARUI 出了BOYS SIZE.
電動的話 UMP 有ARES 跟 S&T , MP7 有MARUI ( 細力MICRO GEARBOX ) 和VFC ( 新) , MP5 就N 個牌子出電槍。
冷門的還有MP9 , VZ61 , M11 ETC ,KSC 有出氣動。
作者: tf141    時間: 26-3-2019 12:37

引用:
原帖由 黑夜之神 於 26-3-2019 00:45 發表
其實仲有咩衝鋒槍推介下?因為暫時得mp7感覺方便有得縮埋又唔算長身
好多

MP7
MP9
MP5
Kriss Vector
P90
UMP
M11A1
VZ61

GBB應該差唔多,電鎗我唔清楚
作者: 暈又暈    時間: 26-3-2019 13:58

M93R,M712
當手槍得,加個托都得
作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 14:01

Gbb好少款,電槍唔考慮了
引用:
原帖由 Dave 於 26-3-2019 10:36 發表

外國玩真槍多,玩具槍廠主力都是在中港台。

大體上都是marui , we, vfc , kj , ca, king arm , ksc , cyma , dboy , 金弓 etc .

大路的衝鋒槍都 UMP, MP7 , MP5 ,氣動的話V 記出哂。KSC 跟MARUI 出了BOYS ...

作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 14:03

問左飛機彈弓周圍無貨,唉,都係唔入ksc,我上網睇其實ksc幾好
引用:
原帖由 tf141 於 26-3-2019 12:37 發表

好多

MP7
MP9
MP5
Kriss Vector
P90
UMP
M11A1
VZ61

GBB應該差唔多,電鎗我唔清楚

作者: 48191    時間: 26-3-2019 14:06

SMG係得KWA高汁,支VZ61同M11A1,清屋好幫手。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 26-3-2019 02:48 發表

作者: TheOrigina1    時間: 26-3-2019 18:11

外國品牌有Umarex
作者: 新手一隻    時間: 26-3-2019 18:20

作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 23:29

呢支咩力
引用:
原帖由 新手一隻 於 26-3-2019 18:20 發表
ASG CZ Scorpion EVO A3

作者: 黑夜之神    時間: 26-3-2019 23:52

電槍唔岩
引用:
原帖由 新手一隻 於 26-3-2019 18:20 發表
ASG CZ Scorpion EVO A3

作者: 黑夜之神    時間: 27-3-2019 01:37

不如感,如果買馬記mp7返黎要點改先可以正常打top gas呢?馬記唔會無parts換掛
作者: tf141    時間: 27-3-2019 01:57

引用:
原帖由 黑夜之神 於 27-3-2019 01:37 發表
不如感,如果買馬記mp7返黎要點改先可以正常打top gas呢?馬記唔會無parts換掛
換飛機
作者: 黑夜之神    時間: 27-3-2019 02:38

換完飛機就無問題,感易搞
引用:
原帖由 tf141 於 27-3-2019 01:57 發表

換飛機

作者: 黑夜之神    時間: 27-3-2019 02:48

都係唔掂,爬左文有排整,睇黎買返vfc gen 2算.....上網睇gen 2好似有接棍板
引用:
原帖由 tf141 於 27-3-2019 01:57 發表

換飛機

作者: 黑夜之神    時間: 29-3-2019 05:23

網店睇了,gen2 接棍板同無棍板,想問點解有棍仲要平d呢?內件一樣嗎?見到$1980全新,唔買二手喇,陣間又俾人呃
作者: tf141    時間: 29-3-2019 14:31

引用:
原帖由 黑夜之神 於 29-3-2019 05:23 發表
網店睇了,gen2 接棍板同無棍板,想問點解有棍仲要平d呢?內件一樣嗎?見到$1980全新,唔買二手喇,陣間又俾人呃
冇棍俾番條骨你,等你自己鍾意裝乜就裝乜
Navy SEALs好似都轉用骨板,我自己就鍾意棍版,唔洗煩
作者: 黑夜之神    時間: 29-3-2019 14:36

收到,總之買返gen 2就係最新
引用:
原帖由 tf141 於 29-3-2019 14:31 發表

Navy SEALs好似都轉用骨板,我自己就鍾意棍版,唔洗煩

作者: kornhill401    時間: 29-3-2019 15:19

引用:
原帖由 黑夜之神 於 29-3-2019 14:36 發表
收到,總之買返gen 2就係最新
靚姐度有支,可以叫佢(螺)出尼,試下手感才買都得.
作者: 48191    時間: 29-3-2019 15:54

「米海軍」嘅係A1鋸棍落「明確火」骨,再上支Tango 「Up」棍仔(非QD)。
而家V2冇棍送骨咁正!?
引用:
原帖由 tf141 於 29-3-2019 14:31 發表

作者: 黑夜之神    時間: 29-3-2019 23:38

邊度靚姐?咩價位?我係wcg見到唔洗2k
引用:
原帖由 kornhill401 於 29-3-2019 15:19 發表

靚姐度有支,可以叫佢(螺)出尼,試下手感才買都得.

