標題: [Marui] 7/17 馬記新商品預告 [打印本頁]

作者: ayaka    時間: 9-7-2020 14:28     標題: 7/17 馬記新商品預告

AK GBB
新款M4 GBB?
P320 GBB?

圖片附件: 7-17-2.jpg (9-7-2020 14:28, 232.77 KB) / 該附件被下載次數 163

圖片附件: 7-17.jpg (9-7-2020 14:28, 296.68 KB) / 該附件被下載次數 159

作者: pmcoperator    時間: 9-7-2020 14:39

期代AK GBB
M4我估MK18 GBB
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 14:41

引用:
原帖由 ayaka 於 9-7-2020 14:28 發表
AK GBB
新款M4 GBB?
P320 GBB?
P320 咁突然?唔知會唔會又入電 / NON BLOWBACK
作者: Dave    時間: 9-7-2020 14:48

AK GBB 如無意外都應該入手的了...
作者: RCOOH    時間: 9-7-2020 14:59

買完支GHK先黎馬記AK……
作者: dogjumpjump    時間: 9-7-2020 15:06

GHK D AK 已幾唔錯.   無乜動力入馬記.
作者: ayaka    時間: 9-7-2020 15:12

唔知馬記AK係咪沖鋼身(係都多數自家數), 改件又要搞餐死
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 15:13

引用:
原帖由 ayaka 於 9-7-2020 15:12 發表
如果有鋼身都可以考慮下

如果唔係鋼身就算了...改鋼身又一筆錢...攪攪下可以買多支其他槍
作者: RCOOH    時間: 9-7-2020 15:26

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-7-2020 15:06 發表
GHK D AK 已幾唔錯.   無乜動力入馬記.
咪係,已經係鋼身,大不了換埋楓葉hop座同鋼sear就好爽。

買鎗(鷹熊有大特價)順便一鋪過裝埋資本主義套餐,費事再搞馬記特規野。

圖片附件: Resizer_15942793637440.jpg (9-7-2020 15:26, 77.71 KB) / 該附件被下載次數 168

作者: ayaka    時間: 9-7-2020 15:30

http://www.hyperdouraku.com/event/marui_fes6/index.html
翻譯: 接收器由壓鑄鋅製成,接收器蓋由鋼壓製成
亞鉛身....
作者: Dave    時間: 9-7-2020 15:31

引用:
個身做番短,應該好多野都唔通市面料。
BTW 自己手上只有一支幾百蚊的 CO2 WELL AK GBB ,無轉會壓力
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 15:38

引用:
原帖由 ayaka 於 9-7-2020 15:30 發表
http://www.hyperdouraku.com/event/marui_fes6/index.html
翻譯: 接收器由壓鑄鋅製成,接收器蓋由鋼壓製成
亞鉛身....
OH......

咁真係可以慳返...到時鋼身又幾K...一支馬記可買2支GHK...我買兩支GHK算了
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 15:40

引用:
原帖由 Dave 於 9-7-2020 15:31 發表

個身做番短,應該好多野都唔通市面料。
BTW 自己手上只有一支幾百蚊的 CO2 WELL AK GBB ,無轉會壓力
等睇DAVE兄出POST....自己手上已有3支GHK...以而家資料睇應該暫時唔會轉會
作者: ballballmoon    時間: 9-7-2020 15:47

作者: 天翔翼    時間: 9-7-2020 15:59

MWS 果時又話佢亞鉛又話佢自私數乜乜,最後個個咪又出補品出到不易樂乎
AKM 只要出廠性能好過我們同方仗(兩把都係多病痛要搞),補品唔會少

Receiver 身係亞鉛,蓋係沖壓鋼
恐怕又係因為全鋼過唔到日本限制

作者: Dave    時間: 9-7-2020 20:14

引用:
原帖由 Kwind 於 9-7-2020 15:40 發表

等睇DAVE兄出POST....自己手上已有3支GHK...以而家資料睇應該暫時唔會轉會
以在下所知馬記呢支應該都是合金身+ 鋼頂 ,亞完細件。
BTW 在下估佢應該會比MWS 更便宜一點,應該都會入手吧。
作者: jl36    時間: 9-7-2020 20:56

除非做到全行程,如果唔係論用料,質感,後座力,仿真火控我睇唔到馬記比方仗有咩優勢.方仗原廠準成度及射頻都唔錯,玩慣co2匣重口味返唔到轉頭
作者: csg314    時間: 10-7-2020 09:27

用方仗全改己經好滿意,吾使無謂搞馬仔野~
作者: Spitfire    時間: 10-7-2020 10:40

方仗最大問題都係錯size, 相反馬記質感上應該都冇方仗咁有木有鋼
可能都ak pmc款
作者: dogjumpjump    時間: 10-7-2020 10:54

引用:
九成九都係用返次世代個模再改.. 放心.

