標題: 馬記AUG 快頻 轉電子板機同時唔要二段發射模式 及 電閘如何更換 請求回答~謝謝 [打印本頁]

作者: terrence722    時間: 24-5-2020 20:17     標題: 馬記AUG 快頻 轉電子板機同時唔要二段發射模式 及 電閘如何更換 請求回答~謝謝

馬記AUG 快頻 可唔可以轉電子板機同時唔要二段發射模式 及 電閘如何更換 請求解答~謝謝

我只用呢支槍用左4年好有感情 唔想轉其他槍 想升級佢同維修
作者: 新手一隻    時間: 25-5-2020 00:43

作者: terrence722    時間: 25-5-2020 03:46

[quote]原帖由 新手一隻 於 25-5-2020 00:43 發表

可以裝普通MOSFET,裝可編程嗰啲高級MOSFET要考慮點轉FIRING MODE
裝到普通MOSFET 已經可以 我只係唔想個電閘咁易炭化

算係可以
最簡單閹連發方法係用電線膠布遮住波箱外面o既連發電閘,或者拆走連發電閘的銅片

我要留連射 係唔想要二段扳機(我表達得唔清楚唔好意思) 想好似呢條片咁 https://www.youtube.com/watch?v=IEN4L6Rfdis
但我唔識點正 我見佢拆左果個部份出黎但之後要點改唔係好明
我英文麻麻

電閘我去搵搵同埋辣雞我未用過 換電閘時有咩要注意
謝謝~

作者: 新手一隻    時間: 25-5-2020 04:49

作者: terrence722    時間: 25-5-2020 20:20

引用:
原帖由 新手一隻 於 25-5-2020 04:49 發表

如果原裝電閘冇事o既話,唔使買新電閘
銅片輕微氧化可以試下contact cleaner,嚴重啲就用砂紙省
反正都裝MOSFET,大電流唔會再經電閘,就算已經輕微氧化,唔理都應該冇問題

都係多幾十蚊換埋佢算

裝MOSFET因為走線唔同,一定 ...
我現時用緊7.4v電 裝mosfet 會唔會需要用11.1v?
另外我唔明你講佢係trigger同波箱trigger之間加螺C既位置大約係邊個位

我見條片佢係直頭冇左單發呢個功能一扣就係連發(連轉單發連發果位係冇郁過)

作者: 新手一隻    時間: 25-5-2020 22:42

作者: terrence722    時間: 26-5-2020 00:09

引用:
原帖由 新手一隻 於 25-5-2020 22:42 發表

唔需要,MOSFET可以係7.4V下正常運作
另外馬記HC系列打8.4V好似已經25rps,打11.1V可能射速太快,彈弓太淋天梯復位不及而掃齒,不過我都未試過玩馬記HC打11.1V

應該係呢度 ...
明白晒 今個星期大改造佢

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0