標題: 鰂魚涌槍店結業了 [打印本頁]

作者: bennytsang16    時間: 6-5-2022 11:17     標題: 鰂魚涌槍店結業了

CRW 槍店都結業了……
老闆今年夏天移民外國,店舖鐵定於五月底結束營業。
回想小弟過去八年都時有幫襯,手槍部Vicky、長槍部C朗,都是很有熱誠的頂級師匠;
老闆 Edwin sir 亦很健談,對槍械軍品和裝備的熟悉程度,如數家珍,有時周末去看看槍、吹下水真的是賞心樂事,對於又一間槍店的結業,感到十分可惜。

圖片附件: 748496859.jpg (6-5-2022 11:17, 148.89 KB) / 該附件被下載次數 48

作者: gtoray    時間: 6-5-2022 12:06

惋惜,CRW 曾經是本站贊助者
本人對Edwin兄認識雖淺,但在此祝願他未來一切順利!
作者: gainax    時間: 6-5-2022 12:19

可惜香港又少一間熱誠槍鋪,有時間要上去睇睇
作者: 48191    時間: 6-5-2022 19:45

Edwin份人幾好。
可惜而家「限聚」之下,打Game真係要諗清楚。
所以而家汽槍生意難做。
你話Online shop好做咩?
又唔係。
而家由香港Ship out去歐美,幾大Worldwide courier都唔再做。
真係冇得搞。
聰明如某品牌老細都話離開香港,去日本做A牌。
香港N牌都有機會成絕響。
引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2022 12:06 發表
作者: ladder    時間: 6-5-2022 22:41

毒蛇都係CRW到買,Edwin 都好Nice,以後點買蛇?
作者: 48191    時間: 7-5-2022 06:46

台灣KIC,不過運費貴少少。
引用:
原帖由 ladder 於 6-5-2022 22:41 發表

作者: kornhill401    時間: 8-5-2022 12:51

香港島最後一間玩具槍店舖都無埋.
作者: bennytsang16    時間: 18-5-2022 10:49

同幾位氣槍店老闆吹過下水,佢地異口同聲都話,近年在香港經營氣槍,始終有個「夢魘」會被盯緊甚至收緊規管(明就明)。
作者: Jagdtiger1944    時間: 19-5-2022 18:12

作者: 48191    時間: 19-5-2022 20:54

有少少問題想問。
本站夠唔夠經費營運?
唔夠可以再籌。
引用:
原帖由 gtoray 於 6-5-2022 12:06 發表

作者: RCOOH    時間: 20-5-2022 10:18

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 19-5-2022 18:12 發表

咁多人去遊行暴動袋支氣槍比人拉左 , 遊行拎住枝HK M320榴彈炮上埋電視... 你怪政府不如怪呢D人累街坊
不作不死。

題外話,如果唔係93年湖南村鬥(規模同專業程度如同正規軍,雙方有戰術甚至有自己既炮兵)累街坊,搞到96大禁鎗,可能而家中國係全民有鎗,村口唔係擺石獅子係擺大炮。

另外B彈同水彈,公安根本唔多想理,1.8Jpcm2當睇唔到,但各種周街露械,亂啡打傷人,傳媒再補一腳,直接嚴打嚴管。

心中有鬼,見到地拖都當貞子。某d鋪頭高調賣真鎗件、ITAR管制品、違禁刀械果陣唔見佢驚,而家有燶味就嗶哩叭啦,撼頭埋牆嫌牆硬。

作者: bennytsang16    時間: 20-5-2022 10:56

儘管只係氣槍、刀具……管制武器,幾乎係每個政府、每支警隊o既傾向同本質。
作者: 051039    時間: 20-5-2022 11:46

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-5-2022 10:18 發表

不作不死。

題外話,如果唔係93年湖南村鬥(規模同專業程度如同正規軍,雙方有戰術甚至有自己既炮兵)累街坊,搞到96大禁鎗,可能而家中國係全民有鎗,村口唔係擺石獅子係擺大炮。

另外B彈同水彈,公安根本 ...
人,通常都係瀨左野先識驚
作者: Jagdtiger1944    時間: 20-5-2022 12:09

作者: RCOOH    時間: 20-5-2022 12:25

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 20-5-2022 12:09 發表

講起近排淘寶D水彈越來越過份....又多又明目張膽, 見有D重要o係城市街邊向天試槍做產品介紹影片 見D跳殼98k好好賣
而家係玩軟彈同laser,水彈只可以存放係備案既game場。

