標題: 最近係咪少咗人放二手嘢 ? [打印本頁]

作者: Xgun    時間: 16-5-2020 20:47     標題: 最近係咪少咗人放二手嘢 ?

二手區來來去去都似嗰幾個疑似揾食人放, 好似冇咩玩家放, 咩原因呢 ? 等緊人放虎紋金沙鷹 ...

作者: TheOrigina1    時間: 17-5-2020 02:52

上t2toys仲快啦
作者: kornhill401    時間: 17-5-2020 10:46

呢支虎紋金沙鷹,最近先出.如果佢放二手出尼,
都要諗諗,支玩具槍是否有毛病先.
作者: 2slow    時間: 17-5-2020 11:12

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-5-2020 10:46 發表
講個無錯, 新出咁快放二手出呢, 明顯地中伏
近期例如把 SI ARK
作者: Xgun    時間: 17-5-2020 11:58

引用:
原帖由 2slow 於 17-5-2020 11:12 發表

講個無錯, 新出咁快放二手出呢, 明顯地中伏
近期例如把 SI ARK
願聞其詳
作者: jn_jona    時間: 17-5-2020 16:23

我反而覺得放野少左人收
可能依家環境麻麻地掛

前排好多人平賣好野 賤物鬥窮人sosad
作者: RCOOH    時間: 17-5-2020 19:36

少左人收野+1。
作者: bennytsang16    時間: 18-5-2020 01:16

照計而家經濟不景,應該多左人放野、少左人買野。
作者: bennytsang16    時間: 18-5-2020 01:21

WE 枝沙鷹出左一段頗長時間,操作和性能都幾好,可能賣家玩過J完就算。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-5-2020 10:46 發表

作者: gunlock34    時間: 18-5-2020 03:23

少左人玩槍.....自然咩都少
作者: 2slow    時間: 18-5-2020 11:21

引用:
原帖由 Xgun 於 17-5-2020 11:58 發表

願聞其詳
小弟無買未有資格講, 請自已爬文
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=186788&extra=page%3D2
作者: cyl198911    時間: 18-5-2020 12:14

係放少左野,因為越黎越多死講價...
作者: Dave    時間: 18-5-2020 12:24

少買野,少放野,留多個錢扎袋MODE
作者: kornhill401    時間: 18-5-2020 12:47

但我認為果D收藏級的玩具槍,都未見有人放出尼.
例如'S.G. '的M107 co2 GBB. '國際 '和'田中 '的S&W的M10 4吋重管左輪....等等等.

作者: lekch    時間: 18-5-2020 13:18

呢到咩人都有 放野都唔太敢起到放,遇個太多極品
買隻匣又要相 比個舊帖佢睇相 又唔滿意我個「舊」價錢

仲有個I am selling 既搵食友,可能以為放緊絕版野 有得炒,
二手價仲要貴過槍街個價2倍
作者: jacobchan3    時間: 18-5-2020 13:31

真係好佩服放ar10雙彈匣果個位師兄  二手價仲貴過出面  支槍都唔知放左幾多次 真係有恆心

作者: 520df10    時間: 18-5-2020 14:43

引用:
原帖由 cyl198911 於 18-5-2020 12:14 發表
係放少左野,因為越黎越多死講價...

前日先撞到個西利D既師兄
一刀500斬價,斬得兇狠仲話人肉酸,嫌貴
可惜即晩交收左,
交收果位師兄仲讚實物靚過圖片
比上一支放盤仲平300添呀

圖片附件: GGAAG.jpg (18-5-2020 14:43, 43.19 KB) / 該附件被下載次數 155

作者: 2slow    時間: 18-5-2020 17:15

引用:
原帖由 lekch 於 18-5-2020 13:18 發表

仲有個I am selling 既搵食友,可能以為放緊絕版野 有得炒,
果位I am selling 師兄真係好配服佢, 非常有恆心,
有d野反複post左成年都仲唔放棄
基本上小弟見到即skip
作者: dingding1960    時間: 18-5-2020 18:07

