標題: 男 子 深 宵 公 園 做 運 動 下 體 離 奇 卡 入 仰 臥 板 [打印本頁]

作者: louisli    時間: 7-8-2008 13:16     標題: 男 子 深 宵 公 園 做 運 動 下 體 離 奇 卡 入 仰 臥 板

from Apple News
引用:
凌 晨 零 時 許 , 在 藍 田 碧 雲 道 藍 田 公 園 健 身 區 內 , 一 名 年 約 40 歲 男 子 不 知 何 故 在 一仰 臥 起 坐 健 身 設 施 做 運 動 期 間 , 竟 反 過 身 來 拉 開 褲 鍊 伸 出 陽 具 做 起 掌 上 壓 , 陽 具 更離 奇 卡 在 板 上 直 徑 約 1 寸 的 小 孔 , 結 果 無 法 自 拔 , 痛 苦 大 聲 呻 吟 , 驚 動 途 人 報 警 。

消 防 到 場 後 , 見 男 子 陽 具 一 直 腫 脹 無 法 收 縮 , 在 苦 無 良 策 下 急 召 醫 療 隊 及兩 名 聯 合 醫 院 醫 生 前 來 協 助 。 其 中 一 名 醫 生 為 該 男 子 打 止 痛 針 , 另 一 名 醫 生 則 用 針插 進 其 陽 具 附 近 血 管 放 血 , 但 雙 管 齊 下 依 然 無 法 讓 該 男 子 的 陽 具 自 然 抽 離 小 孔 。

消防 員 於 是 出 動 手 提 電 鋸 , 把 鐵 製 的 仰 臥 板 四 隻 角 鋸 下 , 合 力 將 男 子 連 人 帶 板 抬 上 救護 車 , 送 往 聯 合 醫 院 搶 救 。 現 場 消 息 指 , 初 步 懷 疑 該 男 子 在 做 運 動 前 , 曾 服 食 過 強身 藥 物 。

作者: 101653    時間: 7-8-2008 13:17

..............佢做既運動..............都好唔正常下wo...............
作者: jcode    時間: 7-8-2008 13:23

東X新聞有片睇!
作者: SL1991    時間: 7-8-2008 13:28

連人帶板一齊搬走,仲要好多街坊係度睇........
作者: keane    時間: 7-8-2008 13:31

佢想練 " 隊穿牆 "

先由木板練起  
作者: rigby    時間: 7-8-2008 13:45

曾 服 食 過 "強身 藥 物" ?!?

作者: louisli    時間: 7-8-2008 13:47

試都返屋企搵塊板試啦
作者: keane    時間: 7-8-2008 13:53

又多左一位 神

佢就係 :

蕉 ................................................................................................................... 神

作者: ?老虎仔?    時間: 7-8-2008 14:02

哈哈哈!!!!
笑死我!!!!
作者: 路比    時間: 7-8-2008 14:17

睇埋條片,笑到我
作者: KurtznsR    時間: 7-8-2008 14:18

無 法 自 拔 , 痛 苦 大 聲 呻 吟 , 驚 動 途 人。

陽 具 一 直 腫 脹 無 法 收 縮 , 打 止 痛 針 ,  放 血 , 依 然 無 法 抽 離  。

出 動 手 提 電 鋸 ,  鋸 下 ,
合 力 ,連 人 帶 板 , 送 往  搶 救 。
作者: HunterX    時間: 7-8-2008 14:21

引用:
原帖由 路比 於 7-8-2008 14:17 發表
睇埋條片,笑到我
Link plz~~~
作者: 10_david    時間: 7-8-2008 14:27

佢真係好hot ! 呢 D 洞穴都唔放過
作者: 路比    時間: 7-8-2008 14:31     標題: 回復 12# 的帖子

作者: anjhl    時間: 7-8-2008 15:04

其實佢係唔係拎出黎做x上壓,之後唔小心'sir'左落去啊
作者: 伯言    時間: 7-8-2008 15:31

有人比左個term佢, 叫"卡窿一索"...
作者: Rager    時間: 7-8-2008 15:43

引用:
原帖由 anjhl 於 7-8-2008 15:04 發表
其實佢係唔係拎出黎做x上壓,之後唔小心'sir'左落去啊
模仿 動作
作者: ?老虎仔?    時間: 7-8-2008 16:02

