標題: [GHK] GHK 出鋼Slide Glcok [打印本頁]

作者: Wopa1969    時間: 12-12-2019 15:32     標題: GHK 出鋼Slide Glcok

2020出咁多新嘢晏D有片睇。

https://www.facebook.com/294289027379552/videos/453584341987645/
可能係最近磅嘅Glock,希望下身都Full copy

作者: cky0311    時間: 12-12-2019 16:20

正啊
荷包又要出血了
作者: RCOOH    時間: 12-12-2019 17:26

痴線,隻飛機大到喊,而且真係冇鎚。
作者: TheOrigina1    時間: 12-12-2019 17:45

已射 謝謝
買買買
作者: mathewlau1221    時間: 12-12-2019 22:04     標題: 《破天荒》2020新驚喜Glock 17 Gen3

https://youtu.be/PXa_NVRE4Do

原廠鋼Slide出品
Mp5 / SCAR既大飛機嘴
加上齊全既Marking

睇完已經濕哂
作者: tf141    時間: 12-12-2019 22:06

冇hammer,有d料到喎
作者: mathewlau1221    時間: 12-12-2019 22:11

感覺支野$2500起跳
作者: RCOOH    時間: 12-12-2019 22:19

引用:
原帖由 mathewlau1221 於 12-12-2019 22:11 發表
感覺支野$2500起跳
咁G5咁大支都唔使2千既……而且普通鋼有幾貴姐,又唔係F35果條發動機傳動軸。
作者: Dave    時間: 12-12-2019 22:25

原裝全鋼身,鋼管,下身磨合位有金屬補強,M4 GBB 甘大隻飛機,輕量匣,無擊鎚結構,齊MARKING。
說實話牌面是嬴哂,產品定位是一步到位鋼身槍,非常有野心。
餘下的就是價格,頗為考慮MARKETING 功力的題目。
究竟打的是高端客,還是讓少玩鋼身的玩家入坑呢?
如是前者,定位可以 三、四千,如是後者,千尾二千左右已經極限。
然而事實上,產品永遠都是平價市場占多數。
如果是千七、千八左右價格,相信真是人手一支。
最後一讚的是,GHK 肯在馬記GLOCK 系統爛大街的氣槍市場下,仍然肯自家研發一整套新系統,頗為可喜。

作者: 1012    時間: 12-12-2019 22:29     標題: 回覆 9# 的帖子

我諗都要實物睇準度如何, 太差真係未必有人買
作者: olw0978    時間: 12-12-2019 22:42

引用:
原帖由 Dave 於 12-12-2019 22:25 發表
原裝全鋼身,鋼管,下身磨合位有金屬補強,M4 GBB 甘大隻飛機,輕量匣,無擊鎚結構,齊MARKING。
說實話牌面是嬴哂,產品定位是一步到位鋼身槍,非常有野心。
餘下的就是價格,頗為考慮MARKETING 功力的題目。
究 ...
若看過去 G 社市場策略,估計是前者居多了
作者: RCOOH    時間: 12-12-2019 22:55

引用:
原帖由 1012 於 12-12-2019 22:29 發表
我諗都要實物睇準度如何, 太差真係未必有人買
以氣鎗而言既重雞(5磅)加搖到飛起既鋼架,老實講唔會買去打game吧?
作者: 阿堅    時間: 12-12-2019 23:00

對於大部份玩家玩左咁耐marui ,有咁多補品既系統,佢宜家先出支全新系統,有D覺得太遲。
雖然佢系統係有新意,但對於宜家咩pistol 都要裝鏡黎講,宜家做支過時gen3 同埋無optic cut 真係有D奇怪。
不如直接做Gen5好過

另外有咁大隻飛機做咁大隻飛機都係幾間台廠近年作風,市場方面如果佢賣得平的確可以搶到唔少,但刻字方面參巧VFC 個支應該無full marking
作者: Opica    時間: 12-12-2019 23:01

個frame D字有冇宜家V記official License字?
作者: ayaka    時間: 12-12-2019 23:49

睇片火控類似DOUBLE ACTION,扣TRIGGER拉針撞嘩佬
好奇個火控點達至平衡,重雞VS嘩佬(夏天)
作者: Kwind    時間: 13-12-2019 00:15

新系統真心正...但以V記0個支睇....所謂FULLMARKING如果出到V記0個支咁其實真係趕客

再講....V記衰D講都仲有得期待OR收2手換返個下身...

但呢支下身結構一體式...除非原廠肯出個FULL MARKING下身比人換

唔係既話有FULLMARKING下身既機會好微
作者: 慕清流    時間: 13-12-2019 10:14

作者: dogjumpjump    時間: 13-12-2019 10:22

睇到好正,

不過都係果句, 出咗先算.   而家D槍廠都係成日話出,   本catalog翻咗幾年,   都無出過.  

