標題: [Marui] AKX Marui [打印本頁]

作者: csg314    時間: 30-3-2023 07:54     標題: AKX Marui

https://www.youtube.com/watch?v=XRgP-9ScHhM&t=1029s
作者: gainax    時間: 30-3-2023 23:28

希望有甲,買唔到夾而家支野都冇掂過
作者: bennytsang16    時間: 31-3-2023 22:28

槍街有未?
作者: uncle    時間: 31-3-2023 22:33

https://www.hyperdouraku.com/airgun/tm_akx/index.html

個魚骨好正
作者: bennytsang16    時間: 1-4-2023 00:09

好「匠神」style ~
作者: csg314    時間: 1-4-2023 17:19

引用:
原帖由 gainax 於 30-3-2023 23:28 發表
希望有甲,買唔到夾而家支野都冇掂過
用住古先
作者: bennytsang16    時間: 4-4-2023 15:24

買這枝 AKX,會不連匣嗎?
作者: 天翔翼    時間: 4-4-2023 18:40

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-4-2023 15:24 發表
買這枝 AKX,會不連匣嗎?
當然會至少連一隻,之不過正常落場一匣唔夠用
作者: RCOOH    時間: 4-4-2023 19:38

AK叉4千幾丫
作者: bennytsang16    時間: 4-4-2023 21:31

好似話 $42xx 落樓。
作者: gainax    時間: 4-4-2023 22:11

我只係想要夾
馬記究竟搞乜咁耐全世界都唔夠派貨
作者: gainax    時間: 7-4-2023 18:02

好消息,馬記ak彈夾槍街已返貨
膠夾鐵夾都有正價買到,我已買左師兄你哋冇甲用放假去睇睇
作者: bennytsang16    時間: 8-4-2023 01:34

AKX 匣,槍街賣幾錢?
引用:
原帖由 gainax 於 7-4-2023 18:02 發表
好消息,馬記ak彈夾槍街已返貨
膠夾鐵夾都有正價買到,我已買左師兄你哋冇甲用放假去睇睇

作者: gainax    時間: 8-4-2023 22:06

引用:
原帖由 bennytsang16 於 8-4-2023 01:34 發表
AKX 匣,槍街賣幾錢?

5舊左右
作者: selvaria    時間: 8-4-2023 22:39

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2023 22:06 發表

5舊左右
MARUI官網都係賣5980YEN,槍街賣5舊
都係遲買平幾舊
作者: gainax    時間: 8-4-2023 22:59

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 22:39 發表

MARUI官網都係賣5980YEN,槍街賣5舊
都係遲買平幾舊
我買左3隻鐵甲,450一隻覺得合理
膠夾新野貴幾十可以接受,而家槍平夾都唔貴週街有貨,想玩馬記Ak可以考慮下
但我最近又迷上mp5同870,燒肺卷可能買支玩下
作者: selvaria    時間: 8-4-2023 23:08

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2023 22:59 發表

我買左3隻鐵甲,450一隻覺得合理
膠夾新野貴幾十可以接受,而家槍平夾都唔貴週街有貨,想玩馬記Ak可以考慮下
但我最近又迷上mp5同870,燒肺卷可能買支玩下
MP5一直都想買 不過VFC V2都係唔穩定 已放棄
AKX最近都幾吸引我既目光,不過現時都係炒價無謂買,等遲D趺返少少先入手
作者: gainax    時間: 8-4-2023 23:23

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:08 發表

MP5一直都想買 不過VFC V2都係唔穩定 已放棄
AKX最近都幾吸引我既目光,不過現時都係炒價無謂買,等遲D趺返少少先入手
Akx4千幾有d貴,Akm先28XX明顯抵玩好多,
V記v2 mp5a5有三連發三千頭幾吸引,我諗要玩mp5終有一日始終要買V記
只係心唔心急等唔等到最終版本  就算馬記之後出mp5都唔係鋼身,每樣零件換哂鋼太燒錢又未必有副廠出鋼身我唔搞咁多了
Ak我主要因為馬記佢做啱1比1 size先比貴幾千玩佢唔玩返豬香港,
但V記mp5外觀真係無其他廠可以比較做得太好,希望盡快出v3改埋斷彈設計,咁就安安樂樂入手了
作者: selvaria    時間: 8-4-2023 23:40