引用:
原帖由 路比 於 7-8-2008 14:31 發表

豪哭
作者: golliwog19    時間: 7-8-2008 16:45

我懷疑佢根本就有心對個窿.............
作者: louisli    時間: 7-8-2008 17:30

引用:
原帖由 golliwog19 於 7-8-2008 16:45 發表
我懷疑佢根本就有心對個窿.............
佢係想要一個窿
見到咁多個就忍唔住了
作者: 路比    時間: 7-8-2008 17:31

老實講,個窿直徑得果1吋,就算兄弟未醒都應該入唔到門口架喎
作者: jcode    時間: 7-8-2008 17:41

咁講的話佢細老幼得可憐
作者: hmstalent    時間: 7-8-2008 17:54

http://appleactionews.com.hk/sit ... =vid&media_id=1  片

我好欣賞d醫生同消防員既專業........

佢地點可以唔笑
作者: jeffreywo    時間: 7-8-2008 18:14

引用:
原帖由 keane 於 7-8-2008 01:31 PM 發表
佢想練 " 隊穿牆 "

先由木板練起  
極限運動 X- GAME!!
i like it!!~
作者: jeffreywo    時間: 7-8-2008 18:16

好一個案發現場....
作者: louisli    時間: 7-8-2008 18:25

引用:
原帖由 jeffreywo 於 7-8-2008 18:16 發表

好一個案發現場....
右邊地下係唔係兔兔?
作者: RoyalMarine    時間: 7-8-2008 18:27

引用:
原帖由 hmstalent 於 7-8-2008 17:54 發表
http://appleactionews.com.hk/sit ... =vid&media_id=1  片

我好欣賞d醫生同消防員既專業........

佢地點可以唔笑
你去 Ontv 睇返條片, 旁述個記者先犀利, 講到咁好笑但自己都無笑.
作者: Rager    時間: 7-8-2008 19:37

引用:
原帖由 louisli 於 7-8-2008 18:25 發表

右邊地下係唔係兔兔?
好似仲有紙巾?
作者: sunny2014    時間: 7-8-2008 19:58

引用:
原帖由 louisli 於 7-8-2008 18:25 發表

右邊地下係唔係兔兔?
係樽
不個…樽上面個窿大D喎
作者: HunterX    時間: 7-8-2008 20:26

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 7-8-2008 16:02 發表

豪哭
生果個條好笑D, 影哂佢點樣嚎哭......
作者: CrazyBoy    時間: 7-8-2008 21:23

果d板..個窿好似係少過一吋
作者: ranger_hk    時間: 7-8-2008 21:26

係囉好幼下喎!
仲有生果條LINK
"岸"tv果條LINK

作者: louisli    時間: 7-8-2008 21:40

死啦,我睇完蘋果條片都覺得佢抵死
作者: d.s    時間: 7-8-2008 23:23

咁....塊板嘅維修費係咪[自害人]負債?
作者: ?老虎仔?    時間: 7-8-2008 23:57

強姦板
作者: ?老虎仔?    時間: 7-8-2008 23:59

最頭位消防員係唔係想笑?

作者: 里安    時間: 8-8-2008 00:07

個窿都唔細下喎
作者: ZaMaR    時間: 8-8-2008 01:22

囧rz
真係男人最痛囉...
但正常唔係冷靜一陣就可以回復返未沖血mode咩?
作者: louisli    時間: 8-8-2008 10:35

引用:
原帖由 ZaMaR 於 8-8-2008 01:22 發表
囧rz
真係男人最痛囉...
所以咪話佢食左藥囉
點解唔切左佢去醫院駁返
作者: MarK-C    時間: 8-8-2008 10:42

引用:
原帖由 ZaMaR 於 8-8-2008 01:22 發表
囧rz
真係男人最痛囉...
你叫佢點冷靜?
作者: 甜甜    時間: 8-8-2008 12:44

睇埋新聞報導,真係笑到標眼水
作者: tktom    時間: 8-8-2008 17:54

佢係唔係以為佢係徐錦江?要練插x功同鐵x功
作者: louisli    時間: 8-8-2008 18:02

陳冠希叫悶棍插沙,呢d 叫咩呢?
作者: MS    時間: 8-8-2008 18:22     標題: 回復 1# 的帖子

http://tv.on.cc/newlook/index.ht ... 8M&d=1218057370
作者: saikeung23    時間: 8-8-2008 19:07

