標題: 無線奧運...最廢最新... [打印本頁]

作者: mujiadam    時間: 9-8-2008 21:25     標題: 無線奧運...最廢最新...

女主持:而家係委內瑞拉對中國
男主持:係,而家係委內瑞拉同中國

女主持:TIMMING好緊要
男主持:係呀,時間性好緊要

...................................................................................
作者: fire23wong    時間: 9-8-2008 21:37

女主持:呀媽係女人
男主持:係呀,女人生左仔就係呀媽
作者: mujiadam    時間: 9-8-2008 21:38

再黎
A:呢球好重
B:呢下手呢,真係好重
作者: tktom    時間: 9-8-2008 21:52

一句講晒,轉台
作者: adrianyahk    時間: 9-8-2008 22:36

引用:
原帖由 tktom 於 9-8-2008 21:52 發表
一句講晒,轉台
你澳門就有CCTV,我地就冇!
話咩回歸....根據我地就俾人當係外人!
作者: tktom    時間: 9-8-2008 22:44

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-8-2008 22:36 發表

你澳門就有CCTV,我地就冇!
話咩回歸....根據我地就俾人當係外人!
唔止,仲有澳門台同d台灣台,大陸台除左中央,仲有d地方台,正
香港d天線公司應該收一收d大陸同台灣d 免費頻道黎播啦~
得哥幾個台好悶架.............
作者: keane    時間: 9-8-2008 23:32

次次大型運動會, 都揾D " 問題少女 " 返黎, 嘈亂巴閉

問埋D無知問題, 又經常爭野講, 插嘴, 搭嗲,

只要你識講呢幾句, 你都可以做體育主持:

1. 好犀利呀

2. 好緊張呀

3. 好刺激呀

4. 加油呀

5. 佢好似受左傷喔 (只不過輕輕跌左一跌)

6. 希望佢下屆努力喇 (可能佢已經係高齡運動員)

7. 雙方都非常努力

8. 呢塊金牌都挪左大半塊喇

9. 唔使失望, 我地支持你

10. 無錯嘞 ..... 你講得o岩
作者: 101653    時間: 10-8-2008 00:06

引用:
原帖由 mujiadam 於 9-8-2008 21:25 發表

...................................................................................
低能架......
我睇左3分鐘都熄電視入房打機......
作者: 餅    時間: 10-8-2008 01:49

搵運動員 / 教練做評述冇問題

但唔好搵d 港姐做主持丫......
作者: ?老虎仔?    時間: 10-8-2008 09:13

引用:
原帖由 於 10-8-2008 01:49 發表
搵運動員 / 教練做評述冇問題

但唔好搵d 港姐做主持丫......
咪係, 亞是今次反而幾好, 好多有趣資料講下, 至少言之有物
作者: adrianyahk    時間: 10-8-2008 09:46

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 10-8-2008 09:13 發表

咪係, 亞是今次反而幾好, 好多有趣資料講下, 至少言之有物
我唔覺囉...亞視超垃圾wor...果d 亞視藝員..重有阿袁小姐...都一樣係廢up ga wor...
作者: adrianyahk    時間: 10-8-2008 09:47

我想問下呢....有線係咪上網有得睇既? 點解我睇唔到...
作者: tktom    時間: 10-8-2008 23:07

今日女子氣手槍哥度
人地係格魯吉亞0既選手
毛記個旁述不斷講成克羅地亞
曾經有第2個主持想修正,連佢自己都有想修正講番格魯吉...
不過最後佢都係錯下去,叫成克羅地亞
真係o晒嘴
作者: boni    時間: 10-8-2008 23:09

晏晝聽到個tvb女主持講"... 蘇聯..."
omg.............................
作者: tktom    時間: 10-8-2008 23:13

引用:
原帖由 boni 於 10-8-2008 23:09 發表
晏晝聽到個tvb女主持講"... 蘇聯..."
omg.............................
有如當年睇塘心風暴大結局一樣----聽到"人民入境事務處"
作者: HunterX    時間: 11-8-2008 00:16

播成個字廣告... 跟住"好, 等我地講多次將會送咩獎品..."......好, 等我地去一去廣告......
作者: anjhl    時間: 11-8-2008 02:15