見到反胃... RIP

作者: dogjumpjump    時間: 10-7-2020 10:56

引用:
原帖由 RCOOH 於 9-7-2020 15:26 發表

咪係,已經係鋼身,大不了換埋楓葉hop座同鋼sear就好爽。

買鎗(鷹熊有大特價)順便一鋪過裝埋資本主義套餐,費事再搞馬記特規野。

我都買過兩支, 只係唔夠位放咗支出去,  留支AKU, 玩咁耐無乜出事, 用料又靚, 沖壓鋼身質感馬記都比唔到,
佢二手價企得咁硬, 就知好嘢.

作者: RCOOH    時間: 10-7-2020 11:11

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-7-2020 10:56 發表

我都買過兩支, 只係唔夠位放咗支出去,  留支AKU, 玩咁耐無乜出去, 用料又靚
佢二手價企得咁硬, 就知好嘢.
方丈AK既公差真係好AK,應該特登有d件係焊得冇咁正,LCT件之間極fit極準,但要裝上支AK度就要出鎚仔狂扑。
作者: ballballmoon    時間: 10-7-2020 13:27

作者: kornhill401    時間: 10-7-2020 14:09

P320?或是M17呢? 希望係短匣版啦!
作者: jl36    時間: 10-7-2020 16:02

支方仗Akms六年前買返嚟只係換咗電木grip + 增強後座力回膛桿打到今日,遲啲打算做埋舊化
打CO2 Recoil真係好實淨

作者: jn_jona    時間: 10-7-2020 23:33

引用:
原帖由 ballballmoon 於 10-7-2020 13:27 發表
我得2把ghk ak..

唔舍得換馬記
隻匣好正
作者: 0050100    時間: 11-7-2020 05:05

終於等到marui AK gbb, 1萬已備,「渴望」!
作者: siriochow    時間: 12-7-2020 21:58

睇日本人用ghk ak打134a較能如何就知有冇市場,如果冬天落雪爽清一匣半兩匣咁馬記個挑戰難道應該好大,相返比馬記做到有餘咁自然有客路,仲有大把option廠睇住嚟出件執金
作者: Dave    時間: 12-7-2020 23:02

其實在下要求好簡單,想要一把一買回來甚麼都不用攪直接落場打一整日,不要玩幾玩有野爛有野爆的GBBR,
合金身合金件在下不是太介意,反正下場時除了自己根本無人會知,反而打一節兩節又要回去拆槍整槍才是最顯眼的事...
至於外觀件,如果市場夠大其實不怕沒有人出,MWS 一套416 KIT 八千銀都常常賣斷,又或者萬元的BAD 556,或是SAI 款,不怕沒款只怕沒錢,
我猜想如果好賣的話應該有人會出鋼身KIT的。
作者: pmcoperator    時間: 13-7-2020 13:51

引用:
原帖由 Dave 於 12-7-2020 23:02 發表
其實在下要求好簡單,想要一把一買回來甚麼都不用攪直接落場打一整日,不要玩幾玩有野爛有野爆的GBBR,
合金身合金件在下不是太介意,反正下場時除了自己根本無人會知,反而打一節兩節又要回去拆槍整槍才是最顯眼的 ...
我就要求高左,除左可靠,對我黎講觀賞感同手感都好重要
屋企有左槍櫃,要成日拿黎望,打過真槍就覺得馬記Trigger太玩具。
作者: RCOOH    時間: 13-7-2020 13:59

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 13:51 發表

我就要求高左,除左可靠,對我黎講觀賞感同手感都好重要
屋企有左槍櫃,要成日拿黎望,打過真槍就覺得馬記Trigger太玩具。
但GHK AK都係玩具雞

個人覺得扣力仲輕過hi cap……
作者: csg314    時間: 13-7-2020 14:02

方仗整埋補品吾使一雞就搞掂又靚又打得,馬記吾係差既,但新出個時完全無補品,要一排至有野改,同埋感覺似GBB吾似真槍~
引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 13:59 發表