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2023 23:23 發表

Akx4千幾有d貴,Akm先28XX明顯抵玩好多,
V記v2 mp5a5有三連發三千頭幾吸引,我諗要玩mp5終有一日始終要買V記
只係心唔心急等唔等到最終版本  就算馬記之後出mp5都唔係鋼身,每樣零件換哂鋼太燒錢又未必有副 ...
擺到明炒價,我真係寧願等多排 降返D價先會入手
VFC...就算V2 個HOPUP都係出事....
作者: gainax    時間: 9-4-2023 00:55

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:40 發表

咁都係唔買住 同埋而家多左好多2手mp5 xm177,m733,
平平地執支粗玩都可以,見過2千幾包三夾V2mp5又幾抵
作者: selvaria    時間: 9-4-2023 08:37

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 00:55 發表

咁都係唔買住 同埋而家多左好多2手mp5 xm177,m733,
平平地執支粗玩都可以,見過2千幾包三夾V2mp5又幾抵
我始終都係覺得 只有MARUI係可以一買就即落場,就算GHK都要搞一搞個HOP UP
作者: RCOOH    時間: 9-4-2023 13:38

引用:
原帖由 selvaria 於 8-4-2023 23:40 發表

日本賣緊62K,折算3700港紙。
作者: gainax    時間: 9-4-2023 13:53

引用:
原帖由 selvaria 於 9-4-2023 08:37 發表

我始終都係覺得 只有MARUI係可以一買就即落場,就算GHK都要搞一搞個HOP UP
正常,玩台制都係因為佢有靚身靚內件性格比高,5千5一支鍛又鋼mk12,
同樣用料散砌馬記起碼多一倍價錢,落場唔係話追求要超跑性能,台制房跑性能都夠玩了
馬記砌到咁貴都唔捨得拎落場既
作者: gainax    時間: 9-4-2023 13:57

引用:
原帖由 RCOOH 於 9-4-2023 13:38 發表

日本賣緊62K,折算3700港紙。
4千以下就差唔多了,呢支冇真實型號少左價值比貴d去買
作者: 天翔翼    時間: 9-4-2023 15:05

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 13:53 發表

正常,玩台制都係因為佢有靚身靚內件性格比高,5千5一支鍛又鋼mk12,
同樣用料散砌馬記起碼多一倍價錢,落場唔係話追求要超跑性能,台制房跑性能都夠玩了
馬記砌到咁貴都唔捨得拎落場既
天生設計有問題打唔準or不可靠,內外件再靚再像真有鬼用咩
打到枝野有零件收爐再換咪仲好
作者: gainax    時間: 9-4-2023 16:38

引用:
原帖由 天翔翼 於 9-4-2023 15:05 發表

天生設計有問題打唔準or不可靠,內外件再靚再像真有鬼用咩
打到枝野有零件收爐再換咪仲好
所以我都冇再買而家新槍全部砌馬記
咁三千頭有支靚仔鋼身mp5係屋企玩又唔洗幾準幾可靠冇咩所謂,落場唔想自己搞一輪先可靠都係馬記冇走雞
當然捨得科水咁實係改哂靚件既馬記又靚仔又好打,只係到時又唔捨得拎落場姐,所以馬記原裝改下精密管hopup膠
係最啱落場粗玩,V記係屋企玩操作射下汽水罐自hi又唔貴就幾好玩既
作者: selvaria    時間: 10-4-2023 11:48

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 16:38 發表

所以我都冇再買而家新槍全部砌馬記
咁三千頭有支靚仔鋼身mp5係屋企玩又唔洗幾準幾可靠冇咩所謂,落場唔想自己搞一輪先可靠都係馬記冇走雞
當然捨得科水咁實係改哂靚件既馬記又靚仔又好打,只係到時又唔捨得拎 ...
V仔又真係岩黎自HI用
作者: uncle    時間: 10-4-2023 13:27

想買vfc m733, 落場表現好差?

