標題: Japanese army stuff? [打印本頁]

作者: Parachuter    時間: 20-2-2007 20:43     標題: Japanese army stuff?

where can I get some Japanese army stuff? e.g. BDU...   Should I go to ''Moscow''?
作者: sunny    時間: 20-2-2007 21:29

Sure!  Why not give that place a try
作者: 小貓    時間: 21-2-2007 11:51

印象中無 , 反而鮮風返過一套BDU連帽唔知賣左未.
作者: ethanwch    時間: 21-2-2007 15:01

Not Army ar
Is Self Defense Force ar
作者: Parachuter    時間: 21-2-2007 20:01

Japanese self defence force should be called 'army' indeed....I can't see any differences......
作者: Hkpolice-Psu    時間: 21-2-2007 20:06

引用:
原帖由 Parachuter 於 21-2-2007 20:01 發表
Japanese self defence force should be called 'army' indeed....I can't see any differences......
咁又係呀

遲早日本皇軍支旗話唔定會o係旺角/銅鑼灣升起,引起日本愛好者朝拜!
作者: 愁人節    時間: 21-2-2007 21:19

作者: 伯言    時間: 21-2-2007 21:27

引用:
原帖由 愁人節 於 21-2-2007 21:19 發表

識唔識英文??
self defence force
自慰隊

army
軍隊

你實係唔知有咩唔同,因為果d扶桑鬼子,東瀛倭寇根本唔會有軍隊出現
你梗係見唔到啦

你呢d行為,係自欺欺人!
反日本軍國主義復辟!
朋友仔你真係當人唔知?
作者: 伯言    時間: 21-2-2007 21:28

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 21-2-2007 20:06 發表

咁又係呀

遲早日本皇軍支旗話唔定會o係旺角/銅鑼灣升起,引起日本愛好者朝拜!
如果有人出用自衛隊既色既bape花, 一定比d潮童著到一個cwb都係...
作者: 皇家御貓    時間: 21-2-2007 23:20

引用:
原帖由 伯言 於 21-2-2007 21:28 發表

如果有人出用自衛隊既色既bape花, 一定比d潮童著到一個cwb都係...
只要原宿有人著 , 膏藥貼都照著上身呀
作者: adrianyahk    時間: 21-2-2007 23:23

引用:
原帖由 皇家御貓 於 21-2-2007 23:20 發表

只要原宿有人著 , 膏藥貼都照著上身呀
講真...原宿d人真係唔多特別ga ja wor....反而新宿d人型好多....
以上係題外話.....

不如你問下6師兄...
作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 00:04

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-2-2007 23:23 發表

講真...原宿d人真係唔多特別ga ja wor....反而新宿d人型好多....
以上係題外話.....

不如你問下6師兄...
六師父齊架生ed
作者: Parachuter    時間: 22-2-2007 07:39

oh  I just think that it's a bit cool to wear JGSDF uniform to play wargames.  Of course I don't dare wear it and walk around in Hong Kong   coz it's still a
sensitive problem         Just Game !!!
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 11:23

自衛隊遲早也會升格為自衛軍的了.(由防衛廳升為防衛省已經可以推測到.)

又是老問題,打wargame和國仇家恨拉在一起是不健康的.而且穿日本軍服不一定是支持日本的所作所為.
作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 11:39

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 11:23 發表
自衛隊遲早也會升格為自衛軍的了.(由防衛廳升為防衛省已經可以推測到.)

又是老問題,打wargame和國仇家恨拉在一起是不健康的.而且穿日本軍服不一定是支持日本的所作所為.
咪係 , 咁唔通一眾英軍師兄弟係殖民主義者麼  ?
作者: 伯言    時間: 22-2-2007 11:40

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 11:39 發表

美軍玩家咪變左帝國主義入侵iraq既幫凶?
作者: allen.W    時間: 22-2-2007 11:42

引用:
原帖由 愁人節 於 21-2-2007 21:19 發表

識唔識英文??
自慰隊

army
軍隊

你實係唔知有咩唔同,因為果d扶桑鬼子,東瀛倭寇根本唔會有軍隊出現
你梗係見唔到啦

你呢d行為,係自欺欺人!
反日本軍國主義復辟!
夠了 憤青

玩日本野唔一定崇拜日本
正如北韓大部份車都系日本車咁唔通北韓人會支持日本?
你梗係見唔到啦
作者: allen.W    時間: 22-2-2007 11:45

你都是去日本yahoo 找人代bid吧
我有個fd都系咁先入手到套陸自BDU........
作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 12:20

