標題: [GHK] Ghk Glock17幾時出? [打印本頁]

作者: Carlos368    時間: 2-9-2020 00:07     標題: Ghk Glock17幾時出?

其實Ghk Glock17幾時出?ghk的g17 3月巳經準備出,話疫情關係遲D出,早排又出左兩支m4,依家又好似冇左件事咁.
作者: JFCP    時間: 2-9-2020 08:55

已成失蹤人口了!!
作者: Kwind    時間: 2-9-2020 10:20

前排有出過條快扣射擊片....總會出0既....等下吧
作者: Carlos368    時間: 2-9-2020 10:48

引用:
原帖由 Kwind 於 2-9-2020 10:20 AM 發表
前排有出過條快扣射擊片....總會出0既....等下吧
我有睇過段片,睇來吾錯,尤其是lock bolt,快扣都lock bolt,馬記系統glock打重D的鋼slide,慢扣都未必lock到
作者: geese-f-howard    時間: 2-9-2020 11:25

GHK話已經做好晒,等Umarex批出貨,咁你企係Umarex立場諗,會唔會畀自己商品打自己商品
作者: jn_jona    時間: 2-9-2020 11:40

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 2-9-2020 11:25 發表
GHK話已經做好晒,等Umarex批出貨,咁你企係Umarex立場諗,會唔會畀自己商品打自己商品
都岩既
就好似u記usp咁
Ksc出.45, usp9c
Vfc就出usp9, p8a1 冇重疊到
Ghk出g17有機隊死vfc條link
係g3 we同vfc一齊出姐

Btw 係咪ghk g17睇落應該冇位玩mos?
作者: kornhill401    時間: 2-9-2020 11:49

我覺得呢支G17,的確係值得耐心等待ge一支玩具槍.
利申:我都等待中.希望到時個價錢,唔好太離地啦!
作者: geoprotex    時間: 2-9-2020 16:45

無記錯之前官方好似已公佈定價, 大約港幣三千有找, 如果無鑊氣其實抵過買V記換鋼slide
作者: jn_jona    時間: 2-9-2020 16:47

引用:
原帖由 geoprotex 於 2-9-2020 16:45 發表
無記錯之前官方好似已公佈定價, 大約港幣三千有找, 如果無鑊氣其實抵過買V記換鋼slide
求神拜佛d marking唔好衰
衰左只有硬食

暫時係BA for vfc g19 gen4 mos套slide d字最正
壓字
作者: kornhill401    時間: 3-9-2020 11:24

引用:
原帖由 geoprotex 於 2-9-2020 16:45 發表
WOW!呢個價錢,俾多幾百可以買佢地ge長槍了.
咁...到時睇佢找幾多紅魚才作決定了.
謝謝C兄給予有關答案!

作者: Carlos368    時間: 3-9-2020 11:49

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-9-2020 11:24 AM 發表

謝謝C兄給予有關答案!
我就考慮緊買ghk的g17定mk18,因為想整支全黑m4,mk18有D逼我玩2 tone,keymod始終過時,又冇鋪頭入貨
作者: Carlos368    時間: 3-9-2020 11:52

引用:
原帖由 Carlos368 於 3-9-2020 11:49 AM 發表

我就考慮緊買ghk的g17定mk18,因為想整支全黑m4,mk18有D逼我玩2 tone,keymod始終過時,又冇鋪頭入貨
但是睇到ghk的ak更加入吾落手,因為3千左右已經有鋼身的ak,鋁身m4反而貴成千
作者: jn_jona    時間: 3-9-2020 12:38

引用:
原帖由 Carlos368 於 3-9-2020 11:52 發表

但是睇到ghk的ak更加入吾落手,因為3千左右已經有鋼身的ak,鋁身m4反而貴成千
Ak鋼身平因爲佢係沖壓身 同埋冇license
對比返鑄身既m4黎講 的確m4好似有d唔抵啦
作者: geoprotex    時間: 3-9-2020 16:29

又無得o甘比較o既,大把手槍鋼kit定價都貴過兩三把長火gbb啦
引用:
原帖由 kornhill401 於 3-9-2020 11:24 發表

謝謝C兄給予有關答案!

作者: Carlos368    時間: 3-9-2020 21:09

引用:
原帖由 geoprotex 於 3-9-2020 04:29 PM 發表
又無得o甘比較o既,大把手槍鋼kit定價都貴過兩三把長火gbb啦

我就係一直玩鋼slide的手槍,睇返真系冇把可落場長火,先考慮買ghk邊把長火,定敗多把g17再算
作者: mg36    時間: 3-9-2020 22:24

引用:
原帖由 Carlos368 於 3-9-2020 11:52 發表

Ghk M4有licence同原裝已經鋼火控鋼bolt
Ghk ak 換埋鋼火控鋼bolt其實都四千, 計落差唔多
Btw等匠神條鋼bolt等到勁都長
作者: jn_jona    時間: 4-9-2020 00:06

引用:
原帖由 mg36 於 3-9-2020 22:24 發表

Ghk M4有licence同原裝已經鋼火控鋼bolt
Ghk ak 換埋鋼火控鋼bolt其實都四千, 計落差唔多
Btw等匠神條鋼bolt等到勁都長
匠神條bolt有咩特別?
我打算買w&s
作者: bennytsang16    時間: 4-9-2020 11:03

匠神條 bolt 是鋼,外觀比 W&S 美觀,而且重量「偷輕」了,可以保持一定的後挫力,但不會減慢射速。
師兄可以參考試槍片︰
https://www.youtube.com/watch?v= ... Bjlj7Ezl9WHuIzj_V5Y
引用:
原帖由 jn_jona 於 4-9-2020 00:06 發表