BTW,laser都有拋殼。
作者: kirk123    時間: 22-5-2022 11:12

昨日去了crw,好多人,老细好勤力招呼~
手鎗類已經沒有新品,奇怪的是部分價格不跌反升,然後再打折扣~
作者: kirk123    時間: 22-5-2022 11:12

手鎗類已經沒有新品,奇怪的是部分價格不跌反升,然後再打折扣~
作者: bennytsang16    時間: 22-5-2022 14:23

師兄,我昨日下午都有去,有無見到你?
BTW,我又不覺得有貨物價格「不跌反升」,全部貨都有八折、九折。
引用:
原帖由 kirk123 於 22-5-2022 11:12 發表

作者: kirk123    時間: 22-5-2022 16:51

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-5-2022 14:23 發表
師兄,我昨日下午都有去,有無見到你?
BTW,我又不覺得有貨物價格「不跌反升」,全部貨都有八折、九折。

可能近期去的次數較多,看到了的價格有少許變動~
同埋見好多客,所以沒有久留,加上冇做安心出行~

作者: ladder    時間: 22-5-2022 20:49

約2年前,係Crw 訂左支蛇416加自訂槍身Number, 都係$9xxx, 開心落樓
早幾日行經Bxxxbxxx, 都知佢賣野貴過人一截,見到有賣蛇M16, 價錢嚇到我彈起 $13xxx........
作者: 48191    時間: 22-5-2022 21:38

我不是說某店的不是。
但以往貴為港島區名店,價錢不算親民,也是預料之中。
某程度上來講,他們的服務質素算係最好。貨價貴一點但不用給人「西面」也算值得。
某出名「西面」店而家態度有改善就知道有好多人未必因為你賣得平就一定俾錢你賺的。

CRW Edwin人非常好,但是舖有點不就腳。
引用:
原帖由 ladder 於 22-5-2022 20:49 發表
約2年前,係Crw 訂左支蛇416加自訂槍身Number, 都係$9xxx, 開心落樓
早幾日行經Bxxxbxxx, 都知佢賣野貴過人一截,見到有賣蛇M16, 價錢嚇到我彈起 $13xxx........
作者: bennytsang16    時間: 23-5-2022 01:55

兩年前,CRW 賣過枝毒蛇 M16A2 都只係 $9500,估吾到而家 BxxxBxxx 要賣 $13k!
引用:
原帖由 ladder 於 22-5-2022 20:49 發表

作者: 48191    時間: 23-5-2022 09:07

蛇,自High、收藏用。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 23-5-2022 01:55 發表
兩年前,CRW 賣過枝毒蛇 M16A2 都只係 $9500,估吾到而家 BxxxBxxx 要賣 $13k!    

作者: bennytsang16    時間: 23-5-2022 09:57

BxxxBxxx 枝毒蛇 M16,是不是 mark 高個價,然後再打折扣?
引用:

作者: kirk123    時間: 23-5-2022 10:05     標題: 回覆 24# 的帖子

BB 店的價格,的確是偏高,勝在時不時有D新鮮的產品。
早前見有兩枝左輪,非常靚仔,售價五位數字~

作者: 里安    時間: 23-5-2022 10:43

BB店以前中環都係偏貴、但又唔係負擔唔起果種

都見到有班客買野唔睇價錢

服務態度唔錯有問有答咁

佢開晒價岩就買唔岩咪唔好買
作者: kirk123    時間: 23-5-2022 11:51

估計應該有好多大豪客~
我D高齡鎗粉睇下八下就算了。
作者: kornhill401    時間: 25-5-2022 13:23

引用:
原帖由 kirk123 於 23-5-2022 11:51 發表
估計應該有好多大豪客~
我D高齡鎗粉睇下八下就算了。
Me too.
作者: Jagdtiger1944    時間: 25-5-2022 17:01

作者: bennytsang16    時間: 25-5-2022 23:43

BxxxBxxx 以前在中環,反而間中會過去行下。後來搬去槍街,硬係無 mood 推門入去睇野。
作者: Marxman    時間: 2-6-2022 18:02

老實說 Edwin哥是香港槍界傳奇 人非常好
很有型 很靚仔 現在更是很有男人味 有老湯在TOP GUN那種feel
而且是個全材 精通商業運作 物流 市場學 歷史 軍事戰略
是個全能的領導者
不說不知道 他以前在大學是個高材生
作者: kornhill401    時間: 3-6-2022 12:34