作者: pmcoperator    時間: 13-7-2020 16:23

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 13:59 發表

係,要去到真槍咁硬就要玩到毒蛇個D Level
利申方丈玩家,我玩過人地枝原裝MWS,個Trigger好似馬記電槍 lol
作者: RCOOH    時間: 13-7-2020 16:27

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 16:23 發表

係,要去到真槍咁硬就要玩到毒蛇個D Level
利申方丈玩家,我玩過人地枝原裝MWS,個Trigger好似馬記電槍 lol
至少好似V記M17咁嘛

行程咁長,扣雞軟乃乃我反而仲快唔到。

圖片附件: Resizer_15946293469820.jpg (13-7-2020 16:40, 87.8 KB) / 該附件被下載次數 142

作者: siriochow    時間: 13-7-2020 17:07

可能出咗之後ready 輝ter將之前mb47套cnc kit改數比marui再出呢,呢支我念可能改美式ak多,其實馬記應該出mb47啦,真野都係鋁身,咁咪唔會兩頭唔到岸
作者: jl36    時間: 13-7-2020 17:35

我反而比較在意Cocking力度同聲
引用:

作者: RCOOH    時間: 13-7-2020 17:42

引用:
原帖由 jl36 於 13-7-2020 17:35 發表
我反而比較在意Cocking力度同聲
方丈AK我用手指尾都cock到。好輕。
作者: pmcoperator    時間: 13-7-2020 17:48

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 17:42 發表

方丈AK我用手指尾都cock到。好輕。
換條130%回膛彈弓可硬D
但無一隻玩具可以做到真品咁硬
如果唔係打唔動
CO2都未必得
作者: RCOOH    時間: 13-7-2020 18:01

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 17:48 發表

換條130%回膛彈弓可硬D
但無一隻玩具可以做到真品咁硬
如果唔係打唔動
CO2都未必得
玩過,得。

整過一條12磅回膛(CZ75建議用12磅多過16)落Glock度,top gas打得郁,但滿氣只可以兩鎗去到尾lock到架,之後極速腳軟。
作者: 阿堅    時間: 13-7-2020 21:53

引用:
原帖由 siriochow 於 13-7-2020 17:07 發表
可能出咗之後ready 輝ter將之前mb47套cnc kit改數比marui再出呢,呢支我念可能改美式ak多,其實馬記應該出mb47啦,真野都係鋁身,咁咪唔會兩頭唔到岸
MB47個身鋼黎架
引用:
Each 2 pound receiver is machined from a solid 15 pound block of US sourced 4140 steel, then heat treated to an RC41 hardness.  Barrel journal is reamed to .9065 post heat treat for absolute perfection.
https://sharpsbros.com/mb47-7-62-x-39mm/
作者: siriochow    時間: 13-7-2020 22:48     標題: 回覆 40# 的帖子

係喎,自己搞錯tim,多謝指點
作者: 天翔翼    時間: 13-7-2020 23:05

引用:
原帖由 csg314 於 13-7-2020 14:02 發表
方仗整埋補品吾使一雞就搞掂又靚又打得,馬記吾係差既,但新出個時完全無補品,要一排至有野改,同埋感覺似GBB吾似真槍~

馬記,佢出得又冇鑊氣,打得順又爽,唔怕佢冇得補,唔好半行程又上彈唔順又自爆HOPUP座基本上就賣得出冇問題

TRIGGER硬度冇玩就唔識了
作者: pmcoperator    時間: 14-7-2020 09:15

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 18:01 發表

玩過,得。

整過一條12磅回膛(CZ75建議用12磅多過16)落Glock度,top gas打得郁,但滿氣只可以兩鎗去到尾lock到架,之後極速腳軟。
咪係囉,打得郁,但兩槍就腳軟,等如唔Work
不過都係睇每個人想追求咩野
我就想係各方面搵個平衡點

作者: pmcoperator    時間: 14-7-2020 11:02

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 16:27 發表

至少好似V記M17咁嘛

行程咁長,扣雞軟乃乃我反而仲快唔到。
M17就真係做得超真
裝條130%彈弓真係同真既Feel差唔多
作者: pmcoperator    時間: 17-7-2020 10:08