匠神條bolt有咩特別?
我打算買w&s

作者: NCP013    時間: 4-9-2020 16:00

但行程都係不足
作者: 等放工    時間: 4-9-2020 23:50

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 2-9-2020 11:25 發表
版權曱甴自己食水太深先打到啫... 明明枝槍本身賣450~650, 食水食到過千, 要真字下體再加幾百
合理D賣7百前後咪各有各賣
作者: 里安    時間: 5-9-2020 00:50

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-9-2020 11:24 發表

謝謝C兄給予有關答案!
佢好似鋼,呢個價有鋼同呢種像真度,無得比
作者: kornhill401    時間: 5-9-2020 13:02

引用:
原帖由 里安 於 5-9-2020 00:50 發表

佢好似鋼,呢個價有鋼同呢種像真度,無得比
似乎要換個心態,當作買真槍咁;尼買呢支玩具槍了.
作者: Dave    時間: 5-9-2020 14:32

引用:
原帖由 等放工 於 4-9-2020 23:50 發表

版權曱甴自己食水太深先打到啫... 明明枝槍本身賣450~650, 食水食到過千, 要真字下體再加幾百
合理D賣7百前後咪各有各賣
當年初初有這種玩法時,大家也很開心加貴一點點有美觀像真的MARKING,
甚至無MARKING 不歡,白版槍就是不合格不值得買,玩家胃口也被養大了。
但十年過去,眼見版權合作廠的槍愈賣愈貴,現在新品都差不多千三、四元一支,相比起當年數百元一支已是兩個世界。
然而問題是,這是一個不可走回頭路的選擇,玩家不會突然接受白牌槍,版權廠不會突然收平你版權費。
結果就是槍愈來愈貴,但廠家賺的愈來愈少,收入少,能投入開發的資源自然也少,這是一個死胡同。

作者: 里安    時間: 5-9-2020 16:16

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-9-2020 13:02 發表

似乎要換個心態,當作買真槍咁;尼買呢支玩具槍了.
咁好多師兄玩支手槍上萬都唔係新鮮事😅只係大家需求唔同

如果唔洗玩到呢種程度,市場已有大量選擇,唔洗等呢支
作者: vgrdragon1    時間: 7-9-2020 18:03

一步到位都值得等一下。預備定先。
作者: Kwind    時間: 7-9-2020 18:23

引用:
原帖由 Dave 於 5-9-2020 14:32 發表

當年初初有這種玩法時,大家也很開心加貴一點點有美觀像真的MARKING,
甚至無MARKING 不歡,白版槍就是不合格不值得買,玩家胃口也被養大了。
但十年過去,眼見版權合作廠的槍愈賣愈貴,現在新品都差不多千三、 ...
真係比貴左但FULL MARKING都還好

最慘而家係貴左好多之餘...仲要肉酸MARKING 0個下先慘...

(繼續等GLOCK GEN4 FULL MARKING中...不過睇怕都係等馬記X吉打比較有希望...版權版都係算吧)

作者: RCOOH    時間: 7-9-2020 22:23

引用:
原帖由 Kwind 於 7-9-2020 18:23 發表

真係比貴左但FULL MARKING都還好

最慘而家係貴左好多之餘...仲要肉酸MARKING 0個下先慘...

(繼續等GLOCK GEN4 FULL MARKING中...不過睇怕都係等馬記X吉打比較有希望...版權版都係算吧)
FOOL Marking
作者: 48191    時間: 7-9-2020 22:34

俾Marking fool咗....
由女火金開始。
引用:
原帖由 RCOOH 於 7-9-2020 22:23 發表

FOOL Marking

作者: kornhill401    時間: 8-9-2020 12:09

引用:
原帖由 48191 於 7-9-2020 22:34 發表
俾Marking fool左....
由女火金開始。
所以當年在'朗哥 '度,0願買支俾佢..噴到成面氣..ge G17 Gen4.
都唔買佢'女火金 '果支聲稱授權版ge G17 Gen4.
果支雖然俾佢噴到成面氣,起碼都叫做真正full marking.
仲有個都算係精美塑膠槍盒,載住支玩具槍tim.
利申:小弟以觀賞為主.

作者: 48191    時間: 8-9-2020 13:03

咁「謎版」先至係你杯茶.....
引用:
原帖由 kornhill401 於 8-9-2020 12:09 發表

所以當年在'朗哥 '度,0願買支俾佢..噴到成面氣..ge G17 Gen4.
都唔買佢'女火金 '果支聲稱授權版ge G17 Gen4.
果支雖然俾佢噴到成面氣,起碼都叫做真正full marking.
仲有個都算係精美塑膠槍盒,載住支玩具 ...

作者: kornhill401    時間: 9-9-2020 13:17

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2020 13:03 發表
咁「謎版」先至係你杯茶.....
我都係最近先知,當年「謎版」係'女火金 '廠出品.
當年在'E何B '的年代,走哂寶.
所以局住買左支'會噴面 'ge full marking G17 Gen4.
作者: 里安    時間: 10-9-2020 17:08

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-9-2020 13:17 發表

所以局住買左支'會噴面 'ge full marking G17 Gen4.
迷版有就好買,多數得1水半水

之前放支迷版19,好多師兄講到加錢收。。。。。。
作者: queen    時間: 11-9-2020 09:33

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-9-2020 13:17 發表

但經過最揀飲擇食o既Radar 1957槍袋驗證,女火金之迷版都唔係真數……

作者: kornhill401    時間: 11-9-2020 13:15

引用:
原帖由 queen 於 11-9-2020 09:33 發表

但經過最揀飲擇食o既Radar 1957槍袋驗證,女火金之迷版都唔係真數……
迷版不再諗了. 但聽閒呢支'G香港 '的G17係真數咁話.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0