引用:
原帖由 Marxman 於 2-6-2022 18:02 發表
老實說 Edwin哥是香港槍界傳奇 人非常好
很有型 很靚仔 現在更是很有男人味 有老湯在TOP GUN那種feel
而且是個全材 精通商業運作 物流 市場學 歷史 軍事戰略
是個全能的領導者
不說不知道 他以前在大學是個高材 ...
絕對認同C兄的論點. 我覺得佢在'玩具槍 '尼創業.
除非係為興趣,否則實在是'大材小用 '了.
作者: Marxman    時間: 3-6-2022 17:18

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-6-2022 12:34 發表

絕對認同C兄的論點. 我覺得佢在'玩具槍 '尼創業.
除非係為興趣,否則實在是'大材小用 '了.
對的!
以前Edwin兄是讀HKU architecture, 是個學霸

作者: jacko    時間: 3-6-2022 19:22

嘩∼∼我就快頂唔順,究竟係唔係收左錢0係度代客擦鞋
作者: jacko    時間: 3-6-2022 19:24

定係得罪人所以0係度”被”起底?
作者: Marxman    時間: 3-6-2022 19:58

引用:
原帖由 jacko 於 3-6-2022 19:22 發表
不是 純粹有點崇拜Edwin
作者: jacko    時間: 3-6-2022 21:03

引用:
原帖由 Marxman 於 3-6-2022 19:58 發表

不是 純粹有點崇拜Edwin
老老實實,閣下開左個A/C兩年,都無咩回應或出帖,一0黎就拜神咁拜人地,我好難唔相信你另有目的
我自己咁睇,有時一買一賣,個老闆係專業於佢盤生意係正常,但佢私下為人係點我就唔係太想知,如果你真係咁崇拜佢,又崇拜到連人地讀書時期0既野都咁清楚,不如你自己私底下同講啦
作者: Marxman    時間: 3-6-2022 21:20

引用:
原帖由 jacko 於 3-6-2022 21:03 發表

老老實實,閣下開左個A/C兩年,都無咩回應或出帖,一0黎就拜神咁拜人地,我好難唔相信你另有目的 做既訪問
我自己咁睇,有時一買一賣,個老闆係專業於佢盤生意係正常,但佢私下為人係點我就唔係太想知,如果你真係咁崇 ...
edited 唔透露咁多Edwin 威水野
另外有睇開佢Channel 同訪問
知道他學識很多 口才很好 對答如流
氣槍界很小人做得到 難怪Crossbone都叫聲Edwin Sir
作者: Dave    時間: 3-6-2022 21:38

認識他又欣賞他的,可以隨便崇拜。
但不認識他的,也不會為著師兄幾句讚嘆膜拜而覺得欣賞,反倒有點硬銷的水肚不服感。
自己比較冷淡,對任何一家槍店的開張或倒閉也沒有甚麼特別感想,生意而已。
作者: kornhill401    時間: 4-6-2022 11:28

引用:
食字.

作者: kornhill401    時間: 4-6-2022 11:33

引用:
0下! 咁我未做左幫凶!
利申:我在呢間店舖,幫襯左兩次,共HKD965元.
作者: bennytsang16    時間: 4-6-2022 14:19

o甘 Edwin sir 真係知識基礎好穩固,由各式槍械、裝備的歷史特色,以至電影、外國動漫,說起來滔滔不絕,如數家珍。
其觀察心得真係好深刻獨特,絕對不是看些二手資料再人云亦云鳩吹之徒。
所以周末去 CRW 看看槍之餘,同 Edwin 吹下水真的學到野賞心樂事。
作者: jacko    時間: 4-6-2022 22:07

我從沒有懷疑Edwin的專業,只是太肉麻追捧令我反感
作者: Marxman    時間: 4-6-2022 22:20

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-6-2022 14:19 發表
o甘 Edwin sir 真係知識基礎好穩固,由各式槍械、裝備的歷史特色,以至電影、外國動漫,說起來滔滔不絕,如數家珍。
其觀察心得真係好深刻獨特,絕對不是看些二手資料再人云亦云鳩吹之徒。
所以周末去 CRW 看看槍之 ...
有次見到Edwin係店拍緊片介紹氣槍 真係單手握手機攝影 全程沒有稿 滿肚墨水 滔滔不絕的暢談 如入無人之境
從二次大戰的歷史 分析軍事經濟支出考量 以至手上槍枝當時的挑選過程 還有政治的影響 琅琅上口
十分精彩!!!!!!
作者: Marxman    時間: 5-6-2022 00:16

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-6-2022 14:19 發表
所以周末去 CRW 看看槍之 ...
還有師兄的鋼M9 是購自CRW嗎?
作者: bennytsang16    時間: 5-6-2022 02:15

是呀,組裝也是由手槍部 Vicky 主理。
引用:
原帖由 Marxman 於 5-6-2022 00:16 發表

還有師兄的鋼M9 是購自CRW嗎?

