標題: [VFC] 新槍HK45t [打印本頁]

作者: 虛雲    時間: 12-1-2022 23:59     標題: 新槍HK45t

作者: TheOrigina1    時間: 13-1-2022 04:11

原裝slide lock 變形都幾快
作者: kornhill401    時間: 13-1-2022 13:24

睇睇下,又幾靚仔下,呢支都有得諗下佢.
作者: 48191    時間: 13-1-2022 15:06

唔係鋼?
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 13-1-2022 04:11 發表
原裝slide lock 變形都幾快

作者: 48191    時間: 13-1-2022 15:07

隻Grip頗大,好彩有Finger grooving.
引用:
原帖由 kornhill401 於 13-1-2022 13:24 發表
睇睇下,又幾靚仔下,呢支都有得諗下佢.

作者: TheOrigina1    時間: 13-1-2022 15:22

引用:
原帖由 48191 於 13-1-2022 15:06 發表
唔係鋼?
起碼我枝45ct唔係
作者: 虛雲    時間: 13-1-2022 15:35

作者: 48191    時間: 13-1-2022 16:06

Crusader 竟然冇出補品。
引用:
原帖由 虛雲 於 13-1-2022 15:35 發表

slide lock唔係鋼,但Trigger卻係鋼做

作者: 虛雲    時間: 13-1-2022 16:31

作者: ~~方~~    時間: 13-1-2022 16:49

引用:
原帖由 48191 於 13-1-2022 16:06 發表
Crusader 竟然冇出補品。
舊時45c 要買副廠taitan slide 先有

唔係既就要買detonator 出果隻

最想佢出usp 果隻

作者: 48191    時間: 13-1-2022 18:00

我枝CT係Tactical Meow Slide。但D記出過就真係唔知。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 13-1-2022 16:49 發表

舊時45c 要買副廠taitan slide 先有

唔係既就要買detonator 出果隻

最想佢出usp 果隻

作者: 虛雲    時間: 13-1-2022 18:20

作者: ~~方~~    時間: 13-1-2022 19:08

引用:
原帖由 48191 於 13-1-2022 18:00 發表
我枝CT係Tactical Meow Slide。但D記出過就真係唔知。
D 記唔係直接出俾VFC, 佢係出俾KWA

因為VFC 同KWA d parts 條數差唔多所以先用到
http://www.enten.co.jp/det-zz14. ... m00NjdgxrALih05fXaA
作者: selvaria    時間: 13-1-2022 21:34

45T 同普通45 有咩分別??
作者: 虛雲    時間: 13-1-2022 22:03

作者: 里安    時間: 13-1-2022 22:37

我仲打緊kwa
作者: 48191    時間: 13-1-2022 23:33

System 7個Hop Up結構唔可靠。
引用:
原帖由 里安 於 13-1-2022 22:37 發表
我仲打緊kwa

作者: 虛雲    時間: 13-1-2022 23:39

作者: 里安    時間: 14-1-2022 12:58

引用:
原帖由 48191 於 13-1-2022 23:33 發表
System 7個Hop Up結構唔可靠。
打左好多年都無咩野,性能上合格之上
係後勤香港無件買

不過支野二手價好賤,不論KWA/Marui
作者: ~~方~~    時間: 14-1-2022 14:56

引用:
原帖由 里安 於 14-1-2022 12:58 發表

係後勤香港無件買

其實而家有冇d 咩渠道可以訂到kwa 件?