作者: gainax    時間: 10-4-2023 22:01

引用:
原帖由 uncle 於 10-4-2023 13:27 發表
其實佢dgbb中規中距,夏天冇乜大問題全部野有得搞,係冬天氣化麻麻地拍埋馬記差好多
只係扣單發咁佢表現ok
以三千上落買到精美mp5 m733特別款唔好要求咁多
作者: gainax    時間: 10-4-2023 22:12

引用:
原帖由 selvaria 於 10-4-2023 11:48 發表

V仔又真係岩黎自HI用
佢本身設計追求像真內部
馬記個d設計係為穩定為節省氣體運作暢順而造出嚟,即係一部定位專門用黎比賽既車
V記係復刻真鐵內部為主賣點係像真情懷,其次先搭單加入氣動功能,
兩個唔同定位產品,咁用黎射擊同落場唔洗問都知分別如何
作者: gainax    時間: 12-4-2023 11:25

話外題,襯假期有時間,終於將馬記ak換裝完成,全鋼加靚木質感真係翻幾倍

換鋼kit過程中順利冇乜要執位,而家份鋼kit好似仲做緊特價都幾抵玩,如果唔係中獎質數真係正份kit,不過中獎就麻煩觀察下先冇死錯

圖片附件: IMG_20230411_214214_427~3.jpg (12-4-2023 11:25, 792.53 KB) / 該附件被下載次數 22

作者: 里安    時間: 13-4-2023 09:30

引用:
原帖由 uncle 於 10-4-2023 13:27 發表
VFC同馬記都相當數目既人用來落場,又唔見得用咩牌子既人殺多D死少D
作者: 168pan    時間: 14-4-2023 15:43

請問AKX 可以直接用top gas ?
作者: JFCP    時間: 14-4-2023 22:54     標題: 回覆 33# 的帖子

一直使用top gas.
作者: gainax    時間: 15-4-2023 01:02

引用:
原帖由 里安 於 13-4-2023 09:30 發表

VFC同馬記都相當數目既人用來落場,又唔見得用咩牌子既人殺多D死少D
以前1代2代一樣有人拎V記落場,而家改進到V3已經叫唔錯基本温度有20度以上落場扣單發都足夠落場基本需求
準唔準呢d靠改hopup改管自己改調較姐,有心搞搞一樣打得準既
只係拍埋馬記到氣化十幾度點扣都唔軟腳,又準又穩定又少野調較咁省心,其他系統先比下去,成日講唔係其他系統唔得而係馬記太強

始終馬記設計為高效能穩定性,落場定作為氣動玩具射擊玩樂黎講都係馬記好玩,以前我頭幾年玩gbb都執著要求把氣槍內部要點像真,
但就係因為像真局限左性能發展永遠跳唔出wa系統個範圍,始終係把玩具玩樂性大於一切,買左馬記mws改變哂我以前所有觀念,
原來內部唔像真可以做到前所未有咁好玩爽快穩定精準 ,而家要求外觀像真就妥協了,V記唔比較性能既話,佢大部分gbbr性價比都係抵玩值得玩既,二千幾三千幾一支成槍落到場,計砌支馬記m733起碼三倍價錢先掂,筆直有限都係玩V記實惠,落場打gbb又唔係馬記屈哂
只係馬記比較好用打上黎唔會因為環境影響左件工具性能,大多數系統氣温一低就易出問題要人就把槍,馬記就好少呢個問題會發生
作者: HKVP9    時間: 15-4-2023 01:48

引用:
我都有用 VFC M733 落場, 合格有餘, 30M 內都打得準
作者: jn_jona    時間: 15-4-2023 03:02

引用:
原帖由 HKVP9 於 15-4-2023 01:48 發表

我都有用 VFC M733 落場, 合格有餘, 30M 內都打得準
老原?
作者: HKVP9    時間: 16-4-2023 01:17

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-4-2023 03:02 發表

老原?
係呀, 支槍冇問題我就唔搞佢
作者: RCOOH    時間: 16-4-2023 08:59

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2023 13:57 發表

4千以下就差唔多了,呢支冇真實型號少左價值比貴d去買
哼,我自己寫緊果篇小說,主角支鎗就係類似AKX呢種,比AK12再潮D但又未到AK521果個程度。
作者: 里安    時間: 16-4-2023 13:44

引用:
原帖由 gainax 於 15-4-2023 01:02 發表

以前1代2代一樣有人拎V記落場,而家改進到V3已經叫唔錯基本温度有20度以上落場扣單發都足夠落場基本需求
準唔準呢d靠改hopup改管自己改調較姐,有心搞搞一樣打得準既
只係拍埋馬記到氣化十幾度點扣都唔軟腳 ...
其實你打咁大段野同我講做咩