引用:
原帖由 mujiadam 於 9-8-2008 21:25 發表

都唔夠亞視廢丫
今日睇緊女子單車公路賽,無線去廣告,於是轉亞視睇
有個選手出事,架車甩左鏈
個鏡頭影住佢
亞視個垃圾旁述講:''呢個選手好似出左事喎,我地睇下佢咩事先
原來係甩左鏈''   之後話:"啊,女選手黎架bo,真係女選手喎"
睇到d咁既旁述,激到我爆粗轉番無線,女子單車公路賽唔係女人唔通係男人啊
無線講單車嗰個旁述講得幾好,唔知係唔係同男子公路賽嗰個係同一個人
連我呢個外行人都睇得好入神
作者: keane    時間: 11-8-2008 05:49

一定要有一班 閒人 插吓嘴

等班專業評述回吓氣  
作者: HugoLaLaLa    時間: 11-8-2008 10:38

我無點睇過,不過呢D問題會唔會有人去反映下吖嗱?
聽落好似幾搞笑喎兩個台
作者: keane    時間: 11-8-2008 11:40

收音機 已經彈佢地果D 奧 運 閒 人 主持, 但係屆屆彈, 兩台屆屆都咁做

係體育主持呢方面, 覺得有線電視比其他台超晒班 ( 比錢睇係唔同D, 新聞台主播都好樣D )

作者: XDD12348    時間: 11-8-2008 18:41

個張x兒

:中國超前左蘇聯廿幾分喎

真係唔掂
作者: keane    時間: 11-8-2008 20:05

我一見到佢, 就令我只右手不由自主地前後移動推送

就係習慣性手指按下電視遙控制 >>>>>>>>>>> 轉台

我有感覺, 過多兩日佢會係奧運節目失蹤

作者: yeungm    時間: 11-8-2008 20:45

引用:
原帖由 XDD12348 於 11-8-2008 18:41 發表
個張x兒

:中國超前左蘇聯廿幾分喎

真係唔掂
蘇聯............
作者: XDD12348    時間: 11-8-2008 22:50

引用:
原帖由 yeungm 於 11-8-2008 20:45 發表

蘇聯............
咪就係…
作者: pik825    時間: 12-8-2008 13:33

阿叻認叻死撐 亞視贏口碑

【明報專訊】昨日兩台公布奧運節目收視成績,無
作者: louisli    時間: 12-8-2008 13:52

呢d 唔係叫自信,係自大
作者: pik825    時間: 12-8-2008 15:13

引用:
原帖由 louisli 於 12-8-2008 13:52 發表
呢d 唔係叫自信,係自大
仲要大而無當
作者: louisli    時間: 12-8-2008 16:01

引用:
原帖由 pik825 於 12-8-2008 15:13 發表

仲要大而無當
又要認叻,又無料
係game show都收視高架啦
又唔見佢做正經show會高
功課又唔做,人地做埋比你都懶睇
作者: siwel    時間: 12-8-2008 16:48

都係亞視好睇d
作者: pik825    時間: 12-8-2008 17:37

引用:
原帖由 louisli 於 12-8-2008 16:01 發表

又要認叻,又無料
係game show都收視高架啦
又唔見佢做正經show會高
功課又唔做,人地做埋比你都懶睇
佢簡直係廢人啦,另外一個潘宗明,就成隻狗咁係咁刷阿叻鞋,真難頂
作者: anjhl    時間: 12-8-2008 17:40

引用:
原帖由 keane 於 11-8-2008 11:40 發表
收音機 已經彈佢地果D 奧 運 閒 人 主持, 但係屆屆彈, 兩台屆屆都咁做

係體育主持呢方面, 覺得有線電視比其他台超晒班 ( 比錢睇係唔同D, 新聞台主播都好樣D )
我都有有線喎
有線邊幾個台有奧運睇?
thx~~
作者: gtoray    時間: 12-8-2008 19:15

引用:
原帖由 anjhl 於 12-8-2008 17:40 發表

我都有有線喎
有線邊幾個台有奧運睇?
thx~~
有線得網上直播......
作者: usmc    時間: 13-8-2008 05:17

引用:
原帖由 siwel 於 12-8-2008 16:48 發表
都係亞視好睇d
起碼沒TVB多廢話。看中美籃球賽一對比就好明顯。
作者: 積夫    時間: 14-8-2008 01:55

前日睇無線,朝早直播男子200米自由式決賽(唔知有冇記錯,好似係自由式)

方X生:嘩!費比斯真係好快呀!