有d kwa 槍有興趣想玩, 都知道kwa 係好耐用, 不過成日都驚一爛左就冇得玩
作者: 虛雲    時間: 14-1-2022 15:40

作者: 里安    時間: 14-1-2022 16:12

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-1-2022 14:56 發表

有d kwa 槍有興趣想玩, 都知道kwa 係好耐用, 不過成日都驚一爛左就冇得玩
我自己香港「彩虹8」式台灣網購
作者: ~~方~~    時間: 14-1-2022 16:47

多謝樓上師兄解答, 有渠道訂parts 信心即刻番哂黎
作者: pmcoperator    時間: 14-1-2022 17:39

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-1-2022 14:56 發表

睇黎師兄未擁有過KWA槍
可能我手臭,我無一枝KWA槍可靠
一獲氣
KSC glock打134A幾下無氣
KWA USP隻匣急速冷卻,有時什至打唔響
除左MP9/Tar21之外,其他KWA槍我都好無信心
而且匣重,後座力似次世代多過GBB

作者: ~~方~~    時間: 14-1-2022 18:25

引用:
原帖由 pmcoperator 於 14-1-2022 17:39 發表

一獲氣
而且匣重,後座力似次世代多過GB ...
我買過4 枝kwa
第一枝係usp.45, 果期新仔唔識野, 買完佢轉個頭都出s7, 完美咁被賣豬仔, 不過枝野仲擺左度
第二枝係p10sd, s7之後第一枝買既kwa, 換左sd 滑架非常唔順, 果期認為自己冇能力執就賣左
第三枝係mp7, 唯一印象係做細左, blowback 細, 大力, 後尾拆bolt 諗住換細力飛鏢, 點知滑哂牙, 之後平放
最後一枝係kriss, 買完覺得trigger 好硬, 枝槍好重所以放

大部份kwa 槍係我屋企住既時光唔超過2 個月, 買完之後拎去打game 既次數都好少, 印象只係打過2 次game, 4 枝加埋得2 次

作者: jn_jona    時間: 14-1-2022 18:36

引用:
原帖由 pmcoperator 於 14-1-2022 17:39 發表

一獲氣
而且匣重,後座力似次世代多過GB ...
枝tar21好唔好打?
我都幾鍾意tar21 但諗起kwa d磚頭匣就怕怕
作者: 里安    時間: 14-1-2022 20:25

近年我玩kwa有mp7,m4同hk45,其中7同45玩玩下都成7年

幾支其實都無咩大問題,係外觀唔靚

反而對比起之後買的vfc野,kwa可靠好多
作者: 48191    時間: 15-1-2022 06:49

如果香港冇,去台灣KIC碰碰運氣。
引用:
原帖由 里安 於 14-1-2022 12:58 發表

係後勤香港無件買

作者: pmcoperator    時間: 15-1-2022 15:43

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-1-2022 18:36 發表

枝tar21好唔好打?
玩過朋友個枝,射過幾槍
感覺唔錯,密氣做得幾好,見佢個日剩係用呢枝落場無事仲打到幾個出黎
後座力可接受
作者: 里安    時間: 16-1-2022 12:48

引用:
原帖由 48191 於 15-1-2022 06:49 發表
如果香港冇,去台灣KIC碰碰運氣。
其實最無選擇係管

膠都叫買到楓葉同A plus, 之前最麻煩的拍頭我都換左o ring

應該就無咩再搞了
作者: 里安    時間: 16-1-2022 12:50

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-1-2022 18:36 發表

枝tar21好唔好打?
以前後生打game帶到8隻上場仲跑到

家下個人懶左,不論槍同裝都想有咁輕得咁輕
作者: 風乂    時間: 16-1-2022 22:43

借樓一問.今日都入左枝45T,但買錯14mm ccw, 應該買個轉頭定買過枝
作者: kornhill401    時間: 17-1-2022 12:57

引用:
原帖由 風乂 於 16-1-2022 22:43 發表
借樓一問.今日都入左枝45T,但買錯14mm ccw, 應該買個轉頭定買過枝
我認為買過支好,因加左個轉頭,我認為在外觀上無咁靚仔.
又..個轉頭價錢唔平,都過百元一個.

作者: 風乂    時間: 17-1-2022 15:12     標題: 回覆 33# 的帖子

好的,感謝師兄,另外有無邊款比較襯枝45t
作者: 里安    時間: 17-1-2022 16:15

引用:
原帖由 風乂 於 17-1-2022 15:12 發表
好的,感謝師兄,另外有無邊款比較襯枝45t
crusader 有隻有晒16+及14-的

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0