正一累人累物
作者: Gabriel2342    時間: 8-8-2008 21:31

佢依家有新名叫「活塞男」
作者: Gabriel2342    時間: 8-8-2008 21:39

奧運舉行在即,藍田即有市民為響應盛事,欲以下體在鐵板上插出五環圖案,可惜最後事敗,報警求助(報道)。

據報道,一名男子半夜走到藍田碧雲道公園的僻靜山頭,響應全城做運動迎奧運,當他俯伏在仰臥起坐板時,呈充血狀態的陽具離奇困在一吋直徑的圓孔內,只好自行報警。醫生為他放血仍無法拔出巨物,消防員只好連人帶板抬去醫院。

這宗離奇事故,迅即引來坊間熱列討論,並有人對男子冠以「活塞男」之號。有學者指這宗「小新聞」滿足大家取笑別人而獲得自己快樂的人性,我就真係笑咗好耐,但新聞完全符合「人咬狗才是新聞」的新聞學理論,何罪之有?不過笑完後,我感到慚愧,實不應幸災樂禍,反要同情活塞男,探究其異行之因。

首先,「仰臥起坐板」上明明讓人「仰臥」,何解男子會「俯臥」,由sit up玩到seven up呢?我認為,是因為全城奧運氣氛太過濃烈,男子在做sit up時,一時想起祖國圓夢,心情激動,於是翻身脫褲,希望「插秧播種」,回餽祖國大地養育之恩 。我甚至懷疑,他希望用自己的子孫根,在鐵板上插出五環圖案,身體力行響應京奧開幕禮;也可能是活塞男嘗試用五肢舉起鐵板,甚至「單挑仰臥板」,練習另類舉重項目,圖打入健力士世界紀錄,以慶奧運。

據報道,活塞男被記者包圍,大為憤怒,深怕以後無面見人。首先,各位記者大佬採訪活塞男時實要小心,活塞男能對鋼鐵起反應,肯定食過夜粥,更練成比鐵沙掌更厲害的「鐵塞腸」。另外,活塞男實在不怕給人取笑,只要參加明年的香港先生選舉,當場在女評判面前表現「鐵塞腸」,說不定伍詠薇又引不住撫摸後,一舉成名。

當局也不能坐視不理,面對熱心市民做運動出意外,應一視同仁,予以關注。活塞男應要求當局成立調查委員會,調查意外成因,例如仰臥板洞孔呎寸太窄引致他人受傷,要求賠償,並要求康文署加闊仰臥板孔洞的尺寸。

本人更希望邀請活塞男出版「活塞四小時」,分享其寶貴經驗,並會訪問其弟弟感受。活塞男,見字請聯絡本園。

文章轉載自 新浪網

1) 中 年 漢 爬 在 仰 起 坐 板 上 , 將 下 體 插 入 板 上 的 小 孔 內 自 瀆

2) 事 主 下 體 被 小 孔 卡 住 無 法 拔 出 , 無 奈 下 致 電 報 警 求 助

作者: shinjie    時間: 8-8-2008 22:58

一定對左蠻牛
作者: jeffreywo    時間: 8-8-2008 23:14

巨物??
作者: louisli    時間: 8-8-2008 23:20

唔係叫板男根咩?
作者: Gabriel2342    時間: 8-8-2008 23:26

引用:
原帖由 louisli 於 8-8-2008 23:20 發表
唔係叫板男根咩?
但係因為報紙的關係亦有好多人叫嗰個名

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080808&sec_id=4104&subsec_id=12731&art_id=11448840

而GO登已稱之為X板男

作者: HunterX    時間: 9-8-2008 01:24

引用:
原帖由 louisli 於 8-8-2008 18:02 發表
陳冠希叫悶棍插沙,呢d 叫咩呢?
傻掍X板......
作者: jeffreywo    時間: 12-8-2008 00:50

活塞男進軍國際liveleak!!
一日唔夠Views以真達32499.....

http://www.liveleak.com/view?i=338_1218409161

D老外Comments都幾挍笑~
作者: F.B.I.    時間: 12-8-2008 12:27

一插成名...........
相信背後代價相當唔少...........
作者: 高!高!高!    時間: 12-8-2008 12:43

打完針,放完血,最後都係要剪左佢先得...................真慘!
作者: d.s    時間: 12-8-2008 18:37

903 在晴朗的一天出發討論活塞男事件

http://www.youtube.com/watch?v=HCoi_28BHzo
作者: Gabriel2342    時間: 12-8-2008 21:23