今晚7點開估啦
期代
作者: Dave    時間: 17-7-2020 11:43

疊埋心水買AK GBB
作者: ayaka    時間: 17-7-2020 15:50

許願P320 GBB, 用個chassis來diy
作者: ayaka    時間: 17-7-2020 19:31

AKM GBB
MK18 GBB
P320 GBB

圖片附件: TN_MK18.jpg (17-7-2020 19:31, 387.88 KB) / 該附件被下載次數 141

圖片附件: TM_P320.jpg (17-7-2020 19:31, 413.77 KB) / 該附件被下載次數 134

作者: TheOrigina1    時間: 17-7-2020 19:32

AK GBB
MK18 Mod 1 GBB
P320 GBB
都算估中
心底希望P250
作者: jn_jona    時間: 17-7-2020 19:38

P320係有safety版wor
作者: laukw123    時間: 17-7-2020 19:53

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-7-2020 19:38 發表
P320係有safety版wor
日本仔法律,唔可以無手動保險,所以佢地廢事煩,整無保險版又要係唔知邊度加個暗位比佢,索性出有保險版仲好。
好似GLOCK又會係個號碼牌下面整, P226 又係個拆槍制度整,就算左輪都會整個手動保險係D唔起眼既位,
但有D又可以無, 例如TANAKA D左輪又無保險
作者: ayaka    時間: 17-7-2020 20:41

跌管角度幾明顯

圖片附件: TM_P3201.jpg (17-7-2020 20:41, 154.46 KB) / 該附件被下載次數 156

作者: TheOrigina1    時間: 17-7-2020 20:45

AK半行程
不過selector位置正確 唔係電槍身
收貨啦
作者: 天翔翼    時間: 17-7-2020 20:59

AK冇全行,慘
作者: jn_jona    時間: 17-7-2020 21:16

冇全行程
作者: geese-f-howard    時間: 17-7-2020 21:49

引用:
原帖由 ayaka 於 17-7-2020 20:41 發表
跌管角度幾明顯
自從Glock19開始,Marui手槍跣管都keep住個水準
作者: tf141    時間: 17-7-2020 22:53

最近對玩鎗冇咗個熱誠
不過Marui P320冇乜理由唔買
嗯...等下佢會唔會出Compact / Carry款,然後再等有廠出鋁slide set (最好係Detonator啦)同埋下身吧
作者: dogjumpjump    時間: 17-7-2020 23:03

但馬記P320呢D都係膠做.. 渣起上手無乜feel,  點正都買唔落手,

MK16確實靚仔,

AK呢... 唔錯, 但有GHK, 真係唔知點解要買佢.
作者: Kwind    時間: 17-7-2020 23:15

引用:
原帖由 tf141 於 17-7-2020 22:53 發表
最近對玩鎗冇咗個熱誠
不過Marui P320冇乜理由唔買
嗯...等下佢會唔會出Compact / Carry款,然後再等有廠出鋁slide set (最好係Detonator啦)同埋下身吧
如果有廠出Compact下身同SLIDE...應該都會砌返支玩下

始終都係比較鐘意COMPACT槍...而家支M17都想轉M18

作者: csg314    時間: 18-7-2020 09:23

無全行程又無MARKING搞到枝AK甘真係買吾落手,GHK啦都系,
作者: Dave    時間: 18-7-2020 09:29

引用:
原帖由 Kwind 於 17-7-2020 23:15 發表

如果有廠出Compact下身同SLIDE...應該都會砌返支玩下

始終都係比較鐘意COMPACT槍...而家支M17都想轉M18
在下買左V 記M17 同 WE 無印 M18 ,都無點玩過,馬記又出一支
作者: hendry9881    時間: 18-7-2020 09:31

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2020 09:29 發表

在下買左V 記M17 同 WE 無印 M18 ,都無點玩過,馬記又出一支
支V記M17仲係盒未開
作者: Dave    時間: 18-7-2020 09:41

引用:
原帖由 csg314 於 18-7-2020 09:23 發表
無全行程又無MARKING搞到枝AK甘真係買吾落手,GHK啦都系,
其實人各有志,唔洗下下踩的,GXX 都係半行程個身做長了而 SELECTOR 也錯位因為都是跟電槍數,前節有時個別玩家會反映條外管不舉不過可能是錯覺,
這些也不用下下拿來踩,鋼皮靚木是優點,也有以上一些缺點,至於性能及維護及有沒鑊氣在下不知道因為沒買GXX 也不會買。
在下會入馬記的原因純粹是因為貪看新系統及設計,亞鉛身是不及鋼身質感這點是肯定的,但也是看玩家接受程度,
正如有些玩家玩GBB 手槍是非鋼SLIDE 不可,鋁合金都說接受不到,而在下則是拿膠SLIDE 也玩得開心的玩家,所以對亞鉛身也是可以將就著玩,
大前題當然是有優異的性能和準度來平衡這些缺點,如果性能跟市面上的GBB 差異不大而輸了質感,那就乏善可陳了。
作者: csg314    時間: 18-7-2020 10:32