齋吹真係無敵..
作者: gabriel_wong    時間: 13-12-2019 10:41

引用:
原帖由 慕清流 於 13-12-2019 10:14 發表
台灣果便話好似要300usd
又唔算貴 , 話晒都鋼slide
作者: geese-f-howard    時間: 13-12-2019 11:10

唔負責任目測評論 :
1, 飛機係WA magna blowback設計,勁就勁在GHK將飛機座氣缸直接做喺slide度,令飛機口徑已經等如類marui系統嘅飛機座咁大,slide尾段唔駛留位畀hammer令飛機行程增加近一倍,隻飛機又大又長,後座力大到諗起得興奮

2, 除disconnector外,Slide內部冇任何野同火控連動,火控嘅設計令人擔心會唔會係純DA &冇trigger reset,認同Kwind兄所講外觀上如果frame marking同Umarex嘅Glock一樣就仆街了,因為佢個frame做法像真係冇得換,另外slide前後左右R角都唔夠圓,slide同frame之間冇罅唔像真

總括嚟講,個人非常希望GHK Glock會成功大買,因為佢敢突破類Marui固有框架,如果佢仆咗街嘅話我諗更加冇玩具槍廠敢去做尐突破嘅設計

作者: vgrdragon1    時間: 13-12-2019 11:25

有誠意的設計,但槍款及預計到Marking過分保守。
作者: RCOOH    時間: 13-12-2019 11:42

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 13-12-2019 10:41 發表

又唔算貴 , 話晒都鋼slide
副廠剩slide都唔止
作者: no-name    時間: 13-12-2019 12:00

雖然 2020 年仲出返支 22 年前既 Gen3 係悶到想嘔,但全鋼 + 新設計真係非常期待
唔理 marking 真唔真,如果係 3k 樓下必入一支,當玩後座力都抵!
作者: siriochow    時間: 13-12-2019 12:42

支野設計應該同以前支WA SW.40通過支一樣,佢個嘩佬夏天應該冇問題
引用:
原帖由 ayaka 於 12-12-2019 23:49 發表
睇片火控類似DOUBLE ACTION,扣TRIGGER拉針撞嘩佬
好奇個火控點達至平衡,重雞VS嘩佬(夏天)

作者: kornhill401    時間: 13-12-2019 12:51

在我呢D仲未有鋼'士拉'G17來說,價錢在2300左右,都可以諗諗.
利申:已經有8支GLOCK玩具槍了.

作者: siriochow    時間: 13-12-2019 12:52

我念呢支收藏為主,支slide鍛唔鍛我念而家對大多玩家來講唔會太重要,因而家大部份玩家都係買嚟改slide,同埋出面啲cnc slide質素同用料都好好
一句講唒,玩呢支野玩款為主,睇有冇廠肯投資係佢身上
售價決定一切
作者: 慕清流    時間: 13-12-2019 13:59

作者: 慕清流    時間: 13-12-2019 17:33

作者: JFCP    時間: 14-12-2019 14:21

身連Marking都未有, 會唔會又要等.......
作者: 返品不可    時間: 14-12-2019 15:40

拒隻valve當然可以用這個火控,不過隻valve會唔會學似rifle這樣的短壽命呢???要到時先知
作者: olw0978    時間: 14-12-2019 16:19

引用:
原帖由 JFCP 於 14-12-2019 14:21 發表
身連Marking都未有, 會唔會又要等.......
模具鑲件唔難做,好快搞得掂,問題在於佢想落乜野字遮。。。
作者: RCOOH    時間: 14-12-2019 16:25

引用:
原帖由 olw0978 於 14-12-2019 16:19 發表

模具鑲件唔難做,好快搞得掂,問題在於佢想落乜野字遮。。。
CLOCK17
COCK17
PORK17

作者: TheOrigina1    時間: 14-12-2019 16:29

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-12-2019 16:25 發表

CLOCK17
COCK17
PORK17

有umarex license 喎
作者: hykenny    時間: 14-12-2019 19:34

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-12-2019 16:29 發表

有umarex license 喎
千其唔好加6mm字
作者: RCOOH    時間: 14-12-2019 20:21

引用:
原帖由 hykenny 於 14-12-2019 19:34 發表

千其唔好加6mm字
我話一定有。
作者: PMX    時間: 15-12-2019 09:24

滑架造型與刻字感覺,同實物都仲有一段距離,講到咁像真,唔該執埋先出街⋯⋯
作者: csg314    時間: 16-12-2019 09:14

引用:
原帖由 PMX 於 15-12-2019 09:24 發表
滑架造型與刻字感覺,同實物都仲有一段距離,講到咁像真,唔該執埋先出街⋯⋯
怕乜唧,到時邊個亂講咪出信告囉~
作者: yukihiro2140    時間: 17-12-2019 22:52

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-12-2019 20:21 發表

我話一定有。
我買十蚊一定有(Officially Licensed Product of Glock)

作者: 48191    時間: 17-12-2019 23:43

竟然仲記得!
引用:
原帖由 csg314 於 16-12-2019 09:14 發表

怕乜唧,到時邊個亂講咪出信告囉~

作者: rYaN    時間: 18-12-2019 00:30

引用:
原帖由 PMX 於 15-12-2019 09:24 AM 發表
字話會再整
作者: 屈濕    時間: 18-12-2019 03:19

其實Officially Licensed Product of Glock / 6mm字眼同位置係真鐵官方/法例要求要加定點?