引用:
原帖由 d.s 於 12-8-2008 18:37 發表
903 在晴朗的一天出發討論活塞男事件

http://www.youtube.com/watch?v=HCoi_28BHzo
笑鬼死人 無啦啦玩push up

霑叔講屌板男
http://hk.youtube.com/watch?v=4AN9AVIdVeY

作者: louisli    時間: 12-8-2008 22:16

引用:
原帖由 高!高!高! 於 12-8-2008 12:43 發表
打完針,放完血,最後都係要剪左佢先得...................真慘!
剪左咩?
作者: cccarlos    時間: 14-8-2008 12:02     標題: 回復 55# 的帖子

BENCH not BRANCH
作者: boni    時間: 21-8-2008 12:04

新 聞 耳 目
活 塞 男 繼 續 買 鹹 碟

http://www.hk-fd.net/mag/view.ph ... 3&site=11500323
作者: louisli    時間: 21-8-2008 12:12

我收到呢個
http://news.g4team.com/fullmag/v ... 3&site=11500323
作者: Boniface    時間: 22-8-2008 02:44

一拮成名
跟手進軍日本av界
作者: HunterX    時間: 22-8-2008 04:23

康 文 署 補 充 , 活 塞 男 弄 爛 的 鐵 板 , 是 由 美 國 入 口 , 每 塊 價 值 一 萬 四 千 八 百 多 元 。
提 及 可 能 要 賠 償 , 「 活 塞 男 」 在 電 話 中 非 常 驚 慌 , 不 斷 追 問 記 者 , 政 府 部 門 何 時 會 追 究 他 的 責 任 。

作者: Vindicator    時間: 22-8-2008 12:56

個洞得$1禁細都
他何B都好細
作者: Boniface    時間: 22-8-2008 14:10     標題: 回復 63# 的帖子

抵佢死...
作者: 胡步勁    時間: 24-8-2008 00:02

我有個問題
佢入左院之後點樣解反出黎,在公園那裡醫生也用了所有方法,而得出要拿佢反醫院個結果
這個我反而想知
作者: HunterX    時間: 24-8-2008 03:26

引用:
原帖由 胡步勁 於 24-8-2008 00:02 發表
我有個問題
佢入左院之後點樣解反出黎,在公園那裡醫生也用了所有方法,而得出要拿佢反醫院個結果
這個我反而想知
醫院夠架生嘛...... 即切即駁......
作者: Gabriel2342    時間: 24-8-2008 21:45

引用:
原帖由 HunterX 於 24-8-2008 03:26 發表

醫院夠架生嘛...... 即切即駁......
如果咁既話...... 切過又駁番 之後做野果陣會唔會有障礙 ?
作者: HunterX    時間: 25-8-2008 16:00

引用:
原帖由 surefire0828 於 24-8-2008 21:45 發表

如果咁既話...... 切過又駁番 之後做野果陣會唔會有障礙 ?
你要去訪問佢~~
作者: rYaN    時間: 25-8-2008 18:17

引用:
原帖由 HunterX 於 22-8-2008 04:23 AM 發表
康 文 署 補 充 , 活 塞 男 弄 爛 的 鐵 板 , 是 由 美 國 入 口 , 每 塊 價 值 一 萬 四 千 八 百 多 元 。
提 及 可 能 要 賠 償 , 「 活 塞 男 」 在 電 話 中 非 常 驚 慌 , 不 斷 追 問 記 者 , 政 府 部 ...
就係一蚊噤大個窿搞到要賠皮幾野...
作者: saikeung23    時間: 25-8-2008 18:22

[youtube]LrMsOVCNxfM[/youtube]

男人最痛..

作者: 胡步勁    時間: 26-8-2008 03:33

引用:
原帖由 surefire0828 於 24-8-2008 21:45 發表

一會定,所以我認定係唔會用這個方法,如果你在醫院,我話你知cut j駁反可以100%同之前一樣,你會唔會信?
有無做醫生ga朋友可以告知一下?
作者: 里安    時間: 26-8-2008 23:02

引用:
原帖由 胡步勁 於 26-8-2008 03:33 發表

一會定,所以我認定係唔會用這個方法,如果你在醫院,我話你知cut j駁反可以100%同之前一樣,你會唔會信?
有無做醫生ga朋友可以告知一下?
人好多器官受傷後都無可能100%回服晒ga la......
作者: Davis    時間: 26-8-2008 23:16