作者: Marxman    時間: 5-6-2022 02:59

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-6-2022 02:15 發表
是呀,組裝也是由手槍部 Vicky 主理。
正呀!
New generation 鋼M9 是萬裡挑一的氣槍精品 細緻度、彷真度 屬絕無僅有的頂級
操作起來 拋殼勾動作 鋼滑架拉動的聲音 手感 簡直迫近真東西

Vicky 是位好師父  人很好
作者: bennytsang16    時間: 5-6-2022 03:06

Vicky 手工很好的!

引用:
原帖由 Marxman 於 5-6-2022 02:59 發表

正呀!
New generation 鋼M9 是萬裡挑一的氣槍精品 細緻度、彷真度 屬絕無僅有的頂級
操作起來 拋殼勾動作 鋼滑架拉動的聲音 手感 簡直迫近真東西

Vicky 是位好師父  人很好

圖片附件: 20211116_225648-16.jpg (5-6-2022 03:06, 86.25 KB) / 該附件被下載次數 46

作者: Marxman    時間: 5-6-2022 03:11

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-6-2022 03:06 發表
Vicky 手工很好的!

鋼m9很漂亮!!! 口水直流了
上面的是Nova 吧 有點藍的顏色
下面的 new generation 全港應該不過3套 很少人有
我留意到 PM 的 Laser marking 有不同版本

Vicky 技術的確很高 單就砌Glock來說己經是頂級
作者: 衛斯理    時間: 5-6-2022 10:22

作者: bennytsang16    時間: 5-6-2022 13:34

NG 鋼 M9 不是太稀有,當年至少 QRF、CRW、BxxgBxxg 都有得賣。
反而 NOVA 套鋼滑架鋼外管鋁下身 92FS kit 就真係罕有,香港市面上未見過有售。

引用:
原帖由 衛斯理 於 5-6-2022 10:22 發表

真係咁稀有?new generation m9小弟就有一套(支)

圖片附件: 1448445.jpg (5-6-2022 14:00, 111.98 KB) / 該附件被下載次數 54

作者: 衛斯理    時間: 5-6-2022 13:42

作者: bennytsang16    時間: 5-6-2022 14:02

有。本網二手區早兩三年都有師兄放售,出價一皮左右,價格算抵。
引用:
原帖由 衛斯理 於 5-6-2022 13:42 發表

咁NOVA果套小弟真係見都未見過

作者: 衛斯理    時間: 5-6-2022 14:06

作者: bennytsang16    時間: 5-6-2022 14:53

不明白 NG 枝 M9 為何要用 KSC/KWA 系統?
馬記 M9A1 系統更新更好,氣化同操作都穩定。
引用:
原帖由 衛斯理 於 5-6-2022 10:22 發表

真係咁稀有?new generation m9小弟就有一套(支)

作者: Marxman    時間: 5-6-2022 15:09

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-6-2022 14:53 發表
不明白 NG 枝 M9 為何要用 KSC/KWA 系統?
馬記 M9A1 系統更新更好,氣化同操作都穩定。

KSC 枝槍個數都係跟真鐵1比1 Marui做細了
KSC內構逼真 槍管閉鎖塊神奇還原 而且下身與導軌一體式 還可上真grip
若marui m9和ksc m9對比, marui 像是玩具槍, ksc像電影級用具
即使是拆槍時 也更為逼真 距離下看難分真假

KSC後座力更強 power 達1.1J

追求仿真的話一定是玩ksc系統
追求 後備零件保養 維修升級 大眾化 選擇TM
作者: Marxman    時間: 5-6-2022 15:12

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-6-2022 13:34 發表
NG 鋼 M9 不是太稀有,當年至少 QRF、CRW、BxxgBxxg 都有得賣。
反而 NOVA 套鋼滑架鋼外管鋁下身 92FS kit 就真係罕有,香港市面上未見過有售。

wow nova 的確很rare
NG 也就這三個店有賣 最多只是1-2套 加起來 六套內吧 保守估計不過十
作者: NCP013    時間: 6-6-2022 15:25