基本上人人追求唔同,又唔係第一日玩,自然搵返自己岩心水玩具

馬記我有,但唔算好岩我心水,講完
作者: 里安    時間: 16-4-2023 13:46

引用:
原帖由 HKVP9 於 15-4-2023 01:48 發表

有D朋友支733幾件火控要少執,其他都無大問題

近幾支V記好似都無好大問題,希望keep住
作者: bennytsang16    時間: 17-4-2023 11:07

剛剛這個周末,槍街好多人都買 AKX。
某「明窗」店,仲做大優惠價,仲加送 AKM 金屬匣一隻。
作者: Dave    時間: 17-4-2023 11:32

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-4-2023 11:07 發表
剛剛這個周末,槍街好多人都買 AKX。
某「明窗」店,仲做大優惠價,仲加送 AKM 金屬匣一隻。
其實呢支野係幾好,貴係貴些,但自帶魚骨折托和頂骨,落場乜都不用改。
需知AK 如果想用紅點或SCOPE 要用側骨,一係前骨,現在頂骨有特殊加固可以直接加瞄具,對喜歡用AK 款式氣槍落場的玩家是相當便利。

作者: RCOOH    時間: 17-4-2023 12:03

引用:
原帖由 Dave 於 17-4-2023 11:32 發表

其實呢支野係幾好,貴係貴些,但自帶魚骨折托和頂骨,落場乜都不用改。
需知AK 如果想用紅點或SCOPE 要用側骨,一係前骨,現在頂骨有特殊加固可以直接加瞄具,對喜歡用AK 款式氣槍落場的玩家是相當便利。
之前支GHK搞到我眼都突埋,本身軟鋼身就歪歪斜斜,裝骨就跟住歪,實在頂佢唔順就放左。

馬記今次一出出成鎗,條骨包直唔使煩。
作者: Dave    時間: 17-4-2023 13:48

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 12:03 發表

之前支GHK搞到我眼都突埋,本身軟鋼身就歪歪斜斜,裝骨就跟住歪,實在頂佢唔順就放左。

AK 原生設計個蓋真是求其笠上去,本身唔預加骨裝鏡,
玩具照跟設計得出相同結果是很合理
作者: RCOOH    時間: 17-4-2023 16:12

引用:
原帖由 Dave 於 17-4-2023 13:48 發表

AK 原生設計個蓋真是求其笠上去,本身唔預加骨裝鏡,
玩具照跟設計得出相同結果是很合理
已經買左,似MP5咁墜手而blowback比VFC新長火勁。睇怕要先加硬DD彈弓以免爆身。

有驚喜係真品EOTECH可以直上唔翹起。

BTW,豬香港講就話擬真姐,不致於鋼身摺到歪,前後西開窿又歪……歪歪tell me歪∼∼

作者: 48191    時間: 17-4-2023 20:15

比GHK輕就已經贏咗。
上截M1913前後平頂冇高低級,又贏。
打起上嚟頂蓋唔震,又贏。
引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 16:12 發表

已經買左,似MP5咁墜手而blowback比VFC新長火勁。睇怕要先加硬DD彈弓以免爆身。

有驚喜係真品EOTECH可以直上唔翹起。

BTW,豬香港講就話擬真姐,不致於鋼身摺到歪,前後西開窿又歪……歪歪tell me歪∼∼

作者: RCOOH    時間: 17-4-2023 20:56

引用:
原帖由 48191 於 17-4-2023 20:15 發表
比GHK輕就已經贏咗。
上截M1913前後平頂冇高低級,又贏。
打起上嚟頂蓋唔震,又贏。
重過GHK丫。

頂蓋係用類似Scalarworks紅點鏡座既走珠快拆螺絲固定,而且頂蓋係兩截式,接觸面有2mm左右餘量,拆拆裝裝磨到蝕哂後就換左果塊件,又係一條好漢。

然後!鎗托係魚骨介面!

作者: 48191    時間: 17-4-2023 21:01

咁得意!?
引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 20:56 發表

重過GHK丫。

頂蓋係用類似Scalarworks紅點鏡座既走珠快拆螺絲固定,而且頂蓋係兩截式,接觸面有2mm左右餘量,拆拆裝裝磨到蝕哂後就換左果塊件,又係一條好漢。

然後!鎗托係魚骨介面!

