標題: 有沒有師兄擁有一支槍而價錢超貴? [打印本頁]

作者: 七點六二    時間: 11-9-2008 10:03     標題: 有沒有師兄擁有一支槍而價錢超貴?

有沒有師兄擁有一支槍而價錢超貴? 本人有一支 Ashai既 MG34 拖喉...價值5位數字...
作者: SL1991    時間: 11-9-2008 10:41

我諗除非如M240,PTW,VXC M60.....等大支嘢,一支過就差唔多過萬,否則都唔会,但買支三、四千既槍,之後加加埋埋.....一支变三、四萬的人大有人在!
作者: evanlee0823    時間: 11-9-2008 11:12

反而想知人地屋企人知唔知/俾唔俾你地有支咁貴既槍..
作者: 小黑    時間: 11-9-2008 11:25

哈哈........
我老婆初頭都唔知我啲軍服同槍咁貴架,
但佢依家識攞住本"COMBAT",
去比對我啲玩具,
再用日元對換返做港紙!!
所以我依家都無得作怪啦!!

作者: ZaMaR    時間: 11-9-2008 11:29

引用:
原帖由 小黑 於 11-9-2008 11:25 發表
哈哈........
我老婆初頭都唔知我啲軍服同槍咁貴架,
但佢依家識攞住本"COMBAT",
去比對我啲玩具,
再用日元對換返做港紙!!
所以我依家都無得作怪啦!!
同佢講你果d係大陸老翻囉!
作者: queen    時間: 11-9-2008 11:31

not really very 超貴........
L96A1..........
作者: 餅    時間: 11-9-2008 11:52

我每日都係食個杯麵當一餐

一支手槍我都覺得貴耶......
作者: 七點六二    時間: 11-9-2008 12:16

引用:
原帖由 ZaMaR 於 11-9-2008 11:29 發表

同佢講你果d係大陸老翻囉!
本人買完槍後會叫槍鏑d人反轉個盒黎裝槍然後係個盒到寫住"Made in china"及打一個好平既價錢...HKD$300/... 再等屋企無人時候再搬番屋企...
作者: Velo    時間: 11-9-2008 12:28

Top M60, gun=$4600, and modified to Marui AUG gear box, CNC 8mm bearings, and with all Systema parts, LBT and Eagle stuff.....................about $10k.
作者: d.s    時間: 11-9-2008 12:47

Pistol有枝WA Para砌咗HKD$6XXX
長嘅就有枝WA M4,雖然未埋單,但肯定過萬
作者: 小黑    時間: 11-9-2008 15:15

我老婆已經知道我唔用老翻啦!!
所以比佢發現都係死!!
我依家都係學另一位師先咁,
等屋企無人時, 再偷搬番屋企!!

作者: felixcat    時間: 11-9-2008 15:37

引用:
原帖由 七點六二 於 11-9-2008 10:03 發表
有沒有師兄擁有一支槍而價錢超貴? 本人有一支 Ashai既 MG34 拖喉...價值5位數字...
肯定有啦,如果計埋d鏡同佩件...成枝槍價值6位數字都大有人在架.

作者: queen    時間: 11-9-2008 16:41

6位數字.....very difficult wo.....

6~70k is easy.......6位數字........
作者: 七點六二    時間: 11-9-2008 17:00

引用:
原帖由 小黑 於 11-9-2008 15:15 發表
所以比佢發現都係死!!
仲以為係自己先用呢招...不過老婆會成日數住有幾多支槍係屋企......
作者: PMX    時間: 11-9-2008 17:13

砌咗枝P90 , 未過萬 , 遲d 加埋枝surefire就應該差唔多夠數 .....希望9 叉野內搞掂曬佢就好 la !!!

作者: 亞延    時間: 11-9-2008 17:27

我唸我有既槍....收埋響褲裹頭果支囉
都幾值錢...不過一世都唔會賣
作者: SL1991    時間: 11-9-2008 19:25

引用:
原帖由 小黑 於 11-9-2008 15:15 發表
所以比佢發現都係死!!
下次唔洗咁麻煩啦,我捱吓義氣又唔收你租,幫你搬去我屋企存放先,你要咪可以來我屋企睇吓囉..........不過有咩損傷冇保險賠......
作者: felixcat    時間: 11-9-2008 22:12

引用:
原帖由 queen 於 11-9-2008 16:41 發表
6位數字.....very difficult wo.....