作者: kornhill401    時間: 30-3-2019 11:44

引用:
原帖由 黑夜之神 於 29-3-2019 23:38 發表
邊度靚姐?咩價位?我係wcg見到唔洗2k
槍街地產鋪行入去.價錢一樣.
作者: 黑夜之神    時間: 1-4-2019 18:51

已買返棍板gen 2,賣左枝gen1後念念不忘
作者: boy1420    時間: 1-4-2019 22:34

支VFC MP7一直都好吸引小弟,不過VFC d 成品成日都有小問題,所以都遲遲未入手
C兄覺得支新槍如何?thx
作者: 黑夜之神    時間: 1-4-2019 22:47

我玩過兩支都一樣囉,例如打近野睇高低準星無用,都係打低左好多,但我就係為左買個款黎擺,幾鍾意mp7個外型,無計mp7得vfc叫無乜問題
quote]原帖由 boy1420 於 1-4-2019 22:34 發表
支VFC MP7一直都好吸引小弟,不過VFC d 成品成日都有小問題,所以都遲遲未入手
C兄覺得支新槍如何?thx [/quote]
作者: boy1420    時間: 1-4-2019 23:22     標題: 回覆 84# 的帖子

thx C兄!
作者: ~~方~~    時間: 1-4-2019 23:42

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 22:47 發表
我玩過兩支都一樣囉,例如打近野睇高低準星無用,都係打低左好多,但我就係為左買個款黎擺,幾鍾意mp7個外型,無計mp7得vfc叫無乜問題
quote]原帖由 boy1420 於 1-4-2019 22:34 發表 http://www.wargamehk.com/cgf/ ...
師兄唔駛擔心, 就算玩真果支, 打你所謂既"近距離"一樣都冇用
作者: 黑夜之神    時間: 1-4-2019 23:49

最慘我打把打罐係近打為主 ,其實個低準星10米瞄唔準得準呢?定係高低準星一樣角度?岩岩買支glock 19就超滿意,試15米左右既把超準,搵日遠小小距離再試清楚支mp7
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-4-2019 23:42 發表

師兄唔駛擔心, 就算玩真果支, 打你所謂既"近距離"一樣都冇用

作者: 黑夜之神    時間: 1-4-2019 23:54

話時話點解上次支v1寫住made in Germany,今次係寫台灣
作者: ~~方~~    時間: 1-4-2019 23:59

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 23:49 發表
最慘我打把打罐係近打為主 ,其實個低準星10米瞄唔準得準呢?定係高低準星一樣角度?岩岩買支glock 19就超滿意,試15米左右既把超準,搵日遠小小距離再試清楚支mp7
你真係仲未明點解?

唯有用我支陳年mp7 話俾你知

低準星, 係預你收托當有槍咁用
高準星就係開托果陣, 就算托同面既距離, 等你瞄得舒服d

如果你堅持要用個準星打咁近距離既野, 不過係張a4紙畫一個點, 開準星再打幾十粒, 睇下個著彈點有幾落, 下次打target 果時瞄高d

作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 00:09

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 23:54 發表
話時話點解上次支v1寫住made in Germany,今次係寫台灣
因為vfc 習慣頭果水先做全真marking

作者: 黑夜之神    時間: 2-4-2019 00:10

明白,原來高準星係開托先用,我係度諗緊,個托托高左或低左,再望準星,會唔會有差別?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-4-2019 23:59 發表

你真係仲未明點解?

唯有用我支陳年mp7 話俾你知

低準星, 係預你收托當有槍咁用
高準星就係開托果陣, 就算托同面既距離, 等你瞄得舒服d

如果你堅持要用個準星打咁 ...

作者: 黑夜之神    時間: 2-4-2019 00:16

大鑊,買左棍板諗住加電筒,發現側邊無骨,骨要另買?
作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 00:32

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:10 發表
明白,原來高準星係開托先用,我係度諗緊,個托托高左或低左,再望準星,會唔會有差別?
個托高左同低左都好, 你望準星都係要由圓個位望去直個位
作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 00:34

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:16 發表
大鑊,買左棍板諗住加電筒,發現側邊無骨,骨要另買?
骨要另買的, 印象中百零蚊, 包2塊既
作者: 黑夜之神    時間: 2-4-2019 00:41

唔該師兄,順便買埋鋼托制先
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-4-2019 00:34 發表

骨要另買的, 印象中百零蚊, 包2塊既

作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 01:14

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:41 發表
唔該師兄,順便買埋鋼托制先
鋼托制可以買定傍身先, 但唔駛裝住

啞鉛果粒制都幾耐用既, 同埋開拉果時, 最好禁住左右2邊既制先拉, 如果唔係會甩好多粒落塊面度
作者: tf141    時間: 2-4-2019 15:09

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 18:51 發表
已買返棍板gen 2,賣左枝gen1後念念不忘
其實gen.1換幾件parts就已經可以變gen.2,應該都不過係幾百蚊
何必成枝換
作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 20:53

引用:
原帖由 tf141 於 2-4-2019 15:09 發表

其實gen.1換幾件parts就已經可以變gen.2,應該都不過係幾百蚊
何必成枝換
難砌呀
作者: tf141    時間: 2-4-2019 21:49

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-4-2019 20:53 發表

難砌呀
俾人攪囉
作者: ~~方~~    時間: 2-4-2019 23:09

引用:
原帖由 tf141 於 2-4-2019 21:49 發表

俾人攪囉
.
同vfc 訂野又要俾paypal 食匯率, 又要俾運費, 又唔係即刻買即刻到, 番到黎又要俾錢叫人砌

最重要係, 你覺得樓主知道v1轉v2換咩件咩?
外框組4件(08-01, 08-02, 08-03, 08-22), trigger 組1件(08-16), hopup 組3件(07-6, 07-8, 07-10)
https://www.vegaforce.com/web/20 ... 20(2018)%20ASIA.pdf

樓主都話v2 個價全新係1980, 何苦又要將支2手v1升做v2, v1又唔係曉飛

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0