引用:
原帖由 伯言 於 22-2-2007 11:40 發表

美軍玩家咪變左帝國主義入侵iraq既幫凶?
一句講晒 , this is a game
作者: 愁人節    時間: 22-2-2007 13:26

作者: 愁人節    時間: 22-2-2007 13:29

作者: Paul    時間: 22-2-2007 14:01

多D人穿其他國先好玩

唔好成日都德美大戰,英美大戰,美美大戰,德德大戰
作者: 愁人節    時間: 22-2-2007 14:53

作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 14:53

無人肯做醜人 , 就無人可以扮英雄鳥~

如果唔可以抄得賣力 ,
我諗Queen爺佢地都無辦法比到咁高質素既二戰重演相大家睇....
作者: allen.W    時間: 22-2-2007 16:56

引用:
原帖由 愁人節 於 22-2-2007 13:29 發表

當然
著日本軍服無問題
但好似之前某壇有人著住,都大喊軍國主義萬歲就唔得

即係,遲d會係,即係未係啦
噤都要叫返自衛隊啦
自衛自衛聲好難聽
叫番陸自啦 好聽D

軍國主義唔系日本專利
難聽D我都算是軍國主義者 不過我想既系中國軍事強國化個種軍國.................
作者: HunterX    時間: 22-2-2007 17:40

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 11:39 發表

咁我就覺得有少少分別~~
日軍(話知佢叫咩名)幾時都係軍國主義既國土。

但係英國(英軍)同殖民主義早就已經無關係了。
作者: 伯言    時間: 22-2-2007 18:20

引用:
原帖由 愁人節 於 22-2-2007 13:26 發表

自慰隊

army
軍隊

人地連呢2個英文都睇唔出有咩分別
我教佢咋...
朋友你都幾得意

呢頭話人唔識分sdf同army, 轉頭自己
"自衛""自慰"都打錯?
唔識字?無心?定有心抽水?
日自玩家呢到都有, 自己小心講野

嗱, 我都係教你咋...
作者: 伯言    時間: 22-2-2007 18:23

引用:
原帖由 HunterX 於 22-2-2007 17:40 發表

咁我就覺得有少少分別~~
日軍(話知佢叫咩名)幾時都係軍國主義既國土。

但係英國(英軍)同殖民主義早就已經無關係了。
其實都係一部份右翼話咁咁咁...
旁門左道既人邊度都有, 你睇唔睇到姐...
作者: adrianyahk    時間: 22-2-2007 19:15

引用:
原帖由 愁人節 於 22-2-2007 14:53 發表

岩...
最後有人扮印度,日本,台灣,太國,非洲果d民兵,俄羅斯,白俄,波蘭等...
噤可以開世界大戰game
我覺得係好事...
作者: queen    時間: 22-2-2007 21:12

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 14:53 發表

如果唔可以抄得賣力 ,
我諗Queen爺佢地都無辦法比到咁高質素既二戰重演相大家睇....
hoho  thx.
作者: Paul    時間: 22-2-2007 21:21

講真......

如果街場有四份一以上既師兄知點分日本數碼花,日本用咩步槍或手槍就好了

作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 22:33

引用:
原帖由 伯言 於 22-2-2007 18:23 發表

攪事既唔一定打正旗號話你知
出名都未必係攪攪震。

而且計我話
真正"有罪"既果一代日本人都死得九九十十
何必禍延呢一代.....

如果大家有睇過"甲賀忍法帖"
就會明白呢d意氣之爭多麼無謂....
個個都記埋d老過自己既國仇家恨
難怪世界咁唔和平啦....
作者: adrianyahk    時間: 22-2-2007 22:36

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 22:33 發表

攪事既唔一定打正旗號話你知
出名都未必係攪攪震。

而且計我話
真正"有罪"既果一代日本人都死得九九十十
何必禍延呢一代.....