NG 都有取捨缺點, 為了滑架外觀尺寸更像真, 取消了飛機回位彈弓, 滑架定後時要用手''督''返飛機入去...
另外唔知KSC 定係NG 尺寸問題, 插32rd匣時, 匣背止板會頂住槍繩圈..
作者: bennytsang16    時間: 6-6-2022 22:10

New generation 很執著結構和作動的仿真,往往犧牲了操作的流暢度。
就好似最近出呢套鋼 kit,chamber 同 slide-stop 連接、跌管動作想追求仿真 1911,結果身為一枝氣槍,佢操作同跌管動作都變得很不流暢。

圖片附件: NEGEXT-CK-2-0002-1L.jpg (6-6-2022 22:10, 60.85 KB) / 該附件被下載次數 53

作者: japancooltoys    時間: 14-6-2022 16:19     標題: 回覆 6# 的帖子

請問KIC 訂槍或配件可直寄香港?  點報海關? 新手唔識求教

作者: 48191    時間: 14-6-2022 17:54

KIC可直寄香港,報關?係Shipper報,唔係你報。
提提佢出返張Declaration 話Under 2J,符合香港法例即可。
引用:
原帖由 japancooltoys 於 14-6-2022 16:19 發表
請問KIC 訂槍或配件可直寄香港?  點報海關? 新手唔識求教

作者: japancooltoys    時間: 14-6-2022 18:53     標題: 回覆 61# 的帖子

thanks Ching
作者: 48191    時間: 14-6-2022 21:02

其實我有責任提提你,佢D運費唔平。
其實如果係成槍一定唔平。
引用:
原帖由 japancooltoys 於 14-6-2022 18:53 發表
thanks Ching

作者: dingding1960    時間: 21-6-2022 17:35

請問有冇師兄知Vicky師傅去向?想揾佢修理。
作者: 48191    時間: 22-6-2022 02:24

祝Edwin兄英國生活愉快。
作者: bennytsang16    時間: 22-6-2022 02:41

Vicky 師傅好似自己屋企有做生意,可能返去幫手。
引用:
原帖由 dingding1960 於 21-6-2022 17:35 發表
請問有冇師兄知Vicky師傅去向?想揾佢修理。

作者: bennytsang16    時間: 26-6-2022 03:51

今日行過,招牌熄燈了。
店內貨物已經pack箱,聽講過兩日會入貨櫃運走;Edwin sir 亦都係下星期上機。

圖片附件: 20220625_161528-15.jpg (26-6-2022 03:51, 96.08 KB) / 該附件被下載次數 67

圖片附件: 20220625_161626-1.jpg (26-6-2022 03:51, 127.13 KB) / 該附件被下載次數 59

作者: bennytsang16    時間: 26-6-2022 04:00

幸得 Edwin sir 割愛,免費送我一個 真.CZ-75 槍盒。
臨別依依,十分感激。

圖片附件: 20220625_181138-1.jpg (26-6-2022 04:00, 100.82 KB) / 該附件被下載次數 55

圖片附件: 20220625_181209-1.jpg (26-6-2022 04:00, 114.05 KB) / 該附件被下載次數 68

圖片附件: 20220625_181337-1.jpg (26-6-2022 04:00, 96.38 KB) / 該附件被下載次數 57

作者: yukihiro2140    時間: 26-6-2022 18:58

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-6-2022 03:51 發表
今日行過,招牌熄燈了。
店內貨物已經pack箱,聽講過兩日會入貨櫃運走;Edwin sir 亦都係下星期上機。

睇反呢度門真係依依不捨
作者: bennytsang16    時間: 27-6-2022 09:37

最不捨得是兩位好有心、手工又好的師傅。
作者: kornhill401    時間: 27-6-2022 13:01

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-6-2022 04:00 發表
幸得 Edwin sir 割愛,免費送我一個 真.CZ-75 槍盒。
臨別依依,十分感激。

C兄一定係大豪客了.
作者: bennytsang16    時間: 27-6-2022 14:22

小弟都只係近幾年至開始幫襯的小客戶而已。
引用:
原帖由 kornhill401 於 27-6-2022 13:01 發表

C兄一定係大豪客了.

作者: bennytsang16    時間: 28-6-2022 09:41

載我枝 APLUS (KJ) CZ 75 GBB,真係一流。

引用:
原帖由 kornhill401 於 27-6-2022 13:01 發表

C兄一定係大豪客了.

