標題: 馬記glock 17焦耳請較 [打印本頁]

作者: tobe8888    時間: 25-7-2021 00:55     標題: 馬記glock 17焦耳請較

各位司兄.馬記glock 17焦耳請較.買左加大放氣咀.換了6.01管用0.25珠.用12KG和14Kg恐龍氣3尺和2米左右.一槍穿一个汽水鋁罐2面.但罐㡳不穿有个凹孔.因冇測量的机器.請教各位约有多了焦耳左右.不想超05焦耳.謝謝
作者: kornhill401    時間: 25-7-2021 12:16

香港法例,好似係唔俾超過2焦耳bor.
利申:我都無測速器.

作者: tobe8888    時間: 25-7-2021 15:01     標題: 回覆 2# 的帖子

我也不知约多少的.但2焦耳相信不過
作者: 天翔翼    時間: 25-7-2021 15:54

去根魔買部測速機算啦,三百左右就有一部
作者: RCOOH    時間: 25-7-2021 15:59

穿罐面或罐底邊拉得,兩面罐1蕉,凹罐底中1.2。
作者: tobe8888    時間: 25-7-2021 18:51     標題: 回覆 5# 的帖子

那就没問题了.謝謝
作者: kornhill401    時間: 26-7-2021 13:16

引用:
原帖由 tobe8888 於 25-7-2021 00:55 發表
各位司兄.馬記glock 17焦耳請較.買左加大放氣咀.換了6.01管用0.25珠.用12KG和14Kg恐龍氣3尺和2米左右.一槍穿一个汽水鋁罐2面.但罐㡳不穿有个凹孔.因冇測量的机器.請教各位约有多了焦耳左 ...
初頭我被個標題嚇到..17焦耳請較..
再睇多次,才發覺係..馬記glock 17..
作者: Kinman948    時間: 12-4-2022 00:24

作者: 48191    時間: 12-4-2022 06:51

馬記17 Gen3,0.25g BB,都係得0.97J 左右。換埋PDI 6.01,都係得1.08J。
Gen 4用上述Setting,都去唔到1.2J。
用加大放氣咀,其實冇乜用。

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0