作者: gainax    時間: 17-4-2023 23:16

引用:
原帖由 里安 於 16-4-2023 13:44 發表

其實你打咁大段野同我講做咩

基本上人人追求唔同,又唔係第一日玩,自然搵返自己岩心水玩具

馬記我有,但唔算好岩我心水,講完
V記就算最新既fal都係斷彈支煲退後少少,唔知係ksz ak斷彈設計定仍然係mp5設計
氣化又軟腳,老實講2023年仲係咁既水平,作為氣動玩具性能上我覺得唔掂。。
不過外觀真係業界第一又直上珍件,如果你哋玩V記當一支操作槍為主,性能退其求次,咁就會啱心水,
但玩氣槍唔係為射擊體驗? 所以唔怪之得馬記夠膽係mws盒印"real gas blow back"

我就係唔再想買支玩具返黎未開心玩己經諗點改穩定d準d氣化好d咁煩惱了,咁多年係得馬記可以買返黎開心玩除左外觀改外型真係冇幾多野要搞一大輪先有水準表現
你哋話佢內部唔像真又好扣雞拉煲好玩具feel又好,咁佢只係一把玩具射6mmbb氣槍以玩具角度真係做得優異出眾
人年紀越大而家越來越唔想改槍浪費時間精神,買補品就有靚仔外觀換解決馬記外表唔夠靚其實玩具黎講問題仲有咩缺點
作者: bennytsang16    時間: 18-4-2023 09:24

Marui AKX 頂蓋骨,同 gas tube 上的骨,好似不是水平?
(gas tube 上的骨低少少)

圖片附件: 300967711_10160146401707389_87690205976171269787.jpg (18-4-2023 09:24, 45.59 KB) / 該附件被下載次數 29

作者: RCOOH    時間: 18-4-2023 10:20

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 09:24 發表
Marui AKX 頂蓋骨,同 gas tube 上的骨,好似不是水平?

Yes,前後唔係同一水平的,要讓一讓位比前西,如果等高就好惡瞄。

不過唔多鍾意個前西,頂死哂個12點位,好多燈都裝唔到。另外鎗托太細太滑,企唔起身。

作者: 七點六二    時間: 18-4-2023 14:43

已入手了………

圖片附件: 43FAF95B-0C2F-4A50-BF87-A02B89AC91DC.jpeg (18-4-2023 14:43, 54.84 KB) / 該附件被下載次數 50

作者: bennytsang16    時間: 18-4-2023 21:34

但個鐵瞄後照門,似乎太細太矮了。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 09:24 發表

圖片附件: 341474923_5997378313694149_7057753561500840216.jpg (18-4-2023 21:34, 67.7 KB) / 該附件被下載次數 44

作者: RCOOH    時間: 18-4-2023 21:46

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 21:34 發表
但個鐵瞄後照門,似乎太細太矮了。

其實算好瞄,至少好瞄過其他AK。其他AK你要趴落去先瞄到。
作者: HKVP9    時間: 19-4-2023 01:07

引用:
原帖由 里安 於 16-4-2023 13:46 發表

有D朋友支733幾件火控要少執,其他都無大問題

近幾支V記好似都無好大問題,希望keep住
AR V2 V3 都有, 一樣原裝照落場, 除左彈匣易漏氣, 槍枝本身暫時都未有問題

作者: jn_jona    時間: 19-4-2023 07:22

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 12:03 發表

睇YouTube有人裝zentico copy有骨頂蓋 對唔到Handguard螺絲窿
因為個身有一水長左 睇到都覺得慘
本身都想搞枝zentico ak74m /103
作者: RCOOH    時間: 19-4-2023 14:00

另外想問問,我買左個AK左手selector但要自己係撥片度鑽兩個窿,對自己技術冇信心想搵人搞。邊間好而且平?
作者: bennytsang16    時間: 21-4-2023 15:53

想問問買了的朋友,試槍感受。枝 AKX︰

作者: RCOOH    時間: 21-4-2023 17:57

• 是否全行程?
    不是!

• 射頻(rpm)如何?
    回膛彈弓比較軟,緩衝膠超厚,全自動比較慢。

• 準確度如何?
    未試

• 飛距離如何?
    未試

• 後挫力如何?
    至少感覺比GHK紥實。

• 內管幾長?(如果配精密管要幾長?)
    原裝爭一截仔先平外管頭,度尺大概21幾,換精密管210或215冇死,但247會突少少,除非上滅聲或者唔介意火帽窿走光。

作者: uncle    時間: 22-4-2023 20:12

個設計正
    作者: bennytsang16    時間: 23-4-2023 14:12

呢個設計有甚麼用?
    引用:
    原帖由 uncle 於 22-4-2023 20:12 發表

個設計正

作者: kirk123    時間: 23-4-2023 18:42

引用:
    原帖由 七點六二 於 18-4-2023 14:43 發表
    已入手了………
    請問師兄 當插彈匣後會否有晃動情況出現?
    作者: Ang123456    時間: 1-5-2023 11:45     標題: 回覆 60# 的帖子