如果大家有睇過"甲賀忍法帖"
就會明白呢 ...
deleted..
作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-2-2007 23:25

引用:

但係最可惜ge係,日本政府係右翼政府

日本不斷地將自己所做過ge一切掩飾係事實

有時我又覺得你話打GAME姐,唔好將國恨家仇擺埋落去咁

但係我反而覺得玩到連邊個係害緊你ge都唔知,都幾可悲

日本人殺人ge上一代死得7788無錯係o岩

但係將會繼續殺人ge又一雞死一雞鳴

香港人呀,究竟幾時醒覺?
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 23:38

嗯,我倒是有一個問題,假如日本真的是成功地把帝國主義和軍國主義復辟.那日本的下一步會做些什麼呢?
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 23:39

引用:
原帖由 Paul 於 22-2-2007 21:21 發表
講真......

如果街場有四份一以上既師兄知點分日本數碼花,日本用咩步槍或手槍就好了
香港有日本數碼花??
作者: Hkpolice-Psu    時間: 22-2-2007 23:41

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:38 發表
嗯,我倒是有一個問題,假如日本真的是成功地把帝國主義和軍國主義復辟.那日本的下一步會做些什麼呢?
就好似打機gameover左唔代表真係輸,入coins再contiue都仲得
作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 23:44

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:41 發表

就好似打機gameover左唔代表真係輸,入coins再contiue都仲得
但至少肯定有變既係中國無咁好恰了
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 23:51

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:25 發表

但係最可惜ge係,日本政府係右翼政府

日本不斷地將自己所做過ge一切掩飾係事實

有時我又覺得你話打GAME姐,唔好將國恨家仇擺埋落去咁

但係我反而覺得玩到連邊個係害緊你ge都唔知,都幾可悲
  ...
但有調查顯示,只有日本政府係右翼政府,但其國民除了小數右翼外,其他都是中立為主.他們對二次大戰的問題沒有認知和不感興趣.

如果說到"害緊你ge"的問題的話,那我們首先要拒絕日本動漫,因為那是文化的入侵,外匯的外流和將我們的智慧水平矮化.其次就是日本的電子/
電器產品,它們正在損害我國的科技自主研發的資金源和競爭力.因為以上的東西全是將我們的外匯流向"害緊你ge"國家:日本的口袋當中.他們可能以這些為資本來為發動下一場戰爭做準備.......
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 23:52

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:41 發表

即是說日本在復辟後日本會再發動戰爭?
作者: WAIKO01    時間: 22-2-2007 23:54

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 14:53 發表

如果唔可以抄得賣力 ,
對,十分認同.
作者: 皇家御貓    時間: 22-2-2007 23:54

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:51 發表

但有調查顯示,只有日本政府係右翼政府,但其國民除了小數右翼外,其他都是中立為主.他們對二次大戰的問題沒有認知和不感興趣.

如果說到"害緊你ge"的問題的話,那我們首先要拒絕日本動漫,因為那 ...
其實日本在經濟上都對中國有一定依賴 , 無咁易攪攪震既
作者: HunterX    時間: 22-2-2007 23:59

引用:

問題係而家日本軍隊(I don't care what it call) 同政府既主要勢力擺到明係右翼。
成個社會既主流聲音只有右翼。
而佢地係未曾正式為佢地所做過既事道謙, 甚至否認佢地既暴行。

我睇唔出中國人有咩原因同義務要去原諒同忘記佢地既所作所為???
作者: HunterX    時間: 23-2-2007 00:07

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 23:44 發表

但至少肯定有變既係中國無咁好恰了
如果你遇到個賊, 個賊擺到明想打劫你, 但係見你大隻又唔敢出手。
你會唔會因為個賊未敢出手而放過佢???
作者: WAIKO01    時間: 23-2-2007 00:11

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 23:54 發表

其實日本在經濟上都對中國有一定依賴 , 無咁易攪攪震既
對,現實就是這樣.因為現在已經不再是殖民主義時代,而是利益時代.日本不會再大動干戈來搶殖民地來維持自己國家的利益,因為現在已經有人用雙手親自送上利益給他們了,而且也是因為現在不是殖民主義時代,所以日本已經沒有足夠的人力來發動戰爭(當然如果他們利用科技作保圓,則作別論.).日本接著而來的會是強化美日的軍事同盟關係,務必追求像英,澳,新等的美國軍事同盟的水平地位.(題外話:日本右翼也經常說道在經濟上已經是大國級別,但為什麼在政治和軍事自主上還是美國的從屬國般的地位.)