香港呢邊的主持:可唔可以講下佢有幾快呢?點解佢游得咁快呢?

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到佢真係好快咩?如果我落埋去游你就知佢真係好快!

面,係人地比;架,係自己丟....

谷Q氣,即刻轉過去睇亞視,無錯,雖然佢過ATV的高清都冇TVB咁清,但係佢個評述真係好好多!講緊人地件泳衣點點、講佢轉身o既時候點點、入水o既時候點點.....

我頂!方X生係前運動員!?收皮喇!
作者: keane    時間: 14-8-2008 03:45

女排輸古巴後, 李思雅 (訪問)中國女排教練 :

李問 : 你們還有沒有信心, 取得分組賽冠軍

佢有無分組賽常識架 ?

真係唔知點答好, 講有又死, 講無又死 .

最後人地識執生, 答佢唔係同信心有冇關.
作者: gtoray    時間: 14-8-2008 04:13

引用:
原帖由 積夫 於 14-8-2008 01:55 發表
前日睇無線,朝早直播男子200米自由式決賽(唔知有冇記錯,好似係自由式)

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到 ...
唔係場場咁廢ge
我記得佢有講係佢腰長

作者: jeffreywo    時間: 14-8-2008 11:42

引用:
原帖由 usmc 於 13-8-2008 05:17 AM 發表

起碼沒TVB多廢話。看中美籃球賽一對比就好明顯。
徐嘉樂 is the best,無記成日好刺激呀. 好刺激呀……….
作者: louisli    時間: 14-8-2008 12:05

女排本來想睇下亞視,但係亞視的收音好差
成日有d 拍手聲,棒棒聲...
都聽唔到打波聲
作者: keane    時間: 14-8-2008 12:30

昨晚女排睇 ATV 主要原因係比賽期間完全無廣告, 好暢順   加上有徐嘉樂.

而且估到   TVB 會有果位 " 叉燒阿叔 " 成日大叫, 好嘈, 好煩    

加上李小姐又成日爭野講, 插嘴, 搭嗲, 食佢口水尾, 所以唔睇TVB

作者: 甜甜    時間: 14-8-2008 12:34

無記真係好q廢
港姐真係快d返火星,地球唔岩你地ga

另外,值我一讚係亞記既徐嘉諾又專業及博 覽
作者: keane    時間: 14-8-2008 12:41

引用:
原帖由 甜甜 於 14-8-2008 12:34 發表
無記真係好q廢
港姐真係快d返火星,地球唔岩你地ga

另外,值我一讚係亞記既徐嘉諾又專業及博 覽
我最欣賞佢o既, 係講到好似樣樣運動佢都識玩.
作者: mingfai1985    時間: 15-8-2008 00:26

引用:
原帖由 積夫 於 14-8-2008 01:55 發表

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到 ...
Agree
作者: gtoray    時間: 15-8-2008 00:47

引用:
原帖由 keane 於 14-8-2008 12:30 發表
昨晚女排睇 ATV 主要原因係比賽期間完全無廣告, 好暢順   加上有徐嘉樂.

而且估到   TVB 會有果位 " 叉燒阿叔 " 成日大叫, 好嘈, 好煩    

加上李小姐又成日爭野講, 插嘴, 搭嗲, 食佢口水尾, 所以唔睇 ...
叉燒阿叔
作者: gf13vergil    時間: 15-8-2008 17:52

個位小姐快d收x 唔好再講啦
作者: keane    時間: 15-8-2008 18:06

兩台現場直播, 個人感覺:

TVB 阿邊個專業評述有番工, 就播邊樣賽事  (特別係上下午時段)

唔齊人就求其揾D有中國隊出賽既比賽播放, 揾果位甚麼體育系博士, 夾硬頂  

ATV 就覺得邊個賽事精彩好睇, 多人關注的, 都盡量去播

今日下午 ATV 播李佳薇打乒乓球好精彩, 有專業評述講.
相反 TVB 江嘉良可能無番工, 得兩個百搭(體育系博士+港姐)講拳賽 ... 好悶
作者: kidss0802    時間: 17-8-2008 22:14

引用:
原帖由 gtoray 於 15-8-2008 00:47 發表

叉燒阿叔
羅蛇每日都會食叉燒

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0