6~70k is easy.......6位數字........
唔係好難架,一枝貴槍加枝夜視同ir laser或者加枝熱能就够晒6位數字啦

作者: queen    時間: 12-9-2008 09:25

[quote]原帖由 felixcat 於 11-9-2008 22:12 發表

唔係好難架,一枝貴槍加枝夜視同ir laser或者加枝熱能就
作者: felixcat    時間: 12-9-2008 09:49

引用:
原帖由 queen 於 12-9-2008 09:25 發表

a PVS-14....40k, ir laser......1xk.....add the scope and flash light....and all real parts...also cost70k only.........熱能 need 6位數字...but...can you find???????????
夜視唔係淨係有pvs14架...ir laser都可以唔止1xk,
請留意:我係講大有人在唔係講我自己....

http://www.ownthenight.com/catalog/c6_p1.html

作者: queen    時間: 12-9-2008 10:34

引用:
原帖由 felixcat 於 12-9-2008 09:49 發表

夜視唔係淨係有pvs14架...ir laser都可以唔止1xk,
請留意:我係講大有人在唔係講我自己....

http://www.ownthenight.com/catalog/c6_p1.html
Yes..I know there are a lot of different NV scope and not only PVS-14....but can find any other NV in Hong Kong???That's I really don't know....because....NV is not my cup of tea.......and I also know a lot of people have the other NVG......
作者: 暴力牛    時間: 12-9-2008 10:35

唔好意思多口問句,用左8k以上既改既槍,究竟你地會唔會用黎打game??

老實講,我自己唔捨得
作者: queen    時間: 12-9-2008 10:36

引用:
原帖由 暴力牛 於 12-9-2008 10:35 發表
唔好意思多口問句,用左8k以上既改既槍,究竟你地會唔會用黎打game??

老實講,我自己唔捨得
Sure I will.....my SA80 over 10k la.......
作者: 小黑    時間: 12-9-2008 10:36

下次唔洗咁麻煩啦,我捱吓義氣又唔收你租,幫你搬去我屋企存放先,你要咪可以來我屋企睇吓囉..........不過有咩損傷冇保險賠......by SL1991

咁我做乜買槍呀?? 如果學你咁講,
同我去鋪頭個橱窗睇有乜分別呀??
唔好見我讀得書少, 就想呃我!!

作者: felixcat    時間: 12-9-2008 10:39

引用:
原帖由 queen 於 12-9-2008 10:34 發表

Yes..I know there are a lot of different NV scope and not only PVS-14....but can find any other NV in Hong Kong???That's I really don't know....because....NV is not my cup of tea.......and I also  ...
咁樣够唔够6位數......

ps.我只係細小馬鈴薯,仲有好多師兄真係熱能夜視咩都有,你喺街未見過唔代表香港冇人有架....

作者: queen    時間: 12-9-2008 11:10

[quote]原帖由 felixcat 於 12-9-2008 10:39 發表

咁樣
作者: felixcat    時間: 12-9-2008 11:25

引用:
原帖由 queen 於 12-9-2008 11:10 發表

Very Sorry...because I don't know which model is yours NV scope....so I don't know how much is this....sorry.....

And I also know someone have other NV scope and is really very expensive, but.. ...
我都只係討論下,唔使sorry
以我所知喺香港都有好多位呢方面嘅收藏家,其實我開頭意思只係想講香港玩軍品嘅玩家係相當利害唓
作者: 大舊番薯    時間: 12-9-2008 12:38

小弟有幾支, MG3, M82A1, AKX47, 仲有制作中既AK.....
作者: devil-sniper    時間: 12-9-2008 12:49

同老婆講我係玩國狗o既,裝備專用老翻o野,所以全身gear都係千零蚊咋................
作者: 車厘子    時間: 12-9-2008 16:27

引用:
原帖由 felixcat 於 12-9-2008 10:39 發表

咁樣够唔够6位數......

ps.我只係細小馬鈴薯,仲有好多師兄真係熱能夜視咩都有,你喺街未見過唔代表香港冇人有架....
其實我想知
香港法律比唔比有呢D野架?
作者: 七點六二    時間: 12-9-2008 18:00

其實買左支槍後左執右執, 換可D靚齒, 金屬身, 光學苗具等等, 會唔會已經過左5K大關?
作者: 餅    時間: 12-9-2008 18:51

引用:
原帖由 七點六二 於 12-9-2008 18:00 發表
其實買左支槍後左執右執, 換可D靚齒, 金屬身, 光學苗具等等, 會唔會已經過左5K大關?
5K !?!?

係咁咦一支TA31 都 $ 799 ...
作者: 七點六二    時間: 12-9-2008 18:56

引用:
原帖由 於 12-9-2008 18:51 發表

5K !?!?

係咁咦一支TA31 都 $ 799 ...
打錯,應該係5位數字大關...
作者: 餅    時間: 12-9-2008 18:58

呢個世界 , 平野就話要搵姐

鬥錢多容乜易 ?

差在找錢要唔要零頭 ~
作者: mail123321    時間: 14-9-2008 09:30

thermal scope 一支都十幾萬

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0