我個人認為,日中唯一會正面大戰的機會是海中線和海島的從屬問題上彼此擦槍走火而開始.(這也可能是日本所期待的.)而其餘狀況將會是在美國的介入下日本也來參一腳的模式.
作者: WAIKO01    時間: 23-2-2007 00:17

引用:
原帖由 HunterX 於 22-2-2007 23:59 發表

問題係而家日本軍隊(I don't care what it call) 同政府既主要勢力擺到明係右翼。
成個社會既主流聲音只有右翼。
而佢地係未曾正式為佢地所做過既事道謙, 甚至否認佢地既暴行。

我睇唔出中國人有咩原因 ...
問題是我們這些消息來源也是來自電視新聞和報章報導吧.是不是真的只有右翼我們未必知道.但新聞和報章或多或少也加入了自己的立場下去的.

但個人認為日本否認其二次大戰的罪行是可恥的.(雖然這可能是因為民族性格問題,但這個不是籍口.)
作者: gtoray    時間: 23-2-2007 00:22

希望大家將討論集中回 JSDF stuff
勿將 topic 政治化~

作者: Parachuter    時間: 23-2-2007 00:24

oh it seems a bit hard to get one BDU.....I hope I'll be lucky if I go to 'Moscow' etc
By the way, could I ask the assistants to hold or reserve one?

(I agree with you   in the future  people may not use guns but 'economy'. In fact, I still think that what
Japanese army did in WW2 was DEFINITELY WRONG    if you really hate Japanese that much  why not
blame German too?  sometimes i just think we need not to take something too serious   However it does
not mean we should forget their wrong doing   just try not to mix things up dude   )
作者: gtoray    時間: 23-2-2007 00:26

Last remind:
希望大家將討論集中回 JSDF stuff
勿將 topic 政治化~
作者: Paul    時間: 23-2-2007 00:42

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:39 發表

香港有日本數碼花??
我只是想講......
你唔講我唔講又冇日本棋係衫上, 唔一定有人知師兄著緊日本花。
連比其他人吵既機會都冇,因為知點分的人是少數,但反對的人是多數
作者: WAIKO01    時間: 23-2-2007 00:47

引用:
原帖由 alien 於 22-2-2007 11:45 發表
你都是去日本yahoo 找人代bid吧
我有個fd都系咁先入手到套陸自BDU........
嗯,我個人認為樓主親身去日本買一套會更便宜,而且自從馬記出了89式後有很多日本軍品店都以陸自full set作招徠,我相信不太難找.

作者: WAIKO01    時間: 23-2-2007 00:47

引用:
原帖由 Paul 於 23-2-2007 00:42 發表

我只是想講......
你唔講我唔講又冇日本棋係衫上, 唔一定有人知師兄著緊日本花。
連比其他人吵既機會都冇,因為知點分的人是少數,但反對的人是多數

作者: Paul    時間: 23-2-2007 00:53

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:47 發表

其實我自己都未知點分日本花同加拿大花
作者: 6MM    時間: 23-2-2007 03:34

我問十個日本人,沒有一個愛打仗。
世上所有軍人都係根上頭軍令話事。
打仗便是打仗,全冇人道,人性。
你有感傷,感覺,全是事後的事。
如今天是戰亂時,你根本沒有說對錯的力量、更沒有可能有感傷,感覺。
打仗時,只有,殺與逃。
作者: 6MM    時間: 23-2-2007 03:38

引用:
原帖由 Paul 於 23-2-2007 00:53 發表

其實我自己都未知點分日本花同加拿大花
答案
作者: Parachuter    時間: 23-2-2007 05:46

Japanese BDU!!!  by the way   could I ask the shop assistants to hold or reserve one?
作者: adrianyahk    時間: 23-2-2007 10:45