請問師兄, 知不知如果內管要到外管牙位齊頭, 內管幾長?
    Thanks.
    作者: Ang123456    時間: 1-5-2023 11:46

不會, 好實正。
    引用:
    原帖由 kirk123 於 23-4-2023 18:42 發表

作者: 七點六二    時間: 1-5-2023 13:03

引用:
    原帖由 kirk123 於 23-4-2023 18:42 發表

沒有………!
    作者: bennytsang16    時間: 1-5-2023 14:00

樓上 #60 有回應過︰

內管幾長?(如果配精密管要幾長?)
    原裝爭一截仔先平外管頭,度尺大概21幾,換精密管210或215冇死,但247會突少少,除非上滅聲或者唔介意火帽窿走光。
    引用:
    原帖由 Ang123456 於 1-5-2023 11:45 發表
    請問師兄, 知不知如果內管要到外管牙位齊頭, 內管幾長?
    Thanks.

作者: RCOOH    時間: 1-5-2023 14:37

圖片附件: Resizer_16829250838591.jpeg (1-5-2023 14:56, 314.69 KB) / 該附件被下載次數 40

作者: Ang123456    時間: 3-5-2023 19:48     標題: 回覆 68# 的帖子

正!
    請問有沒其他師兄已換AKX 尾托?
    請放毒照, 謝謝!
    作者: gainax    時間: 3-5-2023 22:52

引用:
    原帖由 RCOOH 於 1-5-2023 14:37 發表

短槍大夾有種講唔出既新鮮感,有冇人尾柄都唔要當pdw/smg防身背係大褸咁玩
    作者: Wopa1969    時間: 15-5-2023 11:50     標題: 回覆 69# 的帖子

啱啱砌完!

圖片附件: 20230513_205538.jpg (15-5-2023 11:54, 1.12 MB) / 該附件被下載次數 22

圖片附件: 20230513_205507.jpg (15-5-2023 11:54, 1.39 MB) / 該附件被下載次數 31

作者: 七點六二    時間: 15-5-2023 12:26

我又黎………有俄仔手槍………!

圖片附件: IMG_8230.jpeg (15-5-2023 12:26, 66.84 KB) / 該附件被下載次數 34

圖片附件: IMG_8231.jpeg (15-5-2023 12:26, 70.71 KB) / 該附件被下載次數 32

圖片附件: IMG_8234.jpeg (15-5-2023 12:26, 22.02 KB) / 該附件被下載次數 18

圖片附件: IMG_8235.jpeg (15-5-2023 12:26, 38.68 KB) / 該附件被下載次數 37

作者: jacko    時間: 15-5-2023 13:13

引用:
    原帖由 七點六二 於 15-5-2023 12:26 發表
    我又黎………有俄仔手槍………!
    跟一個舊化版

圖片附件: E2AAD9B5-DCB8-4615-BD34-9B920F86FC97.jpeg (15-5-2023 13:13, 280.34 KB) / 該附件被下載次數 30

作者: Ang123456    時間: 15-5-2023 13:31

Mine AKX

圖片附件: 20230515_134155_temp.jpg (15-5-2023 13:31, 395.59 KB) / 該附件被下載次數 15

作者: bennytsang16    時間: 16-5-2023 23:47

AKX 好似開始跌價……
    3.8K 已經有交易
    作者: hooclee    時間: 17-5-2023 23:43

Wopa師兄,請問用什麼牌子magwell 及摺尾柄?Thank you.
    作者: matthew100007    時間: 18-5-2023 07:27

Akx成支肥左的cz scropion evo ,完全90%唔似ak ,
    大家分唔分到邊支akx同scorpion呢?
    希望Marui

圖片附件: ASG-19325-1L.jpg (18-5-2023 18:43, 31.79 KB) / 該附件被下載次數 22

圖片附件: 20230323090100641b96bce519b.jpg (18-5-2023 18:47, 35.61 KB) / 該附件被下載次數 19

作者: Wopa1969    時間: 18-5-2023 23:54     標題: 回覆 76# 的帖子

Hi CHing 我用5KX尾托!magwell用2BT for GHK要少執
    作者: wai2712    時間: 23-5-2023 09:53

引用:
    原帖由 bennytsang16 於 16-5-2023 23:47 發表
    AKX 好似開始跌價……
    3.8K 已經有交易
    可惜未有匣買⋯⋯
    作者: bennytsang16    時間: 23-5-2023 13:30

