標題: [G&P] 有冇C兄比較過G&P MWS Forge Receiver & Gun Modify Receiver??? [打印本頁]

作者: BREACHER556    時間: 21-2-2021 09:35     標題: 有冇C兄比較過G&P MWS Forge Receiver & Gun Modify Receiver???

Hi All,

唔知C兄們對G&P Forge Receiver set同Gun Modify既Receiver set 有冇經驗比較過?

我想搵GM 既BCM Marking已經冇晒貨, 諗緊買G&P嗰一隻再造Marking & Cerakote, 但到時價錢會相差成四五陪 (不過GM果隻又真係好平, 但又唔知會唔會出下一水)

Thanks

作者: sam524    時間: 21-2-2021 12:29

雖然我兩隻都無買過 我都等緊GM套無字身翻貨
但我覺得GM個價錢 再點比落去都無得輸
最近有一兩款翻左貨 可以再等下
之前有人話過佢上下身合得唔好 pin窿唔啱size 佢fb都有“解答”
唔知佢喱水有無改
作者: jn_jona    時間: 21-2-2021 20:49

Gm係鑄定鍛先

玩mws真係有福 咁快就百家爭鳴
開模鍛身 仲要平

對於我黎講馬記細枝左少少 過唔到自己果關
作者: BREACHER556    時間: 21-2-2021 23:11

引用:
原帖由 sam524 於 21-2-2021 12:29 發表
雖然我兩隻都無買過 我都等緊GM套無字身翻貨
但我覺得GM個價錢 再點比落去都無得輸
最近有一兩款翻左貨 可以再等下
之前有人話過佢上下身合得唔好 pin窿唔啱size 佢fb都有“解答”
唔知佢喱水有無改
都有睇過佢Facebook段片,其實嗰個位正常嘅,設計係咁

GM個價錢雖然得佢冇得輸,但個價錢平到我我諗緊佢個強度夠唔夠。

Anyway, 唯有等一下吧,目前街市上面搵到嘅就只有馬仔marking。。。。。。

作者: 1012    時間: 21-2-2021 23:13

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-2-2021 20:49 發表
Gm係鑄定鍛先

開模鍛身 仲要平

diecast 鑄來的
作者: BREACHER556    時間: 21-2-2021 23:21

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-2-2021 20:49 發表
Gm係鑄定鍛先

開模鍛身 仲要平

引用:
原帖由 1012 於 21-2-2021 23:13 發表

diecast 鑄來的
係,雖然我相信GM d 手工,但真係有啲擔心個強度。但市面上又冇乜款可以揀,唔係馬仔,就係SI, SAI John Wick, 416款。。。

Anyway, 始終係玩具,細少少我就冇所謂既,我主要都係貪馬記d氣樣多aftermarket 件

作者: 1012    時間: 21-2-2021 23:28

引用:
原帖由 BREACHER556 於 21-2-2021 23:21 發表

係,雖然我相信GM d 手工,但真係有啲擔心個強度。但市面上又冇乜款可以揀,唔係馬仔,就係SI, SAI John Wick, 416款。。。
馬記原裝都係鑄, 如果唔係暴力使用, 強度我反而唔太擔心
其實GM仲有出geissele同BCM,
其他台仔廠出過geissele  superduty, B.A.D. 同F-1 款
F-1果隻我用緊, 係幾正的

作者: BREACHER556    時間: 21-2-2021 23:34

引用:
原帖由 1012 於 21-2-2021 23:28 發表

馬記原裝都係鑄, 如果唔係暴力使用, 強度我反而唔太擔心
其實GM仲有出geissele同BCM,
其他台仔廠出過geissele  superduty同F-1 款
F-1我果隻我用緊, 係幾正的
ICIC, 因為其實我平時玩嘅時候都唔係話暴力,但必要嘅時候都唔會錫槍

係囉,可惜市面上都比較難搵了

作者: 48191    時間: 21-2-2021 23:57

硬係冇人出MWS M16A1 Kit,又或者M733 Kit。
想玩《Heat》或者《Black Hawk Down》真係又係「希望有生之年睇到佢出」系列。
作者: 1012    時間: 22-2-2021 00:08

引用:
原帖由 48191 於 21-2-2021 23:57 發表
硬係冇人出MWS M16A1 Kit,又或者M733 Kit。
想玩《Heat》或者《Black Hawk Down》真係又係「希望有生之年睇到佢出」系列。
模動攻房有出M16A1 kit
wil-踼都有出m16 blank kit
作者: sam524    時間: 22-2-2021 09:37

引用:
原帖由 BREACHER556 於 21-2-2021 23:11 發表

都有睇過佢Facebook段片,其實嗰個位正常嘅,設計係咁

GM個價錢雖然得佢冇得輸,但個價錢平到我我諗緊佢個強度夠唔夠。

Anyway, 唯有等一下吧,目前街市上面搵到嘅就只有馬仔marking。。。 ...
聽人講早兩日翻過G字marking
作者: BREACHER556    時間: 23-2-2021 08:10

引用:
原帖由 sam524 於 22-2-2021 09:37 發表

聽人講早兩日翻過G字marking
係@@? 邊度邊度

不過都係對BCM有性趣 XDXD
作者: HCY    時間: 23-2-2021 10:26

有無字唔緊要 最重要係我想個下身無auto sear pin
作者: BREACHER556    時間: 23-2-2021 11:05

引用:
原帖由 HCY 於 23-2-2021 10:26 發表
有無字唔緊要 最重要係我想個下身無auto sear pin
喂喂,同道中人

如果用模型補土,再造Cerakote 會唔會出問題吖嗱
我想砌我以前美國支AR pistol lol
作者: HCY    時間: 23-2-2021 15:09

引用:
原帖由 BREACHER556 於 23-2-2021 11:05 發表

喂喂,同道中人

如果用模型補土,再造Cerakote 會唔會出問題吖嗱
我想砌我以前美國支AR pistol lol
補土係未泥膠?做cerakote要用焗爐 怕佢會溶

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0