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:47 發表

嗯,我個人認為樓主親身去日本買一套會更便宜,而且自從馬記出了89式後有很多日本軍品店都以陸自full set作招徠,我相信不太難找.
係超易....是但一間有槍賣既都可能有...
作者: allen.W    時間: 23-2-2007 15:49

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:11 發表

對,現實就是這樣.因為現在已經不再是殖民主義時代,而是利益時代.日本不會再大動干戈來搶殖民地來維持自己國家的利益,因為現在已經有人用雙手親自送上利益給他們了,而且也是因為現在不是殖民主義時代,所以日 ...
日本自已不會敢玩過界
因為連美國i都提出中i國威脅論
軍國主義復辟後 他們可能會主力引起美國跟中i國的糾紛
讓美國跟中國作戰 坐收漁人之利................無論中國贏定美國贏(講到好似BF2...........)
日本都發,美國贏 日i本幫拖 美國自會比甜頭
中國贏 但i都是會兩敗俱傷 要攻擊中國 或將中國杯葛也較易

by the way
陸自既花好易認下.......因為遠睇就像........點點i點..............

d綠色又唔系好沉 幾鮮下............

by the way
考考大家 陸自用咩手槍的?
(有睇軍火庫就知 )

作者: 愁人節    時間: 23-2-2007 15:57

作者: adrianyahk    時間: 23-2-2007 16:22

引用:
原帖由 alien 於 23-2-2007 15:49 發表

日本自已不會敢玩過界
因為連美國i都提出中i國威脅論
軍國主義復辟後 他們可能會主力引起美國跟中i國的糾紛
讓美國跟中國作戰 坐收漁人之利................無論中國贏定美國贏(講到好似BF2...........)
...
簡單到唔想答....
シグサワーP220(スイス)

問番轉頭....呢支...

簡稱叫做咩?

作者: mike-mike    時間: 23-2-2007 17:19

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-2-2007 16:22 發表

簡單到唔想答....
シグサワーP220(スイス)

問番轉頭....呢支...

簡稱 ...
M9 ( M-NINE)
作者: adrianyahk    時間: 23-2-2007 17:20

引用:
原帖由 mike-mike 於 23-2-2007 17:19 發表

M9 ( M-NINE)
好犀利!
作者: mike-mike    時間: 23-2-2007 17:30

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-2-2007 17:20 發表

好犀利!
上網搵吓就有...有幾犀利
講起呢支野, 都有幾間廠出過, 但以 [是登gun factory]出的最為精美(conversion kit, 分別有俾馬老賤同[畸sc]用兩款)
但係要成兩千銀...唉, 始終冇買到
作者: adrianyahk    時間: 23-2-2007 17:51

引用:
原帖由 mike-mike 於 23-2-2007 17:30 發表

上網搵吓就有...有幾犀利
講起呢支野, 都有幾間廠出過, 但以 出的最為精美(conversion kit, 分別有俾馬老賤同用兩款)
但係要成兩千銀...唉, 始終冇買到
所以,問黎都哂氣~~
作者: B20_hk    時間: 23-2-2007 23:02

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:38 發表
日本已升格做防衛省
美國也已進駐F22在日本本土
隨時和美國一起打北韓
進駐北韓...

之後... ... 找幾會向美國報仇

作者: adrianyahk    時間: 24-2-2007 00:15

引用:
原帖由 B20_hk 於 23-2-2007 23:02 發表

日本已升格做防衛省
美國也已進駐F22在日本本土
隨時和美國一起打北韓
進駐北韓...

之後... ... 找幾會向美國報仇
我都想...
作者: Parachuter    時間: 24-2-2007 01:50

................maybe i might get one    but it'll be a long long long time later.........I don't think I can go to Japan myself.....   doesn't matter  thank you all

Do you guys often go to Japan to get good stuff?
作者: adrianyahk    時間: 24-2-2007 10:17

引用:
原帖由 Parachuter 於 24-2-2007 01:50 發表
................maybe i might get one    but it'll be a long long long time later.........I don't think I can go to Japan myself.....   doesn't matter  thank you all

Do you guys often go to Ja ...
冇人玩陸自咁濟...你話呢....