早排係T2見有師兄放枝軍隊r501仲貴個新買,吾通已絕左版。
作者: lekch    時間: 18-5-2020 18:18

引用:
原帖由 2slow 於 18-5-2020 17:15 發表

果位I am selling 師兄真係好配服佢, 非常有恆心,
有d野反複post左成年都仲唔放棄
基本上小弟見到即skip
會有咩人有咁多「全新」既貨放起二手區 唔通係商家?
開左盒 未落場 鋪塵最多都寫99%新
作者: 小伙子    時間: 19-5-2020 04:19

好多都去晒T2
作者: dogjumpjump    時間: 19-5-2020 08:56

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-5-2020 12:47 發表
但我認為果D收藏級的玩具槍,都未見有人放出尼.
例如'S.G. '的M107 co2 GBB. '國際 '和'田中 '的S&W的M10 4吋重管左輪....等等等.
M107 co2 GBB
呢支講起就失望, 之前仲話收訂再出,  點解搞到退訂... 好失望.
作者: dogjumpjump    時間: 19-5-2020 09:00

引用:
原帖由 lekch 於 18-5-2020 13:18 發表

T2都有類似極品..  呢幾日, 有兩個 馬路仙 M1 GBB, 一支特別版仲貴過新近二千,
未算, 有支壞咗.. 仲貴過新槍千幾, 都唔知係咪夾定推價.

我都有支, 呢支嘢表現一定唔值呢個價去買支二手.  打到一匣唔噴氣已好好彩, 冬天更加唔洗玩
要買等再版 或等RARE啱  出支跳殼好過

作者: kornhill401    時間: 19-5-2020 14:37

最攪笑係佢話..新槍買番尼,未玩過,無落場,神台槍.但欠缺彈匣釋放制..
原來玩具槍放得耐,D parts有生命,會自己失蹤.
作者: cyl198911    時間: 19-5-2020 15:35

引用:
原帖由 520df10 於 18-5-2020 14:43 發表

前日先撞到個西利D既師兄
一刀500斬價,斬得兇狠仲話人肉酸,嫌貴
可惜即晩交收左,
交收果位師兄仲讚實物靚過圖片
比上一支放盤仲平300添呀
唔好話邊個平台,其實成個二手界都多左好多怪人
講價,直接斬半價,R送野,"大陸野乍嘛"
重有好多唔識整又要自己黎,收左唔夠2日話收返黎壞左
我成個表情WTF,交收果朝先拍片比你睇work fine,兩日後你話壞左放返出黎?
搞到好似我放壞野咁,直頭賣野既心情都冇埋
作者: Ang123456    時間: 19-5-2020 16:47

T2 好多小學雞人和陷阱,試過買把二手槍,whatsapp都正常傾,講明支槍係HW, 交收條友吾蒲頭,揾個賓妹交收,咁支嘢又吾係貴,都費事大街大巷驗槍,返屋企就知乃野,ABS兼無SA,再 whatsapp賣家,死都話係HW,仲要話佢無講明可SA!
我都費事再同佢講下去,咁平都騙,留番俾佢睇病!

作者: horenhim    時間: 19-5-2020 18:06

同人2手交手係情趣黎
我呢d socially awkward 寧願比多少少好過
作者: Ang123456    時間: 19-5-2020 21:10     標題: 回覆 27# 的帖子

我吾係貪平,而係無個槍款,所以買來過手癮。
但見賣家賣既野,我懷疑佢吾係玩家,而係搵食既。
作者: matthong    時間: 19-5-2020 22:59

引用:
原帖由 jacobchan3 於 18-5-2020 13:31 發表
真係好佩服放ar10雙彈匣果個位師兄  二手價仲貴過出面  支槍都唔知放左幾多次 真係有恆心
係賣足幾年,價又唔減,Post幾次冇人買就算啦,死唔斷氣
作者: matthong    時間: 19-5-2020 23:02

最賤有啲人,割價收你支custom槍,轉頭高價賣返出去
作者: horenhim    時間: 20-5-2020 09:49

引用:
原帖由 matthong 於 19-5-2020 23:02 發表
最賤有啲人,割價收你支custom槍,轉頭高價賣返出去
重要走黎pm你話賺左~
真係試過
發熱發亮的人格

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0