標題: Silynx Clarus Pro入耳式電子抗噪耳機 [打印本頁]

作者: RCOOH    時間: 14-10-2020 13:08     標題: Silynx Clarus Pro入耳式電子抗噪耳機

係珍品既呢,不過真係好鬼貴,而且話就話以色列製造,造工慘過淘你個寶既平貨,d配件直頭唔fit。

唔使戴大耳牛,兩粒野搞掂,唔使比個鎗托係咁刮落耳機度,嘈到爆。用一粒3A比電,但用完一定要熄機,如果唔係好快放乾。

降25dB,85dB以上就起動。不過開左之後四周圍既聲誇張到似食雞,風聲、腳步聲或者冷氣壓縮機既聲會超響,人地細聲咬耳仔都聽到,係街開機感覺就同打緊8號波冇分別。

打GBB的話,機械聲變得好靚,原裝VFC個聲好似用左鋼煲咁過癮,但開起鎗黎個音量同聲同打藍球類似。

比起Earmor既玩具好好多,玩具耳機直頭搞到個人有d空間感錯亂,好似lag機咁聲畫不同步。

據報美軍開始用,香港既速龍都比人影到有用,不過佢地係LEM版,唔係3.5插頭係無線電插頭,而且由無線電比電,再加機身既3A做後備。民版就得3.5頭,惟一靠3A比電,冇電之後就係一對海綿耳塞。

可以聽歌聽電話,音質仲幾好。

圖片附件: Resizer_16026517226040.jpg (14-10-2020 13:08, 94.94 KB) / 該附件被下載次數 154

圖片附件: Resizer_16026517829440.jpg (14-10-2020 13:08, 93.03 KB) / 該附件被下載次數 153

作者: derp    時間: 14-10-2020 14:30

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-10-2020 13:08 發表
係珍品既呢,不過真係好鬼貴,而且話就話以色列製造,造工慘過淘你個寶既平貨,d配件直頭唔fit。

唔使戴大耳牛,兩粒野搞掂,唔使比個鎗托係咁刮落耳機度,嘈到爆。用一粒3A比電,但用完一定要 ...

我用開COMTAC III. 唔知SILYNX 會唔會都係一樣會行路個陣傳返D 自己個人骨震動既聲入耳呢? (即係好似行路個陣搵隻手指塞入對耳然後聽到好似有野撞D 厚木既聲) 會唔會有得較吸音量或者唔同模式?

同埋對耳室塞唔係好似COMTAC 咁CUP 住對耳會唔會好易跑跑下甩左出黎?

作者: RCOOH    時間: 14-10-2020 14:51

引用:
原帖由 derp 於 14-10-2020 14:30 發表

我用開COMTAC III. 唔知SILYNX 會唔會都係一樣會行路個陣傳返D 自己個人骨震動既聲入耳呢? (即係好似行路個陣搵隻手指塞入對耳然後聽到好似有野撞D 厚木既聲) 會唔會有得較吸音量或者唔同模式?

同 ...
唔覺。

3M大牛扣住顱骨,似乎因為咁而連行路搖既振動都會收到,變成不斷聽到共共共?但CP只係插耳窿,耳又係軟骨,共唔出聲既。

模式好似四檔,低,中,高,超,但開高基本上就夠,開超煩到痴線,耳邊好似比人轟炸咁。吸音量的話,可以換耳棉,原裝跟普通同高噪音環境2款,各3個尺吋。

至於易甩既問題,佢有送個耳掛比你加裝,但根本裝唔上,廢到爆炸,連鴨記20蚊兜都好過佢。

作者: NathanCPT    時間: 14-10-2020 16:30

引用:
原帖由 derp 於 14-10-2020 14:30 發表

同 ...
小弟用左依間廠好多年,但一直都係用shure三節軟膠未試過會跌...無用過佢地的海棉(感覺撐住隻耳)

音質方面就真係一般,Comtac iv比佢好
但clarus 一大賣點係藍牙put加手指制
作者: derp    時間: 14-10-2020 17:40     標題: 回覆 4# 的帖子

唔, 我可能都會轉COMTAC IV, 又係CUP 住隻耳, 不過用開盔就無所謂啦.

但係IV 用耳筒, 會唔會減少或者直頭無左好似III 咁有個種聽到自己骨既聲? 用III 打CQB 唔太覺, 一出到山隻聲真係有少少煩.

反而藍牙我個人使用個SETUP 就唔覺有乜吸引, 當然SILYNX 可以著便服都得都係一大亮點.
作者: derp    時間: 14-10-2020 17:42     標題: 回覆 3# 的帖子

哦, 係啦, 我去街有時戴個AIRPOD 都驚佢自己無啦啦跌落街... 不過我諗佢比起COMTAC 個好就係唔使下下都要用PC, 同埋可以唔使下下戴頭盔又唔使諗剪唔剪皮咁啦
作者: marcooo    時間: 14-10-2020 18:45

同非 pro 版有乜分別?
作者: RCOOH    時間: 14-10-2020 18:50

引用:
原帖由 marcooo 於 14-10-2020 18:45 發表
同非 pro 版有乜分別?
唔PRO係軍版,PRO係民版。
作者: marcooo    時間: 14-10-2020 19:42

俾個名呃左

利申,我買左set 非pro
作者: RCOOH    時間: 14-10-2020 19:49

引用:
原帖由 marcooo 於 14-10-2020 19:42 發表
俾個名呃左

利申,我買左set 非pro
令人可以一路聽歌,一路開拖,望落夠pro。
作者: marcooo    時間: 14-10-2020 22:48

引用:
原帖由 RCOOH 於 14-10-2020 19:49 發表

令人可以一路聽歌,一路開拖,望落夠pro。
我估我要買個一開2 插先做到

圖片附件: 2020-10-14_224214.jpg (14-10-2020 22:48, 121.28 KB) / 該附件被下載次數 144

作者: NathanCPT    時間: 15-10-2020 10:20

引用:
原帖由 marcooo 於 14-10-2020 22:48 發表

我估我要買個一開2 插先做到
是的,小弟正用緊

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0