不過的確有師兄去日本掃貨...
作者: spainish    時間: 24-2-2007 23:40

要買??洗乜飛去日本!!
比網址你!!
http://www.d4.dion.ne.jp/~fsaitoh/index.htm
http://target.kiss.ac/index.htm

作者: WAIKO01    時間: 27-2-2007 02:10

引用:
原帖由 spainish 於 24-2-2007 23:40 發表
要買??洗乜飛去日本!!
比網址你!!
http://www.d4.dion.ne.jp/~fsaitoh/index.htm
http://target.kiss.ac/index.htm
學會了自衛隊的服飾和軍銜做第五縱隊也容易點
作者: 6MM    時間: 27-2-2007 03:56

自衛隊的服飾
作者: WAIKO01    時間: 27-2-2007 23:58

引用:
原帖由 6MM 於 27-2-2007 03:56 發表
自衛隊的服飾
看來陸自的迷彩在香港的叢林來說有不錯的偽裝效果.這會不會是因為日本和香港也是在東北亞有關,所以植物相似而令迷彩也比較適合?
作者: adrianyahk    時間: 28-2-2007 00:05

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-2-2007 23:58 發表

看來陸自的迷彩在香港的叢林來說有不錯的偽裝效果.這會不會是因為日本和香港也是在東北亞有關,所以植物相似而令迷彩也比較適合?
台灣的都很好...我覺得...
作者: B20_hk    時間: 28-2-2007 00:25

亞洲多灌木
作者: adrianyahk    時間: 28-2-2007 00:27

引用:
原帖由 B20_hk 於 28-2-2007 00:25 發表
亞洲多灌木
氣候相似令到植岥密度相似,加上接近既植物....
作者: mike-mike    時間: 28-2-2007 12:03

[田中]將會出99式小槍, 玩[鬼子]的朋友們有福了, 應該會平過[畸tw]好多下...
作者: WAIKO01    時間: 1-3-2007 01:22

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-2-2007 00:05 發表

台灣的都很好...我覺得...
借師兄的照片,我覺得在有常綠植物的叢林會好一些.(可惜香港已經買少見少,比錢場不會有很多.)

作者: WAIKO01    時間: 1-3-2007 01:23

引用:
原帖由 mike-mike 於 28-2-2007 12:03 發表
將會出99式小槍, 玩的朋友們有福了, 應該會平過好多下...
想問問有沒有三八大蓋?
作者: 皇家御貓    時間: 1-3-2007 01:51

引用:
原帖由 mike-mike 於 28-2-2007 12:03 發表
將會出99式小槍, 玩的朋友們有福了, 應該會平過好多下...
99又可同89一齊上場 , 日軍玩家變強大鳥 !
作者: WAIKO01    時間: 1-3-2007 02:51

引用:
原帖由 皇家御貓 於 1-3-2007 01:51 發表

99又可同89一齊上場 , 日軍玩家變強大鳥 !
99式是什麼?(可能我之前誤會了是二次大戰後期的東西.)
作者: mike-mike    時間: 1-3-2007 09:12

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-3-2007 02:51 發表

99式是什麼?(可能我之前誤會了是二次大戰後期的東西.)
係二戰野.

呢支野並唔係我杯茶, 不過希望田中可以繼續努力, 將D CAP槍全部氣槍化啦.

尢其係百式機關短槍!! GAS BLOW BACK, GAS BLOW BLACK~~~
作者: 皇家御貓    時間: 1-3-2007 14:54

多元化係好事來的

而且中/平價二戰槍多左都易d吸引人玩丫
作者: WAIKO01    時間: 2-3-2007 01:55

引用:
原帖由 mike-mike 於 1-3-2007 09:12 發表

係二戰野.

呢支野並唔係我杯茶, 不過希望田中可以繼續努力, 將D CAP槍全部氣槍化啦.

尢其係百式機關短槍!! GAS BLOW BACK, GAS BLOW BLACK~~~
百式短機關槍就是外形和mp18很相似的那一把嗎?

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0