標題: 想入左輪坑 [打印本頁]

作者: 黑夜之神    時間: 1-2-2020 03:34     標題: 想入左輪坑

想問如果玩左輪咩牌子好?大約咩價位?見到馬記手拉幾靚,但就真係玩具左D,又無力,儲開槍都想有一把左輪,橫掂屋企打靶多,入gas,靚仔加ok準就可以
作者: olw0978    時間: 1-2-2020 08:03

Read these first:

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=164732

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=164518

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=174029

作者: 48191    時間: 2-2-2020 14:45

響屋企打,唔需要大力。
Marui Gas Python 357非常之準,但只可以用134A,否則爆索彈膠。
如果要有彈殼,外型得。
有批KA貨,有真刻,山雞有得賣(限量);
又或者去GXB Custom Workxhop搵郭師傅訂造。
https://www.facebook.com/5622931 ... 04807006627189/?d=n
引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-2-2020 03:34 發表
想問如果玩左輪咩牌子好?大約咩價位?見到馬記手拉幾靚,但就真係玩具左D,又無力,儲開槍都想有一把左輪,橫掂屋企打靶多,入gas,靚仔加ok準就可以
作者: Dave    時間: 3-2-2020 10:45

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-2-2020 03:34 發表
近排首選應是KA 的COLT PYTHON 刻印版,一千蚊樓下,金身有彈殼經典款。
作者: jn_jona    時間: 3-2-2020 16:21

引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 10:45 發表

近排首選應是KA 的COLT PYTHON 刻印版,一千蚊樓下,金身有彈殼經典款。
有印都1k有找?
作者: Dave    時間: 3-2-2020 17:56

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-2-2020 16:21 發表

有印都1k有找?
SORRY 睇錯,有印要1199
無印先唔洗1K
作者: jn_jona    時間: 3-2-2020 19:46

引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 17:56 發表

無印先唔洗1K
想整枝6吋有字
作者: Dave    時間: 3-2-2020 20:23

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-2-2020 19:46 發表

想整枝6吋有字
師兄所見略同,購買六寸MARKING 版中
作者: jn_jona    時間: 4-2-2020 01:01

引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 20:23 發表

不過比較擔心既係 之前d review講金屬料比較弱
作者: kornhill401    時間: 4-2-2020 11:22

我就推薦DW715 co2呢支,因為真槍都有呢支款式.
對我來說,把玩呢支的時候,好有滿足感.

圖片附件: 4633672921.jpg (4-2-2020 11:22, 61.34 KB) / 該附件被下載次數 170

作者: Kwind    時間: 4-2-2020 16:53

引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 20:23 發表

我都訂左6吋銀色MARKING版

仲等緊佢支亮黑4吋...咁耐都冇乜聲氣
作者: romechung    時間: 4-2-2020 19:35

引用:
原帖由 Kwind 於 4-2-2020 16:53 發表

我都訂左6吋銀色MARKING版

仲等緊佢支亮黑4吋...咁耐都冇乜聲氣
我都訂左,期待中
作者: 黑夜之神    時間: 6-2-2020 00:20

但我無玩過co2既槍,唔知同入氣有咩分別,請問禁多師兄KA邊度有?我去望望先
引用:
原帖由 kornhill401 於 4-2-2020 11:22 發表

作者: 黑夜之神    時間: 6-2-2020 00:53

我知你講邊枝喇,king arms,見有人放銀色幾靚仔
引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 17:56 發表

無印先唔洗1K

作者: 黑夜之神    時間: 6-2-2020 01:28

睇左介紹片呢枝好正,又準,師兄槍街邊間有呢個牌子?玩
Co2槍有咩要注意?我未玩過
引用:
原帖由 kornhill401 於 4-2-2020 11:22 發表

作者: romechung    時間: 7-2-2020 15:47     標題: 回覆 15# 的帖子

可以去槍X堂搵下, 但有時要等返貨
盡量一次打曬支CO2
作者: 黑夜之神    時間: 8-2-2020 01:03

今日英雄睇左支ka python357,原來入gas,可惜銀色賣曬,其實左右壞左有無得整?
引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2020 10:45 發表

作者: kornhill401    時間: 9-2-2020 13:19

引用:
原帖由 黑夜之神 於 8-2-2020 01:03 發表
今日英雄睇左支ka python357,原來入gas,可惜銀色賣曬,其實左右壞左有無得整?
我認為,只要唔係斷開兩節,有0件換,就有得整.
作者: 屈濕    時間: 9-2-2020 18:05

市場仲有冇其它speed loader揀
我有兩隻WG跟ge loader
長左D 入到speed loader pouch但係扣唔到
作者: kornhill401    時間: 10-2-2020 11:18