上星期行槍街,有匣賣。
    引用:
    原帖由 wai2712 於 23-5-2023 09:53 發表

可惜未有匣買⋯⋯

作者: Dave    時間: 23-5-2023 15:19

引用:
    原帖由 matthew100007 於 18-5-2023 07:27 發表
    Akx成支肥左的cz scropion evo ,完全90%唔似ak ,
    大家分唔分到邊支akx同scorpion呢?
    希望Marui 推被稱為手槍界的AK>. cz75 直接出TS2,
    令ipsc除hicapa glock 外的另一選擇
    完全感受不到蠍式跟AK 有何相似之處...
    作者: 七點六二    時間: 23-5-2023 16:09

RAPTOR GRACH MP-443 GBB AIRSOFT PISTOL……今日收到………!

圖片附件: IMG_8281.jpeg (23-5-2023 16:09, 65.1 KB) / 該附件被下載次數 18

圖片附件: IMG_8282.jpeg (23-5-2023 16:09, 63.56 KB) / 該附件被下載次數 27

作者: matthew100007    時間: 23-5-2023 17:59     標題: 回覆 81# 的帖子

Akx 同 cz scorpion外形 似8成,

Akx 同其他ak family 如ak12,ak15,akm,ak74個d=唔似
    作者: Ang123456    時間: 23-5-2023 19:25

邊忽似?
    ......Anyway, 個人看法不同!
    引用:
    原帖由 matthew100007 於 23-5-2023 17:59 發表
    Akx 同 cz scorpion外形 似8成,

Akx 同其他ak family 如ak12,ak15,akm,ak74個d=唔似

作者: 里安    時間: 24-5-2023 13:12

引用:
    原帖由 RCOOH 於 1-5-2023 14:37 發表

呢隻stock我幾岩用,我無MCX MPX但都買左隻來砌積木
    作者: 里安    時間: 24-5-2023 13:18

引用:
    原帖由 gainax 於 17-4-2023 23:16 發表

V記就算最新既fal都係斷彈支煲退後少少,唔知係ksz ak斷彈設計定仍然係mp5設計
    氣化又軟腳,老實講2023年仲係咁既水平,作為氣動玩具性能上我覺得唔掂。。
    不過外觀真係業界第一又直上珍件,如果你哋玩 ...
    其實人人都有唔同出發點咁玩既,款式、感覺、財力都可以係考慮點
    而我見你quote我,又係咁同我promote馬記,有點好奇姐
    我都係果句啦,係咪用其他牌子會打唔到人、用馬記落場係咪唔洗瞄都打得中又唔洗死先
    香港人玩咩都係咁,係都要推一D牌子出黎先叫玄門正宗,自己仲意玩A就要踩人玩B
    作者: matthew100007    時間: 24-5-2023 17:25

馬記產品統一支支一樣
    台仔槍一支大左點,另一支細左,試過同型號兩個匣一個匣窄一個闊。
    日本仔QC好d,有保証
    作者: msr008    時間: 27-5-2023 00:39

呢因為條友係馬記打手,永遠覆人post個個9唔搭8都係度sell馬記,竟然可以話馬記個blow back勁過人好過人。。。

見過我個朋友支馬記GBB新買即日落場就壞,以後我就唔會推介馬記俾朋友,費事害朋友
    引用:
    原帖由 里安 於 24-5-2023 13:18 發表

[quote]原帖由 gainax 於 17-4-2023 23:16 發表

其實人人都有唔同出發點咁玩既,款式、感覺、財力都可以係考慮點
    而我見你quote我,又係咁同我promote馬記,有點好奇姐
    我都係果句啦,係咪用其他牌子會打唔到人、用馬記落場係咪唔洗瞄都打得中又唔洗死先
    ...

作者: selvaria    時間: 27-5-2023 09:59

有無師兄近期入手,賣緊幾錢
    作者: bennytsang16    時間: 27-5-2023 13:48

「明窗店」賣緊 $3.8k,應該算係槍街最平。
    引用:
    原帖由 selvaria 於 27-5-2023 09:59 發表
    有無師兄近期入手,賣緊幾錢

作者: matthew100007    時間: 29-5-2023 15:55

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0