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2020 09:41 發表

其實人各有志,唔洗下下踩的,GXX 都係半行程個身做長了而 SELECTOR 也錯位因為都是跟電槍數,前節有時個別玩家會反映條外管不舉不過可能是錯覺,
這些也不用下下拿來踩,鋼皮靚木是優點,也有以上一些缺點,至 ...
吾系踩,不過本人擺多過用所以先買GXX~ 個時MWS未出我都係甘彈,後尾自己都收左兩枝,打左兩年無野整過~

作者: kornhill401    時間: 18-7-2020 11:08

佢支P320=VFC果支M17同款式. 咁又慳番.
作者: Dave    時間: 18-7-2020 11:17

引用:
原帖由 hendry9881 於 18-7-2020 09:31 發表

支V記M17仲係盒未開
在下比較積極,打了一匣m17,再束之高閣
作者: jn_jona    時間: 18-7-2020 13:31

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-7-2020 11:08 發表
佢支P320=VFC果支M17同款式. 咁又慳番.
唔同Vfc 係m17
Marui係p320
下身骨同rmr位
作者: marco91919    時間: 18-7-2020 16:32

仲記得當初MWS出個陣好多人都話馬記咁遲先出
VFC WE GHK 毒蛇 KWA 間間廠出左咁多年 一定好過馬記
點知一出 將間間廠大巴大巴咁車落塊面到

今日AK好似見返當年既情況咁

利申 GHK 74U買左唔夠半年放返出去 接受唔到
作者: dogjumpjump    時間: 18-7-2020 16:54     標題: 回覆 68# 的帖子

又有少少唔同,  MWS 個身係cerakote 已搶唔少分, 而珍M4個身唔係用鋼造 所以cerakote 表面處理個效果, 己很滿足玩家需求

而當年其他系統M4都有不同維護問題,

佢出當然係唔想整槍朋友的福音.

不過以身來講, AK係鋼做, 如果馬記個亞鋁身做唔到鋼的感覺,  集郵玩家都未必會買了.
加上, GHK AK本身係維護上都無乜大問題,

而係行程來講, 馬記又唔係好過佢
所以情況唔太同當年MWS , 不能直接比較,  

都係睇埋佢個內籠先下定論啦, 可能正都會飛呢,

PS: 渣GHK AK74U 及AKMS 超過三年的玩家

作者: ayaka    時間: 18-7-2020 20:05

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 17-7-2020 21:49 發表

自從Glock19開始,Marui手槍跣管都keep住個水準
用g19 個設計就正,chamber位唔易花
希望有人出legion frame
作者: tf141    時間: 18-7-2020 20:46

引用:
原帖由 Kwind 於 17-7-2020 23:15 發表

我都鍾意compact鎗,有agent feel
作者: kornhill401    時間: 19-7-2020 10:16

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-7-2020 13:31 發表

唔同Vfc 係m17
Marui係p320
下身骨同rmr位
謝謝C兄給予有關知識. 以下是我從網上找到的圖片,
作為分別P320和M17之用.
而我覺得'馬記 '的P320,除了下身骨位比較長外,其餘和M17無分別.

圖片附件: P320.jpg (19-7-2020 10:16, 104.27 KB) / 該附件被下載次數 130

圖片附件: SIG P17.jpg (19-7-2020 10:16, 88.03 KB) / 該附件被下載次數 120

作者: RCOOH    時間: 19-7-2020 10:26

引用:
原帖由 tf141 於 18-7-2020 20:46 發表

我都鍾意compact鎗,有agent feel
飛光頭貼個barcode,著件老西,仲有feel。
作者: jn_jona    時間: 19-7-2020 12:34

引用:
原帖由 RCOOH 於 19-7-2020 10:26 發表

光頭星
兩枝銀色1911
作者: jimmy0020    時間: 19-7-2020 13:20     標題: 回覆 72# 的帖子

其實我成日都覺M17= P320 full size 滑架+ P320 carry下身
作者: tf141    時間: 19-7-2020 14:07

引用:
原帖由 RCOOH 於 19-7-2020 10:26 發表

唔係呢種
呢種殺手feel
作者: RCOOH    時間: 19-7-2020 14:20

引用:
原帖由 tf141 於 19-7-2020 14:07 發表

唔係呢種
呢種殺手feel

史特工,用沙鷹都得呀

圖片附件: 220px-Agent_Smith_(The_Matrix_series_character).jpg (19-7-2020 14:20, 19.15 KB) / 該附件被下載次數 154