引用:
原帖由 屈濕 於 9-2-2020 18:05 發表
市場仲有冇其它speed loader揀
我有兩隻WG跟ge loader
長左D 入到speed loader pouch但係扣唔到
當年'詩A '在'古代 '隔尼時,我買左兩個pouch.
剛剛好放得入WG的speed loader.
是用'麼術貼 '的,不是用扣.
唔知E加是否仲有貨.
作者: 屈濕    時間: 10-2-2020 15:32

引用:
原帖由 kornhill401 於 2020-2-10 11:18 發表

當年'詩A '在'古代 '隔尼時,我買左兩個pouch.
剛剛好放得入WG的speed loader.
是用'麼術貼 '的,不是用扣.
唔知E加是否仲有貨.
其實我個係用拍鈕

我見彩虹8有鹿頭ge speedloader
好似都係70幾蚊
如果用到WG彈就good
作者: hi202020ch    時間: 10-2-2020 20:45

師兄們有沒有玩moon clip for wg?
作者: kornhill401    時間: 11-2-2020 11:38

引用:
原帖由 hi202020ch 於 10-2-2020 20:45 發表
師兄們有沒有玩moon clip for wg?
我就從未見槍街出現過.
(可能我走漏眼卦?) 但可否DIY呢?

作者: hi202020ch    時間: 11-2-2020 14:10

因為香港冇,因彈殼有坑和要製造 moon clip 比較難DIY

作者: 屈濕    時間: 12-2-2020 00:12

引用:
原帖由 kornhill401 於 2020-2-11 11:38 發表

我就從未見槍街出現過.
(可能我走漏眼卦?) 但可否DIY呢?
3D printing
作者: max282    時間: 16-2-2020 19:01

最好不用CO2
作者: loveless    時間: 17-2-2020 09:22

引用:
原帖由 屈濕 於 12-2-2020 00:12 發表

3D printing
彈殼不是原裝的, 要另置成套
作者: gabriel_wong    時間: 18-2-2020 14:10

引用:
原帖由 黑夜之神 於 8-2-2020 01:03 發表
銀色6吋有marking 有出?
作者: samsonco    時間: 18-2-2020 15:50

KA 話出亮黑色?有冇相睇?
作者: Kwind    時間: 20-2-2020 17:00

引用:
原帖由 samsonco 於 18-2-2020 15:50 發表
KA 話出亮黑色?有冇相睇?
曾經有話過出亮黑

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... ight=357&page=3  <== 請看 #38

四鐘色係...黑...銀...亮黑...幻彩

可以參考返之前支SAA 4隻色

圖片附件: 未命名33.jpg (20-2-2020 17:14, 236.06 KB) / 該附件被下載次數 129

圖片附件: 51226006_10158165222588047_8815039248232087552_o.jpg (20-2-2020 17:14, 158.85 KB) / 該附件被下載次數 128

作者: Kwind    時間: 20-2-2020 17:04

我都就黎忍唔住想買左支啞黑4吋先....亮黑冇乜聲氣...

但又怕0個頭一買佢又話出...以前支417就係咁...想買16吋...等極冇成槍...買左支12吋...轉頭就話出16吋

結果都係要用支12吋加錢買16吋KIT
作者: jn_jona    時間: 20-2-2020 22:48

引用:
原帖由 Kwind 於 20-2-2020 17:04 發表

但又怕0個頭一買佢又話出...以前支417就係咁...想買16吋...等極冇成槍...買左支12吋...轉頭就話出16吋

等你review
台仔果邊評價好似麻麻地sosad
作者: romechung    時間: 20-2-2020 23:56

引用:
原帖由 Kwind 於 20-2-2020 17:04 發表

417咩嚟?願聞其詳
作者: ~~方~~    時間: 21-2-2020 00:03

引用:
原帖由 romechung 於 20-2-2020 23:56 發表

417咩嚟?願聞其詳
HK 417
作者: kornhill401    時間: 21-2-2020 10:12     標題: 回33#

C Hing們講ge係長槍,不是左輪手槍.

圖片附件: unnamed.jpg (21-2-2020 10:16, 65.08 KB) / 該附件被下載次數 152

作者: romechung    時間: 23-2-2020 13:19

無研究長槍,多謝;唔怪得突然話12寸16寸
作者: kornhill401    時間: 24-2-2020 09:56

引用:
原帖由 romechung 於 23-2-2020 13:19 發表
無研究長槍,多謝;唔怪得突然話12寸16寸
同我當初玩玩具槍一樣,呢點我都明白ge.
明明支長槍印有AR15,點解又會叫做M16一樣.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0