標題: 放二手係咪淨係得返啲到 (AEG), thanks [打印本頁]

作者: mikechan    時間: 9-2-2022 15:46     標題: 放二手係咪淨係得返啲到 (AEG), thanks

小弟將會離港,想問放二手係咪淨係得返啲到
作者: Maxman2    時間: 9-2-2022 17:47     標題: 回覆 1# 的帖子

師兄試下手機App T2toys
作者: 里安    時間: 9-2-2022 23:45

T2聽講都唔再收新用戶,不過都可以搏下

Carousell 就一定唔得搵到會ban account

或者上面書去啲香港wargame群組,問下有無D whatsapp group, signal group係放野用
作者: bennytsang16    時間: 9-2-2022 23:56

「你-想s」都可以放 ~
作者: jn_jona    時間: 10-2-2022 01:04

引用:
原帖由 里安 於 9-2-2022 23:45 發表
T2聽講都唔再收新用戶,不過都可以搏下

Carousell 就一定唔得搵到會ban account

或者上面書去啲香港wargame群組,問下有無D whatsapp group, signal group係放野用
因為sf騙子搞唔掂?
作者: mikechan    時間: 10-2-2022 10:35     標題: 回覆 2# 的帖子

Thanks 師兄

作者: 里安    時間: 10-2-2022 11:41

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2022 01:04 發表

因為sf騙子搞唔掂?
唔知呢,不過都防唔到咁多自己小心

我就點都堅持面交,唔肯就算
作者: kornhill401    時間: 10-2-2022 13:59

我諗T2只可用智能手機註冊, 因我多次用桌面電腦註冊,都未能成功.
作者: 里安    時間: 10-2-2022 14:09

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-2-2022 13:59 發表
我諗T2只可用智能手機註冊, 因我多次用桌面電腦註冊,都未能成功.
基本function都係用app先用到,包括pm
作者: kornhill401    時間: 10-2-2022 14:22

引用:
原帖由 里安 於 10-2-2022 14:09 發表

基本function都係用app先用到,包括pm
原來如此.謝謝C兄給予小弟,有關知識.
作者: jn_jona    時間: 11-2-2022 00:25

引用:
原帖由 里安 於 10-2-2022 11:41 發表

唔知呢,不過都防唔到咁多自己小心

我就點都堅持面交,唔肯就算
見到佢食一百幾十都食到咁多人
明明就好明顯 圖都冇張 detail又冇

有時覺得被騙的那個比騙徒更混帳
作者: 里安    時間: 14-2-2022 10:07

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-2-2022 00:25 發表

見到佢食一百幾十都食到咁多人
明明就好明顯 圖都冇張 detail又冇

有時覺得被騙的那個比騙徒更混帳
算啦講多兩句又比人話blame the victim
作者: gainax    時間: 14-2-2022 10:53

T2其實係龍蛇混雜地方,賣野還好最多比人放飛機同壓價,買野就真係小心d
當然係有正野有伏野,就真係要有經驗先分到,或者師兄可以試下呢度放

我覺得呢度放野買賣都比較安全,至少我咁多年有未遇過有問題 ,仲識到好多師兄大家happy得閒吹下水
我自己本地網上買野都比人呃過錢,入左數就失蹤,我諗個一兩千又唔係多以為可信
開頭實牙實齒話收到錢會寄貨,竟然真係有人為左少少錢犯法走數,所以大家都一定記住要面交,揾信譽良好既買家賣家交易
作者: hendry9881    時間: 14-2-2022 13:14

啱啱先交收左支貴鏡
作者: jn_jona    時間: 15-2-2022 09:54

引用:
原帖由 gainax 於 14-2-2022 10:53 發表
T2其實係龍蛇混雜地方,賣野還好最多比人放飛機同壓價,買野就真係小心d
當然係有正野有伏野,就真係要有經驗先分到,或者師兄可以試下呢度放

我覺得呢度放野買賣都比較安全,至少我咁多年有未遇過有問題 ,仲識 ...
呢邊多數實牙實齒 搵得你都有心買
但始終果邊多人d 放野易d
但咩奇人怪事都有
作者: 里安    時間: 15-2-2022 12:16