我唔知Cyber根拉臣其餘ge槍係點
我自己就有FNS-9同埋FN57
FNS-9 Officially Licensed Product of FN marking係係條slide入面,亦冇6mm marking
FN57直頭冇Officially Licensed同埋6mm marking
相反所有U記經手ge玩具都有齊Officially Licensed 6mm,仲要係當眼處
作者: Dave    時間: 18-12-2019 09:07

引用:
原帖由 屈濕 於 18-12-2019 03:19 發表
其實Officially Licensed Product of Glock / 6mm字眼同位置係真鐵官方/法例要求要加定點?

我唔知Cyber根拉臣其餘ge槍係點
我自己就有FNS-9同埋FN57
FNS-9 Officially Licensed Product of FN marking係係條sl ...
版權費愈比愈貴, 字愈刻愈多限制
作者: dogjumpjump    時間: 18-12-2019 10:10

點都係迷版刻字最好,   而家絕晒版了.
作者: bennytsang16    時間: 18-12-2019 11:01

如果追求刻字像真,砌枝「吉打」好過,畢竟吉打有出鋼滑架、全刻字下身,零件又容易配。
依家仲有 full set 已完成組裝下身,平過以前成套下身全部零件自己砌。
玩家只需要砌條滑架,一插入套 full set 下身就玩得,唔駛煩。

圖片附件: 1__26181.1571256070.jpg (18-12-2019 11:01, 103.04 KB) / 該附件被下載次數 148

作者: jacko    時間: 18-12-2019 11:03

MOA現場有把玩過一下,回鏜彈弓挺硬,感覺大概有真鐵三分一至一半硬度,扣雞力度跟真鐡亦差不多,以新系統大飛機及鋼滑套來說,USD$300是算很好的價格

圖片附件: 7A3944AB-D2F7-4631-B5F9-F7E2F49BF9DE.jpeg (18-12-2019 11:08, 97.09 KB) / 該附件被下載次數 108

圖片附件: 4B8D05BF-B161-4609-B581-892995B92712.jpeg (18-12-2019 11:08, 95.25 KB) / 該附件被下載次數 110

圖片附件: 0C65690C-7931-422A-8946-1CF0040DD34E.jpeg (18-12-2019 11:08, 83.76 KB) / 該附件被下載次數 109

圖片附件: 739CCB50-5156-4681-A3EA-9D64AB626334.jpeg (18-12-2019 11:08, 124.94 KB) / 該附件被下載次數 115

圖片附件: B951A183-C62F-40E7-A1C9-E242193136C5.jpeg (18-12-2019 11:08, 119.36 KB) / 該附件被下載次數 101

圖片附件: 86FF3255-A811-4663-935C-F1295CA3D5F1.jpeg (18-12-2019 11:08, 139.08 KB) / 該附件被下載次數 118

圖片附件: EA82AEBA-688E-4A66-A8AF-3ED75A2D6003.jpeg (18-12-2019 11:08, 155.14 KB) / 該附件被下載次數 113

作者: cky0311    時間: 18-12-2019 11:14     標題: 回覆 45# 的帖子

有冇得試打下
作者: jacko    時間: 18-12-2019 11:25     標題: 回覆 46# 的帖子

我呢啲”小薯仔”梗係無啦,但有其他人識人嘅有打過
作者: no-name    時間: 18-12-2019 19:58

引用:
原帖由 48191 於 17-12-2019 23:43 發表
竟然仲記得!
講一世
作者: no-name    時間: 18-12-2019 20:01

引用:
原帖由 jacko 於 18-12-2019 11:25 發表
我呢啲”小薯仔”梗係無啦,但有其他人識人嘅有打過
有冇咩評價?後座力係咪真係大過其他改左鋼是拉既槍?
作者: jacko    時間: 18-12-2019 21:33

引用:
原帖由 no-name 於 18-12-2019 20:01 發表

有冇咩評價?後座力係咪真係大過其他改左鋼是拉既槍?
睇影片感覺blowback 都強勁,咁拍片嗰個話曬同廠熟,咁梗係唔會話有咩唔好啦
作者: JFCP    時間: 19-12-2019 14:47

US$300 = HK$2400
正常會買嚟玩下, 用馬記砌支鋼都唔只呢個價.
作者: kornhill401    時間: 19-12-2019 15:23

引用:
原帖由 JFCP 於 19-12-2019 14:47 發表
係就有得諗諗佢啦!
作者: Kwind    時間: 21-12-2019 17:55

引用:
原帖由 JFCP 於 19-12-2019 14:47 發表
如果氣化好....鋼SLIDE一匣清加LOCK SLIDE

呢個價錢即刻可以變粗用槍...買支馬記左換右換都係咁上下價錢

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0