作者: kornhill401    時間: 21-7-2020 12:46

引用:
原帖由 jimmy0020 於 19-7-2020 13:20 發表
其實我成日都覺M17= P320 full size 滑架+ P320 carry下身
好似有支叫'SIG M18 ', 我就覺得似呢支'馬記 'P320.
作者: gabau    時間: 21-7-2020 16:55     標題: 回覆 78# 的帖子

sig m18 係m17 compact版,vfc/sigair 出咗gbb好似可以preorder
作者: ranger101    時間: 21-7-2020 21:14

引用:
原帖由 jimmy0020 於 19-7-2020 13:20 發表
P320四種下身,
Full size, Carry, Compact, Sub-compact
M17用既係Carry下身,VFC/WE目前出過既型號都係Carry下身,Marui今次出Full size下身都好
作者: ballballmoon    時間: 22-7-2020 09:34

作者: kornhill401    時間: 22-7-2020 13:08

引用:
原帖由 gabau 於 21-7-2020 16:55 發表
sig m18 係m17 compact版,vfc/sigair 出左gbb好似可以preorder
請教C兄! 手槍中的compact版,同非compact版有乜分別呢?
作者: 051039    時間: 22-7-2020 13:14

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-7-2020 13:08 發表

請教C兄! 手槍中的compact版,同非compact版有乜分別呢?
呢個年代開始有啲複雜,有啲係標準大細grip配短槍管
大概好似Glock17下身但係用19槍管+滑架咁
作者: ayaka    時間: 22-7-2020 13:40

原來SIG原廠有320 safety grip module, 不過未見有full size+safety

作者: kornhill401    時間: 23-7-2020 12:05

引用:
原帖由 051039 於 22-7-2020 13:14 發表

呢個年代開始有D複雜,有D係標準大細grip配短槍管
大概好似Glock17下身但係用19槍管+滑架咁
謝謝周C FU給予有關知識.
但我唔覺得'馬記 '呢支P320的槍管比'V記 '果支M17短.
所以才向該位C兄請教.
作者: pmcoperator    時間: 23-7-2020 17:59

有冇人知枝MK18幾時出﹖
作者: Dave    時間: 23-7-2020 18:27

引用:
原帖由 pmcoperator 於 23-7-2020 17:59 發表
沒有明說,只在分享視頻內寫了「近日發售預定」,
然而MK18 的POSTER 是明顯是多一些DETAIL ,相信不遠矣。
AK 的資料很多都未寫上去。

圖片附件: MK18.jpg (23-7-2020 18:28, 462.22 KB) / 該附件被下載次數 150

圖片附件: AKM.jpg (23-7-2020 18:28, 496.69 KB) / 該附件被下載次數 151

作者: tf141    時間: 23-7-2020 21:26

引用:
原帖由 Dave 於 23-7-2020 18:27 發表

沒有明說,只在分享視頻內寫了「近日發售預定」,
然而MK18 的POSTER 是明顯是多一些DETAIL ,相信不遠矣。
AK 的資料很多都未寫上去。

好似都係多咗個ZET System
可能枝AK冇呢個設計,所以冇落呢個logo啫
作者: TheOrigina1    時間: 23-7-2020 21:44

引用:
原帖由 tf141 於 23-7-2020 21:26 發表

好似都係多咗個ZET System
可能枝AK冇呢個設計,所以冇落呢個logo啫
zet system係bolt lock特殊設計
ak沒有bolt lock
作者: tf141    時間: 24-7-2020 14:56

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 23-7-2020 21:44 發表

zet system係bolt lock特殊設計
ak沒有bolt lock
係呀,所以應該係因為咁
作者: Matt_LAW    時間: 24-9-2020 21:55

今日見到網店有得Pre order 支 MK18 GBB ....
好想見佢真身。。^_^
作者: Dave    時間: 24-9-2020 22:36

引用:
原帖由 pmcoperator 於 23-7-2020 17:59 發表
10 月 8 日 ,比MTR 16 貴兩舊HKD 左右

圖片附件: WhatsApp Image 2020-09-24 at 18.40.49.jpeg (24-9-2020 22:36, 211.24 KB) / 該附件被下載次數 116

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0