引用:
原帖由 gainax 於 14-2-2022 10:53 發表

我覺得呢度放野買賣都比較安全,至少我咁多年有未遇過有問題 ,仲識 ...
thats why我點都堅持面交現兜兜

作者: gainax    時間: 15-2-2022 23:12

引用:
原帖由 里安 於 15-2-2022 12:16 發表

thats why我點都堅持面交現兜兜
我都估唔到少少錢香港咁細都可以走數,有哂帳戶記錄都敢走數要報案實捉到,
不過呃人既呃下一個又一個都冇事,可能以為唔會有人咁麻煩去報案,而班呀 sir唔會理,
將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好爽冇成本,但到真係撞版個日就後悔太遲
不過講多都哂氣,個個都有良心就冇人犯罪 自己小心d費事煩
作者: geoprotex    時間: 15-2-2022 23:25

報警都無用,大把工程走數一百幾十萬都o吾受理啦,可況網購一千幾百o甘小數目
引用:
原帖由 gainax 於 15-2-2022 23:12 發表

我都估唔到少少錢香港咁細都可以走數,有哂帳戶記錄都敢走數要報案實捉到,
不過呃人既呃下一個又一個都冇事,可能以為唔會有人咁麻煩去報案,而班呀 sir唔會理,
將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好 ...

作者: gainax    時間: 17-2-2022 09:44

引用:
原帖由 geoprotex 於 15-2-2022 23:25 發表
報警都無用,大把工程走數一百幾十萬都o吾受理啦,可況網購一千幾百o甘小數目

上網睇過有真係捉到人,最尾問返受害人仲告唔告但都隔左好耐先捉到,我估人手問題,
唔係冇做野,不過自己小心好過中招先諗方法追討,所以我都好多年冇再買2手,除非入手困難物品
如果二手野係好野而家都會入手,但一定唔會入數郵寄方式
作者: 里安    時間: 17-2-2022 10:15

引用:
原帖由 gainax 於 15-2-2022 23:12 發表

將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好 ...
一百幾十呃下呃下都食到餐晏

以前未有app都唔少騙案,呢度都有人追過
作者: yeungchi417    時間: 22-2-2022 22:32

Carousell 一定唔得丫,會封 好少地方賣到

綠色債券2022
財政司司長陳茂波今日在記者會上表示,推出綠色零售債券符合深化市場發展、讓金融服務實體經濟,以及實現金融發展普惠化的三大目標。他又指,首次發行綠色零售債券乃香港綠色金融市場發展的另一里程碑;
Webull開戶優惠
市民投資綠債可直接為綠化香港作出貢獻,分享可持續發展成果。財經事務及庫務局局長許正宇指,發債募集的資金只會為可再生能源、廢物管理及資源回收、水及廢水管理、自然保育、綠色建築等合資格類別的綠色項目融資或再融資。CouponHK財政司司長領導的督導委員會負責評估及遴選項目,並監察綠債計劃的執行工作,包括資金分配和管理,又會每年發布綠色債券報告。零售綠債下月22日發行,翌日在香港聯合交易所上市,並可在二手市場買賣。

作者: SomeDude420    時間: 23-2-2022 15:52

T2賣 剩係面交 應該冇乜問題
作者: hkwhale    時間: 23-2-2022 23:16     標題: 回覆 22# 的帖子

面交都有伏
作者: slav6    時間: 24-2-2022 01:00     標題: 回覆 23# 的帖子

面交點伏法
作者: LCH925    時間: 24-2-2022 03:18

引用:
原帖由 slav6 於 24-2-2022 01:00 發表
面交點伏法
特登去d唔方便拎枝槍出黎睇的埸地,或者樣野包到實一實
面騙黨最應該多謝2019,直接堂而皇之可以話社會事件因素不設現埸試槍,交完返到屋都冇仇報
話就話有試槍片,但鬼知你幾時拍。唔洗話早十年廿年拍定,你單係拍完片之後即時玩一雞八千,玩到掃,邊個知
只要冇得即埸試,大把方法陰你

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0