聽講係最尾自動縮水後獲救......
作者: 積夫    時間: 27-8-2008 02:29     標題: 回復 71# 的帖子

冇得頂呀!
作者: Gabriel2342    時間: 27-8-2008 17:06

引用:
原帖由 Davis 於 26-8-2008 23:16 發表
佢太強大 肯定食過春藥
作者: Gabriel2342    時間: 27-8-2008 17:08

引用:
原帖由 里安 於 26-8-2008 23:02 發表

人好多器官受傷後都無可能100%回服晒ga la......
好可憐 絕後
作者: 胡步勁    時間: 28-8-2008 01:57

引用:
原帖由 Davis 於 26-8-2008 23:16 發表
自動縮水?我想知你那裡聽回來
作者: Gabriel2342    時間: 28-8-2008 15:00

講起依個POST由8月頭到依家仲未沉 活塞男真係咁受歡迎?
作者: Davis    時間: 28-8-2008 16:20

引用:
原帖由 胡步勁 於 28-8-2008 01:57 發表

自動縮水?我想知你那裡聽回來
無記錯的話係o係另一個論壇見到(GXF)
無記錯的話......
作者: 胡步勁    時間: 29-8-2008 04:36

引用:
原帖由 surefire0828 於 28-8-2008 15:00 發表
講起依個POST由8月頭到依家仲未沉 活塞男真係咁受歡迎?
我就唔知其他人,柒唔柒我都唔理佢,有3個理由我由早到晚都想著 : 在當時醫生用了所有方法也無法做到,他到醫院後怎樣出來?
1.好奇
2.好奇
3.好奇
這3個理由

戒指套陽具脫不了 貪刺激青年送院急救
戒指套陽具脫不了
貪刺激青年送院急救
消拯員向記者示範他們如何為受害者,剪開套在子孫根的戒指。
(吉隆坡26日訊)疑為和女友交歡時增加快感,少年竟將戒指套在子孫根處,結果
弄巧反拙,指環拔除不了,需勞煩平素救火的消拯員趕來“解套”!
受害者過后被送院搶救,但為他急救的醫生們,用盡手術工具和鐵剪,費盡心思欲為他解除困難后依然無效,唯有召來消拯員到手術室,用大鐵剪為其子孫根“解
困”。
子孫根紅腫
此宗趣聞于昨天凌晨約1時,在馬大醫藥中心緊急室內發生。
班台消拯官瑪樂指出,消拯局于昨天凌晨12時43分接獲馬大醫藥中心投報,要求派員前往協助。
平時以救火救災為己任的6名消拯員,火速趕到現場后,始知此救援工作是個讓人感到啼笑皆非的“特別任務”。
“我們被帶入緊急室后,才知道要為一名20余歲少年解除套在子孫根上的戒指。”
他說,他們未動手前20分鐘,只見數名醫生正費盡心思,嘗試用盡手術工具和鐵剪,企圖為受害者的子孫根“解困”。

“當他們束手無策后,才由我們下場救援,當時受害者的子孫根已紅腫,他看似非常痛苦,幸好最后成功助他解困 。”
據悉,受害者疑為了和女友在交歡時增加快感和刺激度,竟甘冒險將戒指套在自己的子孫根,結果弄巧反拙,指環拔除不了,需送院急救。

消拯員大鐵剪救少年
大鐵剪救“小弟弟”脫困!
看著眼前套上戒指而紅腫的子孫根,消拯員們研究對策后,決定以平時在災場上完成無數救援任務的大型鐵剪,來剪斷該戒指。
“為防事主受傷,首先由麻醉醫師為受害者的子孫根注射麻醉劑,再放置一塊木板墊底,才由救援經驗豐富的消拯員‘操刀’,結果不費一分鐘,首次嘗試就成功剪
斷該戒指,成功為受害者解除痛苦。

http://tw.youtube.com/watch?v=srlDCv92Syo
作者: Gabriel2342    時間: 29-8-2008 18:01

引用:
原帖由 胡步勁 於 29-8-2008 04:36 發表

我就唔知其他人,柒唔柒我都唔理佢,有3個理由我由早到晚都想著 : 在當時醫生用了所有方法也無法做到,他到醫院後怎樣出來?
1.好奇
2.好奇
3.好奇
這3個理由

[url=http://tw.youtube.com/watch?v=srlDCv92Syo
http://tw.youtube.com/watch?v=srlDCv92Syo

果段片好搞笑.....

作者: sunny2014    時間: 29-8-2008 18:09     標題: 回復 81# 的帖子

又黎多件

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0