圖片附件: 20220626_173733-15.jpg (28-6-2022 09:41, 106.73 KB) / 該附件被下載次數 43

作者: bennytsang16    時間: 28-6-2022 09:42

另一個印象是天井位置勁多小強~
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 26-6-2022 18:58 發表

睇反呢度門真係依依不捨

作者: kornhill401    時間: 28-6-2022 13:23

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-6-2022 09:41 發表
載我枝 APLUS (KJ) CZ 75 GBB,真係一流。

我覺得靚槍配原廠靚槍盒,=俊男配美女.
C兄已經做到了.
作者: bennytsang16    時間: 28-6-2022 16:53

最想買義大利製造的 Beretta 92FS 舊款槍盒,可惜好難買到; ebay 曾經有,但不寄香港。

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-6-2022 13:23 發表

我覺得靚槍配原廠靚槍盒,=俊男配美女.
C兄已經做到了.

圖片附件: 999999.jpg (28-6-2022 16:53, 78.04 KB) / 該附件被下載次數 54

作者: kornhill401    時間: 29-6-2022 09:30

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-6-2022 16:53 發表
最想買義大利製造的 Beretta 92FS 舊款槍盒,可惜好難買到; ebay 曾經有,但不寄香港。

係bor..同我美版係唔同.呢個意大利版多左個洞,放支清潔工具.

圖片附件: 92盒a.jpg (29-6-2022 09:30, 62.81 KB) / 該附件被下載次數 54

作者: bennytsang16    時間: 29-6-2022 10:04

Beretta 92FS 槍盒,美國、義大利製的後期版(海綿內籠)最多,槍街都有得賣。

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-6-2022 09:30 發表

係bor..同我美版係唔同.呢個意大利版多左個洞,放支清潔工具.

圖片附件: 20220625_180719.jpg (29-6-2022 10:04, 31.42 KB) / 該附件被下載次數 52

作者: kornhill401    時間: 30-6-2022 12:50

引用:
原帖由 bennytsang16 於 29-6-2022 10:04 發表
Beretta 92FS 槍盒,美國、義大利製的後期版(海綿內籠)最多,槍街都有得賣。

謝謝C兄給予有關資訊.下次去KWS留意下先.
作者: bennytsang16    時間: 30-6-2022 15:22

統公、西京 都好似有得賣,$350 左右而且好新淨。
引用:
原帖由 kornhill401 於 30-6-2022 12:50 發表

謝謝C兄給予有關資訊.下次去KWS留意下先.

作者: kornhill401    時間: 1-7-2022 11:07

引用:
原帖由 bennytsang16 於 29-6-2022 10:04 發表

E..係bor,呢款都幾靚wor.
作者: japancooltoys    時間: 18-7-2022 12:40     標題: 回覆 77# 的帖子

我經Ebay 買咗一個made in Italy,  要寄美國集運倉再轉運香港, 等緊
作者: japancooltoys    時間: 18-7-2022 12:42     標題: 回覆 61# 的帖子

多謝師兄指點, 已入手兩支台灣槍仔

KSC s7 93R
We m9 with Italy depth marking
作者: bennytsang16    時間: 20-9-2022 10:39

毒蛇今後可以向九樓「肥Jack」(前QXF肥老闆)新舖訂購。
引用:
原帖由 ladder 於 6-5-2022 22:41 發表

作者: kornhill401    時間: 21-9-2022 18:25

引用:
原帖由 bennytsang16 於 20-9-2022 10:39 發表
毒蛇今後可以向九樓「肥Jack」(前QXF肥老闆)新舖訂購。

請問C兄,係那一幢大廈的九樓呢?謝謝!
作者: 48191    時間: 21-9-2022 19:33

興發
引用:
原帖由 kornhill401 於 21-9-2022 18:25 發表

作者: 48191    時間: 21-9-2022 19:35

最差係呢個盒,個扣好易爛。
鬼佬通常唔會要。
引用:

作者: bennytsang16    時間: 21-9-2022 21:51

廣華街「廣發」樓上。
引用:
原帖由 kornhill401 於 21-9-2022 18:25 發表

作者: leozilla    時間: 21-9-2022 22:00

引用:

廣發,以前PTS個棟。
作者: kornhill401    時間: 22-9-2022 12:44

引用:
原帖由 leozilla 於 21-9-2022 22:00 發表

廣發,以前PTS個棟。
謝謝C兄給予小弟有關答案.
作者: SSPCHAN    時間: 9-10-2022 15:48

太遠, 未去過, 不過都覺得好可惜

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0